tekrar eden BOS GEBELİKLER sebebi KAN PIHTILAŞMA

Mutsuz ama umutlu

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
554
216
23
34
Kizlar bi sorum olucak ben 2 kere boş gebelik geçirdim araştırdığım kadarıyla kan pıhtılaşma si varsa dusuk olur gibi anladım yazilardan bu anladıgim doğru mu boş gebeliğin sebebi pıhtılaşma değilmi ben ikisinde de kurtaj oldum boş gebeliğin sebebi ne ne yapmak lazım birdaha yaşamamak için korkuyorum aynı şeyleri yasamaktan tekrar eden boş gebeliklerde neler yaptınız nasıl bir yol izlediniz kafamda deli sorular

Buyuk deet hastanelerine git ve arastirma yaptir kan pihtilasmasi varsa eger bunu tahlil yaparak anlayabiliyolar ve igne yada kor aspirin veriyolar sana korkma ondan sonra hamile kalinca yada daha once kan sulandirici kullanirsin Allahn izniyle bebegini alirsn kucagina insallh

Canim cok gecmis olsun bendede pıhtılaşma var iki kere düşük yaptim simdi elhamdülillah iki kizim var Maasallah.ben hamilelik basinda 8.ayin sonuna kadar coraspin verdi doktorum onu kullandim her ikisindede galiba bunun icin hamilelik boyunca ignede yapoyorlar göbekten her gun ama ben istemedim doktorun biri sart olmazsan boyle devam eder demisti sonra baska bi doktora gittim o igneleri 5 6 kere dusuk yapanlara basliyoruz demisti ve coraspin onerdi.Ama bos gebelik neden oluyor hic bilgim yok insallah Rabbim sana hayırlı evlatlar nasip etsin

Amin cnm rabbim sağlık li bebekler versin herkeze inşallah

2 kez ayni sebepten dusuk yaparsniz genetik veya arastrma testleri yapiyorlar.
Gebelignzde de ilac kullanarwk geciyorsnz veya durum daha ciddiyse kontrollu gebelik oluyor

Öncelikle tahmin yürütmeden önce test yaptırmalısınız.boş gebelik ile pıhtılaşmanın ilgisi Yok benim bildiğim kadarı ile. Kromozom ların yanlış bölünmesinden boş gebelik oluyor diye biliyorum, bende pıhtılaşma var tekrarlayan gebelik kaybım oldu üç kez ama kesenin içinde bebek oluyordu kalbi duruyordu benim bebeklerimin son gebelikte iğne kullandım her gün pıhtılaşma için belki sizin kromozomlarda problem olabilir genetikte hepsine bakıyorlar kromozom-pıhtılaşma- lupus- protein hepsine bakılmalı

Maşallah rabbim sağlık versin bebeklerine bende boş gebelik endişelendiri yor hiç oluşmuyor bebek doktor normal diyor ama insan inanamiyor normal olduğuna kan pıhtılaşmayı bile ben sordum da yaptır bi dedi ben soylemesem onu bile yaptirmicak

Saol cnm doğru anlamisam demek ki pazartesi gidicem nasipse ama insan bilmek istiyor doktorlar 4 5 tane olmayınca onemse miyorlar genetik testlerde isticem hayırlısı artık

İki yıl önce devlette o testler için 3 düşük şartı vardı ama 2ye düşürüldü dr neden 5-6 kayıp yapmayı bekliyor ki! Her düşükte bir sonraki gebeliğin düşük riskinin attığını biliyormusunuz! Ben üç düşükten sonra gittim tıp fakültesine testlerimi yaptırdım ben sürekli kaybedemem her kayıp bir yıkım oluyordu benim için test sonuçlarına göre profösör iğne ye gerek Yok coraspin yeterli desede iğne de ısrarcı oldum iyikide olmuşum bende iltihaplı romatizma varmış Ve iğne ile cıraspinin etken maddesi farklı

Benim bir arkadaşım iki kez boş gebelik geçirdi onda vitamin eksikliği varmış iki yıl boyunca d vitamini b12 vitamini ve folik asit kullandırmış doktoru Ve iki çocuğu var şu anda aynı vitaminleri bende kullandım vitamin eksikliğim varmış belki dizinde sorununuz pıhtılaşma değilde vitamin eksikliği dir bence her iki problem için test yaptırın belkide sorun vitamin eksikliği dir.

Özelden yazmıştım size şimdi hatırladım doktorumada sordum cumada kürtaj oldum Dr. Gidicem çağırdı d ve b12 vitamin testi isticem eşimde yaptıracak cnm 2 yıl mı vitamin tedavisi sürdü yoksa geç mı hamile kaldığı için 2 yıl sonra hamile kaldı

Yok o zaten İlk evlendiği yıllarda geçirdi boş gebelikleri şu anda otuz yaşında ilk okul 3 yada 4. Sınıfa giden bir kızı var birde beş yaşında oğlu var vitamin değeri yükselene kadar kullanılıyor bebek o sırada da olabilir yani benim de o değerler çok düşüktü ilaç ve iğnesini kullanmama rağmen çok yükselmemişti d vitamini için el ve ayak bileklerinizi açıp güneşlenin çok faydası var

Merhabalar, boş gebelikten kastınız tam olarak ne bilemiyorum ama benim iki tane kimyasal gebeliğim oldu. Beta değerlerim gün sonra iki katına çıkamadı sonra da düştü. Ben de kan pıhtılaşması ile ilgili olabilir diye duydum ve doktoruma sordum. Bunun genellikle daha ilerki haftalarda olan düşüklerle ilgisi olduğunu söyledi. Gene de trombofiliye mi ne baktırabilirsin dedi. Ama kese görünmeden de aspirin gibi şeylere başlamıyoruz öyle bile olsa dedi.

Çok geçmiş olsun cnm bende de beta yükseliyor kese oluşuyor ama bebek olmuyor içinde biri 10 hfta bekledik ikincisini de 9 hafta da aldılar bende okudugum kadarıyla bebek oluşunca başlıyorlar mis iğneleri falan ama bebek kandan beslenecek kan pıhtılasiyorsa beslenemiyor oluş muyor diye düşünüyorum Dr. Bu düşünürün sebebi ni söyledi mı şimdi hamile lik var mı

merhabalar, aynı şekilde ben de iki kez boş gebelik yaşadım her ikisinde de kese geç görüldü..7. ve 8. haftalarda kürtaj olmak zorunda kaldım ...
sonrasında genetik test ve pıhtılaşmaya bakıldı. mthfrs homozigot çıktı.. birkaç dr. a gittim.. bazıları direkt pıhtılaşma neden olmuştur dedi..bazısı da bu kadar erken kayıplar pıhtılaşmadan olamaz dedi daha ortada bebek bile yok çünkü ,,aklım karıştı.. net birşey yok şuan benim için.. coraspin folbiol ve b vitamini kullanıyorum şu anda gebelik olunca iğneye başlıycam...

Bende araştırdım kadarıyla bebeği görünce başlıyorlar mis iğneye bizim bebek oluşmuyor ki boş gebeliğin nedeni pihtilas olmaz ama bı bakalım dedi doktorum da ama neresinden tutacagimi sasirdim ne yapcam bilmiyorum ama tek bildiğim aynı şeyi yasamak istemiyorum rabbim çaresiz bir dert çıkarsın da çaresi bulup bebek sahibi olalım b vitaminin eksik mı çikti da ver di doktorun

b vitaminine bakılmadı hayır...
ama aynı şekilde bir kez daha bunu yaşamaktan öyle korkuyorum ki ...

b vitaminine bakılmadı hayır...
ama aynı şekilde bir kez daha bunu yaşamaktan öyle korkuyorum ki ...

Burdan bu arkadaş yazmıştı bana b12 ve d vitaminine baktır diye bi tanidiginin o yüzde boş gebelik yaşamış 2 kere boş gebelik geçirmiş vitamin tedavisi görünce olmuş ben baktirdim iyi çıktı eşimde de iyi çıktı bı baktır dedim aklında kalmasın aynı şeyi yaşamamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…