tekrar nafaka davası açılablirmi

CadiKazani

pure love
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
6.796
2.197
373
ben eşimden 1 yıl önce boşandım o ara ondan korktuğum için nafaka almadım 1 tane oğlum var onun velayetide babasında ama ben nafaka almadığım için çok pişman oldum çocuğun hiçbir masrafını karşılamıo hep ben karşılıorum ve aldığım maaş bana yetmio bende sigortasız olarak çalışıorum şuan bir dava açsam çokmu geç kalmış oldum acaba nafaka alınıomu tekrar başvuru yapınca geçinemiorum desem varmı öyle bişey

Bulunduğunuz ilin barolar birliğine müraccat ederseniz hem bu konuda bilgi alırsınız hemde ücretsiz avukat isteme hakkınız var...

zaten normal bir avukatın danışma ücretini verebilcek durumum yok çok yüksek fiyatlar istiolar sadece soru sorup cvp almak için

zaten normal bir avukatın danışma ücretini verebilcek durumum yok çok yüksek fiyatlar istiolar sadece soru sorup cvp almak için

Boşanma protokolünde nafaka konusu kesinleştirilmişse yeniden nafaka talebi için dava açamazsınız, eğer kesinleştirilmemişse dava açabilirsiniz...ancak süre çok önemli 1 yılın dolmamış olması gerek.Tabii bu arada velayet babasında diyorsunuz, çocuk babada mı kalıyor sizin yanınızda mı? Siz kendiniz için fakirlik nafakası mı bağlanmasını istiyorsunuz yoksa çocuk için iştirak nafakası mı? Kusura bakmayın mesajınız net değil...

Son düzenleme:
ben geçen 21 şubatta boşandım çocuk babasıyla kalıo ben hafta sonları alıorum ama hiç masraf etmio giyim kuşam oyuncak vs. bütün ihtiyaçlarını mecburen ben karşılıorum çünkü kendi hiçbişey almıo kış başlamıştı ama çocuğa mont bile almamıştı hırkayla dolaştırıodu tabi ben mecburen üşümesin die alıorum nafaka için emniyet boşandıktan sonra ifade aldı istemiomusun nafaka die savcılık istemiş ifade almalarını ben korktuğum için hayır istemiorum dedim ama şuan çalıştığım maaşlada geçinemiorum çocuk onda ama masrafları benim üzerimde

çocuk onda olduğu için iştirak nafakası alamam herhalde ben fakirlik nafakası diorum

çocuk onda olduğu için iştirak nafakası alamam herhalde ben fakirlik nafakası diorum

Fakirlik nafakası için başvurabilirsin hakim eski eşinin durumuna göre en uygun meblağı belirleyecektir, ayrıca dava süresince tedbir nafakası istemindede bulunabilirsin tatlım.

verdiğiniz bilgi için çok teşk ederim çok sağolun

Rica ederim derhal başvurunuzu yapın...Bu arada gözden kaçırdığım bir şey olmuş, sen çalışıyor musun? çalışıyorsan nafaka alamazsın tatlım ya adı üzerine fakirlik nafakası bu

Son düzenleme:
Peki çalıştığın ortaya çıkar mı? eski eşin veya onun çevresinden biri biliyor mu bu durumu? eğerki bu durumda nafaka bağlanır ve daha sonra çalıştığın ortaya çıkarsa verilen nafakaların toplamını faizi ile geri ödemek durumunda kalabilirsin.yasal değil yani, etik olarak tavsiye etmem.

anladım yani başvuru yapmama gerek bile yok çalıştıpımı biliolar boşanıncada dertleri bitmio valla :2:

konusahibi arkadaşım, evet böyle bi durum var
fakat velayetin babasında olmasına ragmen maddi manevi hiç bişeyiyle ilgilenmemesi suctur
burdan bişey yakalayabilirsin belki, oğlumla ilgilenmiyo velayetini istyrm fakat çalışmama ragmen bakamam nafakada istiyorum dersen belki olabilir
durumun yoksa da barolardan ücretsiz avukat tahsis ediyolar git konuş derim bişey kaybetmezsin

Cemre hanım, lütfen yanlış yönlendirme yapmayın.çocuğun velayeti babasında ve mahkemece bu velayete dayanarak ayda şu kadar harcama yapılması gerekmektedir gibi bir şart koşulamayacağına göre, velayet sahibi yalnızca çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğu gibi çalışan bir kişi ister sigortalı ister sigortasız çalışsın fakirlik nafakası alamaz ayrıca bu velayet çocuğun babasına verildiğine göre bu zamandan sonrada üzerinde konuşmak gereksizdir.Çünkü genel olarak boşanmalarada eğer bir çocuk sözkonusu ise mahkeme %90 çocuğu anneye verir, eğer annenin durumu çocuğa yeterli bakımı sağlayacak şartlara haiz değilse daha yüksek meblağ bir nafaka bağlanır ve mahkeme yine çocuğu anneye verir, burda ise çocuğun velayeti babadadır burdan yola çıkarak diyebilirim ki boşanma sırasında yapılan anlaşmada anne çocuğun velayetinin babaya verilmesini istemiş ve bunu kabul etmiştir.Bu durumda açılacak olan bir davada yalnızca ve yalnızca babanın mesnetsiz bir hayat sürdüğü öne sürülüp kanıtlanırsa velayet anneye verilir bunun dışında verilmez...

bakın bende diyorum ki şimdi nafaka davası olmasa bile çocuga bakmadığı için bişeyler yapabilirsiniz zaten, cocugunu lüks şartlarda yaşatmadığı için falan demiyorum ki. adam hiç bi ihtiyacını karşılamıyomuş velayet onda olmasına ragmen, bu yasal olarak bi suc değil mi yani? ben de hemen aç davanı al cocugunu da nafakanı da demiyorum ki zaten, burdan bişey yakalayabilirsin belki, barodan avukat tahsis ederler onunla konuş diyorum.

Maalesef işler yazdığınız gibi yürümüyor Cemre Hanım, çocuğun velayeti babada olmasına rağmen çocuğun masraflarına anneninde iştirak etmesi gerekir, ayrıca kime neye göre ihtiyaç karşılamak mahkemede önce bunun belirlenmesi gerek, çocuğun aslında evde 2 tane montu olabilir ama baba bilinçli olarak anneye montsuz göndermiş olabilir değil mi? Veya bu çocuğun daha evvel hiç mi montu yoktu ki babası giydirmeden gönderdi? Gördüğünüz gibi siz tek taraflı düşünürken biz her açıdan düşünmek durumundayız... Çocuğun velayeti babasında doğal olarak insiyatifde babadadır, kısaca ortada bir suç yok, acı ama gerçek...olsa ola ihmalkarlık olabilir ki zaten çocuk mahkemece babaya verildiğine göre çocuğun neden anne tarafından alınmadığını bilmemiz gerek ki ihmalkarlık konusunda bir dava açılabilsin...

tamamda siz araştırabilirsiniz konu sahibinin söylediği şey dogru mu yanlış mı diye, bizim böyle bi şansımız yok. onun söylediği şeye göre yorum yapıyoruz. konu sahibi hiç bişeyini karşılamıyo diyosa ve farzedelimki cocugun iki tane montu oldugu ortaya cıkrsa zaten konusahibi haksızdır, ben evet evet illaki alırsın sen diyosan öyledir kesinlikle haklısın falan demiyorum ki
zaten konu sahibi ''herseyi ben karsılıyorum'' dediği için bizim burdan çıkardığımız anlam barınma yeme içme ihtiyaclarını da onun karsıladıgıdır, bu durumda da babasının zaten annesine göndermesi gibi bi durum yoktur ki montlu montsuz tartışmasına girelim
bence şuan siz daha tek taraflı bakmış oldunuz ''hiç bir şeye'' yüklediğiniz anlamla ama neyse ben kk'ya tartışmak için gelmedim, zaten konu sahibine de ilgilenmediği için biyerden bişey yakalayabilirsiniz demiştim, sizin söylediğiniz de döndü dolaştı ihmalkarlıga geldi

Cemre HANIM, Hukuk varsayımlara göre hareket etmez avukat olan benim tecrübeme dayaranak diyebilirm ki yönlendirmeniz yanlış ve bilginiz dahilinde olmayan bir konu ile alakalı olarak fikir yürütmeye çalışıyorsunuz sadece...Lütfen hukuksal konuları bize bırakın olur mu? Bir önceki mesajda aslında anlayabilmeniz için size bir tüyo verdim ama tabii ki hukuk bilginiz yüzeysel olduğu için anlayamadınız bu yüzden aman dikkat diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…