• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tektaş Sorunu

Montur bu yükseklik mi oluyor? Eğer öyleyse baya yüksek geliyor bana.
Evet tatlim yukseklik oluyor. O tirnaklar varya taşı tutan. Yuksek degil. Internete veya cevrene bak. Senin tasın hatta oldugundan yani buyuklugunden daha ufak duruyor bu sebeple.

Montur bu yükseklik mi oluyor? Eğer öyleyse baya yüksek geliyor bana.
Dikkat ettiysen taşı yanlarindan tutmuş
Eger montur taşı ucundan tutsaydi, yani taşın yuzde 80 i yukarda olsaydi cok daha buyuk abartili dururdu.
Klasik bi model,kesimi yuvarlak,satma yazık etme derim
Kendine 30 _40 karat falan bir pirlanta al
Gundelige onu kullan.

Bence eşinizle güzelce konuşun. Sadece ortadaki taş kalacak şekilde yeni bir yüzük yaptırabilirsiniz. Böylece asıl önemli olan ana taş aynı kalmış olur. Hatırayı da bozmamış olursunuz. Diğer taşlardan da su yolu kolye ucu veya su yolu küpeler yaptırabilirsiniz. Böylece eşinizin aldığı her şeyi kullanmış olursunuz.

Eşim de takıntılı bir adam değil zaten, bu şekilde bir değişime hayır demez. Bunu almasının nedeni de benim gördüğüm saçma rüyayı komik diye kendisine anlatmam. Rüyamda bana teneke böyle tel gibi bir yüzük ve üstünde yeşil plastik taş ile evlenme teklif ediyordu, eğlenelim diye anlattım. Bu gitmiş bana çok taşlı çok pırpırlı yüzük al diye mesaj verdim sanmış😑

Böyle bir oynamayı yaptırabileceğim, güvenilir bir yer Istanbulda nerede bulabilirim? Bilen varsa bilgilendirirse çok mutlu olurum.

Eşim de takıntılı bir adam değil zaten, bu şekilde bir değişime hayır demez. Bunu almasının nedeni de benim gördüğüm saçma rüyayı komik diye kendisine anlatmam. Rüyamda bana teneke böyle tel gibi bir yüzük ve üstünde yeşil plastik taş ile evlenme teklif ediyordu, eğlenelim diye anlattım. Bu gitmiş bana çok taşlı çok pırpırlı yüzük al diye mesaj verdim sanmış😑

Böyle bir oynamayı yaptırabileceğim, güvenilir bir yer Istanbulda nerede bulabilirim? Bilen varsa bilgilendirirse çok mutlu olurum.
Bence oynatma.

Dikkat ettiysen taşı yanlarindan tutmuş
Eger montur taşı ucundan tutsaydi, yani taşın yuzde 80 i yukarda olsaydi cok daha buyuk abartili dururdu.
Klasik bi model,kesimi yuvarlak,satma yazık etme derim
Kendine 30 _40 karat falan bir pirlanta al
Gundelige onu kullan.

Beğenmediği, kullanmadığı ve kullanmak istemediği, kendi beğenmediği için çocuğuna, torununa da bırakamayacağı yüzüğü niye satmasın veya niye oynatmasın?

Ben sadeligi seven bi insan oldugum icin benim gozume abartili geldi takamazdim galiba.yuzuk guzel aslinda ama etrafindaki taşlar gozume batti sadece.cozum icin de bi sey diyemeyecem burda yorum yapanlardan parlak fikirler verenler de var gerci

Beğenmediği, kullanmadığı ve kullanmak istemediği, kendi beğenmediği için çocuğuna, torununa da bırakamayacağı yüzüğü niye satmasın veya niye oynatmasın?
Ilerde pişman olabilir. Şimdi begenmez 10 sene sonra beğenir belki. Hem bir de zarar etmesi var. Altın değil ki. Hem belki ilerde cocugu beğenir 😊

Ilerde pişman olabilir. Şimdi begenmez 10 sene sonra beğenir belki. Hem bir de zarar etmesi var. Altın değil ki. Hem belki ilerde cocugu beğenir 😊

Şimdi beğenmeyen 10 sene sonra hiç beğenmez. Yüzük hiç modern değil, gittikçe de daha az modern olacak. Çocuğu da beğenmez bu durumda. Kocası da hiç sorun etmeyecekse yüzüğü değiştirmesinin hiç zararı olmaz. Tabi bu benim fikrim. Karar kendisine kalmış.

Şimdi beğenmeyen 10 sene sonra hiç beğenmez. Yüzük hiç modern değil, gittikçe de daha az modern olacak. Çocuğu da beğenmez bu durumda. Kocası da hiç sorun etmeyecekse yüzüğü değiştirmesinin hiç zararı olmaz. Tabi bu benim fikrim. Karar kendisine kalmış.

Yok cidden beğeneceğimi sanmıyorum bir noktada. 32 yaşındayım ama olgun bir tarzım ya da görüntüm yok, bu gidişle de pek olmayacak. Çocuk zaten olur-olmaz Allah bilir. Biyolojik saatim de alarm vermeye pek niyetli değil gibi 😂 Benim için özel yanı anısı sadece bu yüzüğün. Bir de çok zarar etmek istemiyorum.

Teşekkürler bu arada, herkesin fikrine saygım sonsuz. Kendi açınızdan doğru olduğunu düşündüğünüz şeyleri zaman ayırıp paylaştınız.
Merci 💕

Yüzük bana da abartı geldi fakat tamamen tarz meselesi. Etrafındaki küçük taşlar biraz alaturka göstermiş yüzüğü. Ana taşı gayet güzel. Kapalıçarşıda bu işi yapan insanlar var, ya da nişantaşında yılların zanaatkarları vardır. Biraz araştırırsanız bulursunuz. Güvenilir olması önemli, taşınızı sahtesiyle değiştirebilirler, anlamazsınız. Ana taşınızı güzel bir ince tırnak montüre monte ederler ve geri kalan da sadece beyaz altın olursa gayet günlük spor klasik herşeye giden bir yüzük olur. Diğer ufak taşları da kolye ya da küpe artık kuyumcunun da tecrübesine göre bir takı yapabilirsiniz. Ben alyansımı sevmediğim için satmış bir insanım. eşinizin hediyesini takmak isterseniz böyle bir yol seçin. Ya bunu yapın ya da saklayın çocuklarınız için. Satmak hiç akıllıca bir fikir değil yazık olur

Merhaba hanımlar,
Öyle büyük ve önemli bir derdim yok aslında ama işte içimi dökmek, yanlış mı hissediyorum diye danışmak istedim.

2.5 sene kadar önce eşim evlilik teklifini ben burdayım diye bağıran, tektaşın etrafında 40 küçük taşı olan, kalın büyük bir yüzük ile yaptı. Sertifikadaki fiyatı görünce bir yutkundum zaten, biraz gereksiz bir harcamaydı, neyse içinden gelmiş dedim kaldı öyle.

İşin asıl kötü yanı bu kadar para biriktirip aldığı yüzüğü takamıyorum. Minyon tipli biriyim, ellerim küçük, yüzük çok kaba duruyor, bir de üstünde o kadar parlayan taş olunca iyice sırıtıyor. İşe gayet spor giyinip gidiyorum, genelde tarzım spor-rahat. Yüzüğü ilk aldığım günlerde biraz taktım ama sonra baktım çok saçma duruyor çıkardım. İş yerinde de milletin dalga konusu oldum yüzük yüzünden, iyice soğudum. Şimdi çekmecede öyle duruyor, yılda 1-2 düğünlerde takıyorum ancak. Çok düğün insanı da değilimdir 😂

Değiştirsem, bu yüzükle teklif aldım anısı var durumu geliyor aklıma. Değeri de düşecek muhtemelen malum pırlantayı baya zararla geri alıyorlar. Şeklini değiştireyim desem, mümkün müdür, güvenilir bir kuyumcu istediğim gibi daha sade bir hale getirebilir mi o kadar kaba yüzüğü bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Anısına saygı duyup kenarda bekletir miydiniz? Yoksa değişime daha mı açık olurdunuz?
Ben alyansimj da tek tasimi da kesinlikle değiştirmek istemiyorum benim için anılar önemli. Ben hiç süs püs sevmem tek tasimi da günlük hayatta kullanmıyorum sadece özel şık giyindigimde de kullanıyorum. Alyansim sadec cizikler içinde ama baktıkça parmağıma mutlu oluyorum

bende spor giyiniyorum tektaşım ve beştaşım sağ yüzük parmağımda takılı. bende minyonum ellerim falan küçük ama yüzüklerim gayet güzel duruyor. beğenmeyip dalga geçenler gücü yetmediği için alamayanlar veya eşi - sevgilisi almayanlar, bunu artık daha net görüyorum.

ayyy hanımlar alıştınız tabii "eşim beni sekreteriyle aldattı, kaynanam saçlarımı yolup elime verdi, kaynım bana yürüyor" konularına, bu konu size dertten gelmiyor tabii. amma uzattınız ne büyük dert diye...

konu sahibi, canım benim inan bana tek taşın çoğu yurtdışı ülkelerindeki kadınların yüzüklerine göre sade bile. millette ne yüzükler var...

ama içine sinmeyen ve beğenmediğin bir şeyi takmak zorunda değilsin, değiştir gitsin. yüzüğün ana taşını kullan, artık nasıl bir şey seviyorsan ona çevir zilyon tane seçenek var.

Foto istemişsiniz buyrun. Şimdi 1.60 boyunda bilişim sektöründe çalışan, üstüne büyük gelen sweatshirt/t-shirt, bol pantolon ya da tayt giyen bir kadının bunu sürekli taktığını düşünün 😂 Genel olarak çevrem de böyle insanlarla dolu.

Ay kendimi bunu paylaştığım için bile kötü hissettim ya, gerçekten ciddi dertleri olanların affına sığınıyorum.

ben öyle dalga geçilecek kabalıkta ve göze batar modelde olduğunu düşünmüyorum. ben günlük hayatta değerli mücevher takmaktan hiç hazzetmem zaten. e sen de düğün olur, gece dışarı çıkma olur o zamanlarda takarsın. değiştirme sonuçta bi anısı var..

Sertifikaya fiyat da mi konuyor? Benim yuzuklerin sertifikasinda, tasin cinsi, parlakligi, rengi, agirligi vb yaziyor o kadar. Fiyat basan yer hic duymadim, zaten mantikli degil, kur degistikce fiyat degisiyor. Hatta ABde para birimi bile degisti. Siz nerden aldiniz ki bu yuzugu, merak ettim.

edit: Yurtdisi demissiniz, Belcikadaki Yahudi abiler mi yoksa :dondurma:

Back
X