- 26 Ocak 2021
- 1.290
- 2.218
- 83
- Konu Sahibi VivaLaJuicy
-
- #34.021
Haklısın canım Türkçesi çok düzgün çünkü ama kendimi düşününce güzel İngilizce yazsam da akıcı konuşamıyorum. Hani biraz duraksayarak, ıh mıh yaparak sonunda düzgün cümle kuruyorum belki ama akıcı oluyor mu o konuşma, olmuyor tabii.Öncelikle bir yabancı dil öğretmeni olarak net olarak şunu söyleyebilirim ki yazdığım kadar konuşamıyorum diye bir şey yoktur arkadaşlar. Yazmak ve konuşmak production dır ve benzer bilişsel işlemler içerir. Yazdığın kalitede konuşabilirsin. Mesela, yazabiliyorsa ki gayet güzel yazıyor asla bir yabancı olamaz o, yazdığı falı okuyarak size sesli mesaj atabilirdi yani eğer isteseydi. Bunu daha uzun uzun açıklardım da gerek yok. Ama bu denli düzgün Türkçesi olan biri konuşmam kötü diyemez, dese de bilim buna karşı çıkar
Tabi aynen öyle aslında paralel bir şey söylüyoruz, yani illaki yazma konuşma arasında kalite farkı vardır bu da dili kullanma sıklığınla alakalı zaten. Sen sürekli ingilizce konuştuğun bir ortamda olsan konuşma yetin daha akıcı olur. Ama nihayetinde sen şu an ingilizce düzgün konuşamıyorum demiyorsun, konuşuyorum ama akıcı değil diyorsun. Kaldı ki Türk falcılar da fal bakarken duraksamadan su gibi bir şey anlatmıyor ki arada herkes eee, ııııı falan diyor, duraksıyor, ben birçok sesli fal aldım hepsi duraksamalıydı. Bunlara ek olarak zaten sesli fal göndermek istememesinin başka sebepleri de olabilir, başka hesabı vardır, oradan sesli bakıyordur, bu hesabında da sesler aynı olduğu belli olmasın diye yazı ile bakıyor olabilir. Yani atıyorum gerçekten iyi bir falcıdır, her şeyi biliyordur ama iki ayrı hesabı vardır (birinden sesli birinden yazılı bakıyordur) bu da olabilir. Birçok seçenek var. Ben sadece yabancıyım konuşamıyorum kısmına şahsen inanmadım. Bir de buraları gördüğünü düşünüyorum o kadar.Haklısın canım Türkçesi çok düzgün çünkü ama kendimi düşününce güzel İngilizce yazsam da akıcı konuşamıyorum. Hani biraz duraksayarak, ıh mıh yaparak sonunda düzgün cümle kuruyorum belki ama akıcı oluyor mu o konuşma, olmuyor tabii.
Aynı şekilde o da akıcı konuşamazsam danışan bundan rahatsız olur mu diye düşünüyor olabilir.
Bir de canım senin ingilizce yazı örneğini görsem sana da diyebilirim bu kişi akıcı ingilizce konuşur, veya çok akıcı değildir diye teşhis koyabilirim esasen. Bu açıdan olivianın duvarındaki senkron yazışmalarına baktığımda imla kurallarına bile uygun, de-da lar ayrılması gereken yerde ayrılmış falan. Hayır ya bu seviye bildiğiniz C2 seviye ve C2 olan bir kişi gayet de konuşabilir.Haklısın canım Türkçesi çok düzgün çünkü ama kendimi düşününce güzel İngilizce yazsam da akıcı konuşamıyorum. Hani biraz duraksayarak, ıh mıh yaparak sonunda düzgün cümle kuruyorum belki ama akıcı oluyor mu o konuşma, olmuyor tabii.
Aynı şekilde o da akıcı konuşamazsam danışan bundan rahatsız olur mu diye düşünüyor olabilir.
o zaman bende 2 dil bilen 1 dil öğrenmekte olan biri olarak konuya dahil olayımBir de canım senin ingilizce yazı örneğini görsem sana da diyebilirim bu kişi akıcı ingilizce konuşur, veya çok akıcı değildir diye teşhis koyabilirim esasen. Bu açıdan olivianın duvarındaki senkron yazışmalarına baktığımda imla kurallarına bile uygun, de-da lar ayrılması gereken yerde ayrılmış falan. Hayır ya bu seviye bildiğiniz C2 seviye ve C2 olan bir kişi gayet de konuşabilir.
bende aynı o sekilde dusunuyorum ivana sert aklıma geldi mesela onun gibi bir konusması olabilirHaklısın canım Türkçesi çok düzgün çünkü ama kendimi düşününce güzel İngilizce yazsam da akıcı konuşamıyorum. Hani biraz duraksayarak, ıh mıh yaparak sonunda düzgün cümle kuruyorum belki ama akıcı oluyor mu o konuşma, olmuyor tabii.
Mesela Benım bu hafta cok entrikalı gecti, eşim is seyahatine gitmişti gittigi arkadası karısıyla kavga etmiş kadın bana yazdı bir suru görüşmek istedi bir suru olaylar oldu, ben de Bihter neyi itiraf edecek Firdevs hanım modundayım, cok yakın bir arkadaşımla tartıştım bugun hic beklemediğim şeyler yaptı bir suru sey oldu yani, hicbir falcı da bana bunu söylemedi. Normalde cok sıkıcıdır hayatım bu hafta bana da surprız olduBen de aynı fikirdeyim ya olivianın falı bana da promosyon gibiydi. Canım hiçbir şey düşündüğün gibi değil, her şey süper bunu en yakın zamanda göreceksin şeklindeydi, öyle olmadı tabii. Havadiss de diğer fallarıma beklerim demişti ama bana yorumu tatmin edici geldiği için üstünde durmadım o zaman. Olivia dan daha hissiyatlı olduğunu ben de düşündüm. Hani fal enerji işi falan deniyor da bu nasıl bir enerji çözemiyorum bazen, bu kadar fark etmesi normal mi kişiden kişiye
Ben biraz kendimi düşündüm sanırım, çok duraklama ya da tekrar olunca odaklanamıyorum fala. Tabii senin dediğin olasılık da güçlü, yani başka hesabı olması orada sesli bakması sesinin tanınacağını düşünmesi vs. Biliyor ki tespit edilir yani er ya da geçTabi aynen öyle aslında paralel bir şey söylüyoruz, yani illaki yazma konuşma arasında kalite farkı vardır bu da dili kullanma sıklığınla alakalı zaten. Sen sürekli ingilizce konuştuğun bir ortamda olsan konuşma yetin daha akıcı olur. Ama nihayetinde sen şu an ingilizce düzgün konuşamıyorum demiyorsun, konuşuyorum ama akıcı değil diyorsun. Kaldı ki Türk falcılar da fal bakarken duraksamadan su gibi bir şey anlatmıyor ki arada herkes eee, ııııı falan diyor, duraksıyor, ben birçok sesli fal aldım hepsi duraksamalıydı. Bunlara ek olarak zaten sesli fal göndermek istememesinin başka sebepleri de olabilir, başka hesabı vardır, oradan sesli bakıyordur, bu hesabında da sesler aynı olduğu belli olmasın diye yazı ile bakıyor olabilir. Yani atıyorum gerçekten iyi bir falcıdır, her şeyi biliyordur ama iki ayrı hesabı vardır (birinden sesli birinden yazılı bakıyordur) bu da olabilir. Birçok seçenek var. Ben sadece yabancıyım konuşamıyorum kısmına şahsen inanmadım. Bir de buraları gördüğünü düşünüyorum o kadar.
Bence de, laf sokmaya gelince Türkçesi TDK gibiAileden bir kişi anne veya baba yabancı olabilir de, ben tümüyle yabancı olduğunu düşünmüyorum. Türkçesi çok düzgün çünkü. Kendi adını google da aratınca bu sayfa çıkar zaten. Bilmiyorsa bile sonradan görmüştür yani. Sonuç olarak şu an burayı biliyor ve takip ediyor bence (şahsi görüşüm) çünkü bu kadar denk düşemez, ne zaman onunla ilgili olumsuz bir şey söylense, tellwe den aynı konuyu söyleyip tavır koyuyor. Ben bu kadar tesadüfe inanmıyorum.
İmla kurallarının da levelları var. C2 seviye imla kurallarına hakimseniz o dilde rahatça konuşabilirsiniz, ha dersiniz ki mesela ben gırtlak seslerini çok iyi yapamıyorum bu yüzden konuşmam iyi değil, bu da sesletimsel bir sorundur ve akıcılıkla alakası yoktur. Bütün imla kurallarını bildiğin ve hakim olduğunu söylediğin bir dilde gayet konuşabilirsin. Aksini söylemek anlamsız olur. Akıcı konuşamıyorum dediğinizde yazı dilinizin de sorunlar içeriyor olması gerekiyor.o zaman bende 2 dil bilen 1 dil öğrenmekte olan biri olarak konuya dahil olayımben öğrendiğim tüm dillerde ekler olsun kelimenin yazılışı olsun hepsinin doğrusunu öğrendim aynı sekilde dili yeni ögrenen biri tabiki ekleri ayıracaktır tabiki cok duzgun yazacaktır cunku 2.dili daha cok dikkat ediyordur
İvana Sert de-da ları ve ki eklerini ayırabilecek bir Türkçe bilgisine sahip değil. Yazı dili de kötüdür. Ben Yabancılara Türkçe öğretimi de yapan bir İngilizce öğretmeniyim. Türkçe de İngilizce de öğretiyorum. Kendim de 3 dili konuşabiliyor, 4 dil biliyorum.bende aynı o sekilde dusunuyorum ivana sert aklıma geldi mesela onun gibi bir konusması olabilirben oyle konusuyor olsam bende sesimi dinletmek istemezdim
ivana sert yalnızca bir örnektiİvana Sert de-da ları ve ki eklerini ayırabilecek bir Türkçe bilgisine sahip değil. Yazı dili de kötüdür. Ben Yabancılara Türkçe öğretimi de yapan bir İngilizce öğretmeniyim. Türkçe de İngilizce de öğretiyorum. Kendim de 3 dili konuşabiliyor, 4 dil biliyorum.
Bana sevinmenize gerek yok ki övünülecek bir şey değil. Diller konusundaki tecrübemi örneklemek için yazdım. Çokdilli biriyim ve dil öğretiyorum. Olivia'nın seviyesinde Türkçe yazan yabancı öğrencilerim, yurtdışında olmalarına rağmen gayet akıcı konuşuyorlar (sesler mükemmel çıkmıyor tabi ki aksan biraz yamulabiliyor ama gayet akıcılık var)ivana sert yalnızca bir örnektisevindim sizin için ne diyim
ya bilmiyorum yalandır dogrudur artık kendisine kalmıs bir sey ben fal baktırırken cok memnunum cok da mutlu oluyorum sesli bakıp bakmaması hic umrumda degilBana sevinmenize gerek yok ki övünülecek bir şey değil. Diller konusundaki tecrübemi örneklemek için yazdım. Çokdilli biriyim ve dil öğretiyorum. Olivia'nın seviyesinde Türkçe yazan yabancı öğrencilerim, yurtdışında olmalarına rağmen gayet akıcı konuşuyorlar (sesler mükemmel çıkmıyor tabi ki aksan biraz yamulabiliyor ama gayet akıcılık var)
Sesli bakmak zorunda değil zaten. Sadece söylediği şey doğruyu yansıtmıyor diye açıldı konu. Kadın bunun derdine düşmez çünkü ona fal geliyor o bakıyor, kimsenin bunu kurcalayacağını düşünmüyor. Fal bakan insanlar para verip memnun ayrılmayınca merak edip anlamak isterler bence bu çok doğal bir refleks. Saatlerce çeviri ile de uğraşsa bir faldan o fiyatı almaz emin ol. Bir de çeviri yapmıyor zaten. Canlı falda çeviri yapma şansı yok. Tak tak yazıyorlar.ya bilmiyorum yalandır dogrudur artık kendisine kalmıs bir sey ben fal baktırırken cok memnunum cok da mutlu oluyorum sesli bakıp bakmaması hic umrumda degilkadın bunun derdine bu kadar dusmemistir analizler falan bilgisayarın ardında neler yapıyor bilemeyiz gidip çeviride saatlerce ugrasıyor da olabilir o yuzden kimsenin gunahına girmek istemiyorum
canlı falda tak tak yazdıgını nerden biliyorsunuz ki bende hic gitmedim canlı falına bu yuzden yorum yapamaycagım bu konuda normal falda duzgun olan cumleleri canlı falda devrik tek tek yazıyor olabilir o yuzden kimseyi suclamayın bence. ayrıca ben memnun olmayanı tek tuk gordum duvarında da hakkında kimse kotu bir sey dememis bir tek siz bunun derdine dustunuz gibi geldiSesli bakmak zorunda değil zaten. Sadece söylediği şey doğruyu yansıtmıyor diye açıldı konu. Kadın bunun derdine düşmez çünkü ona fal geliyor o bakıyor, kimsenin bunu kurcalayacağını düşünmüyor. Fal bakan insanlar para verip memnun ayrılmayınca merak edip anlamak isterler bence bu çok doğal bir refleks. Saatlerce çeviri ile de uğraşsa bir faldan o fiyatı almaz emin ol. Bir de çeviri yapmıyor zaten. Canlı falda çeviri yapma şansı yok. Tak tak yazıyorlar.
Canlı fal atacaktım sordum ve süreli olduğunu ve o süre zarfında karşılıklı chatleşme şeklinde yazdığını söylediler. Chatte sizi bekletip çeviri yapmaya mı gidecek? Size bu mantıklı geliyor da öteki mi mantıksız geldi. Neler gördük ne fake hesaplar, tabi ki şüpheleneceğiz. Bunun için de yeterli sebebimiz var. Ben bu kadar basa basa memnuniyet belirten bir tek sizi gördüm. Bunun bir tık üstü zaten ben oliviayım, dağılın demek oluyorcanlı falda tak tak yazdıgını nerden biliyorsunuz ki bende hic gitmedim canlı falına bu yuzden yorum yapamaycagım bu konuda normal falda duzgun olan cumleleri canlı falda devrik tek tek yazıyor olabilir o yuzden kimseyi suclamayın bence. ayrıca ben memnun olmayanı tek tuk gordum duvarında da hakkında kimse kotu bir sey dememis bir tek siz bunun derdine dustunuz gibi geldi
ben canlı fala gittigimde falcıların kendi surelerini belirledigi soylenmisti ona gore yorum yaptım bende birinde 1 saatlık yorum oldu birinde 20dakikalık. e cunku hayatımdaki cogu seyi biliyor ve yasıyorum tabiki memnuniyetimi soyleyecegim. gercekten sacmanın sacması fal bakmaktan asla anlamıyorum niye gidip hesap acıp bide kendimi oveyim gercekten komiksinizCanlı fal atacaktım sordum ve süreli olduğunu ve o süre zarfında karşılıklı chatleşme şeklinde yazdığını söylediler. Chatte sizi bekletip çeviri yapmaya mı gidecek? Size bu mantıklı geliyor da öteki mi mantıksız geldi. Neler gördük ne fake hesaplar, tabi ki şüpheleneceğiz. Bunun için de yeterli sebebimiz var. Ben bu kadar basa basa memnuniyet belirten bir tek sizi gördüm. Bunun bir tık üstü zaten ben oliviayım, dağılın demek oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?