- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
-
Tembellik başka sey, ilaç etkisi, psikolojik etki başka sey.
Yerinizde olsam doktora giderdim.
Mesela bende de bazen tembellik oluyor.
11 de uyanıyorum yeterli saat uyumuş oluyorum fakat kalkmadan tekrar yatıyorum 1 2 saat daha uyuyorum. İnsan uyudukça uyur. Vücut uyuşur, beyin sersemler çünkü. Uyanınca da gidip koltukta oturuyorum. Saat 3 te kahvaltı yaptığım oluyor. Bazen mutfağa eşimin isten gelme saati yaklaşınca giriyorum. Ama her zaman değil. Bu nedenle benimki tembellik.
Siz 2 senedir bu durumda iseniz buradan bizim yapabileceğimiz bir sey olmaz, olamaz. Doktora gidin.
Ya da hayatınıza sosyallik katacak bir aktivite yapın. İs yerinde bile uyumak isteyen insan bence çalışmasın. Hem verimli olmaz hemde psikolojik olarak yorulmuş vücudunuzu ve beyninizi daha çok yorarsınız.
Belki hoşunuza gidecek bir kurs olabilir, spor olabilir, yoga- meditasyon olabilir, bu tip aktivitelere yönelirseniz hayatınız canlanır.
Ama doktor şart.
Dahiliye.aile hekimide olur.TSH diye geçer sanırım bakilmadi öyle anladım. Unutkanlık. Saç dökülmesi. Üşüme ellerde titreme.kalp çarpıntısi Vs
Hayattan soğumuşsun uykunun verdiği miskinlik işlemiş vücuduna biz ne desek boş sen farkında olmalısın hayata bir kere gelme şansımız var ve doğan batan Güneş'ten mahrum yaşıya biliyorsan yapacak tek bir şey gerçi oda çare değil kişi kendini düzeltmek istemedikten sonra doktor ne yapsın
Kanın düşük olabilir gittinmi hiç doktora?
Ayyy bende aynen bu aralar aynen böyleyim normal ev temizliğine bile birini çağırıyorum çamaşır atmaya bile üşeniyorum inşallah biran önce geçer
Kendinizi bu denli değersiz görmenize sebep olan kişilerle olaylarla yüzleşin sonrasında hayatınızın değişmesi için yeniliklere yer açın hayallerinizi şimdilik ama uçuk olmayan hayallerinizi gerçekleştirinHaklısın
Ot gibi yaşıyorum valla
Canim bebegin yok anlasilan. Benim 11 aylik bebegim var ve 9 aylik hamilelikte bulanti kusmadan uyuyamadim. Ve bebek dogtuktan sonra tam 11 aydir uykusuzum. Uykumu aldigim bir gun bile yok. Inan ki evi terketmek bile istiyorum, mesela gece 11 gibi bir otele gitsem de orda uyusam, oyle bir uyusam ki alarmsiz, bebeksiz, sabah kacta kalkacagimi bilmeden. Bir kalksam ki bebek aglamasi duymadan. Kalkar kalkmaz birilerini emzirmeye calismadan. Sonra kahvaltida yine gelsin kabul ediyorum. Seninki abarti ama uyuyabilmene ozendim resmen su an.
Kendinizi bu denli değersiz görmenize sebep olan kişilerle olaylarla yüzleşin sonrasında hayatınızın değişmesi için yeniliklere yer açın hayallerinizi şimdilik ama uçuk olmayan hayallerinizi gerçekleştirin
Ne iyi doktormuş o öyle..
Yaşam kalitenizi de etkiliyor bu durum.O zaman kendinizi oyalayacak birşeyler bulmanızda fayda var zira eşiniz heran isyan bayrağını çekebilir :)
En azından oğlunuz için kendinizi zorlayınHayalim
Ya söyle sabah 10 da kalk enerjik olmak için ilk önce evleri temizlee sonra oglanla kahvaltı
Sonra aksama güzel yemekler
Sonra biraz tv izle
Gazete kitap oku
Gerçekte olan
13.30 da zor kalk kahvaltı et çocukla saat 3 biraz tv karşısında pinekle saat 6
Kalk acele evi topla makarna suyu koy
Bencillik bu yaptığınız evladınızı sözde düşünen bir anne evladınızın mutluluğu sizin için bu denli önemliyse Nasıl evde yaşayan bir ölü modunda takılırsınız bu arada güçsüz bir kişilik savaşçı asla değilsiniz sorunuzla bile yüzleşemeyen korkak bir anne çocuğunuzu Nasıl koruyacaksınız daha kendinize bile bir hayrınız yokken sizin yerinizde olsam aynanın karşısına geçerim boy aynasının karşısına birde elinize iyi Zaman'ınıza ait bir boydan foto alarak eşleştirme yaparım inanıyorum çok farklı bir yüz olacak karşınızda resimde asırlık olmasın rahatsızlığınızdan önceki bir resim belki bu incelemeyi yapınca bu şekilde davam ederseniz ne demek istediğimi anlarsınızEvet hastalanmama sebep olan insanlar la yuzlesemedim asla yuzlesemicem
Hayatım da iki dönem var öncesi ve sonrası
Tek hayalim evladimin mutlu olması
Kendimle ilgili hayalim bile yok
Bencilik bu yaptığınız evladınızı sözde düşünen bir anne evladınızın mutluluğu siz için bu denli önemliyse Nasıl evde yaşayan bir insan modunda takılırsınız bu arada güçsüz bir kişilik savaşçı asla değilsiniz sorunuzla bile yüzleşemeyen korkak bir anne çocuğunuzu Nasıl koruyacaksınız daha kendinize bile bir hayrınız yokken sizin yerinizde olsam aynanın karşısına geçerim boy anasının karşısına birde elinize iyi Zaman'ınıza ait bir boydan foto alarak eşleştirme yaparım inanıyorum çok farklı bir yüz olacak karşınızda resimde asırlık olmasın rahatsızlığınızdan önceki bir resim belki bu incelemeyi yapınca bu şekilde davam ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız
En azından oğlunuz için kendinizi zorlayın
İnanın oda sürekli evde uyuyan bir anne görmek istemez
ben de senin gibiyim, belki söylenmiştir ama bir kan tahlili yaptır. d vitamini eksikliği de bu türden sıkıntılar yaratabiliyormuş. benimki çok çok eksik çıktı şimdi takviye alıyorum. dahiliyeye git bir anlat bunları.
B12 vitamin eksikliği aşırı halsizlik ve yorgunluk yapıyor yaşadım ordan biliyorum bunalım zannediyor insan ama tamamen eksiklikten kaynaklı,bence önce bir kan değerlerinize baktirin derim
Şöyle de bir durum var baba oğul benim uyumama hiiç karışmaz 12 olur kalkayim çocuk açıktı derim oğlan zorla uyu uyu der pispislar
Esimde yat yat diye diye onlar alış tirdi
Can'ım kusura bak istersen bakma sanki lütufta bulunmuşsun ilgilendiğin çocuk senin çocuğun evde senin evin annelik kaynayan suya makarnayı sallamak olmuyor benim kastım yüzündeki güzellik değil bu şekilde ki insanlar sorunun varlığını kabul edememe çabası içine bir düşerler sorma gitsin bir de haklı olduklarına dair bir diretirler Allahım der durursun ben bu denli sorunlarına düz bakanlara ölmüşsünüz fakat Müslüman seni gömmeyi unutmuşlar diyebiliyorum şunu unutma güzel kardeşim yaptıkların normal değil tedavi olabilmen için sorunlarınla yüzleşmen ve kaliteli hayat yaşaman ve yaşatman için çaba göstermen gerekiyor şık aramaSavaşçı olmamakla alakası yok ne diyecem sizin yuzunuzden ben böyleyimmi diyecektim
Ayrıca çok çok savasciyim emin olun Dr 1 aylık rapor yazdı bana bildiginiz hava değişimi (psikiyatrist )
Ben bu durumda ise gittim cocukla evle ilgilendim
Resme gelince simdi biraz kiloluyum ama eskiye göre güzel göründüğü mü söylüyorlar
Bende aynı durumdayım uc yıldır ev hanımıyım uc yıldır bu haaldeyım uyudukca uyuyasım gelıyr hıc ış yapasım yok butun gun boş duvara mal maaal bakabılırım esım dagınıklıgı hıc sevmez o yuden zrla kalkıyrum yerımden ve namaz kılıyrum hıc ezan okunur okunmaz kılamıyrum otryorm otryorm en son saate bakyrum vakıt gececek korkusuyla kalkıp kılıyrum kpss ye calışmak ıstyrum yapamyrum ot gıbıyım yaama kendımıguzel hıssedyrum depresynda oldgmu sanmyrum nedense byleyım tembelmıyım bılmyrumda uc yıl once ygun tempoda calışırdım bisuru işi aynı anda yapıp eve gelıp nısanlımla knusmaktan ıkı uc saatlık uykuyla işe gderdım yınede yrulmazdım tembel olsam bunları yapamazdım dıye dusunuyrum
Sizin alışcağınız varmış :)
Uyanıkken mutsuz bir anne,eş görmektense uyumanızı tercih ediyor olabilirler.Birde bu açıdan düşünün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?