TEMIZLIGIN T SI

Her gün ev mi temizlenir ayol? Yazık canınıza. Valla benim camlar üç aydır silinmiyor, yağmurlar fırsat vermiyor ki
Her gün süpürge elinizde gezmezsiniz ama yaşanılan evde dağınıklık olmaz mı.Toz alınmaz mı.Hele ki çocuk varsa.Birşeyler toparlanmaz mı?Tuvalet banyo hergün temizlenmez mi,mutfak toparlanmaz mı
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul da öyle aman aman hergün veya her hafta yağmur yağmadı.

Evet halılar yıkanıyor, camlar siliniyor, kışlık kıyafetler kaldırılıp yazlıklar çıkarılıyor, yorganlar kalkıyor falan işte. Kısacası ev dip köşe kuytu elden geçiyor. Offf offf ne gerek varsa sanki. Öyle gelenek haline gelmişki bu bahar ve bayram temizlikleri insan yapmadığında suçlu psikolojisine giriyor resmen.

Benim bahar temizliğinden anladığım tek şey kışıkları kaldırıp yazlıkları çıkarmak :)

Ya onlar zaten yapiliyo sıl supur toz al iste camasir vs..bu bahar temizliginin olayi bazalar,koltuk, hali silme,yatak yorgan yikama, sonra camlar iste buyuk dolaplari duzenleme falan filan surekli elinin değmedigi,gunluk rutin disinda bi el atman gerekn isler

Dağınıklık toplamak ayrı bişey, temizlik ayrı bişey bence. Çocuğumuz yok, eşimde ben de dikkatliyiz evimiz ne dağılıyor ne kirleniyor valla. Haftada bir temizlik yapılıyor toz bile olmuyor evde.
İzmirdeyim. Burda hep yağmur var ya da çok soğuk. Camlarımı kendim silemiyorum. Yardım için gelen ablaya da kıyamadım valla o soğukta yağmurda.

Aynen icini delice kemiren,yapip bittiginde kus gibi hafifledigin bir duygu

Kıyafet ve yorgan dışında diğerleri normalde de yapılan şeyler. Bir ben mi rahatım acaba hiç öyle aman bahar geldi,dip bucak temizleyeyim stresim olmuyor.Kıyafet ayırırken de seve seve yapıyorum,dolapta yer açılıyor diye

Evde toplama toz alma şu bu temizliğin içindedir benim için.İşte herkesin yaşadığı yer,alışma tarzı temizlik anlayışı da farklıdır.Hatta eşyanın şekli rengi bile temizlik litaratürünü değiştirir. Benim evim toz olsun olmasın haftada en az iki kez toz alırım.Çünkü evin içinde dolaşıyorsun oturup kalkıyorsun hareket ediyorsun.Cam açıyorsun.İster istemz toz var.Camlarımı sildiremesem kendim haftada bir kez mutlaka pencere önlerini bezle alırım.Eşimle ben her gün kıyafet değitirdiğimiz için ütüm çamaşırım sık sıktır.İstanbul da kar yağmasının dışında çok soğuk hava olmadı.Eşimde ben de dağınık insanlar değiliz ama ister istemez bir film izlerken,dvd leri seçerken,bir akşam çayı içerken,patlamış mısır yerken,dosyalara gömülüp çalışırken hatta hazırlanırken makyajıydı saçıydı fönüydü mutlaka dağılır ev.Diyorum ya herkesin alışkanlıkalrı farklı.

Kesinlikle öyle. Temizlik deyince benim aklıma sadece silmek süpürmek toz almak geliyor. Ona da abla geliyor zaten, yapılacak ne varsa yapıyor sağolsun.
Eşimle ilgili bir konu açmıştım, eşyası çok kıymetlidir. Hal böyle olunca adam aynı zamanda temiz ve düzenli de oluyor. Bizim evde kitaplar, cdler, dvdler hiç ortalığa saçılmaz mesela. İçlerinden biri seçilir, diğerleri özenle yerleştirilir. Orta sehpanın üzerinde olan her şey iş bitince kaldırılır. Bişey mi içti bitince anında bardak makinaya. Çalışırsa iş bitince dosyalar yine özenle kaldırılır. Konumda da bahsetmiştim, laptop bile iş bitince silinir temizlenir, koruyucu süngeri araya konulup çantasına kaldırılır. E ben de dağınıklığımı yendim sayesinde az da olsa. Kullandığım şeyi işim bitince kaldırıyorum artık. Böyle olunca bana yapacak pek bir şey kalmıyor haliyle.

Eşin sayesinde hayatı biraz robotlaştırmışsınız :)) Ben titiz düzenliyimdir ama biraz relaks yahu.İnsanın günü gününe uymaz.Bazen öylece herşeyi birakıverir,bazen hasta olur.Tamam cihazlara özen gösterilmeli.Sonuçta dünyanın parası verilip alınıyor ama birşey içtim bitrti aman hop hemen gideyim makinaya (ki bunlarda sonuçta yapılan iş,yani öncesi sonrası farketmiyor.Evde birşeyler kaldırılıyor toparlanıyor)
Biz eşimle dvdleri önmüze sereriz hangisini seçsek diye karar veririz.İçtiğimiz bardaklar öyle durur biz koyu sohbete dalarız.Hele ki çalışırken herşey mutlaka ortalara saçılır.Dosylar,tezler...Bazen pijamamı giyerim bir müzk açarım herşeyi sonraya bırakıp kanepenin üzerine uzanıp kahvemi yudumlayıp alakasız bir diziye takılır kalırım.Ben öyle sistematik yaşayamam.Hele ki çocuk olunca bir evde düzen müzen hak getire

Esiniz benim esimin degisik bir versiyonuymus,benimki o kadar derli toplu olmasada esyasi cok kiymetlidir.Evde herhangi bir esyanin cizilmesi,kirilmasi veyahut bozulmasi kiyametin kopmasi demek.Daha dun gece bozulan sarj makinasi yuzunden gerilimli anlar yasadik.Yahu dedim; olur esya bu bozulur,kirilir hersey olur, yoook olmayacak birsey..Off ugrasmak cok zorr

Amann işte adına bahar temizliği demişler. Söylediğin gibi kıyafet ve yorgan dışındakiler düzenli olarak yapılan şeyler aslında. Yani örneğin ben halıları seneden seneye yıkamaya vermem. 2 çocuk olunca 6 ayda bir yıkamaya gidiyor halılar. O yüzden bahar temizliğini beklemem gerekmiyor. Camlar desen en kötü ihtimalle ayda bir mutlaka siliniyor. Rutin temizlik yaparken kapılarında tozunu alıyorum zaten. Acaba diyorum eskiden kadınlar bütün kış oturup temizlik için baharın gelmesini mi bekliyorlardı da adını bahar temizliği koydular.

Alışıyor insan zamanla. Aslında öyle robot gibi değiliz çok, sadece düzen konusunda eşim biraz takıntılı. Çocuk olunca göreceğim diyorum ben de. Şimdi özene özene bir hal olduğu eşyaları görecek gününü o zaman, nihahahaha

Hiç sorma, elindeki telefonda çizik yok daha. Nasıl beceriyor anlamıyorum. Allahtan kavga çıkarmıyor öyle durumlarda ama çok söyleniyor çoook. Kaynana gibi başımda.

halı yıkasan kurumaz camı silsen yağmur yağıyor kirlenir o yüzden yani. yorgan falan havalandıramazsın ee o zaman ne anladık temizlikten

Ben 2 hafta önce eve temizlikçi abla çağırmıştım onu bahar temizliği kabul ettim bahar martta başlıyo sonuçta )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…