temizlik derdi hiç bitmiyor be:(

Maalesef ülkemizde erkeklerin yetiştirilme tarzı belli. Çoğu erkek ne temizliğe ne mutfak işlerine karışmamak için yemin etmiş durumda. Yani bu kadınlar ya bir şekilde bu işleri pratik olarak halletmenin yolunu bulacaklar ya da her akşam kavga dövüş yaşanacak. Ben sana hak veriyorum ama bak benim eşim yardım etmesine rağmen bazen yetişmiyor, yetişemiyoruz. Ki ben iki aydır evdeyim. Yine de yetişmediği oluyor. Yani burada verilen taktikler emin ol eşi yardım etsin, etmesin herkesin işine yarayacak taktikler.

Pek dinlenemiyorum ben evlendiğimden beri misafir ağırlıyorum çalıştığım halde düşün ev görmeler bitmek bilmedi rahat 2-3 haftada bir kere hafta sonu bazen hafta içi akşamları ağırlıyorum Allahtan mutfağı severim zorlanmıyorum elim hızlı olduğu halde ev işlerini bitiremiyorum özellikle çamaşırları bu akşam ütüm var mesela

Çalışıyorsanız,
15 günde yada en olmadı ayda bir yardımcı almanız lazım.
Maaş 1000 se 800, 3000 se 2800 farzetmek gerekiyor.
Ben olaya elektirik,su nasıl zorunlu giderse buna da öyle bakıyorum.

limoncu28 doğru diyosun, benim eşim de yapıyor sağolsun, ama geçen süpürgeyi açmasıyla kapaması bir oldu şaşırdım ama hevesini de kırmak istemedim.
sağolsun çamaşırları asar ama onun astığı gömleği ben zor ütülüyorum tam açamıyor, öyle kırışık asıyor.
her erkek iş yapmaz, yapan da yani bi kadın eli gibi olmaz.
olma ihtimali çok düşük.
ama eşim yine de yapar elinden geldiğince sağolsun..

yapmayan da yapmaz değiştiremeyiz.

Ben olaya başka açıdan yaklaşmak istiyorum Bekarken anneler kızlarını okuyor ,çalışıyor diye hiç ev işine sokmuyor.Evlenincede birden her iş Ona bakıyor Bekarken iş yapmadığı için zor geliyor .Bir kız bekarkende nasıl iş için staj görüyorsa evişi mutfak için de öyle olacak.Gerekttiğinde börek açmasını da öğrenecek,cam da silecek,pratiklik kazanacak.

Benim çok işime yaradı bu yöntem. Bir ara çiçek gibi vazoda tutuyordum bozulmasınlar, sararmasınlar diye ama o da etrafa çok dökülüyor. Bu yöntemle hem taze kalıyor tadı ve rengi hem de çok kolay.
düzeltme yaptim yine.. maydanozlari kaynatip içsem acaba zayiflamak için :) yiyen olmuyor. :/

Eşyam az, eşim yardımcım. Genel olarak yorulmuyorum, temizliği haftada 1 yapıyorum, yemeği günlük yapıyorum. Zaten iki kişiyiz ne kadar pislenecek ev.

Toz tutacak neredeyse hiç eşyam yok. Toz tutacak şelyer almadım, Olanlar da hiç toz göstermiyor, haftada bir tozunu alsam yetiyor. Ütü yapmak çok zor geliyor onu da eşim hallediyor.

En önemli kural iş ertelememek, dağınıklık yaratmamak hemen toplamak. Bir de eşya biriktirmemek. Temizliği de toplamayı da erteleyince birikiyor ve birikmiş işle başa çıkılamıyor.

kızlar bu temızlık olayını cokta abartmayın, çamasırı bulaşıgı makıne yıkıyor, supurge desen onu da makıne ıle halledıyorsun elınde çalı supurgesı ve kurekle ugrasmıyorsunuz, utu ısı sıkıcıdır onuda herkes kendı utusunu kendı yapsın sabah ıse gıderken sorun ortadan kalkıyor, yemeyıde gunduzden karar verırsenız ne yapacagınıza akşama hazırlamak sadece 1 saat alan bır ıs....
cam kapı perde temızlıgı zor gelıyorsada ayda bır kıyın paraya bır kadın tutun gelsın dıp bucak yapsın temızlıgı, sız kalan zamanda ustten temızleyın...
cocuklu olanlarda sız ıs yaparken cocugu babaya bırakın o ılgılensın derslerı vs ile....
eslerde tabıkı vakıt varsa yardım etmelı, ama ben erkeklerın yaptıgı ısı pek begenmıyorum arada ıstısnalar olsada..
kendı adıma ben her ısı yaparım, esım utusunu kendı yapar, arada camasır asar yada kuruyanı toplar, bulasık makınesını bosaltır, sofrayı kurmada kaldırmada yardım eder, cok eserse yemek yapar ayda yılda bır..
yemek beklemez yapmasamda aç bıraktın demez ...
benım ıcın bu kadarı kafi....
marketı ,pazarı da ya bırlıkte yaparız ya ben sevdıgım ıcın o ıslerı kendım gıder alırım...
abartılacak sey degıl yanı cok tıtız degılsenız ev ısı..

Bende yaklaşık 3 yıllık evliyim 13 aylık bebeğim var. Temizlik konusunda kafayı yemiş durumdayım. Eşim yardım ediyor ettiğinde de agresif oluyor. Yani kısaca yardım etmek istemiyor. Cocuga bile bakmak istemiyor. Otursa ,bilgisayarla ,telefonla? filmle ,sporla, ve annesiyle babasiyla zaman gecirse. Ama ev de tertemiz olsun istiyor. Bebek olan ev nasıl tertemiz olacak ki. Calisiyorum. Çocuğuma annem bakıyor . Akşam anneme git çocuğu kuçakla, eve gel , yemek yap sofra hazırla , oğlum zaten yeni yürümeye başladı bacağını dibinden ayrılmıyor =)) bende hızlıca işlerimi yapıp oğlumla ilgilenmek istiyorum. Pazar komple temizlik geciyor. Eşimle de temizlik yuzunden çok tartışıyoruz. Onunla da ilgilenemiyorum. Temizlik çamaşır bulaşık bir türlü kordine edemedim. Hep ağlıyorum. İsimde de hata yapıyorum . Bunalıma girdim. İyi bir anne olamamaktan korkuyorum. =(((

Ben hafta içi bulaşıkları makineye yerleştirme ve tuvalet lavabo temizliği hariç hiç ev işi yapmıyorum. Bence kendimizi o kadar yıpratmamız çok gereksiz. Eve geliyorum makyajımı çıkartıp elimi yüzümü yıkadıktan sonra banyoyu temizliyorum. Fısfıslı bir şişeye çamaşırsuyunu sulandırdım klozete lavaboya içine çevresine her yere püskürtüyorum. Klozetin içini, lavabonun içini fırçalayıp sifona basıyorum diğer yerleri de tuvalet kağıdı ile kurulayıp atıyorum çöpe. Şarjlı süpürgeyle de yerlerdeki saçları filan çektirip çıkıyorum. max 5 dk sürüyor. her gün rutin olarak yapıyorum. Sonra mutfağa geçiyorum. Eşimle bi şeyler hazırlıyoruz. Yemek konusuna hiç özenmiyorum açıkçası. Bi gün kısır çay yiyoruz, 2 gün balık salata. Diğer günler de maksimum yarım saatte hazırlanan yemekler veya kahvaltı. Sonrasında da eşim sofrayı toplayıp ocağı siliyor ben de bulaşıkları makineye yerleştiriyorum. Sonrası bütün gece başka hiç bir şey yapmıyorum. En son yatağa giderken eşimle bi on dk etraftaki dağınıklığımızı toparlayıp yatıyoruz. Hafta sonu da birlikte bi 2 saatte bütün evi süpürüp, siliyoruz tamam.

TRT belgesel'de temizlik hastaları diye bi belgesel var. Youtube da bölümleri vardır belki. Her bölümü şok halinde izliyorum. Kısaca özet geçeyim. Bi grup temizlik hastası pis insanların evini temizliyo. Pis dediysem hayatında görmemişsindir öyle pislik emin ol. 15 senedir mutfağı bi kere bile temizlemeyen banyo tuvaleti 15 senedir bi kere bile ovmayan insanlar... Pislikten adım atacak yer kalmamış düşün yani. Şimdi bunu niye anlatıyorum. O derece Pislikte bile adam 15 sene yaşayabiliyosa sen de dinlenerek geçirdiğin bi iki günde hastalanmazsin bi gün hazır yemek sipariş et. Kutularını at çöpe. Al çekirdeği çayı geç tv karşına yap keyfini bak nasıl deşarj oluyosun.

düzeltme yaptim yine.. maydanozlari kaynatip içsem acaba zayiflamak için :) yiyen olmuyor. :/
Abartmamak koşuluyla iç tabi:) Maydonoz suyunun zayıflatıcı etkisi yok. İdrar söktürücü ve ödem atıcı olarak iş görüyor. Dolayısıyla kullananda zayıflamış algısı oluşturuyor. Ha bu arada hiç bir bitkinin zayıflatıcı etkisi yok bari şurda kamu spotu tadında bir mesaj yazayım:) Çoğu en fazla ishal yapıyor ki o da çok zararlı. Sadece su ve mineral kaybediyor vücut, yağlar yerinde sayıyor. Yağ yakmanın tek yolu spor yapmak, yağ oluşmasını engellemenin tek yolu sağlıklı beslenmek:)

valla yap
valla yapar yapar ögrenir ben yeni evliyken az yemek yakmadım anamın karnında ögrenmedim 22 yasında ögrendim evlendigimde esinede yaptırsın yani bugun yanlıs asar 4 sene sonra ögrenir mesela yanii ütüyüde esler yapabilir yanii kadın hizmetci degil ki anlamıyorum valla kadınlar annem dahil erkeklerin etrafında pervana oluyolar ama sonuc 0 eee o zaman kime yaranmaya calısıyosun

Ben daraldım ama burada. Her şeyi sen üstlenmişsin olmaz ki böyle. Hafta içi işe git hafta sonu temizlik yap robot musun sen?

Ben çalışan kadınların muhakkak yardımcı alması gerektiğini düşünüyorum. Haftada 1 yarım gün bile Nasıl rahatlatır.

Valla gne 6 da evdesin ben 8 de evdeyim oturana kadar 9.30 oluyo.. sonra da uyuyorum zaten

Gündelikci düşünüyorum . Ama daha çok eşimle beraber yapmak istiyorum. Onu sikistiriyorum. Sonuçta bu evde beraber yaşıyoruz. Bana yardım etmeli ki daha mutlu yaşayalım. Hem bir evlat yetiştiriyoruz . Babası ona temsil olacak ondan feyz alacak. Çok mu şey istiyorum. Bilmiyorum ki =))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…