Temizlik derdi

Arkadaslar ben temizlik yapmayi hic sevmiyorum.Mecburen yapiyorum. Temizlige baslayinca da saatlwrce bitmiyor.Bel agrisindan da uyuyamiyorum.Gozumdr buyir temizlik.Tatilden döndüm. Simdi dip kose temizleyecegim evi.Iki gunden beri omzumda bir yük beni bitiriyor. Dusundukce daha cok is çıkıyor bir de okul isleri var tabii..Ama saatlerce kitap okurum,film izlerim..Bana temizlik demeyin.Evim 1+1 olmasa yardimci cagircam.Ona da utaniyorum yani.
Bu da dert mi deyip yazacak olanlar yazmasin.Wvet kucuk bir dert.Bu sorunu nasil yenebilirim. Becerili hatunlar fikir verebikir mi?Ben de biraz aska geleyim.

Eskiden ben de boyleydim cok yipratici, korle yatan sasi kalkar, esime benzedim. Kafam rahat hayat neseli ve gamsizz insanlara guzel. Cok az esyamiz var, koltuk, tv unitesi ve tv, masa sandalye ve bir de yatak odasi. Supur sil etrafi topla. Bitti. Cok ustunde durma

Kim severek temizlik yapar ki 15 gunde 1 yardımcımiz geliyor bizde düzeltiyoruz
Bana sabahtan aksama kadar masayı donat desinler seve seve yemek yapayım her çesit ama temizlik beni yoruyor ordan oraya koşturmaca öyle işte
Benim aşçı olmam lazımmış

Arkadaslar ben temizlik yapmayi hic sevmiyorum.Mecburen yapiyorum. Temizlige baslayinca da saatlwrce bitmiyor.Bel agrisindan da uyuyamiyorum.Gozumdr buyir temizlik.Tatilden döndüm. Simdi dip kose temizleyecegim evi.Iki gunden beri omzumda bir yük beni bitiriyor. Dusundukce daha cok is çıkıyor bir de okul isleri var tabii..Ama saatlerce kitap okurum,film izlerim..Bana temizlik demeyin.Evim 1+1 olmasa yardimci cagircam.Ona da utaniyorum yani.
Bu da dert mi deyip yazacak olanlar yazmasin.Wvet kucuk bir dert.Bu sorunu nasil yenebilirim. Becerili hatunlar fikir verebikir mi?Ben de biraz aska geleyim.
Hepsini bir anda bitirmeyin. Birgün bir oda diğer gün diğer oda. Birde pratik yöntemler araştırın. Mesela ben camlarımı 1- 2 damla kremsiz şampuan damlatılmış suyla silerim, durulama kurulama istemez. Sil geç tertemiz. Bu tarz yöntemler iş gücünüzü zorlamadan temizlik verince rahat oluyor. Bende acayip üşengecim bu konuda ama bir odayı temizleyip o temizliği görünce biraz -minicik aşka geliyorum :)

İşinizin uzun sürmesi ya işler biriktiğinden, ya da eliniz çabuk olmadığındandır. Eğer bunları düzenli bir şekilde haftada bir yaparsanız, hem işler birikmez, hem de Yaptıkça pratikleşir, kısa sürede bitirirsiniz.

Eskiden temizlik olunca, nereden başlayacağımı bilmeyen ben, şu anda kulağımda kulaklıkla temizliği yarım günde bitiriyorum. Otomatikleşmiş artık, ne yapmam gerektiğini düşünmem gerekmiyor çünkü.

3+1 evim var çalışıyorum sadece cumartesi günleri detaylı temizlik yaparım sil, süpür, toz al banyo ve tuvaletleri ov max. 3 saatimi alır, saat 9 gibi kalkıyorum , 1 saat uykum açılsın etrafın dağınıklığımı toparlayım derken geçiyor 10 gibi başlıyorum ve en geç saat 1 de işim bitmiş oluyor, biraz pratiklik istiyor sanırım iş 1+1 ev çok vaktini almaz bir insanın, birde ev hanımıysanız bir gün salon bir gün yatak odası diğer dün banyo tuvalet mutfak bitti gitti gözünüzde büyütmeyin lütfen parça parça yapın bitsin gitsin, temizlik alt tarafı kafaya takmaya değmez.

1+1 e de temizlikçi tutulur niye tutulmasın dip köşe temizler işte daha derin uğraşabilir. kapıları mutfak dolaplarını sildirirsiniz

bi de beliniz ağrıyacak kadar yapmayın ya. az az yapın düzenli olun dağıtmamaya çalışın iş biriktirmeyin ki rahat edin.

bu kadar disiplinli de yaşanmaz ya. yapan varsa da tbr ediyorum yani
:KK70: ben ben mutlaka her odadan banyodan mutfaktan çıktığımda toparlar öyle çıkarım, çalışıyorum hafta sonunu ne kadar az iş kalırsa o kadar iyi benim için :) hele mutfakta 1 bardak bile bırakmam yatarken tüm bulaşıklar toplanmış tezgah silinmiş yıkanan bulaşıklar yerleşmiş şkilde yatarım, oturma odamızı yatmadan mutlaka toplar , süpürge çalıştıramasamda bir gır gır atarım :KK70:

Valla bende temizlik yapmayanı bir türlü anlamıyorum. Bir yer dağınık olunca ben duramıyorum, elim ayağıma dolaşıyor temizleyene kadar rahatlayamıyorum. 2 gece önce sabah 5e kadar temizlik yaptım evi kova kova suyla yıkadım mutfağı boşalttım halıları yıkattım vs. Keşke bende sizin gibi olsaydım ama ne yazık ki her konuda kanım çekiliyor bir temizlik konusunda zımba gibiyim. Mesela şuan yatakta uzanıyorum, yorganı 5 gündür yıkamadığımı farkettim kalkıp yorganımı makineye atıcam. :KK70: Öyle işte..
yorganı 5 gündür yıkamadığımı farkettim demek biraz kasmak mı desem ironi mi desem garip olmuş.

yorganı 5 gündür yıkamadığımı farkettim demek biraz kasmak mı desem ironi mi desem garip olmuş.
Neden kasayım ya da neden ironi yapayım?
Sizinde her gördüğünüz yoruma önyargılı davranmanız garip.
Yorgan ince ve hafif bir yorgan. Kısa programda yıkadığımda 15 dakika içerisinde kuruyor. E ince olduğu içinde çabuk kirleniyor. Her zaman tertemiz vücudumuzla yatmıyoruz, bazen terli oluyoruz falan.. Mesela benim 21 gündür ağır geçen bir kanamam var. Yorganım çabuk kirleniyor. Bu yüzden yıkıyorum, normalde de 1 hsftada bir yıkıyorum zaten. Zannettiğiniz gibi ağır yorganlardan değil.

Bende hiç sevmem temizlik yapmayı dün misafir gelecek diye cuma gününde temizliğe başladım iki katlı ev üst katı topladım çok hoşuma gitti içime sindi gaza geldim ev sobalı üst kat sıcak alt kat daha soğuk oluyor aşagıda iş yaparken bahçeyi yıkadım felan bir içim rahatladı cumartesi günü bir baktım hastayım kalkamıyorum amaan dedim senin neyine temizlik 🤭🤣 bünye alışkın olmayınca eror verdi zaar 🤭

Neden kasayım ya da neden ironi yapayım?
Sizinde her gördüğünüz yoruma önyargılı davranmanız garip.
Yorgan ince ve hafif bir yorgan. Kısa programda yıkadığımda 15 dakika içerisinde kuruyor. E ince olduğu içinde çabuk kirleniyor. Her zaman tertemiz vücudumuzla yatmıyoruz, bazen terli oluyoruz falan.. Mesela benim 21 gündür ağır geçen bir kanamam var. Yorganım çabuk kirleniyor. Bu yüzden yıkıyorum, normalde de 1 hsftada bir yıkıyorum zaten. Zannettiğiniz gibi ağır yorganlardan değil.
Kanamnız rahatsızlıktansa geçmiş olsun öncelikle. Böyle durumlarda evet ama yorgan ve 5 gün dediğiniz için boyle söyledim. Pikeler bile bu mevsimde 2 günde kuruduğu için . Ne bileyim dediğim gibi yorgan olunca konu şaşırdım açıkçası.

Kanamnız rahatsızlıktansa geçmiş olsun öncelikle. Böyle durumlarda evet ama yorgan ve 5 gün dediğiniz için boyle söyledim. Pikeler bile bu mevsimde 2 günde kuruduğu için . Ne bileyim dediğim gibi yorgan olunca konu şaşırdım açıkçası.
Yok yok normaldir. :) benim yorganım aşırı ince o yüzden yıkamada bir problem olmuyor. Hemen kuruyan bir kumaşı var bir de sıcak tutuyor bayağı rahatım yani o konuda.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bende evlendiğim ilk yıllar hiç sevmezdim. Eşim yapardı hep çünkü bekarken temizliği annem veya yardımcı abla gelirdi haftalık onlar yapardı.Sonra bende bi başladım temizliğe bırakamıyorum 😀 Hergün mutlaka kalkınca kahvaltı yaparım sonra çamasırları atarım makınaya o ara evi sil süpür toz al banyoları tuvaletleri yıka çamaşır as katla ütüle çocugu yedir içir yıka uyut valla nasıl geçiyor anlamıyorum. Sizde kendinizi sabitleyin birde temizlik yaparken açın sevdiğiniz şarkıları daha iyi gelir. Şimdi temizlik konusu iyi de şu yemek işi valla 6 yıldır beceremiyorum. Bir kaç çeşit yapabılıyorum.

Ayda bir veya 2 ayda bir falan yardımcı çağırın camlar ve dip bucak temizlensin. Diğer zamanlarda da silip süpürürsünüz. Eviniz 1 +1 dolayısıyla fazla zorlanmazsınız. Önemli olan temizlikten sonra kirletmemeye çalışmak, böylece de birikmezse size de fazla iş çıkmaz. Çocuk yoksa zaten fazla da dağılıp pislenmez. Ben temizlik yaparken sık aralıklarla mola veririm, kendime küçük hedefler koyarım önce şurayı yapayım sonra bir mola sonra burası vb.

Back
X