Temizlik meselesi

Haklısınız tabii

Evi supurup silme isine birsey diyemem size gore yeterlidir sonucta 2 küçük cocugunuz var daginiklik olur.

Ama tuvalet haftada 1 yikanmaz,hem hijyenik degil hem de koku sorunu olur,koku sorunu komsulariniza bile gider,ust kat komsum tuvaletini hergun yikamazdi haftada 1 anca belki o bile yoktu ama ciddi koku geliyordu bu dedigimi yanlis anlamayin sakin olan birseyi soyluyorum.

Hava sicak hergun banyo yapiliyordur,her banyo sonrasi bir kuru bez alinip dusakabin silinebilir hem su lekesi olusmaz hem de temiz gorunur.

Haftada 1 camasir yikamak yetiyor mu peki yada 1 gunde 4_5 kere makine mi aciyorsunuz eger 1 gunde 4_5 makine aciyorsan bunu gunlere bolun derim

Iki çocukla bence gayet iyi yapıyorsunuz ayrıca yapamasaniz bile bu sizin probleminiz.Kayniniz bence üzerine vazife olmayan bir konuda yorum yapmış umursamayin onun hadsızlığı

Asla kaynınıza düşmez sizin evinizin temizliğine laf etmek. Onun ne haddine . Beğenmiyorsa hazır sizde kalıyorken buyursun yardım etsin haspam. Alışmışlar arkalarını kadınların toplamasına.

Bence iki çocukla gayet iyi temizlik yapıyorsunuz. Tek sorun banyo wc bana göre. Haftada bir çok az..

Kendimden örnek vereyim ,hergün wcye girdiğimde hemen arkasından bi çamaşır suyu döker ovalarım, sadece wc için kullandığım bezle kenarlarını sirkeli fıs fıs sıkıp silerim.elimi yıkmaya geçtiğimde lavaboya yine fıs fıs sıkıp ayrı bir bezle silerim. Toplamda 10 dkmı bile almaz . Bezleri de yıkar bir kenara asarım. Ve hergün yaptığım için kirlenmesine fırsat kalmıyor böylece ben de ekstra yorulmamış oluyorum. Mutfağı da aynı şekilde yemek yaptığımda dolap kapaklarını fısfısla silerim, gece yatmadan tezgahı toparlar silerim.

Bunlar böyle anlatınca zor gibi geliyor ama inanın düzenli yapınca hiç yormuyor insanı. Dilerseniz Deneyebilirsiniz..

Bunun dışında yaptıklarınız gayet ideal temizlik. Kimseye kulak asmayın daha çok temizlik yapacaksanız bile bunu kendi düzeniniz huzurunuz için yapın. Önemli olan sizin o evin içinde mutlu olmanız.

Kimseye laf söylemek düşmez

Yahuuu neyini takiyosunz kayninizn?
Ne mok biliyormuş da konusuyomus?
2 çocukla kolay mi herşeye yetişmek
Benim bile 1 cocum var onla.zorlaniyorm kaldıki 2 küçük çocukla düşünemiyorum

Takmayin boşverin
Nefret ederim öyle tiplerden
Cocuklu insanın hiç bi dağınıklığıni görmemesi gerekirken laflara bak
Karı gibi konuşuyo

Yorumların çoğunu okudum. Öncelikle eşinizin size yardım etmesi lazım. O kadar işin altından robot olsa kalkamaz bu bir. İkincisi temizlik yaparken çocukların rahat durmaması konusunda ufak bir önerim olabilir. Benim 9 kedim var temizliğe başladığımda hepsi viledanın kovanın arkasından koşarlar. Kovaya bir kağıt parçası düşse patilerini daldırıp çıkarmak için cop cop su yaparlar her tarafı işin garibi suyla oynamayı çok seviyorlar bırakın klozet kapağını açık bırakmayı sürahiyi ortaya koyamıyoruz devirip oynuyorlar diye. Viledayı savururken ucunu yakalamaya çalışmak da en büyük zevkleri. Çok komik oluyorlar ama acele temizlik yapıp çıkmam gereken zamanlarda delirtiyorlar. Temizlik yaparken onları bir odaya koyuyorum yemektir oyuncaktır oyalanacakları bir şeylerle beraber. Tüm odaları bitirip kuruttuktan sonra onları odadan çıkarıyorum bu sefer de orayı temizliyorum kapatıyorum bitiyor.

Bir de hiç temizlik yapmadıkları için o kadar rahat yorum yapabiliyor erkekler çok istiyorsa verin evin temizliğini işini 3 gün o yapsın bakalım 4. güne hali kalıyor mu.

Evinizin temizliği-pisliği kimseyi ilgilendirmez
Burda önemli olan sizin ev işleri temizlik yapmaya çocuklardan dolayı tam anlamıyla yetişip Yetisememeniz değil.
Önemli olan tavrıniz, kimse sizin evinizin içine ve duzeninize karışmamali.
Öyle bir tavır takının ki cesaret edemesin ne kaynınız ne de başkası.

Maden eşiniz bunu size söylemiş demek ki o da aynı düşünceye sahip
Sizde ona yardımcı olmasına yetişemediğinizi dile getirin
Ya da ayda 1 evinize bir yardımcı temizlikçi bayan alabilirsiniz
İki çocukla halinizi tahmin ediyorum

Kaynınızdan eşiniz rica etsin yardıma gelsin iki günde bir öğretsin size ev nasıl temizleniyormuş. Siz de ona göre yaparsınız.

Mesela en basiti. Günde 2 3 kez tokalarını toplarım Bulur bi yerden çıkarır
Tuvalet konusunu sanırım çok yanlış anladınız
Yada ben anlatmadım. Gün içinde tuvalete gidince etrafa bi fırça vuruyorum tabiki ama sadece suyla. Çöplük deil sonuçta. Haftada bir gün deterjan çamaşır suyu ile tam temizlik yapıyorum. Yanlış anlaşılmasın lütfen

Evi ve çocukları ona emanet ettim. 1 saatin sonunda 40 çocuğa bakmış gibi pestili çıktı. Hala anlamıyorlar bizi

Benimde ücüz kızlarım var 8 yasindalar ve ben onlar dogdugundan beri tek bakan biriyim öncelikle herşeyi sırasıyla yaparsanız kolay olur birde bu işi sonra yapım demeyin örnek mutfağa yemek pisirmeyemi girdiniz mutfağı toplayın temizleyip çıkın aynı şekilde salon vc banyo ben öyle yapıyorum kolay oluyor kizlarimida daha çok zaman kaliyor

Copluk demedim ama sadece su yetmez gunluk deterjanlanmasi gerek haftada 1 deterjanli temizlemek olmaz bana göre.

Diger temizlikler icin esiniz de yardim etmeli

Dolap kilidi önerenlere karşı ben de önermemeye geldim.
Evde 2 dolap kilitli, gerisi açık.
Bu bebeler karıştırma vakitleri geldiğinde her yere girecekler, ev dağılmasın diye neden önlüyoruz bunu?

Saydıklarına göre temizsin
Gerekirse yardımcı al canım

Kaynını çağır ya da yardıma
Eleştirmeyi biliyor ya madem

Kaynının üstüne ne vazifeymiş ya. Madem öyle düşünüyor bi zahmet gelmesin rahatsız da etmesin. Ha geliyorlarsa da bir zahmet bi işin ucundan tutsunlar. Eşin de halt etmiş orası sizin ortak alanınız sorumlusu sadece sen değilsin. Akşam eve gelince sıvasın kolları bi zahmet . Yapıyor yazmışsınız da o zaman bi zahmet verseymiş ağzının payını kardeşinin . Sinirlerim bozuluyor bu konuları okuyunca

Benim 20 aylık kızım var ve şuan tekrar hamileyim. Hergun sabah kalkarım 9 gibi kızıma kahvaltı hazırlar elini yuzunu yıkar oyun oynamsı için oyumcaklarını veririm sonra kendime vakit ayırırım yani saş baş fln sonra temizliğime başlarım hergun tuvalet temizlerim toz alırım ve hergun süpürgeyi acarım çunku kızım daha küçük yerde ufacık bişey olsa agzına atabilir. Bizim ev iki kat yukarları sadece haftada bir süpürür paspaslarım fakat aşağıları yani salon mutfak tuvalet girişi hergun süpürür 3 günde bi paspaslarım 1 saatimi almaz:) snra dinlenirim kızımla ilgilenirim yemek yaparm fln.. tabi iki çocukla daha zordur eminim

Valla siz iyi bile yapıyorsunuz iki küçük bebekle, eğer kocanız beğenmiyorsa ya sizden iş yükünü alsın ya da temizlik için bir yardımcı tutsun. Bu nedir arkadaş ya? Biz kadınlar da insanız robot değiliz.

Ayrıca burada asıl sinirlenmeniz gereken şey eşinizin kaynınızla böyle şeyler konuşması ve gelip bunu size anlatması. En sevmediğim erkek tipidir dedikodu yapan, laf taşıyan erkek. Benim eşim de annesiyle, ablasıyla çok fazla konuşur ilk zamanlar çok sinir oluyordum evimizin özelini anlatma diye. Ki benimki gelip bana ablamla böyle konuştuk seni temiz bulmuyormuş falan diyemez, beğenmiyorsa gelsin kendi temizlesin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…