Siz yine iyi yapıyorsunzO zaman gün içerisinde daha temel şeylere yönelin. Örneğin ilk hedefiniz tuvaleti yıkamak oldun. Çünkü eve en çok koku yayan yerdir. Daha sonra dağınıklığı toplayıp, yüzeysel bi makina tutun. Benimde hemen hemen aynı yaşlarda Çocuklarım var. Günlük işlerimle, haftalık işlerimi ayırdım rahatım.
Günlük işlerim:tuvalet yıkanır, ev toplanır,süpürge tutulur, hergün istisnasız çamaşır, bulaşık mak. Açılır. Çocuklardan birisi öğlen uykusuna yatınca, diğerinş bi şeylerle oyalayıp yemek yapılır. En son yatarken kıyafetler ütülenir, katlanır.
Genel temizlik: tüm halıları kaldırırım, kaneleperi çeker arkalarını sil süpür yaparım, tozları alırım, kapıları silerim, oturduğum odanın camını silerim, priz Kenarları, derz araları elimin değmedi nokta bırakmam, iki çocukla 3 saatlik iş oluyor 5 saat belki daha fazla, belki gün boyu.
Bitmiyorrrr. Nedir bu kadınların çektiğiBence temizlik temizlik diye çocuklarınızın en güzel zamanlarını kaçırmayın onların bu günleri daha Kıymetli emin olun. Ayrıca temizliğin bi sonu yok kulak çöpüyle fayans aralarını temizlemeye kadar gidersiniz yine de her yeri temiz değildir sonsuza kadar temizlik sürebilir yani.
Siz bence günlük süpürün viledayla hızlıca silin bi de ortalığı toparladınız mı sizden iyisi yok. Çocuklar yerde oynuyor toz içinde olmasınlar diye diyorum. Ki daha mutfağı var bu işin her gün.
Aynen. Evi süpürürken kızım gelip elimden alıyor oynamak istiyor. Evi silerken sizinki gibi elini içine koyup yüzüne sürüyor. Toz alıyorum biraz sonra bakıyorum el izleri. Ortalığı topluyorum arkama bakıyorum oyuncaklar etrafa saçılmış. Olmuyor olmuyor olmuyor. Kim ne derse desin.
Ne yapdamda engel olamıyorum. Çocuk işte dağıtırda kırarda. Büyümelerini 4 gözle bekliyorum
Dağınıklıkla, pis olmayı aynı kefeye koymayın lütfen. İkisi farklı kavramlar. Çocukları oyuncaklarını ben dağınıklık olarak görmüyorum ya pislik olarak. Evin temizse, dağınıklık sorun değil.Ne yapdamda engel olamıyorum. Çocuk işte dağıtırda kırarda. Büyümelerini 4 gözle bekliyorum
Sorun o zaten temiz deil toplu hiç deilDağınıklıkla, pis olmayı aynı kefeye koymayın lütfen. İkisi farklı kavramlar. Çocukları oyuncaklarını ben dağınıklık olarak görmüyorum ya pislik olarak. Evin temizse, dağınıklık sorun değil.
sinirimden boğazım düğümleniyor ama ağlayamıyorumKaynınızı arayın arada size temizliğe gelsin.
Hadsiz insan
O zaman hadi bu kuvvet kalkın, kahvaltımızı yapın, temizlik kıyafetlerinizi giyin, bütün halıları kaldırın. Bırakın çocuklar arkanızda gezsin.öenmli olan oevin temiz olması, dağınık değil. Sil süpür yapın, toz alın bebişleriniz minnak parmaklarıyla tekrar el izi yapsın önemli değil. Sonra bebişleriniz uyutup akşam yemeğine girişin. Çalışan kadınlar bile işten sonra bu fırsatı bulup yapıyor, siz ev hanımısınız ve eşinizde yardımcı size.Sorun o zaten temiz deil toplu hiç deil
Ewet bende kalkıp yapayım bi güzel dedim ama bide sizden fikirler alayım dedim . Temizlik yapsam bal dök yala olur güzel temizlik yaparım ama yapamayınca da öyle pis oluyor işteO zaman hadi bu kuvvet kalkın, kahvaltımızı yapın, temizlik kıyafetlerinizi giyin, bütün halıları kaldırın. Bırakın çocuklar arkanızda gezsin.öenmli olan oevin temiz olması, dağınık değil. Sil süpür yapın, toz alın bebişleriniz minnak parmaklarıyla tekrar el izi yapsın önemli değil. Sonra bebişleriniz uyutup akşam yemeğine girişin. Çalışan kadınlar bile işten sonra bu fırsatı bulup yapıyor, siz ev hanımısınız ve eşinizde yardımcı size.
Bende böyle kutularda saklıyorum oyuncakları falan ama kızm oyuncaktan çok ev eşyalarıyla oynamayı seviyor. Etrafta sadece oyuncak yok yani :)banyo ıcın haftada bır temızlık gec
hergun yaparsanız hıjyen acısından daha dogru olur
hergun yer supurup vıleda kovasına sırkelı su yapıp bır yerın tozunu almak
tozları alıp banyoyu cıflemek
balkonu yıkayıp mutfak lavabosunu elden gecırmek maksımum 1 saat
kızartma yaptıysanız veya ocaga yemek tastıysa hemen sılersenız hem temız olur hem ısler bırıkmez
evın pıs degıldır de belkı dagınıktır onuda ınsanlar pıs gorur bunun da tek yolu dolap ıcı esyaları kutulamak ve cocuk dolap kılıtlerınden almak
boylece hem tertıplı olur hem dagılmaz
ben dolap ıclerımı boyle kutuladım tektek Eki Görüntüle 2187161 bırde cekmece kılıtlerı aldım tum cocuk magazalarında var
hıc ortalıkta esya olmuyor bırtek odası dagılırsa dagılır oda oyuncakla oynadıgı ıcın oynar oynamaz yerıne koyarım baska oyuncak alıyorsa bır oncekını toplamasını soylerım ve tum oyuncakları ortaya cıkarmam yerde 1-2 oyuncak gorursunuz en fazla yanı
yoksa altından kalkamazsın hangı bırıne yetısesın . bu sekılde duzen tutturmak sart
Kaynına ne oluyormuş ben olsam arar ağzına geleni sayarım adama bak ya..istwrsem evi b.k götürür ona ne kaldı ki iki çocukla iyi yapıyormuşsunuz ben bu kadar yapmiyorum..Merhaba kızlar benim iki küçük kızm var biri 19 biri 8 aylık. Elimden geldiğince temizliğe özen göstermeye çalışıyorum ama galiba insanların gözüne yine kirli geliyormuş evim. 2 günde bir evi silip süpürürüm. Kıyafetleri haftada 1 yıkarım. Tuvalet banyo haftada bir yaparım. Mutfak dolapları kitlenince silerim. Ama elimden sadece bunlar geliyor. Bir odayı toplasam arkamı döndüğüm gibi temizlikten eser kalmıyor çocuklar saolsun... Eşim dün bahsetti kaynım söylemiş ona. Temizlik olarak biraz eksikmişim evle daha çok ilgilenmeliymişim faln. Bunun dışında açıköğretim kpss falan çalışıyorum. Çocuklar, iş, temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, okul, sınav, koca, alışveriş... Allah için ben hangisiyle uğraşayım.. Biliyorum sizde öylesiniz ama benim elimden gelen bunlar .. Bi gün köşe bucak temizlik yapsam 1 hafta temizlik hevesi gelmiyor. Yapamıyorum .. Acaba çok mu pasaklıyım. Sizce daha verimli temizlik için ne yapmalıyım. Lütfen akıl verin
Benim acizliğimi de düşünürsek tabi :))
Dünden beri takmayayım o benim halimi anlayamaz ne bilsin o iki çocuk zorluğunu falan diyip kendimi teselli ediyorum ama dünden gözğme uyku girmiyor. Aklımdan çıkmıyor. Takmamazlık yapamıyorum
dolap kılıtlerı ıste onunda cozumu varBende böyle kutularda saklıyorum oyuncakları falan ama kızm oyuncaktan çok ev eşyalarıyla oynamayı seviyor. Etrafta sadece oyuncak yok yani :)
Anladım. Tamam buda aklımda bulunsun teşekkürlerdolap kılıtlerı ıste onunda cozumu var
mutfak antre banyo yatakodası heryerde dolap kılıdı var
sadece mutfakta 1 dolaba kılıt yapmadım ıcıne de 1-2 tane su sısesı tepsı gıbı seyler koydum
acacaksa onu acsın dıye
bır ıkı actı baktı dagıtacagı bırsey yok sıkıldı bır daha hıc bır dolaba dokunmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?