• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik meselesi

Beğenmeyen, gelsin kendisi yapsın ya da temizlikçi göndersin! Bir de tabii her gün yemek yapıp evi toplayacak birini. Bir de her saat çıkan bulaşıkları sabahtan akşama kadar toplayacak birini. Bir de alışveriş yapacak birini. Bir de çocuklara oyun oynatacak, onları gezdirecek, emzirip yedirip içirip altını alıp uyutacak birini. Bir de çocukların gün içinde dağıttıklarını sabahtan akşama kadar toplayacak birini. Bir de ütü yapacak birini. Bir de çamaşırları ayırıp, makineye atıp, makineyi çalıştırıp, bitince sepete atıp, serip, kuruyunca katlayıp yerleştirecek birini. Bir de çocukların hastalığını, aşılarını, gelişimini vb. takip edecek birini. Bir de akşam koca gelmeden önce sofrayı hazır edip yemeğe hiç yorulmamış gibi güleryüzle oturup sohbet edip, sofraya oturunca eli ayağı çalışmaz hâle gelen zavallı kocanın tabağına yemeğini koyacak, tuzu biberi uzatacak ve sonra da o doyunca masayı toplayıp silip kirlileri makineye yerleştirip kalan yemekleri küçük tencerelere koyup dolaba kaldıracak ve tezgâhı, ocağı, fırını her akşam rutin temizleyecek birini.

Bunları yapacak 20 kişiyi bulsunlar sen kocanla hiç yorulmadan akşamları film izler, vakit geçirir, güler eğlenir, gece onunla kesintisiz uyur (Bu arada gece uyanan çocukları emzirecek ve avutacak birini de bulsunlar), güllük gülistanlık yaşarsın. Gündüz de aöf ve kpss’ye hazırlanırsın, oh mis!

Valla benimde bir oğlum var ikinci yolda inşallah bende bu dediklerini yapıyorum yani iki günde bir makina açıyorum siliyorum.. üç günde bir çamaşır yıkanır.. mutfak dolaplarını haftada bir siliyorum ocaktaki ankastredeki yağları falan temizliyorum.. birde tuvaleti hergün yıkıyorum çünkü oğlum tıvalete gidiyor.. onun dışında fazla enerjim yok. Temizliğime laf yapanın ağzına çarparım valla kolaysa gelip yapsınlarda endamlarını görelim..

Merhaba kızlar benim iki küçük kızm var biri 19 biri 8 aylık. Elimden geldiğince temizliğe özen göstermeye çalışıyorum ama galiba insanların gözüne yine kirli geliyormuş evim. 2 günde bir evi silip süpürürüm. Kıyafetleri haftada 1 yıkarım. Tuvalet banyo haftada bir yaparım. Mutfak dolapları kitlenince silerim. Ama elimden sadece bunlar geliyor. Bir odayı toplasam arkamı döndüğüm gibi temizlikten eser kalmıyor çocuklar saolsun... Eşim dün bahsetti kaynım söylemiş ona. Temizlik olarak biraz eksikmişim evle daha çok ilgilenmeliymişim faln. Bunun dışında açıköğretim kpss falan çalışıyorum. Çocuklar, iş, temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, okul, sınav, koca, alışveriş... Allah için ben hangisiyle uğraşayım.. Biliyorum sizde öylesiniz ama benim elimden gelen bunlar .. Bi gün köşe bucak temizlik yapsam 1 hafta temizlik hevesi gelmiyor. Yapamıyorum .. Acaba çok mu pasaklıyım. Sizce daha verimli temizlik için ne yapmalıyım. Lütfen akıl verin
Benim acizliğimi de düşünürsek tabi :))
Dünden beri takmayayım o benim halimi anlayamaz ne bilsin o iki çocuk zorluğunu falan diyip kendimi teselli ediyorum ama dünden gözğme uyku girmiyor. Aklımdan çıkmıyor. Takmamazlık yapamıyorum
Aaaa kaynınıza ne ya, erkeğin karı gibi olanından ve üzerine vazife olmayan şeylere karışanından nefret ediyorum.
Ona neymiş.
Çok beğenmiyorsa gelsin o yapsın.
Takma kafana eşin ağzının payını verseymiş.
Bak cnm ev işi birazda sağlıkla oluyor.
Ben son bı yıldır işlerimi zorla yapıyordum.
Meğerse damarlarım tıkalı ve kanimdan pıhtı sorunu varmış. Ve bu durum bende aşırı halsizlik yapıyormuş. Şimdi hem iğne hem hap ve bazı takviyeler alıyorum.
Ve başıma her an büyük sağlık sorunu gelebilir simdi bana biri gelip bişey dese fena bozarım.
Sakın canını sıkma nasil istiyorsan öyle yap.
Her ev kadınına tavsiyem de ev işleri için sağliginizdan olmayın olduğu kadar yapın.
Sağlık gibisi yok.

Onun haddine değil tabi ama bi erkeğin dikkatini bu kadar çok çekiyorsa çokta temiz değildir. 2 kızım var 7 ve 5 yas yasına girecekler belli rutin işlerimiz var günlük sil süpür toz al 1 saat en fazla. Biraz hızlı olmanız lazım o pırıl pırıl çocuklu evler kolay olmuyor malesef ben temizlik yapmayı çok seviyorum

Merhaba kızlar benim iki küçük kızm var biri 19 biri 8 aylık. Elimden geldiğince temizliğe özen göstermeye çalışıyorum ama galiba insanların gözüne yine kirli geliyormuş evim. 2 günde bir evi silip süpürürüm. Kıyafetleri haftada 1 yıkarım. Tuvalet banyo haftada bir yaparım. Mutfak dolapları kitlenince silerim. Ama elimden sadece bunlar geliyor. Bir odayı toplasam arkamı döndüğüm gibi temizlikten eser kalmıyor çocuklar saolsun... Eşim dün bahsetti kaynım söylemiş ona. Temizlik olarak biraz eksikmişim evle daha çok ilgilenmeliymişim faln. Bunun dışında açıköğretim kpss falan çalışıyorum. Çocuklar, iş, temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, okul, sınav, koca, alışveriş... Allah için ben hangisiyle uğraşayım.. Biliyorum sizde öylesiniz ama benim elimden gelen bunlar .. Bi gün köşe bucak temizlik yapsam 1 hafta temizlik hevesi gelmiyor. Yapamıyorum .. Acaba çok mu pasaklıyım. Sizce daha verimli temizlik için ne yapmalıyım. Lütfen akıl verin
Dünden beri takmayayım o benim halimi anlayamaz ne bilsin o iki çocuk zorluğunu falan diyip kendimi teselli ediyorum ama dünden gözğme uyku girmiyor. Aklımdan çıkmıyor. Takmamazlık yapamıyorum
Pardon da kaynınıza ne ya. Çok sinirlendim benim evimin temiz ya da pis olmasından kaynıma ne ne ilgilendirir

cocuklarla evin derli toplu kalmasi cok zor evet ama tuvalet ve banyo icin haftada bir cok az ve saglik acisindan risk

Kaynina ne ki? Dedikoducu herif. İki çocukla ancak bu kadar olur.

Milletin ağzına bakıp kocan sana laf ediyorsa iki çocukla bu kadar oluyor beğenmiyorsan sen yap de.

Kaynın çok hadsiz bir insanmış.İnsanlar neden kendilerini alakadar etmeyen konulara burunlarını sokarlar anlamam.Eşin aslında direk iki küçük çocukla bu kadar oluyor,ben halimden memnunum diye lafı yapıştırmalıydı.Hatta o yapamadı ilk fırsatta sen yap.

Wc ve banyo daha sık ovulmalı..Her gun supurge gerekir...ben herkesi uyutup gece yapiyorum cogu seyi sabah da ise gidiyorum.
Uzun zamandir 5saatten fazla uyumadim..Uykudan kısın bence temizlik onemli

Senin kaynin birde benim evi görse :KK70: saka bi yana da onaneymis akil veren yardıma gelsin valla iyi bile yapıyorsun ben artik akışına bıraktım can sıkincada isler yetişmiyor bitmiyor olduğu kadar aman pis olsa ne olur temizlesemde bi gün sonra ayni alıyorum kızları gezmeye çıkıyoruz :KK70:ben ikibebekle yemegimi yaparsam.birde evi toplarsam sukrediyorum

Aman kaynina ne laf soylemek dusuyor canim ? Esinin orada seni savunmasi lazim cocuk var ders calisiyor yetisememesi gayet dogal diye. Bence pis falan degilsiniz sadece daginik ola
bilirsiniz o da olsun o kadar yani. Mum gibi duzenli olmaz bebek olan ev.

Kaynınız çok biliyorsa buyursun gelsin kendi yapsın. Benimde kızlarımın sizinki gibi yaş aralığı çok kısa ben sizin saydıklarınızı öyle düzenli yapamıyorum. Hatta açık öğretimden son dönemim kaldı çalışamıyorum. Bence çok çok iyisiniz. Aman sallamayın insanları.

Ya bide çocuklar üstüste doğunca daha zor oluyor. Onun bi kızı 4 yaşında. karısı geçen hafta doğum yaptı. Çok rahatlar. Ama benim öyle deil ki
Valla bu durum kaynını neden ilgilendiriyor acaba.eşinde diyememişmi iki çocukla ancak bu kadar yapabiliyor.herkes ne kadar meraklı üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokmaya.akşama kadar çocukların döküntüsünü toplamaktan başka birşey yapamıyor insan.

Erkek başına ona ne oluyormuş! Çok temizliğe düşkünse gelsin temizliğinize yardım etsin. Ben tek çocukluyum. Evim de genelde pis ve dağınıktır. Misafir de kabul etmiyorum. Ederse eşim temizliyor. Benim kayinbiraderim de geldi evime. Buzdolabı sapsarıydı. Sokmadım toplayana kadar mutfağa. İçeri girdi: Yenge yardım edeyim mi? Dedi. Ama "eviniz pis" diyemez yani eşime. Beğenmeyen gelmez. Eşinizin bunu size söylemesi de ayrı bir yanlış. Kardeşi rahatsizsa kalksın eşiniz bir işin ucundan tutsun size laf edeceğine. Ben de ev hanımıyım. Ama içimden temizlik yapmak gelmiyo. Beğenmeyen de evime gelmez, olur biter. Kimsenin size laf söylemeye hakkı yok. Eşinizin dahi... Siz hizmetçi misiniz? Iki çocukla ilgilenmeniz dahi çok takdire şayan. Daha ne yapacaksınız ? Eşinizden yardım alın. Ya da kayinbiraderiniz bir daha gelmesin. Biri bana öyle dese almam evime yani...

Burda en büyük sorun kayninin eşine bunu söylemesi.ne gereksiz erkekler var 6a şu dunyada

Ben de bu temizlik ve yemek işinin kadınların işiymiş gibi görülmesinden sıkıldımm.
Temizlik ve yemek yapmaktan gerçekten sıkıldım.
Keşke annem beni erkek olarak doğursaymış tövbe tövbe. .

Back
X