Ya bide çocuklar üstüste doğunca daha zor oluyor. Onun bi kızı 4 yaşında. karısı geçen hafta doğum yaptı. Çok rahatlar. Ama benim öyle deil kiBence iyi bile yapıyorsunuz. Kaynınız 2 bebeğe bakıp hem yemeğini hem temizliğini yapsın bir evin de öyle konuşsun.
Bence kocanıza deyin ki “bende tam bunu diyecektim sana, çocuklardan fırsat bulamıyorum elimden gelen bu, senin artık bana yardımcı olman lazım temizlikte.”
Diyin ve eline süpürgeyi iliştiriverin.
Aynen. Evi süpürürken kızım gelip elimden alıyor oynamak istiyor. Evi silerken sizinki gibi elini içine koyup yüzüne sürüyor. Toz alıyorum biraz sonra bakıyorum el izleri. Ortalığı topluyorum arkama bakıyorum oyuncaklar etrafa saçılmış. Olmuyor olmuyor olmuyor. Kim ne derse desin.Benim de bir çocuğum var 20 aylık ben buradan katlıyorum o bir taraftan bozuyor. Yeri silerken kovaya elini sokuyor, zaten çocukla temizlik çok zorken ben siz de bir sıkıntı göremedim..Ayrıca ona mı kalmış sizin temizliğiniz hakkında konuşmak?
Eşim elimden geldiğince yapmaya çalışıyor. Yemek yetişmez sse işten gelip o yapıyor. Bazen ben iş yapınca o çocuklarla ilgileniyor. Bunun Gibi şeylerSöyle eşine kaynın her hafta gelsin yardım etsin sana,madem o kadar kolaymış. Hatta gelmişken bebişleri pişpilesin, bir de yemek yapsın, ha bir de unutmadan kocanın (yani kardeşinin) gönlünü hoş tutsun. Tövbe yarabbim ya. Dış kapının dış mandalı, ona neymiş ya? Dediğim gibi çok biliyorsa gelsin de yapsın madem.
Ayrıca bu kadar şeyi neden tek başına sırtlanıyorsun? Eşinin de yapması lazım, o evde tek sen yaşamıyorsun çünkü.
Ewet öyle ama gerçekten yetişmiyor. Birini yapsam diğerine yetişemiyorumTuvalet banyo haftada bir yıkanmaz, tuvaleti hergün yıkamanız lazım. Birde süpürgeyi en geç iki günde bir açın, çocuklu ev sonuçta ister istemez batıyor. Haftada birde genel temizlik dip köşe yapın. Mutfak dolaplarını kızartma tarzı bişeyler yapınca hemen silinki yağlanmasın. Tavsiyelerim bunlar.
Eşim elimden geldiğince yapmaya çalışıyor. Yemek yetişmez sse işten gelip o yapıyor. Bazen ben iş yapınca o çocuklarla ilgileniyor. Bunun Gibi şeyler
Abi kardeş konuşacak başka bir şey bulamamışlar da evin temizliğinin dedikodusunu mu yapmışlar. En sevmediğim erkek tipi, vizyonsuz.
Ne yapdamda engel olamıyorum. Çocuk işte dağıtırda kırarda. Büyümelerini 4 gözle bekliyorumO zaman biraz daha yapması lazım, temizlikte toplamada daha aktif olması lazım. Bizim evde dağınıktır genelde (öyleydi daha doğrusu, çok şükğr bu üşengeçliği bıraktık), ama biri gelecekse iki elden hızlıca toplayıveririz. Gelene topludur yani evimiz. :) siz de öyle yapabilirsiniz. Oyuncaklar da çok dağılıyorsa bir kısmını kaldırabilirsiniz.
Buyurler canım sabirla bekleNe yapdamda engel olamıyorum. Çocuk işte dağıtırda kırarda. Büyümelerini 4 gözle bekliyorum
O zaman gün içerisinde daha temel şeylere yönelin. Örneğin ilk hedefiniz tuvaleti yıkamak oldun. Çünkü eve en çok koku yayan yerdir. Daha sonra dağınıklığı toplayıp, yüzeysel bi makina tutun. Benimde hemen hemen aynı yaşlarda Çocuklarım var. Günlük işlerimle, haftalık işlerimi ayırdım rahatım.Ewet öyle ama gerçekten yetişmiyor. Birini yapsam diğerine yetişemiyorum
Bence temizlik temizlik diye çocuklarınızın en güzel zamanlarını kaçırmayın onların bu günleri daha Kıymetli emin olun. Ayrıca temizliğin bi sonu yok kulak çöpüyle fayans aralarını temizlemeye kadar gidersiniz yine de her yeri temiz değildir sonsuza kadar temizlik sürebilir yani.Aynen. Evi süpürürken kızım gelip elimden alıyor oynamak istiyor. Evi silerken sizinki gibi elini içine koyup yüzüne sürüyor. Toz alıyorum biraz sonra bakıyorum el izleri. Ortalığı topluyorum arkama bakıyorum oyuncaklar etrafa saçılmış. Olmuyor olmuyor olmuyor. Kim ne derse desin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?