Temizlik takıntısı..

Evli misiniz, diğer işler duruyordur hep o zaman sizde

Dağıtmamaya özen gosteriyorum.
Fazla eşya bulundurmuyorum .
Pratik olsun isterim her şey.
Kullanmadığım hicbir şeyi kenarda tutmam.
Hemen veririm atarım .
Büyük temizlik gerekiyorsa yardımcı kadın tutuyorum.
Ugrasamam ben temizlikle,ovalamakla,citilemekle.
Ömrümü deterjanlar içinde çürütmek istemem .
Bana boş iş geliyor bunlar kusura bakmayın :)

Şu ev işi vs şeylere bu kadar anlam yüklemeyin biliyorum takıntı ama bunu aşmak da sizin elinizde.
Ömrümüz geçiyor ne kadar vaktimiz kaldığı belli değil kalanı da kaliteli geçirelim di mi ama :)

İş bulun işsizlikten

+1
Aynı teyzemde böyle. Temiz yerleri dönüp dönüp temizler. Ne zaman yemekli/paralı günü olsa gardrop içlerine kadar temizlik yapardı. Ki asagi yukarı 1-2 ayda bi de günü olurdu. Gelen misafirlerinin senin yatak odandaki gardrop ile ne işleri var?

Takıntınızın birazini bana yollarmisiniz çok ihtiyacım var.

Kokusu zararlı derler derler inanmazdım tanıdık biri hastaneye yatmıştı ciğerlerini mahvettiği için yazık günah

Benim eltim çok titiz. Ben düzenliyim. Hatta ev işi yapmayı ondan öğrendim sağolsun. Annemlerin yaşında. Çok yoruyor kendini. Evde toz zerresi bulamıyorsun, duvarlar pırıl pırıl.

Ama yaptıkça gördüm ki, o kadar abartmanın hiçbir lüzumu yok. Taç takmıyorlar o kadar temizliğe. Ev yaşamımızı düzenli kılsın, sıhhatli tutsun yeter. Ben de boş bir döneminde, temizliğe sarmıştım ama baktım gereksiz.

Gerisinde çocuğumla geçirmeyi, gezmeyi tercih ederim. Ki zaten çocuk olunca o kadar zamanınız kalmıyor.

Çalışmıyorsanız, kursa filan gitmenizi tavsiye ederim.

Eltimin çocukları yurtta ama boş evi her gün süpürüyor. Ben iki günde bir süpürdüğümü söyleyince ona garip geliyor. Toz haftada 1, maksimum iki alıyorum. Ancak silmeye değecek kadar tozlanıyor. İki günde bir süpürüp, haftada bir siliyorum. Balkon haftada iki yıkanıyor, banyo haftada 3-4. Lavabo her gün. Camları haftada iki defa şöyle bir dolaşıyorum, toz beziyle.

Kıyafetler günlük değişiyor, o yüzden fazlaca çamaşır, ütü çıkıyor. Belli bir düzenin içinde temizlenince, çok da kirlenmiyor Evim.

Ama bu banyo, balkon, toz alma,cam, süpürme işini her gün yaptığım bir dönem vardı. Gereksizmiş, şimdi görüyorum. Bence boşluktan oluyor. Zamanınızı gerçekten faydası olan şeylerle doldurmaya çalışın.

Doktora gidin, illa ilaç vermesi gerekmez.

Bebek olduktan sonra kendinizi dengeleyebiilecekseniz güzel ama o işleri yapmadığınız için huzursuzluk yaşıyacaksanız, sorun olur. Çocuğunuz için zorlaştırırsınız hayatı. Var öyle tanıdıklarım. 3-5 yaşında Çocuklar ıslak mendilsiz yaşayamıyor ve ev dışında yemek yiyemiyor, devamlı bağırsak sıkıntıları filan yaşıyorlar düzenin dışına çıktıklarında stres kaynaklı. Akışına bırakamıyorlar. Bu annenin oturup ağladığı oluyor kontrolü kaybettiğini düşündüğü zamanlarda. O da tedavi görüyor şimdi.

Ayrıca takıntı olduğu gayet bariz. Çünkü devamlı temizlik yapanların çok ortak özelliği var. Devamlı ocağı, elektriği kontrol etmek, bir şeyleri saymak gibi.

Başka kaygıları çözemediğimizde, onları görmezden gelip, ama evimi kontrol edebilirim psikolojisiyle eve sarmaktan ibaret bence.

O ev siz rahat edesiniz diye var. Siz boş evde, temiz olanı tekrar tekrar temizleyip yorulasınız diye değil. O güzelim koltuklar, siz üzerinde ayaklarınızı uzatıp keyifle kahvenizi içip kitabınızı okuyamadıktan sonra, temiz olsa ne olur, olmasa ne olur?

Sakın Dr a gitmeden ve tedavi olmadan bebek düşünme çünkü hamilelikte lohusalıkta daha da artabilir.Birde çocuğa zarar verebilirsiniz çünkü bende de bazı takıntılar var el yıkama gibi çocuklarda sürekli baskı kuruyorum malesef

Canım yanlış anlama da çevremde çocuğu olmayan insanlar hep bu şekilde.aşırı titiz oluyorlar.İnşallah çocuk olunca düzelirsin.Çocukla o kadar temizlik yapmaya vaktin olmayacak zaten.

Ölmeyecek kadar yapıyorum o kadar. Esasında fırsatım da olmuyor. Kendi kurslarim, iki çocuk okullarına, kurslarına getir gotur. Evi özlüyorum bazen. :)
Böyle kendinize zarar. Temiz olan yeri tekrar temizlemenin hiçbir anlamı yok. İki günde bir süpürüp haftada iki silseniz, günlük de banyo WC temizliği yeter.

Halk eğitim kurslarına katılın bence. Kursta kafanız dagilir hem. Hem de evde ugras olur. Yeni hobileriniz olur. İnsan boşlukta kalınca temizliğe sarabiliyor.

Yapacak bir şey olmayınca eve sarıyor insan her yer gözüne batıyor ben de iş bulamadığım dönemde böyleydim parmak izi mi o diye oturup kalkıp siliodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…