- 21 Temmuz 2018
- 466
- 926
- 18
- Konu Sahibi Zeyneppzezee
-
Haklısınız ama elimde değil maalesef. Çalışırken de böyleyim ben.. Boş kalmakla alakası yok maalesef. En doğrusu doktora gitmek olacak dediğiniz gibi
her gün buzdolabı silmek mi
allah şifa versin..
çocuktan önce halledin kafayı yersiniz emeklemeye başladığında..
bana sürtün birazda bana bulaşşın ya ben de iki çocuk var evim hep dağınık hep çamaşıırım var hep ütüm hep temizlenecek evim var hiç birşeye zaman yetmiyor 7 de eve gidiorum yorgun oluyorum çocukları yatırdıktan sonra savaştan çokmış gibi hissediyorum acab ben çok mu dayanıksızım da yada uyuşuğum yetişemiyorum diye düşünüyorum.Merhaba hanımlar. Çok rahatsız olduğum bir konu var.. Sürekli temizlik yapıyorum evde. Hergün buzdolabını siliyorum mesela, balkon yıkıyorum. Günde 3 4 kez toz alıyorum. Tuvaleti en az iki kez yıkıyorum. Duşakabini her duştan sonra yıkıyorum. Daha bir sürü şey var sayamadığım. Psikiyatriye gitmem gerektiğini biliyorum ama, bebek düşündüğümüz için kullanılan ilaçlar da zarar verebileceğinden gidemiyorum ne yapcam ben. Yapmasam içim içimi yiyor ama bundan çok yoruldum. Hem beynen hem bedenen zor bir durum
Merhaba hanımlar. Çok rahatsız olduğum bir konu var.. Sürekli temizlik yapıyorum evde. Hergün buzdolabını siliyorum mesela, balkon yıkıyorum. Günde 3 4 kez toz alıyorum. Tuvaleti en az iki kez yıkıyorum. Duşakabini her duştan sonra yıkıyorum. Daha bir sürü şey var sayamadığım. Psikiyatriye gitmem gerektiğini biliyorum ama, bebek düşündüğümüz için kullanılan ilaçlar da zarar verebileceğinden gidemiyorum ne yapcam ben. Yapmasam içim içimi yiyor ama bundan çok yoruldum. Hem beynen hem bedenen zor bir durum
bu kadar vaktin varsa çalışmıyorsun demekMerhaba hanımlar. Çok rahatsız olduğum bir konu var.. Sürekli temizlik yapıyorum evde. Hergün buzdolabını siliyorum mesela, balkon yıkıyorum. Günde 3 4 kez toz alıyorum. Tuvaleti en az iki kez yıkıyorum. Duşakabini her duştan sonra yıkıyorum. Daha bir sürü şey var sayamadığım. Psikiyatriye gitmem gerektiğini biliyorum ama, bebek düşündüğümüz için kullanılan ilaçlar da zarar verebileceğinden gidemiyorum ne yapcam ben. Yapmasam içim içimi yiyor ama bundan çok yoruldum. Hem beynen hem bedenen zor bir durum
pskikologa git psikiyatr değilHaklısınız ama elimde değil maalesef. Çalışırken de böyleyim ben.. Boş kalmakla alakası yok maalesef. En doğrusu doktora gitmek olacak dediğiniz gibi
Çok yoruluyorumInsan hic mi yorulmaz
Işte bu ben. Misafir gelmese de o gardrop sürekli siliniyor çünkü toz bize göre+1
Aynı teyzemde böyle. Temiz yerleri dönüp dönüp temizler. Ne zaman yemekli/paralı günü olsa gardrop içlerine kadar temizlik yapardı. Ki asagi yukarı 1-2 ayda bi de günü olurdu. Gelen misafirlerinin senin yatak odandaki gardrop ile ne işleri var?
Keşke yollayanilsem kurtulmak istiyorumTakıntınızın birazini bana yollarmisinizçok ihtiyacım var.
Kesinlikle kelimesi kelimesine haklısınız. Çocuktan önce tedavi için gideceğim doktora. Bakalım ne diyecek... Anlamsız birşey bu yaptığım. Boş kalmakla alakası yok annemlere gidiyorum mesela. Orda da onun evini temizliyorum. Artık beynimi çok yorgun hissediyorumBenim eltim çok titiz. Ben düzenliyim. Hatta ev işi yapmayı ondan öğrendim sağolsun. Annemlerin yaşında. Çok yoruyor kendini. Evde toz zerresi bulamıyorsun, duvarlar pırıl pırıl.
Ama yaptıkça gördüm ki, o kadar abartmanın hiçbir lüzumu yok. Taç takmıyorlar o kadar temizliğe. Ev yaşamımızı düzenli kılsın, sıhhatli tutsun yeter. Ben de boş bir döneminde, temizliğe sarmıştım ama baktım gereksiz.
Gerisinde çocuğumla geçirmeyi, gezmeyi tercih ederim. Ki zaten çocuk olunca o kadar zamanınız kalmıyor.
Çalışmıyorsanız, kursa filan gitmenizi tavsiye ederim.
Eltimin çocukları yurtta ama boş evi her gün süpürüyor. Ben iki günde bir süpürdüğümü söyleyince ona garip geliyor. Toz haftada 1, maksimum iki alıyorum. Ancak silmeye değecek kadar tozlanıyor. İki günde bir süpürüp, haftada bir siliyorum. Balkon haftada iki yıkanıyor, banyo haftada 3-4. Lavabo her gün. Camları haftada iki defa şöyle bir dolaşıyorum, toz beziyle.
Kıyafetler günlük değişiyor, o yüzden fazlaca çamaşır, ütü çıkıyor. Belli bir düzenin içinde temizlenince, çok da kirlenmiyor Evim.
Ama bu banyo, balkon, toz alma,cam, süpürme işini her gün yaptığım bir dönem vardı. Gereksizmiş, şimdi görüyorum. Bence boşluktan oluyor. Zamanınızı gerçekten faydası olan şeylerle doldurmaya çalışın.
Doktora gidin, illa ilaç vermesi gerekmez.
Bebek olduktan sonra kendinizi dengeleyebiilecekseniz güzel ama o işleri yapmadığınız için huzursuzluk yaşıyacaksanız, sorun olur. Çocuğunuz için zorlaştırırsınız hayatı. Var öyle tanıdıklarım. 3-5 yaşında Çocuklar ıslak mendilsiz yaşayamıyor ve ev dışında yemek yiyemiyor, devamlı bağırsak sıkıntıları filan yaşıyorlar düzenin dışına çıktıklarında stres kaynaklı. Akışına bırakamıyorlar. Bu annenin oturup ağladığı oluyor kontrolü kaybettiğini düşündüğü zamanlarda. O da tedavi görüyor şimdi.
Ayrıca takıntı olduğu gayet bariz. Çünkü devamlı temizlik yapanların çok ortak özelliği var. Devamlı ocağı, elektriği kontrol etmek, bir şeyleri saymak gibi.
Başka kaygıları çözemediğimizde, onları görmezden gelip, ama evimi kontrol edebilirim psikolojisiyle eve sarmaktan ibaret bence.
O ev siz rahat edesiniz diye var. Siz boş evde, temiz olanı tekrar tekrar temizleyip yorulasınız diye değil. O güzelim koltuklar, siz üzerinde ayaklarınızı uzatıp keyifle kahvenizi içip kitabınızı okuyamadıktan sonra, temiz olsa ne olur, olmasa ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?