Temizlik takıntısı..

Asıl bebek düşündüğünüz için psikologa gitmeniz gerekmez mi? Sonuçta bu yapınız bebekten sonra daha kötü hale gelebilir. Bebekle zaten daha çok işiniz olacak. Ama her işe koşturmak için zamanınız olmayacak. Önce sağlam psikoloji, sonra bebek. Kendiliğinden geçer diye de düşünmeyin, halam 50 yaşında, 2 çocuğu var. Gençliğinden beri temizlik hastalığı var. Sürekli bir yerleri silip, bez sıkmaktan şuan sinir sıkışmalarının tepe noktasını yaşıyor. Kolları, beli bitik durumda, her hafta hastanede... Çok pişman ama hala iş peşinde koşmaktan kendini alamıyor. Psikologa da gitmiyor. Yani kısaca iş sadece psikolojik hasarla kalmıyor. Gençken, güç kuvvet yerindeyken üstüne düşmek lazım bu sorunların.

Bebek doğup tüm vaktinizi alınca ne yapacaksınız? İnsan yeri geliyor yemek bile yapamıyor..

Hem çocuk ayaklanınca her yer oyuncak, kırıntı, el kiri, boya vs. olacak. Yani her çocuk olan ev gibi..
O zaman daha beter olursunuz. Kurtulun bu takıntınızdan mutlaka doktora gidin..

her gün buzdolabı silmek mi
allah şifa versin..
çocuktan önce halledin kafayı yersiniz emeklemeye başladığında..

her gün buzdolabı silmek mi
allah şifa versin..
çocuktan önce halledin kafayı yersiniz emeklemeye başladığında..

Ben o mereti 2 hafta önce boşaltıp sildim kirlenmesin diye gözünün içine bakıyorum.

Afedersin içine mi pisliyoruz? Yemek yenebilecek temizlikte kap kaçak koyulan dolabı ne sileceğim her gün her gün?

Ben tuvaleti de her gün yıkamam bu da çok saçma mesela.

Hadi temizlik yapında, ne olur çamasır suyu veya kimyasal bişey çok kullanmayın.

bana sürtün birazda bana bulaşşın ya ben de iki çocuk var evim hep dağınık hep çamaşıırım var hep ütüm hep temizlenecek evim var hiç birşeye zaman yetmiyor 7 de eve gidiorum yorgun oluyorum çocukları yatırdıktan sonra savaştan çokmış gibi hissediyorum acab ben çok mu dayanıksızım da yada uyuşuğum yetişemiyorum diye düşünüyorum.

Obsesif Kompulsif Bozukluk. OKB. Baslangici var bende. Ilerlerse cok ciddi sorunlar cikariyor ortaya. Genelde mecbur birakma politikasi uygulanabilir yani ben kendimde oyle yapiyorum. Bir kez toz aldiysaniz ikincisini almayin inada ustune gidin cok faydasini gorursunuz. Hafife alinacak bir hastalikta degil. Altinda ciddi sebepler yatiyor olabilir. Psikolojik yardim alin mutlaka.

Geçmiş olsun.Farklı alanlara odaklanmanız gerekir.Genelde takıntılar ya travma sonrası bir tepki olarak ortaya çıkıyor,ya da her şeyin rutine binmesinden ötürü.Meşgaleler bulmanız çok önemli.İzzet Güllü'nün videolarını izlemenizi de tavsiye ederim.Ve mutlaka bir psikiyatriste gidin.Bu durum ilerlerse bebeği de çok etkiler.

kullandıgınız temızlık malzemelerı ılac kadar zarar verır cocuk durumunuza barı sirke ve karbonat kullanın derım
bırde gunde nıye 4 kez toz alıyorsunuz kı
gunluk toz alsanız tamam da nıye gunde 4 kez toz alınıyor nerde oturuyorsunuz kı bukadar tozlanıyor

mesela sizi her gün buzdolabı silmeye iten ne

yani her gün tuvalet yıkayan diyor ki bakteri var vs

ama dün sildim buzdolabını

açtım içinden bir şeyler aldım

yemek arttı ise kapalı kap ile içine koydum

bugüne nasıl tekrar kirlenebilir ki

deseniz ki haftalık pazara gidiyorum pazar olduğu gün siliyorum taze aldıklarımı koyuyorum vs onu anlarım belki de her gün dolaba dışarıdan bir şey mi giriyor

öyle ise de alınanı yıkayıp koyun ki her gün dolabı silmeyin

açıkçası ayda yılda bir silinir dolabım

bence iten sebebi bulmalı yani psikolojik yardım almalısınız

günde 4 de alsanız o tozu 5 te alsanız toz havada ve konacak oralara

bu kadar vaktin varsa çalışmıyorsun demek
işe girebilirsin

ne güzel evin tertemizdir
çalışınc abir yer temiz olsa diğer yer kirli kalıyor

temizlik malzemeleri ilaçtan daha zararlı bunu düşün bence. soluduğumuz kimyasalların vücuttan temizlenmesi haftalar,aylar sürebiliyor. hatta bununla ilgili yazıları,doğurabileceği sonuçları oku kendiliğinden ikn aolursun bence

Bir hafta buzdolabını, bir hafta mutfak dolaplarını siliyorum tezgahla beraber. Yani iki haftada bir temizlenmiş oluyor ikisi dönüşümlü olarak. Gayet yeterli oluyor.

resmen israf,
hem zamaninizi israf ediyorsunuz,
hem suyu, hem elektirigi...

temizlik ne icin yapilir?
bu soruyu kendinize sorun mutlaka.
Benim cevabim saglikli yasamak icin temizlik yapilir. Tum uzmanlar diyorlar steril bir ev ortaminin hic de saglikli olmadigini.
sizin eviniz ameliyat odasi mi ki steril olsun.

cocuk dusunmeyin mumkunse, yoksa o cocugu hasta edersiniz, ya psikolojik ya da fiziken.

Işte bu ben. Misafir gelmese de o gardrop sürekli siliniyor çünkü toz bize göre

Kesinlikle kelimesi kelimesine haklısınız. Çocuktan önce tedavi için gideceğim doktora. Bakalım ne diyecek... Anlamsız birşey bu yaptığım. Boş kalmakla alakası yok annemlere gidiyorum mesela. Orda da onun evini temizliyorum. Artık beynimi çok yorgun hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…