Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

Benim evimde de banyoda alafranga, diğer küçük tuvaletimde alaturka var. Bütün evler neredeyse öyle artık.

Çok ilginç evlerde görmemen hayal43.

nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama

gördüğüm oturduğum en lüks son yapılan binalarda bile

2 farklı tuvalet seçeneği var...

Şaşırdım.

gerçekten ben de alaturka tuvalet olmayan bir ev görmedm görmedm görmedm... kuzenim dev bir :90:villa sitesinde yaşıyor o evde bile var ev saraydan hallice yani:)

niye konmasın ya paspas dediğin minnacık sey zaten her yeri kapatmıyor kayıyor zaten yerler hele ıslanınca hem siz yerleri yıkamazmısınız hiç ıslanıncada sadece silermisniz szin banyolar ufak demekki alafranga var sadece bizimkiler baya geniş oldugundan terlik falan olur havluda olur tabi ama ben yerleri süpürgeyle köpürtüp klorakla güzelce yıkamadan içim rahat etmez ne olursa olsun orda ne yapılıyo biliyoruz sonucta elleri biyerlere deger yere su damlar vs vs her yiğidin yoğurt yiyişi farklı ama bende evimde yeni bina 2 wc var alaturka görmemiş olanlarada acaip şaşırıyorum :))

gerçekten ben de alaturka tuvalet olmayan bir ev görmedm görmedm görmedm... kuzenim dev bir :90:villa sitesinde yaşıyor o evde bile var ev saraydan hallice yani:)

benim evimde yeni ve iki wc var burdaki tüm sitelerde de aynı şekilde ben alafrangaya coluk cocugu hiç sokmam gelen herkes alaturkayı kullanır nadir olarak hasta rahatsız olanlar bacaktan ayaktan oturamayanlar yaşlılar bide minik cocuklar kullanır alafrangayı :) cok fenayım galiba kendime tahsis ettim resmen eşime bile kızarım bazen

Yani kimi evlerde bulunmaya bilir.

Bunu anlayabilirim,

ama hayatım boyunca görmedim demek komik oldu bence.

Yaa arkadaşım herkesin bir yaşam tarzı görgüsü var ve kimsenin bunu yargılamaya hakkı yok.
Ona sor bakalım senin nelerini eleştirecektir.Yaşlı kadın dk başı ev mi temizleyecek,ha keşke temiz olsa
en güzeli ama herkesin yaşam tarzı farklı.Çok rahatsız oluyorsan evin gelinisin sen temizle eline mi
yapışır,ya da birini tut.

Cıkss yıkamam...ayrı bir kova su yapar çamaşır suyunu boolca ekler kendi beziyle silerim...
Banyomda yeterli büyüklüktedir tv koyamıyoruz tabi okadar değil
Banyoma terlik merlik koymam, kimsenin ıslattığı terliği de giymem...Mikrop yuvasıdır bana göre...
Herkesin temizlik anlayışı farklı işte...

Yaşlı insanların kondisyonları her gün ev temizlemeye müsait olamayabilir demiştim.. Daha genç,çok yaşlı sayılmaz 50 yaş civarı denilmişti..Ama 50 yaş var 50 yaş var... Her 50 yaşında insanın dinçliği aynı olmayabiliyor...Zira 40 ından sonra insanlar eski performanslarını kaybediyorlar..Hepsi için değil ama geneli öyle..Kimi 50 yaşındayken 20 liklere taş çıkartırcasına becerikli,tez canlıdır..Elinden her iş gelir..Ama kimi de 50 yaşındayken romatizmalarından tutun da başka bir sürü hastalığın pençesinde olabilir..Aklıma takılmıştı da yazayım dedim..Dün yazacaktım ,olmadı :)

Yurtdisinda yasiyorum, buradaki butun evlerde butun wcler alafranga.
Ayrica oyle banyoya terlik konulacak turden degil banyolar.
Cunki banyoda yerde su akari ( deligi ) olmaz. Yerde banyo seti var ve yere bi damla su bile damlamaz.
Bazi evlerde iki wc olur biri banyo wc lavabo, digeri wc lavabo. ama iki wcde klozettir.
Bende banyomda terlim kullanmiyorum cunki gerek gormuyorum. Her temizlik yaptigimizda, domestos ve
Parfumlu yer deterjani ile silerim.
Ayrica evime oyle abdest alacak kimse gelmedi. Ayak havlusu vardir, ama hayatta elimi yuzumu yikadigim lavaboda ayak yikatmam esime bile.

Terlik ve alaturka tuvaleti gormedigini soyleyen arkadasim belki oda benim gibi yurtdisinda yasadigi icin garipsemisdir.

Ben bir tek turkiyye izine gittigimde terlik ve alaturka ile karsilasiyorum. Ama garipsemiyorum. Tabiki bende alaturka kesinlikle tercihim degil. Ben genelde yanimda cantamda wc desenfeksiyon suyu (kucuk) tasiyorum.
wc ye oturmadan once Bi pecete yardimi ile silerim baktim cok pis pecete seriyorum oyle oturuyorum.

Konu sahibine gelince bana kendisi asiri titiz geldi. Hatta bence titiz degil. Kendisinin ki yanlis anlamasin hastaliga kacmis durumda. Oluyorum bitiyorum, cocuk bile istemiyorum diyecek kadarda vahim.

Esine bunu yansitmasi hele ki bunu tiksindigini gostererek yapmasi ayip,
Hem esi icinde kirici olmustur sonucta ailesi. Esininde senin ailene ayni sekilde davranmasi an meselesi.

Yurtdışında büyüdüm,ordaki evlerde görülmemesinide anlayabilirim.

Ama Türkiyede yaşayıpta çok acayip birşeymiş ya da ilkellikten söz edermiş gibi lanse edilmesi

Tuhaf bir durum.

ya bırakın bu wc konusunu...şurda ne güzel pasaklı kaynanalardan bahsedip rahatlıyoduk:)

sadece abdest alanlarmı kullanır havlu terlik benim bayoda ikiside var kızımı yıkarken yerler ıslanır giyerim terlik banyoyu yıkarken silerken giyinir eşim akşam işten gelince ayaklarını yıkar akşama kadar ayakkabının içinde havluda durur devamlı o nedenle şu olmaz bu olmaz diyemeyiz kullanış amaçlarına göre herkesde değişir terlikler neden mikrop yuvası olsun herşeye temiz bakmakla alakalı birşey t

benim eşiminde annesi (kayınvalide) çok titiz bizim eve geldimi önce bi dolanır ben çalıştığım içinde benden sonra hemen
atılacak ve fazla eşyaları toplamaya başlar sorduğum zamanda fuzüli şeyler çok der aradığımı bulamam sesimi çıkarmam
o gidince eski düzenim başlar eşime de derim yakında benide poşetin içinde görürüsün
tuvaletlerde paspas şart terlikte de bizimkiler ayrıdır

Yok ben turkiyede gordum, hatta butun akrabalarimizda var.
Bazilari hatta banyo halisi falanda kullanmaz.
İzine gidince ziyaretlerde filan karsilasiyorum. Ama yadirgamiyorum. Ayipsamiyorum.
Sadece temiz olmasina dikkat ediyorum.

Ayrica biri demis ki, kesinlikle kuvette ayak yikatmam gelen misafir dahil herkes ayagini lavaboda yikar demis.
Bakin iste buna igrendim. Cunki o lavaboda elini yuzunu yikiyosun, dis fircaliyosun, o lavaboda ayak yikandigini dusunmek mide bulandirici bence.

Yok ben turkiyede gordum, hatta butun akrabalarimizda var.
Bazilari hatta banyo halisi falanda kullanmaz.
İzine gidince ziyaretlerde filan karsilasiyorum. Ama yadirgamiyorum. Ayipsamiyorum.
Sadece temiz olmasina dikkat ediyorum.

Ayrica biri demis ki, kesinlikle kuvette ayak yikatmam gelen misafir dahil herkes ayagini lavaboda yikar demis.
Bakin iste buna igrendim. Cunki o lavaboda elini yuzunu yikiyosun, dis fircaliyosun, o lavaboda ayak yikandigini dusunmek mide bulandirici bence.

bi gün kaynanamlardayız...benim oğlan daha küçük.evde de yarım battaniye büyüklüğünde bi battaniye var.ben oğlan uyuduğunda falan ufak olduğu için onu kullanıyordum.küçük görümcem geldi çocuklarıyla.evde bişeyler yapmışlar,kirlenmişler..anne dedi görümcem ,kazanın sobasını yakalım..hem sen de yıkanırsın dedi..banyoda odun sobasının üstünde su kazanı var..öyle bi durum..neyse bunlar yıkanmaya başladılar.bu arada benim oğlan uyuyacak..ben her tarafta, o her gün çocuğuma örttüğüm küçük battaniyeyi arıyor...duuummm...ta ki onu banyodan çıkan kaynanamın sırtında görünceye kadar..şok oldum.kadın onu havlu niyetine kullanıyormuş meğer.ama o bi battaniye ..dediğimde..nolmuş yedik mi..zaten yeni yıkandık .temiziz.kuruduğunda ört çocuğa dedi.hepsi yıllardır o battaniyeye silinirlermiş..

anneme hayranım temizlik konusundaa iyiki öyle bi annenin evaladıyım ... kaynanamda işte idare edip gidiyorum (( senede 15 güncük ...

Bu da der mi diyen arkadaşlar olmuş,
illa buraya konu açması için eşinin aldatması,
kaynanasının yuvasını yıkması,
görümcesenin sinsilik yapması mı gerek anlamadım ki..
ya da bizim göremediğimiz bir üst kurul var da,açılacak konuları önceden belirlemişte,
bu konu dışında konu açanlara kınamak için özel bi tim mi oluşturmuş??

neyse küçük bi serzenişten sonra konuna döneyim;
sana çok hak veriyorum,titiz bir yapım var benimde,
asla ama asla pis insanın evinde rahat edemem..
hele tuvaleti pis,havlusu pis,mutfağı yağ içindeyse bende sizin gibi içim alarak o eve gidemezdim..
bazen insan kendi evinin pisliğinden iğrenirken,başkasının pisliğini temizlemesi nası kötü bişe olur az çok tahmin ediyorum..
gittiğinizde temizlik yapmamanızı bu noktada maruz görüyorum..
hele o evde bekar kız varsa en doğlal hakkınız kırk yılda bir gittiğiniz evde temizlik yapmayı istememeniz..

bekar kız varsa ona abla gibi yaklaşıp temizliğe yönlendirebilirsiniz,
ama eğer yoksa ve sizde temizlemek istemiyosanız bazı arkadaşların dediği gibi bi temizlikçi tutabilirsiniz..
ama bu içinizin almaması kadar normal bişe yok,ve ben açtığınız konuyu gereksiz görmüyorum..

ben konu sahibi arkadaşın bebek yapmak istememesini çok iyi anlıyorum. Benimde kayınpederim ve kayınvalidem ne tuvaletten nede yemekten sonra ellerini yıkamazlar. Bunun zorluğunu bende çekiyorum. Benim bebeğim doğumda mikrop kaptığı için 1 hafta küvezde yattı ve dr. kimse eldivensiz ve maskesiz çocuğa yaklaşmayacak demişti. Hastaneden çıkarken dezenfekte ilacıda verdiler ellerimizi sürekli onunlada temizlememiz için. Ben sürekli bebeğin yanında maske ve eldiven dururken, kayınpederim pis elleri ile çocuğa dokunmaya çalışıyodu, eline en azında dezenfekte et dediğimde ne varmış elimde diyodu. Kayınvalideme bi nevi laf anlatabiliyorum, o artık benim hassasiyetimin farkında olduğu için ellerini yıkıyo. Diğer arkadaşlarında dediği gibi temizlik anlayışı insanına göre değişir. Bende başta zorlanıyodum, ama 3 yıllık evliyim artık, görmezden gelmeye çalışıyom. Bence fazla takılma, yoksa herşey üzerine daha fazla gelir ve takıntılı olursun.

bence insanın evi eli yüzü genelde temizse anlık yaptığı hareketlere takmamak gerek bazen mutfakta misafir varken insanın eli ayagına dolaşır hiç yapmadıgınız bi hareketi yapıverirsiniz arkadaşınızın yanında olmuyomu böyle ben normalde yemek yaparken hiç yemeklerin tadına bakmam ama biri gelince yüz kere bakarım tuzu nasıl suyu nasıl sonra kullandııgınız kaşığı kazara kullasanız arkadaşınızın yanında devamlı yaptıgınızı sanabilir artı ben çok takıntılı insanlarıda anlamam gider çoogu lokantada yemek yerler 20 kişilik mutfaklarda ne kadar hijyen olabilir o yemek herkes titiz olsa getiren garson olmayabilir tatilere gidiyoruz milletin banyo yaptıgı banyoda banyo yapıyoruz yatakta yatıyoruz oneden le ben çok titizim şunu kullanmam bunu kullanmam diyenlerin baya bi asosyal hayat yaşamaları gerekiyor onedenle ben gerektiği kadar titizim diyeyim bari alışveriş merkezleri falan milletin on kere giydigi pantolu belki sende almak için denedin giydin fazla ahkam kesmemek gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…