Canım benim işte dünyayı kendi yaşadığın kadarı sanmak bu olsa gerek.Uzun zamandır yapılmıyor, kullanılmıyor he?Meslek? Mimar, inşaat mühendisi, tapu kadastro müdürü? Uzunzamandır yapılmıyor kullanılmıyor değil, size denk gelmemiş, siz görmemişsiniz!
Benim yazdığımı bi daha okU, alakayı görürsün. Evim yeni bina olduğu halde, Ankara'nın da göbeğinde olduğu halde bir alaturka tuvalet var bir de alafranga.Hadi hepiniz sarayda doğdunuz da apartman dairesinde oturan akrabanız da mı olmadı hiç?
Konu saptı sapacak, en iyisi ben susuyum, internetten tuvalet şiirini bulup da okuyum bakalım neymiş
Herkese hijyen dolu günler dilerim.
Çok ilginç evlerde görmemen hayal43.
nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama
gördüğüm oturduğum en lüks son yapılan binalarda bile
2 farklı tuvalet seçeneği var...
Şaşırdım.
Anlaşılmayan durum şu sivricim...Bir arkadaş banyodaki klozete gitmek için de ya da banyoda abdest almak için de banyoya ayrı terlik koyduğundan bahsetmiş...Bu nedenle de terlik mevzusu karışmış...Tabiki alaturka tuvalet için ayrı terlik olur ama benim banyomda ayrı terlik yoktur mesela...abdest alacak olana veririm ayak havlusunu misslerr gibiii...oldu bitti...zaten banyoya nasıl terlik konulur ki yerde paspas seti varken...onu ben de anlamadım...
Temizlik konusuna gelince...hergün banyomu lavabomu mutlaka çamaşır suyu cif yaparım havlularımı değiştiririm her sabah...mutfak lavabomu tezgahımı da öyle...hergün ev süpüremem toz da alamam kimse kusura bakmasın...öyle bir zamanım yok benim...2-3 günde bir yaparım, her pazar da iyiice siler süpürürüm...Duşumu alır kuaförüme koşarım
Titizlik deyin takıntı deyin bende de terlik hususundadır...Biryere giderken ev ayakkabılarım yanımdadır...Velev ki, unuttuysam ya da ani gelişen bir ziyaret olduysa da kimsenin evinde kapalı terlik giymem...ayağım çıplaksa açığını da giymem...evime gelip terlik verdiklerim gittikten sonra da tüm terlikleri yıkar kurutur öyle yerleştiririm yerine...biyerden geldiğimde de kendi ev ayakkabılarım için yaparım aynı şeyi...Kayınvalideme bile her gidişimde getirir götürürüm terliğimi...
Geçen misafir olduğumuz evde tuvalete girmek zorunda kaldım...o son girişlim oldu...6 gün boyunca kilitledi vücudum kendini...ayyy ne felaketti yaaa...
gerçekten ben de alaturka tuvalet olmayan bir ev görmedm görmedm görmedm... kuzenim dev bir :90:villa sitesinde yaşıyor o evde bile var ev saraydan hallice yani:)
gerçekten ben de alaturka tuvalet olmayan bir ev görmedm görmedm görmedm... kuzenim dev bir :90:villa sitesinde yaşıyor o evde bile var ev saraydan hallice yani:)
niye konmasın ya paspas dediğin minnacık sey zaten her yeri kapatmıyor kayıyor zaten yerler hele ıslanınca hem siz yerleri yıkamazmısınız hiç ıslanıncada sadece silermisniz szin banyolar ufak demekki alafranga var sadece bizimkiler baya geniş oldugundan terlik falan olur havluda olur tabi ama ben yerleri süpürgeyle köpürtüp klorakla güzelce yıkamadan içim rahat etmez ne olursa olsun orda ne yapılıyo biliyoruz sonucta elleri biyerlere deger yere su damlar vs vs her yiğidin yoğurt yiyişi farklı ama bende evimde yeni bina 2 wc var alaturka görmemiş olanlarada acaip şaşırıyorum :))
Yurtdisinda yasiyorum, buradaki butun evlerde butun wcler alafranga.
Ayrica oyle banyoya terlik konulacak turden degil banyolar.
Cunki banyoda yerde su akari ( deligi ) olmaz. Yerde banyo seti var ve yere bi damla su bile damlamaz.
Bazi evlerde iki wc olur biri banyo wc lavabo, digeri wc lavabo. ama iki wcde klozettir.
Bende banyomda terlim kullanmiyorum cunki gerek gormuyorum. Her temizlik yaptigimizda, domestos ve
Parfumlu yer deterjani ile silerim.
Ayrica evime oyle abdest alacak kimse gelmedi. Ayak havlusu vardir, ama hayatta elimi yuzumu yikadigim lavaboda ayak yikatmam esime bile.
Terlik ve alaturka tuvaleti gormedigini soyleyen arkadasim belki oda benim gibi yurtdisinda yasadigi icin garipsemisdir.
Ben bir tek turkiyye izine gittigimde terlik ve alaturka ile karsilasiyorum. Ama garipsemiyorum. Tabiki bende alaturka kesinlikle tercihim degil. Ben genelde yanimda cantamda wc desenfeksiyon suyu (kucuk) tasiyorum.
wc ye oturmadan once Bi pecete yardimi ile silerim baktim cok pis pecete seriyorum oyle oturuyorum.
Konu sahibine gelince bana kendisi asiri titiz geldi. Hatta bence titiz degil. Kendisinin ki yanlis anlamasin hastaliga kacmis durumda. Oluyorum bitiyorum, cocuk bile istemiyorum diyecek kadarda vahim.
Esine bunu yansitmasi hele ki bunu tiksindigini gostererek yapmasi ayip,
Hem esi icinde kirici olmustur sonucta ailesi. Esininde senin ailene ayni sekilde davranmasi an meselesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?