Yurtdisinda yasiyorum, buradaki butun evlerde butun wcler alafranga.
Ayrica oyle banyoya terlik konulacak turden degil banyolar.
Cunki banyoda yerde su akari ( deligi ) olmaz. Yerde banyo seti var ve yere bi damla su bile damlamaz.
Bazi evlerde iki wc olur biri banyo wc lavabo, digeri wc lavabo. ama iki wcde klozettir.
Bende banyomda terlim kullanmiyorum cunki gerek gormuyorum. Her temizlik yaptigimizda, domestos ve
Parfumlu yer deterjani ile silerim.
Ayrica evime oyle abdest alacak kimse gelmedi. Ayak havlusu vardir, ama hayatta elimi yuzumu yikadigim lavaboda ayak yikatmam esime bile.
Terlik ve alaturka tuvaleti gormedigini soyleyen arkadasim belki oda benim gibi yurtdisinda yasadigi icin garipsemisdir.
Ben bir tek turkiyye izine gittigimde terlik ve alaturka ile karsilasiyorum. Ama garipsemiyorum. Tabiki bende alaturka kesinlikle tercihim degil. Ben genelde yanimda cantamda wc desenfeksiyon suyu (kucuk) tasiyorum.
wc ye oturmadan once Bi pecete yardimi ile silerim baktim cok pis pecete seriyorum oyle oturuyorum.
Konu sahibine gelince bana kendisi asiri titiz geldi. Hatta bence titiz degil. Kendisinin ki yanlis anlamasin hastaliga kacmis durumda. Oluyorum bitiyorum, cocuk bile istemiyorum diyecek kadarda vahim.
Esine bunu yansitmasi hele ki bunu tiksindigini gostererek yapmasi ayip,
Hem esi icinde kirici olmustur sonucta ailesi. Esininde senin ailene ayni sekilde davranmasi an meselesi.
Anneanneye alkış..Sağlığı yerinde demek ki
bu yazdıklarınızla benim yazdıklarımı örtüştüremedim..
okurken de ne alaka dedim :)))
bende kariyer sahibi biriyim,ama kariyer yapıcam diyede annem canı çıkarcasına temizlk yaparken uzaktan onu izlyemem,
yada karıyer yapıcam diye elime yapış yapış olan prizi silmemezlik etmem..
ayrıca evde kız varken kalkıp erkek kardeşin iş yapmasını beklemiyosunuz heralde,
yada sözüm ona çok çağdaş düşünüp erkek çocuklarına temizlik yaptırıyo olabilirsiniz,saygım sonsuz..
ama erkeğin yaptığı temizlik ne kadar iyi olur orası size kalmış..
zaten evdeki bekar kıza kalk şurayı temizle diye emrivaki yapılmasını savunduğumu söylemedim,nerden çıkardığınızıda anlamadım,
hı bekar kız mevzusunu tekrar açıklıyim,sanırım anlatamadım,
arkadaş kayınvalidesinin temizliğinden şikayetçi ve doğal olarak orda temizlik yapmak istemiyor ,kayınvalidesi zaten yapmıyor,
e kim yapcak?tabiki evin bekar kızı :)))
neden kızdığınızı anlamadım...
yo gayette erkek kardeşin de iş yapmasını bekliyorum :) sözüm ona çok çağdaş düşünüyorum. erkeğin yaptığı temizlik gayet de güzel olabiliyor isterlerse, emin olun biliyorum.
ayrıca dediğinizi de anladım, belki emrivaki yapılmasını savunmuyorsunuz ama evin bekar kızının yapmasını savunuyorsunuz işte.
neyse ben sadece genel bir düşünceye karşı düşüncemi belirttim, yani sizin dediğiniz garip demek değil bu illa ki, sizin mesajınızı alıntıladım ama illa size karşı yazdım olarak düşünmeyin yani:)
benden sizin mesajınızdan alıntı yapmak istedim.. sözüm size ve siz gibi düşünenlere..erkeklerin doğası geregi yaptıkları iş..kadınların yaptıkları iş kadar temiz olmaz..doğaya aykırı birkere..ha bu arada istisnalar olabilir..ama bu istisnalar kaydeyi bozmaz...
yaa çok komik
neden doğası gereği
eski kadınların ve sizin gibi düşünenlerin alıştırdığı gereği olmasın acaba?
benden sizin mesajınızdan alıntı yapmak istedim.. sözüm size ve siz gibi düşünenlere..erkeklerin doğası geregi yaptıkları iş..kadınların yaptıkları iş kadar temiz olmaz..doğaya aykırı birkere..ha bu arada istisnalar olabilir..ama bu istisnalar kaydeyi bozmaz...
hayır doğa geregi canım..alıştırmak farklı şey o istisnaya girer..doğası geregi..neden erkek doğurmuyor (doğası gereği)
iş derken sadece temizlikten mi bahsediyoruz acaba...
öyle ki...
en iyi aşçılar...(el lezzeti,hız gerektirir)
en iyi kuaförler...(beceri,maharifet gerektirir)
en iyi stilistler modelistler...(düşünce,hayal gücü gerektirir)
en iyi sarraflar...(dikkat ince işçilik gerektirir)
en iyi hattatlar...(özveri sabır gerektirir)
erkek değilmidir??
şayet bunları yapabiliyorlarsa doğalarında var demektir...
en zor işleri becerenler temizlik yapmayı neden beceremesin bu ayırımı da ben anlayamıyorum işte
ne ilgisi var yaa
çocuk doğuramazlar çünkü uterusları yok, çünkü Allah onlara uterus vermedi
ama temizlik yapmakla erkek anatomisinin ne ilgisi var anlayamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?