Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

''beğenmiyorsan temizle '' bu mantık nedir ya önemli olan temizlemek değil ki temiz tutmak...bende öyle düşündüm begenmiyosam ben yaparım dedim çok temizledim zamanında ama iş bittiginde ben ayakta duramaz evime yatagıma zor düşerken ertesi gün gidip baktıgımda 35 yaşındaki kızı ve torunu !!!! ayakkabıyla geziyordu...evde!!!

Anlaşılmayan durum şu sivricim...Bir arkadaş banyodaki klozete gitmek için de ya da banyoda abdest almak için de banyoya ayrı terlik koyduğundan bahsetmiş...Bu nedenle de terlik mevzusu karışmış...Tabiki alaturka tuvalet için ayrı terlik olur ama benim banyomda ayrı terlik yoktur mesela...abdest alacak olana veririm ayak havlusunu misslerr gibiii...oldu bitti...zaten banyoya nasıl terlik konulur ki yerde paspas seti varken...onu ben de anlamadım...
Temizlik konusuna gelince...hergün banyomu lavabomu mutlaka çamaşır suyu cif yaparım havlularımı değiştiririm her sabah...mutfak lavabomu tezgahımı da öyle...hergün ev süpüremem toz da alamam kimse kusura bakmasın...öyle bir zamanım yok benim...2-3 günde bir yaparım, her pazar da iyiice siler süpürürüm...Duşumu alır kuaförüme koşarım
Titizlik deyin takıntı deyin bende de terlik hususundadır...Biryere giderken ev ayakkabılarım yanımdadır...Velev ki, unuttuysam ya da ani gelişen bir ziyaret olduysa da kimsenin evinde kapalı terlik giymem...ayağım çıplaksa açığını da giymem...evime gelip terlik verdiklerim gittikten sonra da tüm terlikleri yıkar kurutur öyle yerleştiririm yerine...biyerden geldiğimde de kendi ev ayakkabılarım için yaparım aynı şeyi...Kayınvalideme bile her gidişimde getirir götürürüm terliğimi...
Geçen misafir olduğumuz evde tuvalete girmek zorunda kaldım...o son girişlim oldu...6 gün boyunca kilitledi vücudum kendini...ayyy ne felaketti yaaa...

Beğenmiyorsan temizle mantığına ben de karşıyım...
Onlar o pislkikte yaşasın ben gitmem...Kimseye hizmetçilik yapamam...
İşle eşşekler sevilir ben eşşek değilim çok şükür...

Ne alaka, bende görmedim...

Bizim oturduğumuz hiçbir evde görmedim. Dışarıda ki/şehirler arası dinlenme tesislerdeki umumi tuvaletler hariç...

Evet eski binalarda, küçük yerlerde oluyordur ama çoğu şehir evlerinde uzun zamandır yapılmıyor/kullanılmıyor...

Yeni evlerde çift tuvaletlerin çoğu klozet oluyor da o yüzden...
Ama evde alaturka görmemiş olmak ilginç tabii...
Herkes alafranga tuvaletli evde mi doğdu bilemedim...

neden arkadaşın üstüne bu kadar gidilmiş anlayamadım ben :S
takıntı haline getirmiş n'olcak sanki vb yorumlara şaşırdım
tüm sayfaları okumadığımdan birşey mi kaçırdım acaba :S
çünkü dağınıklık neyse ne ama temizlik ayrı bir olay
o evde yemek yemek tuvalete girmek yıkanmak falan kabus oluyor insana
ben de yaşadığım için biliyorum

ama yine de sayfalarda kaçırdığım birşey varsa kusura bakmayın

betişim benım banyomdada terlık yoktur mısler gibin klozet takımım var lavobanın altında dolapta ayak havluları boşa durmuyor neyse

arkadaşın çevresınde hıç alaturka tuvalet görmemesı ve bıhaber oluşu şaşırttı en çok.

bende mısafırler için kapalı terlık bulundurmam zaten o ayrıda benım ev ayakkabılarım her zaman hazır bekler gideceğim an çantaya koyulur

hatta bu yüzden havalı dendıya arkamdan

bu alafranga-alaturka tuvalet muhabbeti daha ne kadar uzayacak acaba?

Bu "ayy ben görmedim, ay hala var mı ki ıyyy" tarzı yaklaşımları anlamıyorum ben gerçekten.
Arkadaşlar herkes kaloriferli evde de oturmuyor biliyor musunuz? soba yakanlar var kışın..

Haklısın; orası öyle de, işin garibi "alaturka evimde görmedim" diyene de ıyyy deniliyor...
Bu tartışmada ki muhabbet aslında şu...

İki ucu .oklu değnek birini sen tut birini ben muhabbeti.
Netten bulduğum bir hela şiiriyle bu konuya nokta koyarsam banlanır mıyım acep?!

bu konu gerçekten çok önemli kızlar ya ben evli değilim ama sevgilimin annesiyle tanıştım ne zaman evlerine gitsem gözlerim doluyo annem aklıma geliyo kadın müthiş dağınık ve kaygısız mutfağa giriyorum başım dönüyo nereye baksam abuk sabuk bişi kadın tuvalete nekadar tuvalet kağıdı varsa yığıyo 12liklerden almışlar hepsini poşetiyle koymuş oraya oturma gruplarının yan taraflarına ilginç ilginç havlular sermiş bakıp kalıyom yerde kilim üstüne kilim mutfakta çiviler tornavidalar girişte askılıkta ne kadar kıyafet varsa orda asılı neler neler ya insanın alıştığı düzenden başkasını kabullenmeye çalışması ne de zor

sizinkide bişeymi benim kayınvalidemi komşuları çok ev diye haber vereceklermiş belediyeye , yakında haberlerde falan görürsem şaşırmıcam

ay şu kaynanası yemekleri malum yere döken arkadaş hatırladım hala aklım almıyor devam ediyor mu yapmaya çok günah ya bi uyaran yok mu onu

yok yere döken değil daha fenası wc ye döken.
vallahi evde yokken bilemem ama daha başka o gunden sonra karşılaşmadım.
inşallah dökmüyodur.

sadece bumu.nişanlıylen gittim.wcye girdi.alaturka wc ye.kapısını kapatmadı ve halaa dıyoruz ama kapatmıyor.
e haliyle ses geliyor.
wc terlıklerıyle evde dolaşırken görmüştüm bide.
eşim yok onlar başka aynı renkte ev terlıgıde var demişti.(artık yalan doğru bilemem)

mutfagını temız tutmaz.bi havuç rendeler bi bakmışsın yer gök havuç olmuş...
bi bulaşık yıkar hep lekelikalır..soğuk suyla yıkıyor. deterjansız hiç abartmıyorum.

daha şuan aklıma gelmeyen bi sürü şey işte... nişanlıyken gıttıgımde evı gercekten çok pisti.halıların üstü bı karış toz.süpürge falan bılmezdi.
toz almayı bilmez heryer bı karış toz.mutfak yağ papisi olmuş.
tek kadın yapamıyor yaşlı falan dedim ben evıne gelın gelınce her hafta temizliğimi yaparım dedim.
yapıyorumda her hafta supurge acıp toz alıyorum.her yerım temızdır.
mutfakta ne var ne yoksa her pazar herşeyi çamaşır suyuyla yıkarım.

çalışıyorum zor oluyor tabikide...

Canım benim işte dünyayı kendi yaşadığın kadarı sanmak bu olsa gerek. Uzun zamandır yapılmıyor, kullanılmıyor he?Meslek? Mimar, inşaat mühendisi, tapu kadastro müdürü? Uzunzamandır yapılmıyor kullanılmıyor değil, size denk gelmemiş, siz görmemişsiniz!

Benim yazdığımı bi daha okU, alakayı görürsün. Evim yeni bina olduğu halde, Ankara'nın da göbeğinde olduğu halde bir alaturka tuvalet var bir de alafranga.Hadi hepiniz sarayda doğdunuz da apartman dairesinde oturan akrabanız da mı olmadı hiç?

Konu saptı sapacak, en iyisi ben susuyum, internetten tuvalet şiirini bulup da okuyum bakalım neymiş

Herkese hijyen dolu günler dilerim.

bu dert sanırım hemen hemen herkezde var..
bende çok titiz biri sayılmam ama bazı şeyleride anlayamıyorum..
görümcem geldi geçenlerde bana 2 gün kaldı ( kızını banyo yaptırmış yerler ıslanmış bide ne göreyim yüzümüzü sildimiz havluyla yeri kuruluyo bi anbda sinirle dedim napıyosun oda ne dese beğenirsiniz zaten kirlenmiş bu yıkancakk tövbe tövbee cinlerim tepeme sıçradı tabii..

yazları memelekete giidiyorum hersene eşim 6 kardeş eşleri çocukları vs hepimiz oluyoruz toplamda 15 kişi kadar ... hiç birinin yaptı yemek yenmiyoo...onuda geçtim bebklerin kıyafetlerini bütün kıyafetlerle bir makinaya atıyolar (( el yüz havlularınıda iğrenç bi olay ( oysa ben annemde o lşekil örenmedim bana tuhaf geliyo bizde bayo yaptımız havluyu el yüz havşusuyla bile karıştırıp yıkamazlar .. heleki iç çamaşırı çorap gibi şeyleride ayrı yıkarız biz ....temizlik konusuna hiç girmiyorum bile zatenn...köyde oldumuz günlerden birgün ( sular kesik eltim saçını yıkıcakmış gitmiş çaydanlıkta suyu ısıtmış o çaydanlıkla tuvalete girmiş (( tabi benim yine cinlerim tepemde kızdım falann ama nafile bildiklerini okuyolarr...
en fit oldum durumlardan birine gelince şu krem peynir ve nutella gibi yiyeceklere kaşık daldırıp yalayıp içine yine kaşık daldıran tipler ( alayamıyorum ben yaa ben herzaman soframa iki bıçak koyarım nuyellayı sürdüğüm ayrıdır krem peyniri sürdüğüm ayrıdır(( ve ben titiz değilimhatat belki pasaklıyımdırdaa (

Canım benim işte dünyayı kendi yaşadığın kadarı sanmak bu olsa gerek.

Katılıyorum ama sadece bu sözüne katılıyorum :)

Alaturka tuvalet konusu,wc terliğinden açıldı.
wc terliği kavramını hiç duymadım dedim,herhalde alaturka tuvalet zamanından kalma alışkanlık dedim.

Zira ben evlerde hiç alaturka tuvalet görmedim-görmüyorum.
Kendi oturduğum evler,annemlerin-kayınvalidemlerin evleri,arkadaşlarımın-akrabalarımın...
Hatta muayenehaneler ve diş hekimleri,güzellik salonları dairelerde olur ya...Onlarda da görmedim.
Şu an ev arıyorum.Gezdiğim evlerde de hiç rastlamadım.
Alaturka tuvaleti bir okullarda bilirim,bir de alışveriş merkezlerinde ve dinlenme tesislerinde seçenek olarak gördüm.
Iyk mıyk demedim.İyidir kötüdür demem.Ben tercih etmem o ayrı.
Ama evlerde görmedim,yalan yok :)

Bende eşimle aynı tuvaleti kullanmıyorum.

Ben banyodakı klozeti kullanırım,

eşimse normal Wc'yi kullanır.

Gelen misafirimede asla banyodaki wc'ye girmesine izin vermem.

Bizde bazen güleriz ''kızlar ve erkekler wc'si'' diye :)).

Ayrıca çok titizimdir temizimdir,pisliğe dağınıkla tahammülüm yoktur.

Temiz olmayan insanlarıda sevmiyorum ne yazıkki.

Kayınvalidemlere gittiğimde bardağı bile kendim yıkadamadn bişey içmem.

Çünkü hijyene dairbirşey barınmıyor o evde.

10 yıl önce taktırdı şohbenin üzeri şuana kadar silinmemiş.

Resmen kat kat toz olmuş ,çatal kaşık çekmecelerinin içi leş gibi

ufak böcekler ölmüş ve uzun zamandır o sekılde orda duruyorlar.

Temizlik sıfır...

Banada kızarlar titizsin hergün temizlik mi yapılır vs. diye

bir bilseler benimde onlara kızdığımı...

Bir kadına pis olmayı,temizlikten bi haber yaşamayı yakıştıramıyorum.

Çok ilginç evlerde görmemen hayal43.

nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama

gördüğüm oturduğum en lüks son yapılan binalarda bile

2 farklı tuvalet seçeneği var...

Şaşırdım.

Hem wc terliğimiz var hem de ev terliklerimiz ayrıca..
Banyomda da pas pas takımım var ama kaldırdım,misafir geleceği zaman yerleri tekrardan silip o şekilde koyuyorum..Saçlarım uzun,çok dökülüyor..Banyo paspasından temizlemek zor oluyor..Çocukları falan yıkadığımda, ki duşlukta yıkıyorum ama çıkarken ister istemez yerler ıslanıyor..Daha başka nedenlerle de ıslanabiliyor..Sık sık yerleri silmem gerekiyor..Çareyi evde biz bizeyken banyodaki paspasları kaldırmakta buldum..Banyomdaki paspaslar çamaşır makinasında yıkanabilir cinsten..Ama her defasında yıkamak her zaman mümkün olmuyor..Kurutmak da sorun oluyor...Şu an kurutma makinam var ama sık sık yıkanıp kurutulan paspas yıpranıyor,yenisini almak gerekiyor...O yüzden böyle işte :)

Canım sen yine titizmişsin ama o arkadaşım çok da titiz sayılmazdı,rahattı..Sadece wc konusunda böyleydi...Evini pek temizlemezdi..Sonra bu durum da ortadan kalktı...:)

benim evimde de iki wc var ama ikisi de aynı, alafranga. şahsen bi tanesinin eski usul olmasını tercih ederdim, misafir geldiğinde kullanmaları bakımından iyi olurdu. üstelik temizlemesi de daha kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…