pardon nerde oturuyosunuz?...
şimdi yapılan yenı ınşaatlarda bıle mutlaka kuçuk alaturka tuvalet konuyo...
ve orayada ev terliğiyle girilmiyor..
orda kullanılan bi terlık konuyo..
çok şaşırdım doğrusu
banyoya klozet kullanıldığından terlık olmaması normalde
alaturka tuvalete nasıl terlıksız hatta ev terlığıyle giriliyo
inanın çözemedım ve çok merak ettım
''beğenmiyorsan temizle '' bu mantık nedir ya önemli olan temizlemek değil ki temiz tutmak...bende öyle düşündüm begenmiyosam ben yaparım dedim çok temizledim zamanında ama iş bittiginde ben ayakta duramaz evime yatagıma zor düşerken ertesi gün gidip baktıgımda 35 yaşındaki kızı ve torunu !!!! ayakkabıyla geziyordu...evde!!!
İnanın çok merak ettim nerede yaşıyorsunuz? 5 yıldızlı otelde filan mı kuzum? Zira en lüks otellerde tuvalet fırçası bile olmaz hangi mantığa hizmettir, onu da hiç çözemedim.Sonradan resepsiyondan istettirdim kaç kez. Bizim evimiz yeni bina ve hem alaturka hem alafranga tuvalet var. Türkiye'deyse alaturka görmemiş olmanız imkansız gibi geliyor. Adı üstünde a'la turk-a
Ne alaka, bende görmedim...
Bizim oturduğumuz hiçbir evde görmedim. Dışarıda ki/şehirler arası dinlenme tesislerdeki umumi tuvaletler hariç...
Evet eski binalarda, küçük yerlerde oluyordur ama çoğu şehir evlerinde uzun zamandır yapılmıyor/kullanılmıyor...
Anlaşılmayan durum şu sivricim...Bir arkadaş banyodaki klozete gitmek için de ya da banyoda abdest almak için de banyoya ayrı terlik koyduğundan bahsetmiş...Bu nedenle de terlik mevzusu karışmış...Tabiki alaturka tuvalet için ayrı terlik olur ama benim banyomda ayrı terlik yoktur mesela...abdest alacak olana veririm ayak havlusunu misslerr gibiii...oldu bitti...zaten banyoya nasıl terlik konulur ki yerde paspas seti varken...onu ben de anlamadım...
Temizlik konusuna gelince...hergün banyomu lavabomu mutlaka çamaşır suyu cif yaparım havlularımı değiştiririm her sabah...mutfak lavabomu tezgahımı da öyle...hergün ev süpüremem toz da alamam kimse kusura bakmasın...öyle bir zamanım yok benim...2-3 günde bir yaparım, her pazar da iyiice siler süpürürüm...Duşumu alır kuaförüme koşarım
Titizlik deyin takıntı deyin bende de terlik hususundadır...Biryere giderken ev ayakkabılarım yanımdadır...Velev ki, unuttuysam ya da ani gelişen bir ziyaret olduysa da kimsenin evinde kapalı terlik giymem...ayağım çıplaksa açığını da giymem...evime gelip terlik verdiklerim gittikten sonra da tüm terlikleri yıkar kurutur öyle yerleştiririm yerine...biyerden geldiğimde de kendi ev ayakkabılarım için yaparım aynı şeyi...Kayınvalideme bile her gidişimde getirir götürürüm terliğimi...
Geçen misafir olduğumuz evde tuvalete girmek zorunda kaldım...o son girişlim oldu...6 gün boyunca kilitledi vücudum kendini...ayyy ne felaketti yaaa...
bu alafranga-alaturka tuvalet muhabbeti daha ne kadar uzayacak acaba?
Bu "ayy ben görmedim, ay hala var mı ki ıyyy" tarzı yaklaşımları anlamıyorum ben gerçekten.
Arkadaşlar herkes kaloriferli evde de oturmuyor biliyor musunuz? soba yakanlar var kışın..
ay şu kaynanası yemekleri malum yere döken arkadaş hatırladım hala aklım almıyor devam ediyor mu yapmaya çok günah ya bi uyaran yok mu onu
Ne alaka, bende görmedim...
Bizim oturduğumuz hiçbir evde görmedim. Dışarıda ki/şehirler arası dinlenme tesislerdeki umumi tuvaletler hariç...
Evet eski binalarda, küçük yerlerde oluyordur ama çoğu şehir evlerinde uzun zamandır yapılmıyor/kullanılmıyor...
Canım benim işte dünyayı kendi yaşadığın kadarı sanmak bu olsa gerek.
Okul yılları zamanımda bir arkadaşım vardı..Yeni evlenmişti..Kocası ile aynı tuvalete girmiyordu..Evdeki 2 tuvaleti ayırmıştı..Alaturka tuvalete kocası,Alafranga ya kendisi giriyordu..Kızlar tuvaleti ,erkekler tuvaleti diye isim vermişti..:)))
Katılıyorum ama sadece bu sözüne katılıyorum :)
Alaturka tuvalet konusu,wc terliğinden açıldı.
wc terliği kavramını hiç duymadım dedim,herhalde alaturka tuvalet zamanından kalma alışkanlık dedim.
Zira ben evlerde hiç alaturka tuvalet görmedim-görmüyorum.
Kendi oturduğum evler,annemlerin-kayınvalidemlerin evleri,arkadaşlarımın-akrabalarımın...
Hatta muayenehaneler ve diş hekimleri,güzellik salonları dairelerde olur ya...Onlarda da görmedim.
Şu an ev arıyorum.Gezdiğim evlerde de hiç rastlamadım.
Alaturka tuvaleti bir okullarda bilirim,bir de alışveriş merkezlerinde ve dinlenme tesislerinde seçenek olarak gördüm.
Iyk mıyk demedim.İyidir kötüdür demem.Ben tercih etmem o ayrı.
Ama evlerde görmedim,yalan yok :)
Şimdi benim anladığım kadarıyla,wc terliği kullananlar,normalde terlik giymiyor,sadece wc ye girerken terlik giyiyor.
Ve tuvaletleri alaturka oluyor.Alaturka tuvalet olunca,wc terliği gerekiyor.
Bizse evde zaten terliksiz gezmeyiz,ev terliğimiz vardır.Misafir için de misafir terliği bulundururuz.
Ayrıca wc terliği kullanmayız.
Ayak yıkayan-banyo yapan,ayak havlusu kullanır,banyodan çıkınca kirliğe atılır.
Alaturka tuvaleti olmayan ev var mı ki denmiş ama ben olanı görmedim ki yaşım da epey var yani.
Bende eşimle aynı tuvaleti kullanmıyorum.
Ben banyodakı klozeti kullanırım,
eşimse normal Wc'yi kullanır.
Gelen misafirimede asla banyodaki wc'ye girmesine izin vermem.
Bizde bazen güleriz ''kızlar ve erkekler wc'si'' diye :)).
Ayrıca çok titizimdir temizimdir,pisliğe dağınıkla tahammülüm yoktur.
Temiz olmayan insanlarıda sevmiyorum ne yazıkki.
Kayınvalidemlere gittiğimde bardağı bile kendim yıkadamadn bişey içmem.
Çünkü hijyene dairbirşey barınmıyor o evde.
10 yıl önce taktırdı şohbenin üzeri şuana kadar silinmemiş.
Resmen kat kat toz olmuş ,çatal kaşık çekmecelerinin içi leş gibi
ufak böcekler ölmüş ve uzun zamandır o sekılde orda duruyorlar.
Temizlik sıfır...
Banada kızarlar titizsin hergün temizlik mi yapılır vs. diye
bir bilseler benimde onlara kızdığımı...
Bir kadına pis olmayı,temizlikten bi haber yaşamayı yakıştıramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?