Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

etmeyin sizde gidin bakıcı tutun daha temiz olur

çocuğum yok ama ilerde de kayınvalideme emanet etmeyi gerçekten düşünmüyorum evet.
hem hijyenik sorunlarla hem de psikolojik olarak böyle cahil insanlara çocuk emanet etmek zorunda kalmak çok acı bişey.

O lavaboya tükürüyorsun sümkürüyorsun yeri gelince -kusura bakmayın bu kadar iğrenç olmak istemezdim ama- ayak yıkanması mı tiksindirici sanki adam totosunu yıkıyor orada zaten eve gelen misafir ayağını abdest almak için yıkar herhalde.

Bir de dikkatimi çekiyor kimilerinizde ciddi bir ayak takıntısı var, bende de vardır evlenmeden evvel kendimden başka kimsenin çorabına dokunamazdım mesela. Ama bendeki takıntı çok masum kalmış, ayak bu kadar pis iğrenç bir şey değil yapmayın yahu. Eve gelen ayakkabısını çıkarıp öyle giriyor değil mi? Bu mantıkla eve gelen misafirin ardından tüm halıları oksijenli suyla silmek lazım. Hatta oturduğu sandalyeyi koltuğu atmak lazım daha fena totosu temas ediyor neticede. Evlerinizde ayaklarınızı koltuğa da uzatmıyorsunuzdur da. Bir çok iş de ellerimizi kullandığımıza göre eldiven takalım eve gelene. İşi hijyene vurursak ellerin ayaklardan çok daha fazla mikrop ürettiğini biliyoruz hepimiz. Avrupa da millet dışarı ayakkabısı ile evin içinde geziyor mikropdan ölmüyorlar. Forum coştu millet hijyenkolik oldu

Son düzenleme:
o da bişeymi ben komşumun mutfağında hiç abartmıyorum tezgahın üzerinde sülük gördüm düşünün artık böyle tezgaha elini değdirdi ve uzuyo düşün midem nasıl bulandı sonra bulaşıklarını eski çorap parçasıyla yıkayan o kadar güzel mutfağı var ama nasıl pis asla evinde bişey yiyip içmem çok mecbur kalmadıkça uğramam ayy dayanamıyorum bunun adı pislik değil bunun adı resmen intihar ya mikroplarla intihar etmek gibi bişey nasıl yaşarlar anlamıyorum lavabonun ve wc nin durumunu hiç anlatmıyorum kapısı maşallah hiç kapanmaz bütün pislik gözler önünde kusacak gibi oluyorum ve o insanlar o evde yaşıyo ya inanamıyorum....

görüşlerinize saygı duyuyorum katılıp katılmıyorum farketmez, herkes düşüncelerini söylüyor ama ben bir noktaya takıldım
bekar kız bekar kız diyip durmuşsunuz, bir evde bekar kız varsa o evin hizmetçisi midir demektir o? anlayamadım yani,
ben de bekar kızım, ablam da bekar kız, annem hadi kızım şunu yap falan dememiştir hayatta hatta elimde görse koşar alır kendi devam eder,
zararını gördüm mü asla 2 tane aslan gibi kariyerli kızı var, temizlik yapmayı öğrenmek de o kadar zor bişey değil yani bas klorağı at çamaşır makinesine vs bitiyor, ama yok prizdir, yok duvar silmedir falan bunlar gereksiz işler bana göre, ha hiç silmedin mi derseniz tabi ki sildim ama gözüme kirli görünmüştür bi kere silmişimdir ama ayda bir duvarlar silinir, haftada bir kapılar silinir, her gün yerler paspaslanır, günde 2 kez toz alınır, ayda bir halılar yıkanır tarzındaki insanların vakti ve enerjisi bol insanlar bence, onları yadırgamıyorum ben de evimin bu kadar sık ve güzel temizlenmesini isterim tabi ki ama kimse gücüm/vaktim yok diye de beni pis addetmeyi haketmiyor bence.
lütfen kızları evin işgöreni olarak görmeyelim herkes üstüne düşeni yapmalı, evin diğer bireyleri de.
açıkçası bana birisi gelse bekar kızım ya ben, bak şurası şöyle pis kızım temizle dese.. yok zannetmiyorum bana biri böyle demeye cesaret edemez :)
Türkiye'de bu dediğim biraz ütopik ama artık bu düşüncenin değişmesi gerek, açıkçası kimse rahatsız oluyor diye düzenini değiştirmek zorunda değil buna had bilmezlik denir, eğer rahatsız oluyorsanız gitmezsiniz, siz temizlersiniz vs, ama evi temizle demeye hakkı yok kimsenin kusura bakmasın.

(öncelikle sadece kendi şahsi fikrimi paylaşıyorum bunu belirteyim)

ben çalışan bir bayanım...öyle 7/24 temizlik yapabileceğim bi hayatım yok malesef...

evde olsaydım çalışmasaydım da şayet her gün temizlik yapmazdım...bana göre maharifet değil bu...

haftanın sadece 1 gününü detaylı temizliğe ayırabiliyorum vaktimi...bu durumda pisim konu sahibesine göre...

hayat sadece temizlikten ibaret değil...çünkü bunun sonu yok...

harıl harıl her boş anımda elimde domestos toz beziyle gezmek yerine...

boş vakitelerimde akşamları haftanın 3 günü plates salonuna gitmeyi...böylece hem bedenen hem ruhen sağlıklı kalmayı...

kitap okumayı,müzik dinlemeyi,seyahat etmeyi,uyumayı

haftasonu da eşimle küçük kaçamalar yapıp evden uzaklaşmayı ve hayatıma renk katmayı tercih ediyorum...

bence bu konuyu saplantı haline getirmeyin fazlası rahatsızlık yaratır ruhunuzda...hayat çok kısa...

zaman öylesine su gibi akıp geçiyor ki...bir bakıyorsunuz ömür bitiyor...ve kimse size çok çok çok temizsiniz diye madalya takmıyor...

bu bir kısır döngü bence sıyrılmak gerek az da olsa...herşeyin fazlası zarar...

evi silmek,tozu almak, düzenlemek toplasanız iki saatinizi alır ve düzenli olursanız bir sorun çıkmaz.bazı arkadaşlar ısrarla anlamamaya çalışıyorlar.ben 4 gün o evde kaldım yemin ediyorum bir kere bile silmedi evi tozu almadı, tuvaleti banyoyu yıkamadı, havluları değiştirmedi.ben orda yokken eminim bir hafta boyunca bile bunları hiç yapmıyordur.tuvalete giriyorum.prize,kapı koluna dokunmak bile midemi allak bullak ediyor.ya insan pasaklılığının farkında olmaz mı?valla ben ev pisken gezip tozmaya da karşıyım.ev temizlenir rahat rahat dışarı çıkarsın o başka tabi.

bu yazdıklarınızla benim yazdıklarımı örtüştüremedim..
okurken de ne alaka dedim :)))
bende kariyer sahibi biriyim,ama kariyer yapıcam diyede annem canı çıkarcasına temizlk yaparken uzaktan onu izlyemem,
yada karıyer yapıcam diye elime yapış yapış olan prizi silmemezlik etmem..
ayrıca evde kız varken kalkıp erkek kardeşin iş yapmasını beklemiyosunuz heralde,
yada sözüm ona çok çağdaş düşünüp erkek çocuklarına temizlik yaptırıyo olabilirsiniz,saygım sonsuz..
ama erkeğin yaptığı temizlik ne kadar iyi olur orası size kalmış..
zaten evdeki bekar kıza kalk şurayı temizle diye emrivaki yapılmasını savunduğumu söylemedim,nerden çıkardığınızıda anlamadım,
hı bekar kız mevzusunu tekrar açıklıyim,sanırım anlatamadım,
arkadaş kayınvalidesinin temizliğinden şikayetçi ve doğal olarak orda temizlik yapmak istemiyor ,kayınvalidesi zaten yapmıyor,
e kim yapcak?tabiki evin bekar kızı :)))
neden kızdığınızı anlamadım...

eğer haftada bir detaylı temizlik yapıyorsanız sorun yok .fakat kaynanam haftada değil ayda bile detaylı temizlik yapmıyor.hatta yılda.illa evi silecekse siliyor biraz .o da haftada bir fakat onun dışında bir temizlik yapmıyor lavaboyu görseniz keşke sararmış siliyorum geçmiyor o kadar pislik birikmiş ki yıllarca.biz annemlerdeyken şöyle yapardık.

sabah uyanır uyanmaz evi siler sonra tozu alırdık.ardından kahvaltı edip kahvaltı bulaşıklarını yıkardık.sonra saat öğleden sonra 4 e kadar gez toz çay falan.akşam yemeği sonra da normal bir düzen.ev temiz olunca insan rahatlar.ev pisken yemek yapılıyorsa kimse kusura bakmasın ben o yemeği yiyemem.ayrıca kaynanamın evine gittiğimizde sabah yola çıkıyoruz 3-4 gibi orda oluyoruz.o saatten sonra evi siliyim tuvaleti yıkayım diyemezsiniz .hem izin vermez hem de zoruna gider.sabah elimden geldiğince yapıyorum.bir çarşıya gidip geliyoz bir de bakıyorum temizlediğim evden eser yok.bulaşık makinesi var allahtan.ama makinenin üstünde mandal,cımbız, bamya, tohum,şişe,peçete mübarek bir düzeni yok ki her şey her yerde.kışın halıyı açmıştı.inanamadım.resmen yazın kaldırdığında da açtığında dfa yıkamamış.pis rutubetli bir koku ve üzerinde yıkanmış olsa geçecek lekeler vardı.bu sene kaldırdı gene yıkamadı.arada süpürgeyle çekiyordu fakat boşuna.

Son düzenleme:
Ben evli değilim ama benimde amcamın eşi öylee.
Gerçi köyde oturuyorlar ama oraya gittiğim günler eziyeet.
Bir defasında çocuğu altını pisletmiş kakasını yapmş öncedende köylerde böyle bez yerine muşamba tarzı bişey kullanılır o yıkanır tekrar kullanılırdı. işte oda o bezi almış hiç temizlemeden çocuğun kakasıyla atmış makineye. annemle makineye bi baktık makinenn camına yapşmş duruyo. kusa kusa bi hal olmuştuk. o yüzden şükredin

evde kız varken erkek çocuğun temizlik yapmasını beklemiyorsunuz heralde denilmesinden dolayı bu erkekler hiçbir işe ellerini sürmüyor
sonra da kadınlar burda kocam hiçbir şeye yardım etmiyor hem iş hem ev canım çıkıyor diye konu açıyorlar
neden erkekler iş yapmasın ki anlamadım
ayrıca neden temiz olmasın yaptıkları, küçüklüğünden beri neyin ne olacağını öğretirseniz gayet de mis gibi olur
neyse daha fazla konu dışına çıkmadan kendi görüşümü söyleyeyim
konu sahibinin kaynanasının olayı abartı bence yani pismiş
benim annem de nerdeyse 50 yaşına geldi ama hem çalışıyo hem de evi çekip çeviriyo
ama bence öyle her gün ev süpüreyim yer sileyim, cam sileyim yok halı yıkayayım her hafta bence gayet abartı
bunlar yapılmazsa ölünmüyo
şahsen o kadar işimin gücümün arasında ben de yapamam

senin kondisyonun evi temizlemek için sadece 2 saat yeterli geliyordur..herkesin gücü enerjisi aynı olamaz....

annesi ne öğrettiyse kızı da öyle işte.bekarken eşimle flört zamanı 3 kardeş başka bir şehirde yaşıyorlardı seni kardeşlerimle tanıştıracam dedi.evlerine gittim.evde görümcem vardı ama mutfağın pisliğine inanamamaıştım.resmen eve yerleştikleri andan itibaren ocağı hiç silmemişti.bir insan bu kadar pasaklı olur mu ya.aslında o gün bir şeylerin farkına varmıştım fakat sevdiğim için ayrılmadım.görümcemin evi de öyle.çok pis temizlik yerine parmaklarına oje sürmekle meşgul biri.hatta bir keresinde telefonda konuşurken temizlik yapıyorum demişti.kaynanam gelecek onlar çok tıtız diye temizlik yapıyorum demez mi.eşi de bir gün sende biraz pasaklılık var demişti.maalesef hayatta en tahammül edemediğim şey başıma geldi.pasaklı ve uyuz bir görümce ve pasaklı bir kaynana.

NE DENİRSE DENSİN İNSANIN İÇİNDE OLACAK...

ELİ AĞAYI TUTTUĞU HALDE GEZENTİ GİBİ GEZMEYİ BİLEN AMA İŞ TEMİZLİĞE GELDİMİ YAPMAYANLARI BİLİYORUM (kaynanam)

ÖR:ANANEM 79 YAŞINDA AMA HALAA BAHÇESİNDEKİ ÇİMENLERİN ARASINDAKİ ÇEKİRDEK KABUKLARINI TEK TEK TOPLAR ..
ANANEME Bİ ALKIŞ YOKMU

Anneanneye alkış..Sağlığı yerinde demek ki

Lullably evde herkesin temizlik olayına katılması gerektiğini belirtti sadece.
Olayın sadece ve sadece ''bekar'' kızın üzerine yıkılması değil.
İster kariyer sahibi olsun ister olmasın.
Ki bence erkek de buna dahil olmalı.İnsanlık hali karısı hasta oldu vya başka bir durum bocalamaması için.
Hane halkı dışından birinin de emrivaki ya da değil ''temizlik yap'' mesajını vermesini de uygun bulmuyorum.
Bekar bir kızım bana bu mesajı ancak annem ve babam verebilir.Başkası değil.Başkası o yetkiye sahip değil.

Konu sahibinin durumuna gelince.Büyük yengem pasaklı,dağınık. olarak bilinen biri.Terliklerini bile fırlatarak çıkarır.Dayımsa inanılmaz derecede titiz,düzenli.
Yıllar yılı süren bir evlilik.Ama öyle gelmiş öyle de gidiyor.
Bu saatten sonra ne bu insanları ne de temizlik-pislik anlayışlarını değiştirebilirsiniz.
Gidip kendiniz temizleyin demeyeceğim.Bu bir süre sonra göreviniz olabilir çünkü.
Temizlikçi tutabilirsiniz.Geliş-gidişi azaltabilirsiniz.
Ama o insanları değiştiremezsiniz.

ıyy ayrıca en nefret ettiğim insanlar wcden çıkınca ellerini yıkamayan pisler
onların yüzünden okulda filan wc ye girmek zorunda kalınca çıkarken mecbur kapıyı elledikten sonra gidip başka yerde elimi yıkıyodum tekrardan yav.
eskiden ben de dışarda wcye hiç gitmezdim psikopat gibi bi gün boyunca tutmuşluğum vardır
sonradan sonradan alıştım, ee bi de okulda nöbet filan mecbur gitmeye başladım :)

evleri küçük inan istese bir saatte bile temizler fakat içinde yok işte olay bu.pasaklılığı savunmanızı da anlayamadım doğrusu.

Yok canım kimse savunmuyor pasaklılığı....Yaşlıdır,yaşlılıktan kaynaklanan sorunları varsa yapamıyor olabilir diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…