şimdi gel de böyle kayınvalidelere bakması için bebeğini çocuğunu emanet et
etmeyin sizde gidin bakıcı tutun daha temiz olur
Yok ben turkiyede gordum, hatta butun akrabalarimizda var.
Bazilari hatta banyo halisi falanda kullanmaz.
İzine gidince ziyaretlerde filan karsilasiyorum. Ama yadirgamiyorum. Ayipsamiyorum.
Sadece temiz olmasina dikkat ediyorum.
Ayrica biri demis ki, kesinlikle kuvette ayak yikatmam gelen misafir dahil herkes ayagini lavaboda yikar demis.
Bakin iste buna igrendim. Cunki o lavaboda elini yuzunu yikiyosun, dis fircaliyosun, o lavaboda ayak yikandigini dusunmek mide bulandirici bence.
Bu da der mi diyen arkadaşlar olmuş,
illa buraya konu açması için eşinin aldatması,
kaynanasının yuvasını yıkması,
görümcesenin sinsilik yapması mı gerek anlamadım ki..
ya da bizim göremediğimiz bir üst kurul var da,açılacak konuları önceden belirlemişte,
bu konu dışında konu açanlara kınamak için özel bi tim mi oluşturmuş??
neyse küçük bi serzenişten sonra konuna döneyim;
sana çok hak veriyorum,titiz bir yapım var benimde,
asla ama asla pis insanın evinde rahat edemem..
hele tuvaleti pis,havlusu pis,mutfağı yağ içindeyse bende sizin gibi içim alarak o eve gidemezdim..
bazen insan kendi evinin pisliğinden iğrenirken,başkasının pisliğini temizlemesi nası kötü bişe olur az çok tahmin ediyorum..
gittiğinizde temizlik yapmamanızı bu noktada maruz görüyorum..
hele o evde bekar kız varsa en doğlal hakkınız kırk yılda bir gittiğiniz evde temizlik yapmayı istememeniz..
bekar kız varsa ona abla gibi yaklaşıp temizliğe yönlendirebilirsiniz,
ama eğer yoksa ve sizde temizlemek istemiyosanız bazı arkadaşların dediği gibi bi temizlikçi tutabilirsiniz..
ama bu içinizin almaması kadar normal bişe yok,ve ben açtığınız konuyu gereksiz görmüyorum..
görüşlerinize saygı duyuyorum katılıp katılmıyorum farketmez, herkes düşüncelerini söylüyor ama ben bir noktaya takıldım
bekar kız bekar kız diyip durmuşsunuz, bir evde bekar kız varsa o evin hizmetçisi midir demektir o? anlayamadım yani,
ben de bekar kızım, ablam da bekar kız, annem hadi kızım şunu yap falan dememiştir hayatta hatta elimde görse koşar alır kendi devam eder,
zararını gördüm mü asla 2 tane aslan gibi kariyerli kızı var, temizlik yapmayı öğrenmek de o kadar zor bişey değil yani bas klorağı at çamaşır makinesine vs bitiyor, ama yok prizdir, yok duvar silmedir falan bunlar gereksiz işler bana göre, ha hiç silmedin mi derseniz tabi ki sildim ama gözüme kirli görünmüştür bi kere silmişimdir ama ayda bir duvarlar silinir, haftada bir kapılar silinir, her gün yerler paspaslanır, günde 2 kez toz alınır, ayda bir halılar yıkanır tarzındaki insanların vakti ve enerjisi bol insanlar bence, onları yadırgamıyorum ben de evimin bu kadar sık ve güzel temizlenmesini isterim tabi ki ama kimse gücüm/vaktim yok diye de beni pis addetmeyi haketmiyor bence.
lütfen kızları evin işgöreni olarak görmeyelim herkes üstüne düşeni yapmalı, evin diğer bireyleri de.
açıkçası bana birisi gelse bekar kızım ya ben, bak şurası şöyle pis kızım temizle dese.. yok zannetmiyorum bana biri böyle demeye cesaret edemez :)
Türkiye'de bu dediğim biraz ütopik ama artık bu düşüncenin değişmesi gerek, açıkçası kimse rahatsız oluyor diye düzenini değiştirmek zorunda değil buna had bilmezlik denir, eğer rahatsız oluyorsanız gitmezsiniz, siz temizlersiniz vs, ama evi temizle demeye hakkı yok kimsenin kusura bakmasın.
bu yazdıklarınızla benim yazdıklarımı örtüştüremedim..
okurken de ne alaka dedim :)))
bende kariyer sahibi biriyim,ama kariyer yapıcam diyede annem canı çıkarcasına temizlk yaparken uzaktan onu izlyemem,
yada karıyer yapıcam diye elime yapış yapış olan prizi silmemezlik etmem..
ayrıca evde kız varken kalkıp erkek kardeşin iş yapmasını beklemiyosunuz heralde,
yada sözüm ona çok çağdaş düşünüp erkek çocuklarına temizlik yaptırıyo olabilirsiniz,saygım sonsuz..
ama erkeğin yaptığı temizlik ne kadar iyi olur orası size kalmış..
zaten evdeki bekar kıza kalk şurayı temizle diye emrivaki yapılmasını savunduğumu söylemedim,nerden çıkardığınızıda anlamadım,
hı bekar kız mevzusunu tekrar açıklıyim,sanırım anlatamadım,
arkadaş kayınvalidesinin temizliğinden şikayetçi ve doğal olarak orda temizlik yapmak istemiyor ,kayınvalidesi zaten yapmıyor,
e kim yapcak?tabiki evin bekar kızı :)))
neden kızdığınızı anlamadım...
evi silmek,tozu almak, düzenlemek toplasanız iki saatinizi alır ve düzenli olursanız bir sorun çıkmaz.bazı arkadaşlar ısrarla anlamamaya çalışıyorlar.ben 4 gün o evde kaldım yemin ediyorum bir kere bile silmedi evi tozu almadı, tuvaleti banyoyu yıkamadı, havluları değiştirmedi.ben orda yokken eminim bir hafta boyunca bile bunları hiç yapmıyordur.tuvalete giriyorum.prize,kapı koluna dokunmak bile midemi allak bullak ediyor.ya insan pasaklılığının farkında olmaz mı?valla ben ev pisken gezip tozmaya da karşıyım.ev temizlenir rahat rahat dışarı çıkarsın o başka tabi.
NE DENİRSE DENSİN İNSANIN İÇİNDE OLACAK...
ELİ AĞAYI TUTTUĞU HALDE GEZENTİ GİBİ GEZMEYİ BİLEN AMA İŞ TEMİZLİĞE GELDİMİ YAPMAYANLARI BİLİYORUM (kaynanam)
ÖR:ANANEM 79 YAŞINDA AMA HALAA BAHÇESİNDEKİ ÇİMENLERİN ARASINDAKİ ÇEKİRDEK KABUKLARINI TEK TEK TOPLAR ..
ANANEME Bİ ALKIŞ YOKMU
Lullably evde herkesin temizlik olayına katılması gerektiğini belirtti sadece.
bu yazdıklarınızla benim yazdıklarımı örtüştüremedim..
okurken de ne alaka dedim :)))
bende kariyer sahibi biriyim,ama kariyer yapıcam diyede annem canı çıkarcasına temizlk yaparken uzaktan onu izlyemem,
yada karıyer yapıcam diye elime yapış yapış olan prizi silmemezlik etmem..
ayrıca evde kız varken kalkıp erkek kardeşin iş yapmasını beklemiyosunuz heralde,
yada sözüm ona çok çağdaş düşünüp erkek çocuklarına temizlik yaptırıyo olabilirsiniz,saygım sonsuz..
ama erkeğin yaptığı temizlik ne kadar iyi olur orası size kalmış..
zaten evdeki bekar kıza kalk şurayı temizle diye emrivaki yapılmasını savunduğumu söylemedim,nerden çıkardığınızıda anlamadım,
hı bekar kız mevzusunu tekrar açıklıyim,sanırım anlatamadım,
arkadaş kayınvalidesinin temizliğinden şikayetçi ve doğal olarak orda temizlik yapmak istemiyor ,kayınvalidesi zaten yapmıyor,
e kim yapcak?tabiki evin bekar kızı :)))
neden kızdığınızı anlamadım...
evleri küçük inan istese bir saatte bile temizler fakat içinde yok işte olay bu.pasaklılığı savunmanızı da anlayamadım doğrusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?