güvertur nedir ? cidden ilk defa duydum..
açıkçası misafir olarak gittiğim evlerde kimsenin yatak odasında falan giremem...dağınık olur,şu olur,bu olur...ev sahibinin görülmesini istemediği eşyaları olabilir...ben de ya koltukta ya da yerde halı da alt alırım...Muhakkak alt açma bezini kullanırım...kirli bezleri de getirdiğim naylon torbaya atarım..giderken yanımda götürmem,ev sahibinin kullandığı çöpe atarım :)
Komşunuza gelince ilk bakışta iğrençmiş gibi geliyor ama kadın yanına o an naylon torba almadıysa kusuk ihtimaline karşı,hazırlıksız yakalandıysa sizin evinizdeki eşyalara zarar geleceğine ,eviniz kusuk olacağına o an ilk aklına geleni yapmış..bence abartıyorsunuz...evlenip te çocuğunuz olduğunda böyle ani durumlarda bazan insanın eli ayağı nasıl birbirine dolaşır görüceksiniz..
ıyy benim de çocuğum var altını değiştirince muhakak elimi yıkarım ellerim resmen aşınır yıkanmaktan.Misafirliğe gitmiştik.Kadın çocuğunun altını açtı.Bi güzel kakalı popoyu sildi,sonra bezi katlayıp çocuğa verdi gir çöpe at diye bunu.Çocuk da kakalı beze sarılıp gitti.Anne o ellerini yıkamadan tabaklara kurabiyeleri vs koydu önümüze getirdi,içim kalktı.Yemedim tabiki...
ben misafirliğe eve gittiğim zaman kızımın altını en kuytu yerde alırım kimse o kokuyu koklamak zorunda değil.alt açması ile alırım mutlaka.En sinir olduğum durumlardan biri. Özellikle misafir gelenlerde görüyorum ben bunu. Hani burada bahsedilen başkasının banyosuna lavabosuna girememe titizliği var ya işte o durumlardan herhal, çocuğun totosunu temizliyor el yıkamak falan yok ben hep diyorum lavabo şu tarafta diye ama yok kaka yapmamış elim temiz bilmem ne. Başkasının lavabosundan banyosundan tiksinip elleri pis bırakmak hangi mantığa sığar bilemiyorum ki. Ben bezi kendi çöpüme bile poşete sarıp atardım 1-2 saat içinde koku yapıyor. Bir de çocuk sahibi olmadan evvel biri çocuğunun altını açsa hemen terkederdim o mahali ama insan zamanı gelince alışıyor
gittiğim evlerde yatak odalarına girmem başka yer mi yok canım hele de güvertür üstünde çocuk bezi mi alınır onu da ilk duydumya kaka mevzusu çok beter bi durum bizede gelince pat çocğun poposunu halıya yada daha kibar onlanlar içerisi kokmasın diye yatak odasına gider pat güverturun üstüne koyar çocuğu sinir olurum bundan beteride var geçenlerde komşumuz geldi kadını görseniz titiz öyleki hastalık derecesinde çocuğu yemeği yedirdi tabak bitti çocuk istifar eder gibi oldu o kadar yedirdi ki çocuğun ağzına yemek tabağını getirdi ona kusturdu çocuğu
.Birde kakalı bezi evimizde bıraktlar giderken Anneme dedim ver götüreyim poşetini bizde unuttun diyim dedim izin vermedi ayıp olurmuş . Annem hep der kızı kızken değil evlenince gör,Evlenince değil bebesiyle gör der doğruymuş valla
aynen canım sözde bakımlıdır.çanta konusunda ben de takıntılıyım yere koyuluyor eve gelince en azından altını sil dimi.hele bazıları var çoraplarını koltuk üzerine yastığın arkasına koyar buna deli oluyorumBazı kadınlar görünüşte süslü,bakımlı,makyajlı vs vs...Ama gel gör ki temizliğin t'sine uymayan.O da ayrı bir tezatlık.Anlam veremem öyle kadınlara da...Yere koyduğu çantasını hopp masanın üstüne koyan,dışarıdan gelince elini yıkamayan,üstünü değiştirmeyen,tırnaklarının içi kapkara...
güvertur yatak örtüsü biz öyle diyoruz:26::26: . Ama sonuçta tabağa kusturulmazki lavabo çok yakın inanki halıya gelse bu kadar abes gelmezdi bana direk yemek tabağına gelince insanın midesi bulanıyo. Bizim misafir drek halının üstünde bırakarak gitti insanın kendi çocuğu olsa midesi bulanmaz ama başkasının çocuğu oldğu zaman durum değişebiliyor.Dediğinz gbi alt değiştirme örtüsü olması lazım bezini torbaya koysa inanınki birşey değilde direk o şekilde bırakılınca olmuyor.
lavaboya gidinceye dek tutmaz ki çocuk kusuğunu..halı,koltuk,ne varsa o an fışkırtarak kusabilir çocuk..kusma şiddetine göre...komşunuz o an ilk aklına gelen hızlı yöntemi denemiştir sanıyorum...
geçtiğimiz hafta sonu Ankara da teyzeme gittiğimizde sofrada benzer şey benim de başıma geldi..Öyle çok ta yedirmemiştim..sadece yediğimiz yemekten 1 lokma kızıma tattırmak istedim..ben tabak tutmadım ama etrafa zarar gelmesin diye kendi üzerime tuttum çocuğu...O an kalkıcak,lavobaya yetiştirecek lüksüm yoktu..hem kapıya uzaktım hem de sağımda solumda oturan insanlar vardı...Çok az birşey halıya dökülmüş,en çok ta elbisemin etek kısmına...Teyzem sabunlu bez hazırladı hemen halıyı sildim..kusuk olan bir kaç lokal bölgeyi... Eteğimi de ıslak mendillerle sildim...5 dak kadar balkonda güneşte oyalandım...kurudu...yapabileceğim başka bir şey yoktu...Eve gidince kirli sepetine koydum....
ya kaka mevzusu çok beter bi durum bizede gelince pat çocğun poposunu halıya yada daha kibar onlanlar içerisi kokmasın diye yatak odasına gider pat güverturun üstüne koyar çocuğu sinir olurum bundan beteride var geçenlerde komşumuz geldi kadını görseniz titiz öyleki hastalık derecesinde çocuğu yemeği yedirdi tabak bitti çocuk istifar eder gibi oldu o kadar yedirdi ki çocuğun ağzına yemek tabağını getirdi ona kusturdu çocuğu
.Birde kakalı bezi evimizde bıraktlar giderken Anneme dedim ver götüreyim poşetini bizde unuttun diyim dedim izin vermedi ayıp olurmuş . Annem hep der kızı kızken değil evlenince gör,Evlenince değil bebesiyle gör der doğruymuş valla
Alafranga tuvaletler sağlıksız
Alafranga tuvaletlerin genel kullanımlarda oldukça zararlı olduğuna dikkat çeken Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Uzmanı Dr. Ahmet Özkul, şöyle konuştu: ”Bizim kültürümüzde alaturka tuvaletler var. Ama son dönemde modernleşmeyle birlikte alafranga tuvaletlerle karşılaşıyoruz. Genel kullanım amaçlı olan tuvaletlerde, alafranga tuvaletler birçok hastalıkların bulaşmasına ve temizliğin yerine getirilemeyişine sebep oluyor. Onun için topluma açık tuvaletlerde klozetlerin kullanılması zararlı oluyor, doğru olmuyor.Klozetler, parazitel hastalıklar, mantar hastalıkları, tifo, dizanteri ve hepatit a gibi dışkıyla bulaşan hastalıkların bulaşmasına sebep olabilmektedir. Genel kullanımlı merkezlerde mutlaka alaturka tuvaletin olması gerekir. Bu halk sağlığı açısından olduça önemlidir.” Özellikle çocukların umuma açık tuvaletlerde alafranga tuvalet kullanmaması konusunda uyarıda bulunan Özkul, çocukların klozetlerden mikrop kapma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. En azından genel tuvaletlerde çocuklar için alaturka tuvaletler olması gerektiğini anlatan Dr. Özkul, “Çocukların klozetli tuvaletlerden korunmasını sağlamalıyız. Bizim kültürümüzde olan alafranga tuvaletler daha sağlıklı ve daha hijyeniktir” dedi.
alıntı...
Ama yine de klozetlere geçirilen bir kullanımlık hijyenik kağıtları geçirip alafranga kullanmak daha rahat geliyor bana...
Ancak umumi yerlerde gerçekten de alafranga wcleri çok kötü kullanıyorlar..Daha doğrusu kullanamıyorlar..Hele hastanelerde..Oturacak yere yapanlar var((
Alaturka tuvalet daha iyiymiş ,ama işte alışkanlıklarımızın önüne geçemiyoruz bazen. :// Alaturka tuvaletle ilgili anlatacağım birkaç şey var.Belki onlar beni daha da tiksindiriyor.P
Annemin iş yerinde bir kadın iş çıkışına yakın alaturka tuvalete girip oradaki maşrapa ile yıkanıyormuş.Olay anneme intikal edince müdürü olarak konuşmak durumunda kalmış.:) Olay tamamen doğru yani.Çok iğrendim.
İş yerimde de bir arkadaş çeşme bozuk diye alafranga tuvaletin o çeşmesini açıp ellerini orada yıkıyormuş.Ay ,ben de mi sorun millette mi anlamadım.:)kIZ dedim mikrop kapacaksın,elimi yıkayacağım ,diye.Git diğer wc'ye orda yıka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?