Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

Canım yanlış anlayıp yanlış yorumlama diye açıklama ihtiyacı duyuyorum. Eleştirilen şey kesinlikle insanların ellerinin ayaklarının tutmaması nedeniyle yapılanlar değil. O zihniyetin yoksunluğu. Yoksa bu eleştirdiklerimiz 50 yaş civarı insanlar. Yani henüz gençler. Yoksa benim 80 yaşındaki anneannem çok titiz bi kadındır mesela, ama gençliğindeki gibi herşeyi beceremiyor. benim hatırladığım en genç hali 60 yaş oluyor gerçi Böyle birşeye kimsenin itirazı yok, yaşlılık Allah'tan geliyor.

bunu hep yapıyorsan çok pissin demektir. ama bikere yanlışlıkla olduysa herkesin başına gelebilir

hmmm,tamam canım ozaman bişe diyemem tabi,Allah temizlerle karşılaştırsın ne diyim,bende sadece öle dostane tamamen ii niyetli bi uyarıda bulundum sizde yanlış anlamayın,
fakat paylaşılanları yani sıkıntılarınızı çoook ii anlıyorum,bi an es dost akrabaya giderken yaşadıklarım geldi aklıma,ne hissediyosanız aynı duygular içindeydim, cidden zor bişi,

ne yazıkkı aynı sorun bende de var ben de 3 yıllık evlıyım kendı annem tıtız ve duzenlı bır kadın bızı de oyle yetıstırdı ama kayınvalıdem ne yazıkkı cok pasaklı ve pıs aslında cok bakımlı ve dınc herkes yasından cok genc gosterdıgını soyler unıversıte mezunu ustelık unıversıtede ogretım gorevlısı ama sımdı emeklı neyse ben de ona gıtmekten hıc mutluluk duymuyorum mesela bız balayı donusu onlara gıttık el opmeye bızı pıs kullanılmısm nevresımlerde yatırdı tuvalete havlu oymaz mutfagı asla temız degıldır her yer de kıl tuy toz durumlarının cok ıyı olmasına ragmen asla kadın tutmaz neymıs efendım kadının yaptıgı temızlıgı begenmıyormus kendısı cok temız ya ben de onlara gıtmekten cok haz duymuyorum ama kendımce onlemımı alıyorum el havlumu ve nevresımımı kendım goturuyorum tuvalete pecete koyup oturuyorum yemekten once catal kasıgımı yıkıyorum ben onu bu sekılde kabul ettım asla evınde temızlık yapmıyorum cunku nerden baslamak gerektıgını bılmıyorum ve bu durumdakı memnunıyetsızlıgımı asla esıme soylemıyorum sonucta esımın annesı ama esım herseyın farkında sen de ayrı evdeymıssın bazı seylerı kafana takma benım daha anlatmadıgım cok sey var ama ne yazık kı herkes aynı degıl bu durum ılerıde esınle sorun yaratabılır sonucta kımse annesıne laf soylenmesını ıstemez ordan geldıkten sonra herseyı yıka utule onlar sana gelınce de coğu seyı gormezden gel ben oyle yapıyorum

bunu hep yapıyorsan çok pissin demektir. ama bikere yanlışlıkla olduysa herkesin başına gelebilir

:)))) Tabiiki hep yapmıyorum..bir kez başıma geldiği için paylaştım...wc de kullandığım terliği de tuvaletin deliğinin içine sokmuyordum yani..:)) Sürekli yıkadığım bir terlik..sanırım şu an çocuğunuz yok..olduğunda ani durumlarda böyle şeyler olabildiğini göreceksiniz..Allah size de nasib etsin.. ancak evde küçük bebekler olunca insan ne kadar istemese de böyle sorunlar çıkabiliyor...

bir keresinde oğlumun altını alıp yatağına koymuştum..oyuncakları ile oynuyordu..Aradan 10 dakika ya geçti ya geçmedi..Aman Allahım benim tatlı sıpam yapmış altına kakasını..yatağa da bir güzel geçirmiş...Çıldırdım görünce..Doğru banyoya..Yatak falan temizlendi..Öncesinde kardeşi yerlere kusmuştu...:)) bu tarz şeyler günde belki 4-5 kez oluyordu..kıyafet yetiştiremiyordum..hem benim hem de kendi üstlerini batırıyorlardı..Tek başıma bakıyordum ve yardım eden hiç kimsem yoktu...hangi birine yetişeceğimi şaşırıyordum...

Son düzenleme:
Wc terliği diye bir kavramı ilk kez bu sitede duyuyorum.
Çevremde,akrabalarımda,arkadaşlarımda hiç böyle birşey görmedim-duymadım.
Tuhafıma gitti doğrusu...
Alaturka tuvaletlerin kullanıldığı dönemden kalma bir alışkanlık sanırım.

Son düzenleme:
bende aynı derdi cekiyoum eşimin ailesi de öyle gittiğim zaman deliriyorum biz ayrı tabakta yerizmesela onlar hepsibirörnegn ortada biayran var yağlı kaşıkla içine sokuyolar yagın izleri cıkıyor ben içmiyorum hadi tepside mantı olsa yada özel bi yemek yada salata hani belki yenirde tüm yemekler yenirmi yaa kayınpeder eliyleyiyor parmakları yemeğin içine giriyor ben hazırlıyorum ayrı tabak koyuyorum kayınvalde bi sürü bulaşık diyor ben yıkıyorum ben varken kayınvaldeye iş yaptırmam hem saygıdan hemde içime sinmiyor tabaklrı sofraya getiriyorum ama ayrı doldurmama izin vermiyolar sadece kendime koysam ayıp oluyo offf bi kaç kez kayınvaldem ben baska şeyle uğrasırken cay bardaklarını yıkadı ama deterjansız sade suylaaa ( o gitti ben tekrar yıkadım kendine iş cıkarıyosun diyor banyoyu wc sildiği viledayla salonu siliyordu ben gittim aldım bunu banyodan cıkarma bunu kullan dedim birazbirazautanıyor benden iyiniyetle sölüyorum annecim bak diyorum böyle yapalım diyorum ama ben yokken aynı yas gelmş 50-60 değişmez ki... gittiğimde yorganlardan yastıklardan biraz tiksiniyorum uzun süre değiştirmiyor biliyorum yanımda götürsem eşim kıyameti koparır yatıyorum mecburen şimdi hamileym cocuk olunca nolcak bilmiyorum senicok ama cok iyi anlıyorumm canım annemin evinde bu kadr iş yapmazdm annem temizdi o da şimdikayınvalden kıymetli gittinmi hiç oturmuyosun biizdeniye yapmıyosun bu kadar diyo kayınvaldenin de hoşuna gidiyor bazende pismi ki gezmeye geldn diyor olsun diyorum anlıyacagın böyle gidiyor allahtan uzagız yılda 15-20 gün bayramda seyranda iştee katlanmaya calışıyorum

benim kaynanamlar cok titizlerdi, abartircasina yani. KAdin resmen nemli bezle havadaki tozlari bile kapardi.
Ve inanin böyle insana yaranmak da zor. Ne yaparsaniz yapin, sizi ev hanimi olarak yetersiz görüyor.
Ben yasadim ordan biliyrum. O yüzden birakin nasil olurlarsa olsun, siz evinizi temizleyin, onlara karismayin.

Biz küçük tuvaleti yani alaturka tuvaleti ardiye olarak kullanıyoruz..Yani takır tukurlar ,alet çantaları vs koyuyoruz..
Normal alafranga tuvaletimiz banyomuzda zaten..Orada kullandığımız terlik ayrı..Takunya değil...Plastik bir terlik işte...

Son düzenleme:
almina çınar seninki daa fena değil mi yaa??ben alafrangayı kullanmayı zaten sevmemde kulladındığımdada sadece kendi evimizdekini kullanırım mecbur kalırsam oda,yani şimdi sana misafir çok geliyosa ve herkes onu kullanıyosa
öööfff yaaa bazen bendeki bu titizlik hastalık mı diye düşünüyorum :26:

siz wc terliksizmi girersiniz? bende terliksiz olanı ilk kez duyuyorum her wc de en az bi tane olur bizimkinde 2 çift vardır :) klozet seti var yerde halı gibi tertemiz ama ayaklarını yıkayan oluyo su sıcrıyo abdest alan vs grip doğrusu banyoda wc de mutlaka ayrı terlik olmalı benceeee

Genelde o tarz insanlar kimseyi beğenmezler. Bu normal bişi psikolojide vardır hatasını başkasında görmek. Örn. Cimri birine göre karşısındaki cimridir.

bana da sizin bunu bilmemeniz tuhaf geldi doğrusu... alaturka tuvalet olmayan ev var mı ki, tamam alafranga da var artyık hemen hemen her evde ama.... sanki taş devrinden kalmışız gibi hissettm kendimi:)

bende aynıyım eşim farkediyor cok çakalsın diyor :)))

Yok canım..Açıkçası 1 senedir eve misafir kabul etmiyorum..Bir kez halam kaldı 10 gün o kadar...Zaten kendi ailelerimizden epey uzak bir şehirde iş icabı bulunuyoruz..Ben dışarsı için alafranga tuvaletler için klozete geçirilen zımbırtıdan aldım..Onu kullanıyorum..Evdeyken de afedersiniz oturmadan önce temizler silerim klozetin üzerini..Ki sadece eşim ve ben varız..Eşim de öyle pis biri değildir...Alışkanlık işte..

cerenim neyi farkediyo eşin anlamadım:44: fazla girilen tuvaleti kullanmamanı mı

evt :)) genelde öyle yapıyorum özellikle kayınvaldemlerde kullanılmayan bi wc var hep oraya girerim :)))) en kötü ihtimal toz oluyo :)) yıkıyorum bi güzel 15 gün bana hizmet ediyo eşimde giriyo artık alıştı temizliğee

Okul yılları zamanımda bir arkadaşım vardı..Yeni evlenmişti..Kocası ile aynı tuvalete girmiyordu..Evdeki 2 tuvaleti ayırmıştı..Alaturka tuvalete kocası,Alafranga ya kendisi giriyordu..Kızlar tuvaleti ,erkekler tuvaleti diye isim vermişti..:)))

benimkine çok benziyor kayınvaliden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…