Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

dr-elt genelde yaklaşım şöyle oluyor korunmasız 1 yıldan sonra gebe kalınmayan çiftlerde HSG yani rahim filmi, tiroid hormonları, spermiyogram falan gibi bazal testler yapılıyor. sebep belli dğilse tüpler açıksa, hormonlar normalse ilaçla yumurtaları uyarıp deniyorlar. sonra aşılama ve 3 aşılama sonrası tüp bebek deneniyor. tüp bebek olmazsa ilerki testler ki bunlar pahalı olduğu için hemen yapılmıyor çiftlerden karyotip ve pıhtılaşma ile ilgili genetik testler falan yapılıyor. aslında kararı sen ve doktorun birlikte veriyorsun..
umarım yardımcı olmuştur:)))

yaş kaç amh testi yaptırdın mı bunlar önemli. birde benden tavsiye yapacaksan direk tüp dene. hiç aşılama ile zaman kaybetme. zaten sorun yokmuş. olsa olurdu

28 yaşındayım amh testi nedir, Allahım:S hormon testi, kan vs yaptırdım, hsg de yaptırdım, her şey normal, eşimin de spermiyogramı normal çıktı.. bu hap dedikleri nedir? kullanan var mı?

pimpirik81 çok teşekkürler açıklaman için:) bazal test diye bahsettiğin bütün testler normal çıktı. acaba birden fazla doktora mı danışmak lazım, yoksa doktorun bahsettiği sırayı mı izlemek lazım? direkt tüp bebek mi denemeli? of ya kafam o kadar karışık ki beklemek istemiyorum yaa, artık bebem olsun istiyorum

28 yaşındayım amh testi nedir, Allahım:S hormon testi, kan vs yaptırdım, hsg de yaptırdım, her şey normal, eşimin de spermiyogramı normal çıktı.. bu hap dedikleri nedir? kullanan var mı?

amh testi yumurtalık rezervi için bakılan bir test. eğer yumurtalık rezervinde azalma yoksa doktorunun ve senin isteyeceğin bir tedavi şekli uygulanabilir. mesela benim yaş 36 ama amh test değerine göre yumurtalık yaşım 43 müş. yani rezerv az. kalite az. yani bunları bil hangisi uyarsa onu yap.

tüp bebek ve aşılamada aynı ilaçları kullanıyorsun, ama aşılamada başarı şansı %15 lerdeyken tüp bebekte başarı şansı %40-45 lere çıkıyor. bence hiç aşılama ile ne zaman kaybet nede kendini yıpratma.

aşılamada direk spermleri veriyorlar anneye, tüp bebekte annedende yumurtaları toplayıp dışarıda dölleyip belirli bir aşamaya geldikten sonra transfer ediyorlar.

ben hiç hap kullanmadım direkt aşılamaya geçtim
aşılamada şöyle oluyor
adetin 3. günü gidiyosun fsh, e2 falan bakıyorlar. fsh 10 dan ,e2 50 den düşük olmalı.
sonra herşey yolundaysa göbekten, kalçadan folikul uyarıcı iğne yapıyorsun usg kontrollerine gidiyorsun foliküllerin boyutu uygun olunca iğneleri kesip çatlatma iğnesini oluyorsun bunların
saati çok önemli iğneden 40 saat sonra eşinden alınıp işleme sokulan spermler alttan bir kanül yardımıyla rahime veriliyor. sonra destekleyici ilaçlar kullanıyorsun . 14 gün sonra kanda gebelik testi bakıyorsun

canım arkadaşlarım hepinizin güzel dilekleri için dualarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun cümlenizden..benden size tavsiye sakın erkenden test yapmayın gününüz gelmeden ben 10.gün yaptırdım değerim 1,20 değerimi önce testi yaptığım hastanedeki doktora gösterdim gebelik var dedi sonra kendi doktorumu aradım ama diğer doktorun sölediğini sölemedim ben ağlaya ağlaya olmadı dedim değerim bu dedim merkeze bildirmek zorundayız çünkü doktorum da gebelik var dedi daha çok yeni tutunmuş dedi erkenden yapmışsın dedi 3 gün sonraya test tekrarı yapmamı söledi canlarım perşembe günü belli olacak ben pes etmiş durumdayım bebişimde benim gibiyse zaten olmayacak yok olursa çok büyük mucize olur heralde..benim için hamilemi deilmi sormuşsunuz valla ben bile bilmiyorum ki doktoruma göre evet bana göre hayır ama kesin sonuç perşembe..hep eğerki yine kaybedeceksem negatifi duymaya razıyım dediğim için mi böle bi sonuç çıktı bilmiyorum ağzımızdan çıkana dikkat edelim Rabbim sınıyo beni bunu anladım ben kaybetme acısını yaşadığım için negatife üzülmem hiç diyodum ama öle olmuyomuş insanoğluyuz üzülüyoruz işte büyük konuşmamak gerek..bayağı ilerlemiş sayfalar anca onları okudum tedavisi başlayan arkadaşlar inşallah son tedaviniz olsun Rabbim daha fazla uğraştırmasın bu uğurda tedaviniz hayırlısıyla ve başarıyla sonuçlanır inşallahhhhhh..bebişleriyle tanışmak için gün sayan annişlerimiz stres yapmayın ve sakın erkenden test yapmayın inşallah Rabbim hiç üzmez sizi çokkkk mutlu olursunuz pozitif güzel haberler almak nasip olur dilerim..hamişlerimiz inşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olur meleklerinizi karnınızdaki meleklerinizle bizlere bol bol dua edin lakin meleklerin yüzüsuyu hürmetine kabul eder Rabbim inşallah..sizleri çok öpüyorum Allahıma emanetsiniz inşallah...baharcım sana kandır dedim kırmızıları takmıyomuş gibi davran ki oda gelsin ve kavuş biran önce meleğine...perşembe güzel haberlerle ve en önemlisi hayırlı haberlerle dönmek umudu ile.......

anladım. hap aşamasını atlamak bizim inisiyatifimizdeyse evet yani atlamak mantıklı.. her şey normal görünmesine rağmen bir şey olmuyorsa neden daha fazla zaman kaybedeyim ki.. zaten şu 1 yılın her adet öncesi inanılmaz sinir bozucuydu.

neyse kızlar izmirde olan var mı aranızda? forumda özel merkezlerden çokça bahsedildiğini okudum. irenbeyi çok methediyorlar, smyrna nın da çok acı geçiyor, öte yandan olumsuz şeyler yazanlar da var. sizin öneriniz nedir? maddi olarak tüp bebekle ilgili ne kadar bir ücreti gözden çıkarmalı, ben testlerimi dokuz eylül hastanesinde yaptırdım, orada devam etsem negatif sonuç almam daha mı muhtemel acaba? bilemiyorum ki özel hastanelerde daha mı çok ilgileniyorlar, artıları neler??

canım mrb ben de izmir deyim irenbe de tedavi görüyorum sormak istediin bişi varsa yardımcı olabilirim

canım mrb ben de izmir deyim irenbe de tedavi görüyorum sormak istediin bişi varsa yardımcı olabilirim

merhaba zg86, sormak istediğim bişiler var tabii, olmaz olur mu? :))
irenbede ilk defa mı tüp bebek deneyeceksin? neden orayı tercih ettin, diğer merkezlerle irtibata geçtin mi? bunda önce hap kullanma, aşılama gibi yöntemleri kullandın mı? paylaşırsan sevinirim

canım merhaba öncelikle hoşgeldin aramıza hayırlısını versin allah hepimize

bende izmirdeyim kahraman koldaya gidiyorum smrna art tüp bebek merkezi duymuşsundur ama ege ünv. çok kişiyi duydum memnun ayrılan

canımmm benimm sabredemedin demiii 3 gün daha sabret bak doktor gebelik var demişş çokk güzell olucakk bitanemm herşeyy

benımde 12 temmuz inşallah sırayla güzel haberler alırız nası peki var mı bi belirti deişiklik falan?[/QUOTE]

Aminnnn inşallah hepimiz alırız o güzel haberleri:)

benim son 2 gündür daha önceki kasık ağrılarım bulantılarım kramplarım yok.sadece dün doktora gittim ilk defa evden çıktım başka bir sorunum için biraz yürüdüm sağ tarafıma sancı girdi gerildi sanki...dinlendim geçti..onun dışında tık yok:) acaba demeden alamıyorum kendimi..ama hep olumlu düşünüyorum ve hep dua ediyorum....senin durumun nasıl?

haklısın canım

aynı yaştayız sanırım bende pko var 3 kere aşılma yapıldı 1 tutu oda sağlıksız gebelik düşük yaptım yarında kont var inşallah bi problem çıkmaz ise başlıycaz =))

öyle doktor önermekle olmuyor aslında her doktor herkeste aynı başarıyı sağlayamıyor bazen çok şükür ki doktoruma çok güveniyorum netten incele istersen her konuda uzmanlıkları var

hayırlısı olsun canım, inşallah bu sefer bir sorun çıkmaz.
teşekkür ediyorum

senin kadar heyecanlandım allahım dualarını kabul etsin kıcağını bebeklerle doldursun inşallah aminn

senin kadar heyecanlandım allahım dualarını kabul etsin kıcağını bebeklerle doldursun inşallah aminn

aminnn canım Allah razı olsun...dilerim sen ve isteyen herkes en kısa zamanda evlatlarını kucağına alır...bayramda çifte bayram yaparız....test tarihinden bikaç gün sonra evlilik yıldönümüm. bebişlerim bana ennnn güzel hediye olacak inşallah

canım evet ilk tup denememiz daha önce 1 kez aşılama denedik 1,5 senedir uğraşıyoruz çok da beklemek istemedik aşılam falan bana biraz vakıt kaybı gıbı geldi zaten biz de sebepsiz infertilite var tup şansı yuksek olduğundan daha çok kafama yattı zaten aynı iğneleri falan aşılamada da kullanıyosun tup de dollenme dışarda oluyo en azından dollenme olup olmadığını bılıyosun. irenbeyi araştırıp gittim dr umu daha onceden tanıyodum.şimdilik bi sıkıntı yok gerisi kısmet artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…