Bahar naber arkadaşım nasılsın.
hamiş arkadaşlarrrrrrrr nolur bizi bırakıp başka yere gitmeyin
sizler bizi düşünüyorsunuz acaba paylaştıklarınız içimizi yakar mı üzülür mü diye...
ama ben kendi adıma sizin her durumunuzdan haberdar olmak istiyorum...
evet okurken içim cız ediyor bazen keşke bizede nasip olsaydı diye...
ama bu tamamen bizimle alakalı aynı şeyi dışarda bi hamiş görüncede diyoruz...
kendi arkadaşlarımızın şuanda yaşadığı mutluluk bizimde mutluluğumuz...
inanın yiğenlerimin haberini almak mutlu ediyor beni
rahat rahat herşeyi paylaşın siz canlarım...
bize yol gösterirsiniz böylece...
tablomuz bitmiş değil ben daha yiğenlerimin cinsiyetlerini ekliycem oraya
sanayine gibi bizde yetişicez bian evvel size
buarada biraz son durumumdan bahsedeyim size...
ilk evlendiğimizde eşim ilk kanser tedavisini görmüştü...
ona rağmen sperm sayısı çok yüksekti (ml de 85,6 milyon)...
1 sene daha erken diye korunduk...
1 sene sonra hastalığı tekrarladığı için 2. tedavisine başladı ve azosperm oldu...
2,5 sene (1 sene tedavi-1,5 sene tedavi sonrası) sperm sayısı hep 0 dı ve 2,5 senede böyle geçti...
ancak geçen sene kasım ayında 1-2 sperm çıkmaya başladı...
nisanda biraz arttı en fazla sayıya opu günü ulaştık (ml de 7 milyon)...
allaha şükür artmayada devam ediyor tedavinin ekisini atıyor üzerinden galiba...
diyeceğim biz bu sebeplerden dolayı hiç doğal yoldan deneme şansımız olmadı...
önce korunduk, sonra azosperm durumu sonrada çok az olduğu için dikkat etmedim hiç bişeye...
ama şimdi sayı az da olsa (tabi 0 haline göre süper bizim için) rabbim nasip ederse olur diyorum...
azosperm topiğimizden bi arkadaşımız toplamda 1 milyon spermle hamile kaldı neden olmasın ki...
yarıyıl tatiline kadar olan dönemi bu çalışmalarla geçiricem
biz eğerki maddi durumumuzun uygun olmasını bekleseydik daha 2-3 sene beklerdik tüp bebek tedavisi için...
ama biz bulduk buluşturduk borçla yaptık tedavimizi...
ilk denememizde olmadı ama neyapıp edip bi şekilde yarıyılda başlıycaz 2. tedavimize...
tabi inş bebişim bi süpriz yaparda gerek kalmaz tedaviye
tüm hamişler çekti bizden elini ayağını bahar unutulduk :85:
baharım Allah razı olsun sizden sizi bırakıp bir yerlere gitmek istermiyiz hiç. beklemenin ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdenim.
farkında olmadan dostlarımı incitmekten korkarım canım. siz istedikten sonra biz hep burdayız bir yere gitmeyeceğiz.
canım benim eşinde sperm sayısı az. normalde şuan eşinin ml deki sayısı kadar ancak idi. ve benim bu değerlerle doğal yoldan hamişliğim oldu.
ama kısmet değilmiş tabi.
sana tavsiyem mutlaka biliyorsundur ama hatırlatmak isterim. eşine bal polen ve arı sütü yedir. özellikle arı sütü sperm sayı ve kalitesinde çok iyi
tüp bebek doktorum bile söylemişti. ve ben ilk gebeliğime bu ürünlerin sebeb olduğunu düşünüyorum.
sonrası malum benim rezerv az olunca tek taraflı tedavi işe yaramadı. ama siz mutlaa deneyin derim
aaa
aksinee bence istersen geriye dönüp bakk kimler daha fala giriyo topinge böyle düşünerek üzdün beniii
cici ben hep topikteyimde sessiz kaldım neşemi kaybettim üzmek istemedim size ama gözlerim üzerinizdeydi hep takip ettim hamilelerle annemleri bile aradım
akşam eve gittiğimde gözlerim kızmıysa benim gibi negatif alan arkadaşlarım içindi döktüğüm gözyaşlarındandır
herkez siteye girmemi yasakladı
hele senden önce aldığımız negatifler tuvalete kaçıp kaçıp ağlıyorum grip oluyorum diyom herkeze
neyse anlıycan pozitifleride negatifleride hem arkadaşlarım biliyo hem ailem
sizi herkez tanıyooo
anlıyorum canım ama nasıl her mutlulugu burda beraber paylaşıyorsak hüznü acıyı da beraber paylaşıcaz herkes pozitif olana kadar burdayızzinşallahh
rabbim çok büyükk lütfen artık üzülme anlaştıkmı
daha iyiyim artık diyorum pozitif bakıyorum hayata diyorum
:85: bir anda ağlamaya başlıyorumoda komik oluyo sonradan düşününce
ben dünyanın en güzel hazinesine eşime sahibim son yumurtam kalana kadar uğraşıcam
Allah yürü ya kulum diycek birgün ve ben pozitif hamileyim diye ilk sizlerle paylaşıcam
Belki yeni tedaviye kasımda başlarız KASIMDA AŞK BAŞKADIR
Daha ordada bişey yok ama neden olmasın dimi hayal parayla değil ya
seninle aynı duyguları paylşıyorum ve de yaşıyorum canımm..
çok iyiyim atlattım diyorum..
benim eşim var çok mutluyum o benim için herşey diyorumm evet bunlsar doğru ama bi an geliyoki..
gözümden yaşlar akarken buluyorum kendimi..
dün 2.kez hala oldum 2 yaşında kız yeğenim vardı şimdide erkeğimiz geldi..
nasıl sevindim mutlu oldum dünyalar güzeli bir yeğenim daha oldu..
sonrada nasl içim ezildi acıdı gözlerimden yaşlar indiii...
içimde kocaman bi boşluk oluştu nasıl ne zaman dolacak bilmem
yeter belki devlet kapsamından çıkarır nerde yazıyomuş
kesin bir yanlışlık vardır, tüp bebek tedavisini iptal edemezler. belki sigorta karşılamaz artık. zaten pek karşılıyor sayılmaz.
canım nisan anneleri topiği var ama orasıda aktif değil. oradikilerde face toplandı.
kızlar bizim facede bir grup var dular falan okuduğumuz bebiş sıkıNtılarını paylaştığımı.... tedavide olan bir arkadaş bu gün bir şey paylaşmış orada GİTTİĞİ HAS MUASEBEDE KONUŞULUYORMUŞ DEVLET ÜREMEYE YARDIMCI TEDVİDE (İNFERTİLİTE VE TÜP BEBKTE )BAZI YASAKLAR GETİRECEKMİŞ TAMAMEN İPTALİNDEN BİLE SÖZ EDİLİYORMUŞ HABERİNİZ VARMIII [/QUOTE
ne diyim hem 3 çocuk olsun deniliyor. hemde kısıtlama getirilmek isteniyor. bu ne pehriz bu ne lahana turşusu hesabı. devlet hastanelerinde tüp bebek bölümünde insanlar ekmek kuyruğunda bekler gibi o kadar yoğun ki. artık infertilite çağın hastalığı, tedavisiz bebek sahibi olan çift sayısı nerdeyse parmak hesabı olacak.
hem üreyin deniliyor hemde kısıtlanıyor.
paran varsa olsun çocuğun yoksa ne halin varsa gör hesabı.
EVET SANIRIM KASTEDİLEN ŞEY DEVLETİN DESTEKLEMEYECEİ OLABİLİRRR ama yazık bu insanlara (bizlere) BU ARADA 3 ÇOCUK DOĞAL YOLDAN GELENLER İÇİN GEÇERLİİİ TEDVİDE DEVLET DESTEĞİ BEKLEYENLER İÇİN DEĞİL
ben hastanede çalışıyorum hergün bebeişler geliyo kan aldırmaya yada hamileler ozaman benim negatif olmasaydı şukadar olcaktı bukadar olcaktı hep aklıma geliyo
hele bazen öyleleri geliyoki canlı canlı kıymaya kürtaja bir keresinde kocasıyla kavga ettiği için bir kadın 4,5 aylık bebeği aldırmaya gelmişti senin bebeğini doğurmak istemiyorum diyodu kocası ben sana ne yaptım bukadar diyodu
aysun ozman çok ağlamıştım böyle insanlara neden veriyosun Allahım diye
öyle haklısın ki canım benimde içim çok acıyo bebeklerini aldıran insanları duyunca görünce..
benim öz dayımın karısı geçen yıl bebeğini aldırdı.2 oğlu var hap kullanmasına rağmen 3.ye hamile kalmış bakamam ben dedi aldırdı..
kesinlikle kızmıyorum herkesin kendi yaşamı kızamam yargılayamam ama biz bunca yanarken bebek hasretiyle içim acıyor..
ama öyle inanıyorum ki elbet bizim içinde güneş doğacak cnm bnm
ogün bize düğün bayram
altın yumurtamız bizi bulacak
bu arada krmızılarım geldi gitti..çok şükür.
ocak aynı iple çekiyorum 2.tedavi için..
Allahım bize de nasip eder inşallahhhhhh...
canım biliyorum diyorum ya siz biz üzülürüz diye rahat davranamıyorsunuz...
ama aksine sizden uzak kalırsak üzülürüz...
haa tabiki bi topik açsanız buraya girmeyecek değilsiniz...
ama biz ne paylaşmak isterseniz buraya yazın bizde sizin mutluluğunuzla mutlu olalım istiyoruz...
gitmeyin tabi tatlımmmmmmmmm
canım bende bunu diyorum işte rabbim nasip ettikten sonra sperm az sayıda olsada doğal yoldan olabiliyor...
bende ilk defa deneyelim diyorum bakarsın olur...
şimdi eskiye göre sperm sayısı baya arttı buda umut oldu bana herşey allahtan sonuçta...
1 senedir yiyor bal, arısütü, polen karışımını canım...
keçiboynuzu kürü yapıyordum tedavi öncesi bırakmıştık onada başlıycam tekrar dün aldım...
kendim de soğan kürü yapıyorum...
ovulasyon testide aldım ilk defa
diyorum ya ilk defa doğal yoldan olması için uğraş vericez...
hem olmasa bile en azından yarıyıla kadar olan süre daha hızlı geçicek iyi gelicek bize...
hakkımızda hayırlısı artık canım
Canim sana katiliyorum ben de biseyler paylasmaktan cekiniyorum arkadaslarimiz tabiki bizim icin seviniyorlar ama biz de icimizi dokemiyoruz zaten negatif alanlarin cogu buraya ugramaz oldu kadim dostlarimiz haric.gonul isterki tablodaki herkes hamis olana kadar burada olalim ama negatif alanlar ugramaz oldu hamislerde paylasamaz.bence yebi bir topik acalim negatif alanlar da gelirler biz de ugrariz buraya.hamis tablomuz olsun bebegin haftasi cinsiyeti ismi dogum tarihi aldigimiz kilolar vs. yazilabilir.inanin cok sey paylasmak istiyotum ama kimse olmadigi icin yazamiyorum girmek bile istemiyorum bebislerin fotolarini da koyabiliriz.
Canim benim biz zaten onlarin yaninda olmaya devam edecegiz zaten bu yolun basinda nisan anneleri topigi acalim dememis miydik hepimiz ?neden hayalimizi gerceklestirmiyoruz negatif alanlarda gelirler.yoksa bu topik arka sayfalara kayacak gibi.bunlar benim dusuncelerim.
yeni bi topik açmaya gerek yok arkadaşlar bence burda topiğin adı temmuzda tüp bebek yaptıranlar...pozitif yada negatif alanlar değil..ayrıca biz herkesin üzüntüsünü paylaştık onlarda bizim en tatlı heyecanımızı memnuinyetle paylaşır emin olun...burdan devam kızlar onlarda bebklerini alıp çok yakında bize katılıcakmerak etmeyin.
hamiş arkadaşlarrrrrrrr nolur bizi bırakıp başka yere gitmeyin
sizler bizi düşünüyorsunuz acaba paylaştıklarınız içimizi yakar mı üzülür mü diye...
ama ben kendi adıma sizin her durumunuzdan haberdar olmak istiyorum...
evet okurken içim cız ediyor bazen keşke bizede nasip olsaydı diye...
ama bu tamamen bizimle alakalı aynı şeyi dışarda bi hamiş görüncede diyoruz...
kendi arkadaşlarımızın şuanda yaşadığı mutluluk bizimde mutluluğumuz...
inanın yiğenlerimin haberini almak mutlu ediyor beni
rahat rahat herşeyi paylaşın siz canlarım...
bize yol gösterirsiniz böylece...
tablomuz bitmiş değil ben daha yiğenlerimin cinsiyetlerini ekliycem oraya
sanayine gibi bizde yetişicez bian evvel size
buarada biraz son durumumdan bahsedeyim size...
ilk evlendiğimizde eşim ilk kanser tedavisini görmüştü...
ona rağmen sperm sayısı çok yüksekti (ml de 85,6 milyon)...
1 sene daha erken diye korunduk...
1 sene sonra hastalığı tekrarladığı için 2. tedavisine başladı ve azosperm oldu...
2,5 sene (1 sene tedavi-1,5 sene tedavi sonrası) sperm sayısı hep 0 dı ve 2,5 senede böyle geçti...
ancak geçen sene kasım ayında 1-2 sperm çıkmaya başladı...
nisanda biraz arttı en fazla sayıya opu günü ulaştık (ml de 7 milyon)...
allaha şükür artmayada devam ediyor tedavinin ekisini atıyor üzerinden galiba...
diyeceğim biz bu sebeplerden dolayı hiç doğal yoldan deneme şansımız olmadı...
önce korunduk, sonra azosperm durumu sonrada çok az olduğu için dikkat etmedim hiç bişeye...
ama şimdi sayı az da olsa (tabi 0 haline göre süper bizim için) rabbim nasip ederse olur diyorum...
azosperm topiğimizden bi arkadaşımız toplamda 1 milyon spermle hamile kaldı neden olmasın ki...
yarıyıl tatiline kadar olan dönemi bu çalışmalarla geçiricem
biz eğerki maddi durumumuzun uygun olmasını bekleseydik daha 2-3 sene beklerdik tüp bebek tedavisi için...
ama biz bulduk buluşturduk borçla yaptık tedavimizi...
ilk denememizde olmadı ama neyapıp edip bi şekilde yarıyılda başlıycaz 2. tedavimize...
tabi inş bebişim bi süpriz yaparda gerek kalmaz tedaviye
Aynen kızlarrrrrr sizin anlattıklarnızdannnn üzülmüyorummm aksine seviniyorumm....mutlu oluyorummm.
öyle düşünmeyinnnn..
şu an negatif sonuç olunca ister iztemez biraz uzak kalmak istiyo insannnn...
Burda hepimiz sevincimizide üzüntümüzede beraber yaşadıkkkkk..
bundan sonrada öyle olucakkkk...
bende gitmedim biyere her an takipteyim sakın yaramazlık yapmayın:)) ama işte sürekli böğk durumunda olunca sadece okuyorum çoğunlukla..zaten hergün girmezsem siteye eksiklik hissediyorum ve merak ediyorum hepinizi...ayrıca sizi çok sewiyor ve öpüyoruz kuzucumla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?