myıldız senin prenses seni rahat bırakmıyor galiba??
keyfimbilir sen ne yaptın sesin soluğun çıkmıyor herşey yolunda mı ?
Tam anlamıyla lohusa bunalımına gırmedım ama bazen muthıs bır umutsuzluk mutsuzluk kaplıyor ıcımı nasıl olcak dıyorum bundan sonra hayatım bambaska olcak dıyorum ve uzuluyorum fılan sıze de boyle oluyor mu ?
Bır de gercekten uykusuzluk ve yorgunluktan bıttım artık ustelık evde annemler var ve evle ılgılı hiçbir iş yapmamama ragmen böyleyim onlar gıdınce napcam bakalım
aynı durumdayız canım, annem yanımda evin ve bebeğin her ihtiyacına koşuyor, eşim sağolsun çok yardımcı oluyor ama hayatımız artık çok değişti, çok büyük bir sorumluluğun altına girdik Allah yardımcımız olsun.. her ihtiyaç duyduğunda bebişlerin yanında olmak zorundayız, uyku yemek gezmek özel hayat artık kısıtlı... valla inan ben eşimi o kadar özlüyorum ki, doğumdan sonra şöyle oturup muhabbet etmeye sarılıp dertleşmeye hiç vaktimiz fırsatımız olmadı... Allahım eşimle yaşadığım o eski güzel günler bitti mi şimdi diyorum çok üzülüyorum bazen....
uykuyu çok seven bi insan olaraktan bi de uykusuz kaldığım zamanlar acayip zorlanıyorum ya
valla bebişi emzirdim eşime verdim dün gece, dedim ben gidiyom uyuyacam sen naparsan yap
bazen oğluma bakarken dayanamıyorum ağlıyorum bu mucize nasıl oldu diye ben ondan ayrı ne yapacağım diye düşünüp duruyorum... yani bende de bazen ağlama krizleri oluyor...
benim göbek halen var keyfimbilir nasıl tümden gitti göbeğin yahu? benim de ilk çıkışta 7 aylık gibiydi... senin oğlanın adı ne oldu? ve biz de 17 temmuzda doğduk sizden 1 gün büyüğüz sadece keyfimbilir :) anladığım kadarıyla bizim çocuklar karnımızda keyfine düşkünlerdi ve sezeryane mahrum bıraktılar bizi... :) neyse sağlık olsunda..
biz dün ilk banyomuzu yaptık misler gibi kokuyor oğluşum :) oğlumu aramızda yatırıyorum yazık eşim tedirgin oluyor uyurken :)) iyi işkence yani :) bu sayede ben uyandığımda o da az çok uyanmak zorunda kalıyor :)) yoksa onların bebekle ilgili yapabildikleri birşey yokki ? ama sağolsun benimle çok iyi ilgileniyor şükür..
3 kişi olduğumuza inanamıyorum ve çok hoşuma gidiyor biz artık 3 kişiyiz harika birşey bu yaaa :)
Senin bebişin de hayırlı oldun canım allah saglıklı buyutmek nasip etsin inşallah.
Al benden de o kadar kocamı özledim resmen bir de evde dogumdan beri annem, kayıvalidem, esımın teyzesı kalıyorlar hiçbi özelim kalmadı allah razı olsun yardım ıcın burdalar ama bana da arada kafayı yedırtmekle mesguller
Sut ve memeler mıllı konumuz evde hal boyle olunca bozulan sınırlerım ıyıce bozulup yıpranıyorum.
Bıran once alısırım ınsallah bu hayata
Benım gobegım de gıtmedı tamamen sankı 2 aylık hamıle gıbıyım dogumdan bu yana sadece 9 kılo kaybettım daha hala vermem gereken 8-9 kılo var vucudumda catlaklar, gevsek derı acıyan gogusler valla tam bunalımlık :/
Kendıme bakıp bakıp uzuluyorum hala eskı kıyafetlerım olmuyor bu gıdısle her sey ustuste gelıp lohusa bunalımına gırcem
Bebegımın gaz problemı var garıbım cıkaramıyor bır turlu gazını sırtını sıvazlamaktan yoruluyorum resmen
Gece 12de genelde uyutup 3de kaldırıyorum emzırmek ıcın sonra da 6-7 gıbı kalkıyor sabah tekrar.
Benım kızım kılo kaybettıgı ıcın evde mam takvıyesıne baslamıştık hem emzırıp hem mama verıyorum bakalım 5ınde kontrolumuz var kılo aldıysa heralde mamayı kescez ama doycak mı sadece sutle bılmem cunku oyle delı gıbı sut gelmıyor benden.
Bır de kucakta uyumaya alıştı kı yatakta kendı kendıne uyumuyor bır turlu.
kızlar 18 temmuz perşembe sabahı suni sancı aldım 5buçuk saat boyunca sadece 1 cm açılmam oldu açılma ilerlemeyince epudiral sezeryan oldum... oğlum da ben de çok şükür sağlıklıyız ama sezeryan sonrası ilk 5 gün zordu, sütüm 2. gün sarı bir sıvı şeklinde damla damla çok az geldi, bebeğim de yoğun çabalarımız sonucu ancak 4. gün emmeye başladı çok şükür ama ilk 3 gün acılarımdan ve inmeyen koca göbeğimden bebeğimi kucağma alamadım.. doğumdan çıktım 7 aylık hamile gibi göbeğim kalmıştı..şuan 11 günlüğüz çok az bir göbeğim kaldı. oğluma gelince 3.gün sünnetini yaptırdık dikişleri şuanda düştü pipisi de çok şükür iyileşti, göbeği de 7. gün düştü. gün aşırı banyo yaptırmaya çalışıyoruz.. devamlı emmek istiyor oyüzden emziğe alıştırmaya çalışıyorum bu aralar...
sizlerden ne haberler var kızlar???? doğumdan sonra toparlanabildiniz mi nasılsınız bebişleriniz nasıl, emme-uyuma düzenleri??
Gözün Aydın canım güle güle büyüt bebeğini :) ilk günlere gore benim göbekte epey küçüldü, emme uyuma düzeni diye birşeyimiz yok bizim henüz , aciktikca emziriyorum, ama gece derin uykudan uyandırmakta çok zorlanıyorum, doktorda 3 saatte bir emzir kan şekeri düşer dedi, deli oluyorum geceleri uyandırmak icin 1 saat falan uğraşıyorumgaz problemimiz var dun aksam 6 dan gece 12 ye kadar ağladı arabayla dolastirdik, elimizde salladık ayakta salladık nafile, canımıza okuyor bizim kuzu, dun o ağlama arasında göbeğimiz düştü, bugün banyo yaptıracağız inşallah.
kıyamam yaaa ben bile dayanamıyorum gaz sancısına o küçük bebiş nası dayansın rabbim şifa versin gaz ilacı kullanıyomusun zinco var tavsiye ederim
ayy kıyamam ya:) bizimkinin adı eymen, sizinki ne oldu?
tümden gitmedi de az bişey kaldı inşallah yavaş yavaş gider o da.. göbüş az kaldı ama kilo olarak kaybım az 12 kilo almıştım daha 7 kilosu gitmiş.5 kilosu duruyor..
ilk banyonuz da hayırlı olsun :)) ne sıklıkla yaptıracaksın, hergün yaptırsam üşürmü acaba bizim ev biraz serin gibi.. bi de ben baya kalın giydiriyorum sanırım. kısa kollu çıtçıtlı body üstüne uzun kollu kollu tulum bi de uyurken battaniye örtüyorum. siz nasıl giydiriyosunuz?
Benim minik prensimin adı FARİS "at binen savaşçı,süvari" anlamına geliyor. ben giyim konusunu doktor kontrolümde sordum kendin nasıl giyiniyorsan onuda öyle giydireceksin.. ben yarım kollu çıtçıtlı giydiriyorum, elinde eldivenler ayağında da çorap bacaklar açıkta. ayakları soğuk oluyor çünkü.. uyurken de üzerine ince bir örtü örtüyorum..biz bugün yine banyo yapacağız çünkü muhtemelen yarın sünnet olacağız.. dikişler ne kadar sürede düştü Eymen'in ? her gün yaptırabilirsiniz diyorlar ama üşütmemesine dikkat et. nerede yaşıyorsunuz serin ? mersin çok sıcak yazık kuzumun yüzünde ara ara isilik çıkıyor...ben de 8 kilo vermişim ama doğum öncesi kilomdan 10 kilo fazlayım böhüüüü(( kıyafetlerim hiç olmayacak bana ( doktorum korse kullanma dedi, hemşire arkadaşım ben ve bütün arkadaşlarım kullandı tamam biraz göbek kalıyor ama dedi kullan bence dedi kafam karıştı... 5-6 aylık gebe gibi görüntüm var...
Benim minik prensimin adı FARİS "at binen savaşçı,süvari" anlamına geliyor. ben giyim konusunu doktor kontrolümde sordum kendin nasıl giyiniyorsan onuda öyle giydireceksin.. ben yarım kollu çıtçıtlı giydiriyorum, elinde eldivenler ayağında da çorap bacaklar açıkta. ayakları soğuk oluyor çünkü.. uyurken de üzerine ince bir örtü örtüyorum..biz bugün yine banyo yapacağız çünkü muhtemelen yarın sünnet olacağız.. dikişler ne kadar sürede düştü Eymen'in ? her gün yaptırabilirsiniz diyorlar ama üşütmemesine dikkat et. nerede yaşıyorsunuz serin ? mersin çok sıcak yazık kuzumun yüzünde ara ara isilik çıkıyor...ben de 8 kilo vermişim ama doğum öncesi kilomdan 10 kilo fazlayım böhüüüü(( kıyafetlerim hiç olmayacak bana ( doktorum korse kullanma dedi, hemşire arkadaşım ben ve bütün arkadaşlarım kullandı tamam biraz göbek kalıyor ama dedi kullan bence dedi kafam karıştı... 5-6 aylık gebe gibi görüntüm var...
9-10 günde düştü dikişleri ama kremini hala sabah akşam sürmeye devam ediyorum, doktor 2 hafta sür demişti. 2-3 günde bir banyo yaptırıyoruz hergün yaptırmaya korkuyorum üşür diye, biz afyonda yaşıyoruz dışarısı sıcak ama evimiz serin ben uzun kolluyla geziyorum evde.ben de göbeğimi bugün sarmaya başladım sar göbeğini kalır dediler, çok sıkı sarmadım ama dikişlerim yanlış kaynar diye. benim de göbek tam gitmedi daha.. ayva göbek kaldı.
myıldız bir çay kaşığı rezene çayı vermeyi denesene ben bi kere verdim baya faydasını gördüm gaz konusunda.. benim bazı arkadaşlarım her akşam bikaç çay kaşığı rezene veriyolar.bi dene istersen canım
Rezeneyi duymuştum bende ama zinco olunca baska bisey denemedim açıkcası, kızlar sizin bebisler gece ne kadar sürede bir uyanıyor birde ne kadar emiyorlar bir seferde? Bizimki emdigi zaman bazen 1 saat falan kesintili olarak emebiliyor acayip yoruluyorum. Doktor kontrolümüzde kilo almış çıktık biz doktorda aynı düzende devam et çok iyi dedi ama bu gidişle benim sutum bu küçük hanımı doyurmaya yetmeyecek.
Kızlar selam nasıl gidiyor bebislerle hayat :) benim bir göğsümde digerine gore daha az süt oluyor nasıl artirabilirim fikri olan var mı ? Digeri doluyor iyice sertlesiyor ama bir tanesi dolmuyor gibi.
benim de bi göğüsüm daha dolu oluyor hep niye anlamadım, ama dereotunun süt yaptığını okudum forumda denedim gerçekten etkisi var. bi de az olan göğsünü sağmayı deneyebilirsin, sağınca da baya artıyormuş..
bizim bebiş artık daha az uyuyor kızlar sizin uyku düzenleriniz nasıl?
Bizde uyku düzeni diye birsey yok ne zaman uyuyup uyanacagimiz belli olmuyor ama özellikle gündüz uykusu bizimde azaldı, uyanikken nasıl oyalıyorsun ?
emzikle veya kucağımda gezdirerek.. emzik benim kurtarıcım oldu resmen, o atıyo ben veriyom o atıyo ben veriyom :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?