Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

malesef emzirmeyi kesdi 7,5 ayda. gece aç oluyor tatlım aç ağlaması gaz ağlaması hzursuzluk ağlaması farklı bizde ayırt edebiliyorum. süt proteini gelişimi için çok gerekli sanırım o yüzden yarı ek besin yarı süt diyorlar.o yüzden mamada ısrarcıyım. gündüz yemiyor mama. gündüz herşeyden veremiyorumöle sürekli yiyen bir bebek değil temel öğünlerini bile bir saat oyunla yediriyorum zaten 3- 4 saatte belirli şeyler var onlardan veriyorum üstüne hiç bişi yemez.bebe bisküvisi yemiyor. kaşık mamalarından sadece tahıllı olanı yiyyor kahvaltıda ( sütlü biskuvili vs leri sevmiyor)hazır yada kendi hazırladığım hiçbir muhallebi yada sütlaç yemiyor. yani karbonhidrat sebze vs tamam da sadece yoğurttan ve peynir den alıyor süt proteinini oda bir bardak. o yüzden tedirgin oluyorum.dr da ısrarla ver diyor mutlaka yiyecek diyor.
ilgin için çok teşekkür ederim tatlım.zaten şurda üç ay kaldı inek sütüne sıkayım dişimi.
bu arada dün gece dayanamadı açlığına 150 cc mamasını içti. şükür dedim.sabahta kahvaltısını bitirdi.

seni çok iyi anlıyorum canım benim kızımda aynı iştah hiç yok, kendimi parçalıyorum herşeyden yesin diye ama olmuyor. emmiyor bide mamayla büyüdü. kaşığı görünce ağlamaya elimi tutmaya başlıyo, bazende cok güzel yiyo ama ben çıldırcam. üzülüyorum benneyaptımki

merhabalar arkadaşlar.Benimki de bazen güzeş yiyor bazen azını hiç açmaz.Bu günlerde artık yemek sandaliyesine uturtmuyorum yere bir battaniye seriyorum onada bir tabak veriyorum brakıyorum yemekle oynasın tv de açıyorum bu şekilde yemeye başlıyor.Bi de bişey fark ettim daha önceden farkında değildim.Yemek zamanı gelince biraz tedirgin oluyordum bu sefer yiyicekmi yemeyecek mi diye düşününce çok sorat asıyormuşum.Belkide bebeğim bunu hisedince yemek istemiyor.Hep neşeli olmaya çalışıyorum o da daha rahat oluyor.Ağzanı kapatınca ısrar etmiyorum 5 dk bekliyorum tekrar yidirmeye çalışıyorum.Kaşığı bir kaşkez reddecerse yidirmeye brakıyorum.Az yemiş olsada sonraki yemek ancak 3 saat sonra veriyorum ve sonraki yemekte daha çok yiyor.

bu sitede bir arkadaşımız iştahsızlık için havuş tohumu önermişti.Bebeğime veriyorum işe yarıyor.
Bir çay kaşığı havuç tohumu bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz bir iki kez kaynasın sonra 5 dk beleteyin.Günde 3 kez yewmekten sonra.Tadı acı onun için suyla karıştırıyorum ve gün boyunca azar azar içirtiyorum.Bu karışımı emziren annelerin süt artırıcı etkisi var.Süte geçerek bebeğinizin iştahı da artırır.
Başka bir arkadaş MıNADEX diye bir ilaç tavsiye etmiş denemedim ama kendisi çok memnun kalmış.

Bebeklerinizde kansızlık varsa iştahı kapanabilir.Benimki kan ilacını bazen içmek istemiyor ve hemen iştahı azılıyor.
Pekmez iştahı açıyprmuş yiderebilirseniz verin bebeklerinize.
Hep yazıyorum tekrar da yazıcam şekersiz ıhlamur iştahı kapatıyormuş.
Umarım bir gün bbebelerimiz sorumsuz yemeye başlayacaklar.

evet cnm haklisin ama belçikada türkiyedeki kadar bol cesit yok..
kendim cok besleyici seyler hazırlayamıyorum ve bu mamalara cok güzeniyorum
ama artık büyüdü ya tavuk köfte balık ve et tarzı seyleri veriyorum arada..
sağol tatlım tüm bebişlere afiyet olsun :)))

teşekkürler önerilerin için havuç tohumunu bir deneyeyim.multitabs kullanıyordum bitince minadex almayı düşünüyordum zaten.
kansızlık için tam kan tahlili önerdi 9. ay için rutin dedi.yağmurdan çıkıp yaptıramadık bu hafta onu yaptırayım belki ondandır.
pekmezi yemiyor (( tahinle veriyordum tadı gitsin diye şimdi onuda istemiyr.
sanırım ben problemini çözdüm tatlılarla ilgili sorunu.gebelikte diyabetimden dolayı epey diyet yapamıştım ondan mı acaba diyorum tatlıları sevmemesi. mesela brokoliye karnıbahara bayılıyor.şeker koysamda muhallebi yemiyor.doktora sordum güldü bana ((
ben de geçici bir durum olduğunu düşünüyorum üzülüyorum ama ısrar edemiyorum çünkü kızarıp bozarıp bana kafa tutmaya kaşığı tokatlama oyununa başlıor.kıyamıyorum.

canım ben de hamileyken tatlı yemedim.Suyum fazlaydı ve tatlılar yasaktı.Şimdi benimki de tatlı yemiyor dr gülmüş olabilir ama bance hamileyken yediklerimiz ve sonra emzirme dönemindeki yediklerimiz bebeklerimizin damak tadını etkiliyor.Hamileyken deligibi peynir yiyoırdum şimdi bebeğim de çok seviyor.

off off kızlar onu yesın bunu yesın kolya ama yedırmek cok zorrrr benım kızımda ıstahı yok yemeklerle arası hıc yok zorla bı ıkı kasık bazen hıc bırsey yemedıgı gun oluuyorr emzırıyorum ama bunu guvenıyor sanırım emmek ıstıyor ama yemek ıstemıyor oakadar ugrasıyorum hazırlıyorum agzını acıpda tadına bakma tenezzulunde bıle bulunmuyor hanımefendı gece uykularına gelınce onceden uykusu ıyıydı aksamdan emzırır sabaha kadar uyanmazdı artık saat bası uyanıyor emmek ıstıyor yatmadan once prıncunu yapıyorum tok tutsun dıye gene aynı 1 saat sonra gene uyanıyorr ne gece uku var nede gunduzz

dün öğlen çok az mantar yedi.
akşamda 1 tabak ıspanak yedi. tabi arada meyve yiyor. dün muz yedi. bir parçada çileğin tadına baktırdım. çilekler henüz hormonlu olur diye pek vermiyorum.
kahvaltısı zaten standart diye yazmıyorum

manken olucak nilsu kaydirigubbakcemile3 Allah yardımcın olsun ..

tavuk balık et ben de veriyorum ama kendi yaptığım yemeklerde salça tuz yağ oranından dolayı vermiyorum.. 9 aylık kontrolünde doktorumuza soralım bakalım..

sabah bisküvili biberon maması
arada bi yumurta sarısı,peynir
öğlen karışık meyveli bi kase yoğurt
akşam bi kase çorba (kıyma,kabak,balkabağı,havuç,pirinç,şehriye)
yatarkende biberonda muhallebi.

canım yemeklerindeki tuz ve yağ oranını azaltırsan verebilirsin. tuz yağ ve baharat olmadığı veya çok az olduğu sürece verilebiliyor. bizim dr öyle demişti. tabi kendi doktorunuzada danışın.

bende normalde yemekleri ayrı yapıyorum ama bazen kendimize yaptıklarımdan verdiğimde oluyor.zaten az tuzlu yapıyorum yemekleri salçayı pek sevmem o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.

bugün pirinç pilavı ve birazcık nohut yedirdim.
birde elmalı pasta yapmıştım ama yağlı gelebilir diye çok az tattırdım.

yemek stresinden buraya yazmadım epeydir.artık çok iplemiyorum yediği kadar yoksa ruh sağlığım bozulyor ve sonuçta bebeğime yansıyor elimden geldiğince vermeye çalışıyorum bişiler.pütürlü yesinde az yesisn hesbına döndü işler daha çok mama olayıda aynen devam.

sormak istediğim bişi var. kahvaltıda hiç omlet deneyeniniz oldumu?

ben yedirdim canım omlet ama sadece sarısından hazırladım çok az tereyağıyla yaptım yedi benim oğluşş.

omlet vermedim hiç. çünkü doktorumuz yağlı tavsiye etmiyor. yemeklerde bile yağı az olsun diyor. omlette bütün yağı yumurta çekiyor. birde beyazıyla karışıyor diye hiç vermedim.

ben bi kaç kez elimle çok az verdim bayıla bayıla yedi zilli.bizim yemekleri pek seviyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…