canım aç olsa gece hiç farketmeden emer emin ol.demekki aç olmuyor.bebek bu öyle kesintisiz uyumuyor sabaha kadar maalesef.ben en son 10-11 gibi muhallebi yediriyorum biberonda sonra gece bi iki kez kalkıncada emzik veriyorum.sonra sabah 8-9 gibi yiyor birdaha.
neden illede mama içirmek istiyosun.gündüz herşeyden verebilirsin artık büyüdüler.mamayıda kaşık maması yada bebe bisküvisine katarakta verebilirsin ayrıca.belkide biberon emmekten hoşlanmıyordur artık.
malesef emzirmeyi kesdi 7,5 ayda. gece aç oluyor tatlım aç ağlaması gaz ağlaması hzursuzluk ağlaması farklı bizde ayırt edebiliyorum. süt proteini gelişimi için çok gerekli sanırım o yüzden yarı ek besin yarı süt diyorlar.o yüzden mamada ısrarcıyım. gündüz yemiyor mama. gündüz herşeyden veremiyorumöle sürekli yiyen bir bebek değil temel öğünlerini bile bir saat oyunla yediriyorum zaten 3- 4 saatte belirli şeyler var onlardan veriyorum üstüne hiç bişi yemez.bebe bisküvisi yemiyor. kaşık mamalarından sadece tahıllı olanı yiyyor kahvaltıda ( sütlü biskuvili vs leri sevmiyor)hazır yada kendi hazırladığım hiçbir muhallebi yada sütlaç yemiyor. yani karbonhidrat sebze vs tamam da sadece yoğurttan ve peynir den alıyor süt proteinini oda bir bardak. o yüzden tedirgin oluyorum.dr da ısrarla ver diyor mutlaka yiyecek diyor.
ilgin için çok teşekkür ederim tatlım.zaten şurda üç ay kaldı inek sütüne sıkayım dişimi.
bu arada dün gece dayanamadı açlığına 150 cc mamasını içti. şükür dedim.sabahta kahvaltısını bitirdi.
bence yeterli değil.
yani şu açıdan yeterli değil dedim. hep hazır yediriyosun çocuğa.
kendi yağtığınız sebze yemekleri, et yemekleri falanda yedir bence. tabi yinede sen daha iyi bilirsin canım.
afiyet olsun Ege beye a.s.
bu sitede bir arkadaşımız iştahsızlık için havuş tohumu önermişti.Bebeğime veriyorum işe yarıyor.
Bir çay kaşığı havuç tohumu bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz bir iki kez kaynasın sonra 5 dk beleteyin.Günde 3 kez yewmekten sonra.Tadı acı onun için suyla karıştırıyorum ve gün boyunca azar azar içirtiyorum.Bu karışımı emziren annelerin süt artırıcı etkisi var.Süte geçerek bebeğinizin iştahı da artırır.
Başka bir arkadaş MİNADEX diye bir ilaç tavsiye etmiş denemedim ama kendisi çok memnun kalmış.
Bebeklerinizde kansızlık varsa iştahı kapanabilir.Benimki kan ilacını bazen içmek istemiyor ve hemen iştahı azılıyor.
Pekmez iştahı açıyprmuş yiderebilirseniz verin bebeklerinize.
Hep yazıyorum tekrar da yazıcam şekersiz ıhlamur iştahı kapatıyormuş.
Umarım bir gün bbebelerimiz sorumsuz yemeye başlayacaklar.
teşekkürler önerilerin için havuç tohumunu bir deneyeyim.multitabs kullanıyordum bitince minadex almayı düşünüyordum zaten.
kansızlık için tam kan tahlili önerdi 9. ay için rutin dedi.yağmurdan çıkıp yaptıramadık bu hafta onu yaptırayım belki ondandır.
pekmezi yemiyor(( tahinle veriyordum tadı gitsin diye şimdi onuda istemiyr.
sanırım ben problemini çözdüm tatlılarla ilgili sorunu.gebelikte diyabetimden dolayı epey diyet yapamıştım ondan mı acaba diyorum tatlıları sevmemesi. mesela brokoliye karnıbahara bayılıyor.şeker koysamda muhallebi yemiyor.doktora sordum güldü bana((
ben de geçici bir durum olduğunu düşünüyorum üzülüyorum ama ısrar edemiyorum çünkü kızarıp bozarıp bana kafa tutmaya kaşığı tokatlama oyununa başlıor.kıyamıyorum.
off off kızlar onu yesın bunu yesın kolya ama yedırmek cok zorrrr benım kızımda ıstahı yok yemeklerle arası hıc yok zorla bı ıkı kasık bazen hıc bırsey yemedıgı gun oluuyorr emzırıyorum ama bunu guvenıyor sanırım emmek ıstıyor ama yemek ıstemıyor oakadar ugrasıyorum hazırlıyorum agzını acıpda tadına bakma tenezzulunde bıle bulunmuyor hanımefendı gece uykularına gelınce onceden uykusu ıyıydı aksamdan emzırır sabaha kadar uyanmazdı artık saat bası uyanıyor emmek ıstıyor yatmadan once prıncunu yapıyorum tok tutsun dıye gene aynı 1 saat sonra gene uyanıyorr ne gece uku var nede gunduzz
manken olucak nilsu kaydirigubbakcemile3 Allah yardımcın olsun ..
tavuk balık et ben de veriyorum ama kendi yaptığım yemeklerde salça tuz yağ oranından dolayı vermiyorum.. 9 aylık kontrolünde doktorumuza soralım bakalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?