Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

dünde ben biber dolmasının içinden yedirdim iki şeker kaşığı zor yemiştirr...

bugünde poğaça yedii...dışardaydıktaa...değişik olarajk yanii....gelincede meyve püresi bolca emiyorr diş çıkardığı için memeden kalkmak istemiyor resmen..gece iki kez kalkarken artık 4 5 kalkıyorr dişi çıksada rahatlasa kuzumm

ben de kabak, biber dolma uzun zamandır yediriyorum. Makarna denedim geçenlerde çok sevdi. 9 aydan sonra yediğimiz herşeyden yedirebilirmişiz. Ben de yemekleri çok yağlı tuzlu yapmam yaptığım herşeden veriyorum.

[ı]
bugünde mantar sote yedirdim. Muz yedi. Birazdanda domatesli bulgur pilavı ve yoğurt yedircem.

aboww siz aşmışsınız artık maşallahhh elçin hanımaa...

Bizde tavuklu patatesli pirinçli mercimek çorbası yaptım ondan yedirdimm..tavuğun beyazından içine dittim yedi...4 de 1 kase kadar...diş çıkarıyorr sabah özene bezen hazırladığım kahvaltıyı suratıma geçirdikten sonraa 1 saat ağlama krizine girdi susmadıı ayakta saladım susmadıı.....memeyi fırlattı emmedi...zorla kızla battaniyede sallayıp kandırdık öle uyuya kaldı...
[/ı]

benim kızımda biz ne yesek onu yiyor artık, asla kendi için özene bezene yaptığım şeyleri yemiyor ben de vazgeçtim artık. Büyüdüler çok da takmıyorum.Zaten zayıf, zorlasam hiç yemiyor bizimkilele idare ediyor.
öğlen mercimek çorbası ekmek ayran içti
dün kabak dolma yedi.
tavuk, balık, pilav, mangalda köfte ne yesek işte onu yiyor.

bugün 9 ay kontrolümüz vardı kahvaltıları kızımla birlikte masada yapıcaz artık :) bulamaça son .. doktor artık peynir zeytin yumurta (beyazına da başla dedi) herşeyi ver ağzına dedi hepsinin ayrı ayrı tadını alıcakmış.. yemekleri de baharatsız yapıcam az yağ tuz salçayla yapıcam kendi yemeklerimizden vericem artık hihoyyyt ewet 9 aydan sonra kendi yemeklerimizden verebiliyomuşuz nihayet.. kuruyemiş baharat süt ve bal yasak 1 yaşına kadar .. balık yağı yazdırdım yeteri kadar balık tüketmiyoruz çünkü takviye gerekiyo .. ben fındık ceviz içi veriyodum alerjikmiş onlar da yasak şimdilik.. sütaş babymix yoğurduna da olur dedi.. :1rolleyes:

afiyet şeker olsun bebişlereee ben burayı abonelıklere eklemmışsımm unutyorum hepp eklımde unutmımm,

sabah kızımla kahvaltı yaptık ne varsa elimle ezip verdim ağzına peynir türü sevdi yumurtayı çok yemedi ayrıca yedirmem gerekecek .. doydu doymadı bilmiyom yatırdım uyanınca çilek blendırdan geçirdim 8 tahıllı ekledim demir ilacını da verdim akşam üzeri domatesli bulgur pilavı üzerine tavuk eti ditmiştim yoğurtla az yedirdim akşam z.yağlı kereviz vardı sevmedi yemedi.. muhallebiyle karnını doyurdu yattı.. böyle daha kolaymış ayrı yemek yapmak daha zordu ama daha az yiyo tabii.. ama artık 9 aylık eskisine göre büyüme hızı kilo alım hızı yavaşlıcak doğal olarak.. alışacaz artık bakalım..

afiyet olsun mervoşaa...

bende artık ne yiyordak tuzunu ve yağını salçasını az katıyorumm elimle verdiğim herşeyi löp löp götürüyorr tipine bakan nazik bişey sanarr beyefendinin çatalla kaşıkla bıçakla işi yokk verin ellriyle götürsün malı...

dün tavuk didikledim elimle verdimm sebze sevmiyor ama tavuk gitti mideyee...hiç itirav etmedi...yedi...yoğurt yemişti biraz önces,nde büyimix yarım kutu....akşamda herse derler bizdee...ondna elimle evrdim yedi...bıol bol emdi..sabah kahvaltımız fix gerçi...

8 tahıllı sütlü pirinöli pekmez birgün yumurta sarısı bigün yok birde aptamil devam sütü yarım kaseden birazz az yiyor ....daha tam kahvaltı çeşitlerine geçmedik..ama her sabah böle bir kase yiyorr sabah daha vitaminli olsun diye pek öenmsemiyorumm..

elimle zeytin peynir ekmek daha sonrasında masada atıştırıyor bir iki..yeterli sanırımm...

bugün tavuk çorba yiyecek inşallahh..öğlen meyve elma muz püresi...cici bebeye hiç güvenemiyordum arada aç kalmasın diye katıyordumm..bir yabancı ülke türkiyeden gelen bebe bisküvilerini yasaklamış içindeki bir maddeden dolayı artık onuda vermem ...bebek ekmeği katıyorumm..zaten biz türklerin helaliyle bişey yaptığını duyguğum gün dişimi kırcamm....

kendi evlatlarınada kıyıyorlarr...yazık günah...

ooohhh doğu böcüğüme maaş.. afiyet olsun cokacimcoook

bugün yine sofraya beraber oturduk az az kahvaltılardan yedi elma püresi mercimek çorbası dünden kalan z. yağlı köfte ve yoğurt var menüde bakalım ne kadar yicek ?

kızlar nasıl sizin yediğiniz yemekleri yiyebiliyor bebişler? bizimki blendırdan geçmiş çorbaları içiyor hala. yediği yemeğin içinde biraz pütürlük olsa öğürüyor.

sizin bebişler yemekleri yerken çiğneme refleksleriyle mi yiyorlar, yoksa yutarak mı? bizimki böyle bir durumda direkt yutmaya çalışmıştı denemelerimde?

kaşıkla içinde pütür olan bişey verince merve de öğürüyo ben annelerimizin usulü gidiyom elimle eziyom bir iki çiğniyo diş de yok daha zati :)) öyle yutuyo.. küçük küçük verince yutabiliyo yoksa öğürüyo yine.. bugün süzme mercimek yapcam blendırdan geçircem geçende tavuk suyuna tel şehriyeyi zorla az yiyebildi.. zamanla yani yavaş yavaş.. ben de zorlanıyorum şu anda az yiyebiliyo üzülüyorum ama olsun böyle böyle alışsın 9 aydan sonra daha az kaloriye ihtiyaç oluyo büyüme hızı yavaşlıyo 9 aydan küçükleri daha bol beslemek lazım pütürlüye alıştırma ikinci planda olmalı 9 aydan küçükse bebeğiniz bence .. doktorunuza danışın yine de yerimseniben

canım biz ekmek kopartıp elimizle vermeye başlamıştık içinden doktorumuzda bayat ekmek içi demişti zaten taze hamur oluyor utamıyorr..tabiki geveliyorlar biraz ama dişler yokk ezemiyorlar o yüzden çokta yüklenmene gerek yok..biraz pilav tavuğu çok iyi haşlayıp elinle ezdikten sonra ver ağzına yavaş yavaşş..herşeyden alışana kadar dene..böle böle başladık biz lşimdi kendisi yutuyorr geveleyerekk..

sabah uyandığında bisküvili biberon maması.
sonra biz kahvaltı yaparken peynir,yumurta,zeytin v.s. hepsinden veriyorum ufak ekmeğin üzerine koyup yutuyor.
arada iki danino sonra karışık meyveli bi kase yoğurt yedi.
akşama karışık sebze çorbası bi kase ( havuç,patates,kabak,yeşilfasulye,brokoli,kırmızıet)
arada armut vericem biraz kabızlığı var rahatlatması için.
yatarkende muhallebisini yer yatar.

biz yemekleri genelde baharatlı seviyoruz o yüzden veremiyorum.ama herçeşitten yedirmeye çalışıyorum.şimdilik ne versem yiyor umarım hep böyle gider.

febicim artık fizik olarak büyüdükleri ve daha çok hareketlendikleri için daha çok kaloriye ihtiyaç duymuyorlarmıki.duru büyüdükçe doktor bizim porsiyonlarımızıda büyütüyo valla.fisfisfis

febicim artık fizik olarak büyüdükleri ve daha çok hareketlendikleri için daha çok kaloriye ihtiyaç duymuyorlarmıki.duru büyüdükçe doktor bizim porsiyonlarımızıda büyütüyo valla.fisfisfis

canım ilk zamanlar ayda 1 kilo alırken giderek 600 grama düştü şimdiden sonra yaşına kadar da ayda 250-300 grama düşüyo kilo alımı diğer türlü yaşına gelmeden 15 kilo olurlar dedi doktor .. yani çok aşırı yedirmek obez sınırlarına getirmek şart dil ilk zamanlarki kadar kilo almasını beklemek de yanlış .. bir gün supravit ( günde alınması gereken tüm vitaminleri içeren şurup ) diğer gün de balık yağı veriyorum ( haftada 2 kez balık tüketmediğim için ) demir damlasını da veriyorum .. hala emziriyorum.. ben de seninki gibi bir proğramda yediriyodum ama 9 aylık kontrolünde doktor baharat ekleme yediklerinizden yedirmeye başla dedi .. çocuğun damak tadı gelişecek patatesin tadını bilecek peyniri bilecek karıştırmadan tadları öğretmeye başladım .. benim doktorum 9 aylık olduk ve bundan sonrası için böyle tavsiye etti.. çok yemiyor bu şekilde tabii bulamaça alıştı ama 1 yaşında yaklaşık 10 kilo ve 74-75 cm. olsun normal dedi merve için doktor .. hatta bize askerde verilirdi tadı tuzu olmayan bulamaçlar yapıp yedirme az tadını ver yemeklere bile dedi.. herşeyi tatsın tadını alsın öğrensin dedi.. peynir yumurta yoğurt tavuk balık köfte sebze meyve ne varsa yedir gitsin :roflol:

Son düzenleme:
canım baharattan kasıt sanırım acı olmaması..şöle düşündümdee..nane doğal bir bitki ve zararı yok neden koyulmasın baharatlarında faydaları var açıkcası...acı olmaadıktan sonra bence baharatın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorummm naççizane fikrimmmgamyoncuiremsubend eherşeyden veriyorum bir iki alışsın doğru sölemiş doktorr..bulamaçlarda yemedikleri zaman kurtarıcı oluyorr

bizimki sabah bulamaçını yedi :))) yumurta sarılı

öğlen kavanoz meyve püresi yedi özlemiş hepsini bitirdi kavanozunn..

öğleden sonraa bir kase ıspanaklı tavuklu çorba bir bebek ekmeğiyle karıştırdım bir kaç kaşık kaldı..

akşam bol bol emdi yemek istemedi baya bir doumuş sanırımm şimdi uyuyorr sıppaa...
:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…