Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

gelmişken yazayım benimki dün balıklı tarhana yedi nasıl yaniş demeyein balığı yemeyince çorbanın içine didikledilm öle yedi..bugünde tavuk suyuna çorba yapayım diye haşladığım tavuktan önüne verdim benden yemedi kendi didikledikleri güzelce yedi akşamada tavuk suyuna çorba değişik olarak yedikleri...

febicim merakettim neden verme dedi ki doktorun ? ben her gün veriyorum nerdeyse, evde ne varsa ceviz fındık, badem...
bana doktorum günde 3-4 badem falan verebilirsin demişti ama kabuklu olanlarından al kuruyemişleri dedi.

cnm benim doktor kuruyemişi kesin yasak dedi ben de veriyodum doktoru şimdi olmasa da ilerde alerji yapabilir dedi.. 1 yaşına kadar kuruyemiş bal ve süt kesin yasak.. çok az tuz atıyom yediklerine tadını veriyom ..

bugün gezerken kızımı aç bıraktım birazcık geç yedi kahvaltı , şehriye çorbası , yoğurt ve tavuk , kaşık maması. tüm bebişlere bol iştahlı günler..

dün sabah kalkar kalmaz devam sütü
öğleye doğru bi kase sütle ıslatılmış bebe bisküvi ve yumurta
ben kahvaltı yaparken peynir,reçel v.s. kahvaltılıklardan verdim az az.
öğle iki danino
ikindi tahıllı meyvepüresi
akşam 7 sebzeli kavanoz mamasına biraz tavuksuyu kattım bide bebe ekmeği
yatarkende yine devam sütü verdim ama akşam biraz geç yiyince ancak 120cc içti.

tahıllı meyve püresini bend eseviyorum güzel yiyorr..kavanozdakii sebze lerin hiç birini sevmiyorr ama şimdi kendi yaptıklarımı çok seviyorrr bölesi daha iyi oldu...

afiyet olsun paşama.
bende ara sıra veriyorum canım 7 sebzeli püre.hem sebzesi bol hemde pratik oluyor.içine et yada tavuk suyu katıp sulandırıyorum güzel oluyor.
bugünde kendim puding yaptım bayıldı dahada versem yiyecekti ama rahatsız eder diye vermedim.oda anası gibi tatlıcı sıpa.

kavanoz mamaları kurtarıcı oluyo bazen misafir geliyo yada dışarıda oluyoz hemen yedirip aç bırakmıyorum .. bugün evde sebze çorbası yaptım kendim buharda pişirdim pazı filan da attım içine böylesi çok daha iyi oluyo tabii..

bugün farklı olarak balık yedi kızım .. kilosu da aynı nereye gidiyo yedikleri bilmem fisfisfis

febicim ne zamandır buraya yazamadım, benimki de fena yemiyor ama kilo aynı bir ayda 200 gr ancak alıyor nereye gidiyor ben de bilmiyorum :)
dün:
sabah: ekmek, pekmez, peynir, 2 kayısı (kompostodan suyu ile birlikte)
öğlen: 1 kase kabaklı yeşil mercimek, yoğurt, biraz pilav
ara: 1 büyümix (kayısılı, şeftalili)
akşam: biraz makarna, biraz tavuk, ptates biz yerken verdim
2 kuru kayısı (kabızlığı var da çok yiyor bu ara)
1 kase muhallebi
aralarda emdi.
Bu yemek azmıdır bir bebeğin kio alması için ama almıyor, saniye yerinde durmuyor ondan galiba.

hareketlendiler canım bu aralar bayağı hiç durmuyolar haliylen kilo artışı fazla olmaz zaten bu aralar. :1hug:

gayet güzel yiyormuş bebişin maşşallahh canımm.

dün patates püresi yapmıştım.onu tavuksuyuyla sulandırdım içine birazda yoğurt kattım.değişik olarak onu yedi akşam öğününde.

maaşallah meliscim senin kız iyi yiyor merve o kadar yemiyo ne yalan sölim zorla yediriyom ona kalsa yemez bile ne bilim iştahı da yok pek dişten sanırım .. 7 aylıkken daha şimdiki kilosu kadardı nerdeyse tostombuldu .. 9.100 gr. 7 aylıkken 8.900 müş yani.. hastalığında çok zayıfladı şu an da dişten çok az yiyo ... çok üzülüyom ben de...

hareketlendiler canım bu aralar bayağı hiç durmuyolar haliylen kilo artışı fazla olmaz zaten bu aralar. :1hug:

gayet güzel yiyormuş bebişin maşşallahh canımm.

evet canım haklısın. Benimki zaten zayıf almıyor da neyse elbet o da büyüyecek.

valla febicim yiyor da ne oluyor kilo yok. Seninkinin iyiymiş yine kilosu, kızımın 2 hafta önce 8200 dü. Şimdi de pek değiştiğini sanmıyorum. ama boyu uzadı gibi geliyor. Üzülme canım sen de elbet büyüyecekler, sonra da zayıflasınlar diye üzülürüz.

sabah 7 cicibebeli süt 200cc
öğlen yumurta,peynir,pekmez,1 bebe ekmeği,60 cc devam sütü
ikindi meyve püresi
akşam sebze çorbası ve yoğurt yedi
sütlaç yaptım ilerleyen saatlerdede bi kase sütlaç yedirirm.

kızlar ya bişisorcam ben saat 12 gibi sebze 3-4 gibi meyve veriyorum sonra yogurt ve mama yeyip uyuyor
sebzeyi daha mı gec vermeliyim tok tutmuyormu acaba

ağustos annesi olarak siteye her girdiğimde buraya muhakkak bakıyordum değişik bişeyler gördüğümde birkaç hft sonra bende deniyordum. uzun zamandır boş kaldı.

canım peynirle pekmezi aynı anda verme istersen bildiğim kadarıyla peynir ve pekmez arasında en az 1 saat olması gerekiyor.aynı anda verince kansızlık yapıyor

dun sabah 8 cıcıbebe bır yumurta sarısı bır zeytın ve yarım labne peynır
oglen yatmadan 90 ml anne sutu
3 gıbı uyanınca sebzelı bulgır pılavı
5 gıbı 3 cılek
6 gıbı de makarna ayran ve kıymalı tarhana
aksam kasık maması
ve yatmadan 90 ml anne sutu

bugun 10 cıcıbebe
1 domates rendesı
yarım salatalık rendesı
1 zeytın
yarım labne peynırı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…