Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

canım peynirle pekmezi aynı anda verme istersen bildiğim kadarıyla peynir ve pekmez arasında en az 1 saat olması gerekiyor.aynı anda verince kansızlık yapıyor

aslında kansızlık değil yani mevcut kanını etkilemiyor ama kalsiyum demirin emilimini azaltıyor.yani pekmezden demir alınamamış oluyor.ara verince genellikle aksatıyorum pekmezi kan damlasınıda maalesef çok düzenli kullanamıyorum zaten ama kan sayımı yaptırdık çok iyi çıktı sonuçları o yüzden çokta kasmıyorum peynirlede veriyorum hatta bazen yoğurdunada katıyorum demir için değil sadece tatlandırsın diye normal şekerden iyidir diye düşünüyorum.ilgin için çok teşekkür ederim.a.s.

canım çok merak ettim bir öğünde tarhana makarna ve ayranı nasıl veriyosun hepsinden yiyebiliyo mu.. merve miraç bir öğünde bir çeşit yiyor çünkü de..

ben de kızıma dün sebze çorbası yaptım yedirdim kek filan da verdim .. merve karpuz kiraz şeftali meyve ne olsa yiyor maaş.. bol yoğurt ve peynir veriyom her gün gün aşırı yumurta veriyom cicibebeyle meyveyle ..yumurta fazla sevmiyo çünkü kahvaltı sofrasında pek yemiyo.. bugün yayla çorbasından nane yakmadan ayırdım onu yedircem ve zeytinyağlı fasulye.. afiyet olsun tüm beişlere..

evet canım ayrı ayrı verıyorum bı ondan bı ondan yanı.bu aralar ıstahı ıyı cok sukur.belkı de ben evdeyım artık bolca yedırıyorum.bı de yenı bı vıtamın damlası kullanıyorum guya ıstah acıyormus.belkı de o etkılı oldu.yemek yemeyınce cok uzuluyorum.bıraz tombıs olsun ıstoyorum ama...once allah can saglıgı versın tum bebıslere afıyet olsun

duruda sabah 7 cicibebeli 240 cc devam sütü
öğlen bi yumurta,bi bebe ekmeği,peynir,pekmez
arada bi danino
ikindi sebze çorbası ve yoğurt
birazdan meyvesini yiyecek
akşamda muhallebi yer yatar

biz ne yedik,
sabah emdi sonra ben işe gittim.
7 tahıllı mama pekmezle, sonra peynir ekmek
arada danino
öğlen sebze çorbası bulgur pilavı biraz ürlü ezmiştim ona
ben işten gelince emsi ve biz yemek yerken biraz tırtıklıyor, biraz tavuk, pirinç pilavı, balık hepsinden azar azar tırtıkladı.
5 kiraz 2 kayısı 2 malta eriği yedi
akşam muhallebi
emdi uyudu

afıyet olsun kuzuna canım.danıno verıyor cogu arkadas.ben vermeyı dusunuyorum fakat tedırgınım.beybımıx verıyordum o da her markette bulunmuyor.doktorlar bu yogurdu tavsıye edıyorlar.fakat butun yegenlerım de danıno yıyerek buyuduler.yanı kafam karısık anlayacagınız.

Canım teşekkür ederim.
Aslında bizim doktor da verme diyor ama ben 2 haftadır veriyorum 1 yaşlarına az kaldı büyüdüler bilmem artık zararı olmaz diye düşündüm. Danino ya da büyümix.
Yoğurt olarak babymix veriyorum ben de, eskiden mamadan kendim mayalıyordum ama babymix yaygınlaşınca ondan almaya başladım. Evet ne yazıkki heryerde bulunmuyor, şu an migrosun bile sütaşla anlaşması yokmuş son gittiğimde bulamadım.
Benim kızım kış meyveleri hiç yemedi diyebilirim bazen canı isterse artut yiyordu o kadar, şimdi yaz meyvelerinin hepsini çok sevdi artık meyveli yoğurda gerek kalmaz diye düşünüyorum.

Bu arada kızlar doktorumuz alerji testi istemişti yumurta akına alerjisi çıktı kızımın 1 aydır hiç yumurta yemedi 1 yaşına kadar vermeyin dedi doktorumuz. Haftaya alerji uzmanı işle randevumuz var bakjalım o ne diyecek. Çok da güzel yiyordu yumurtayı.

sabah saat 7 de 150 anne sutu icti 9.30 kahvaltisin yedi.Bizim kahvaltimiz hep ayni domates.ekmek ici ya peynir yada yumurta.bir zeytin.Bugun degistireyim dedim biraz kuskus biraz arpa hasladim sonra peynir.tereyagi ve tahin ekledim,biraz yedi.Yemek istemeyince yogurt ekledim boyle yedi.saat 10.30 5 tane kiraz ve 50 ml yogurt yedi uyudu.Kuskus ve arpadan fazla oldu buzdolabta sakladim.Oglende biraz kiyma.havuc.patates ve kabak hasladim kuskuz ve arpayi ekledim baya yedi.ve 150 anne sutu icti.Birazdan uyutucam kalkinca bakalim meyve ve yogurt yedirmeyi dusunuyorum.Aksam mercimek yapcam o da bizim yemeyimizden yer sutunu de icer uyur insallah.

Hava isininca hep disardayiz bazen bebegimin yemeyine gecikme oluyor ve artik pratik olmaliyim diye dusundum.Sabahtan yada geceden biraz bulgur,pirinc.arpa,buhday irmigi hasliyorum bir kavanoza dokuyorum.Yemek yaklasinca bu karisimdan biraz isitiyorum milupanin sebze toz karisimlarindan ekliyorum ve guzel ve besleyici bir oglen yemegi oluyor.Sonra aksam biraz devam mama hazirliyorum,bir meyve rendeliyorum icine ine bu karisimindan ekliyorum gece muhalebimizi hazir.

Sizde bebekleriniz zevke gore ayarlayabilirsiniz.Sevdigi sebzeler veya meyveleri ekleyebilirsiniz.Bu sekilde bir gunu kurtarabilirsiniz.Hem bol bol gezmis olurdunuz yda bebekle ilgilenmis olursunuz hemde gercekten besleyici bir gun olmustur.

maşalalh bebişlere afıyet olsunnn..
meliscim canımm umarım geçic birşeydırrr alerisiii ...
fıkrıye caNIM SAOLLL PAYLAŞIMM ıÇıNN ..

zeytini nasıl yediriyorsunuz? ben henüz vermedim, cam rendeden mi geçiriyorsunuz yoksa?
bir de önceden kıymalı corbayı rahatlıkla yiyen kızım 2 seferdir agzına kıyma geldiği zaman böğürüyor, ve kusuyor, kafayı yicem , büyüyor katılara alıscak derken başa mı döndük ne yapcağımı sasırdım, kasıkla iyice un gibi ezdim öyle verdim kıymayı ama coook vaktimi aldı, nasıl alıstıracagım ciğnemeye 11 aylık kızım küçük degil ki... sizler nasıl veriyorsunuz kıymayı?

fikriye cim, arpayı nerden alıyorsun? ben de yulaf ezmesi veriyorum migrostan doga markalı. arpa hiç görmedim, varmı ki marketlerde acaba dikkat mi etmedim? bulgur olarak da bildiğimiz pilavlık olan degilmi? ince olanlardan degil galiba?

neden arpa faydası ne ılk kez duydum da.cahıllıgımı bagıslayın.zeynep cerencıgım ara ara ole olur canını sıkma fakat vermekten de vazgecme.benım kzım da kıyma dılıne gelınce oguruyor fakat butun makarnaları da bı guzel parcalayıp yıyor.zeytını de dıyet zeytın aldım ben.hem tuzsuz hem daha etlı ve kabugu ınce.elımle bolup verıyorum.bebıslere afıyet olsun.

:dance:
normal marketten aldim canim.Makarnalarin yaninda.Ailece cok severiz hele arpa pilavi ondan da ogluma arpaya alitirmaya calisiyorum.Faydasini tam bilmiyorum ama arastircam.Milupanin tahilli mamalardan gordum ondan vermeye basladim.Benim oglum hazir tahilli mamalari yemedigi icin kendim yapmaya calisiyorum.Sonucta tahillar dengeli beslenmek icin cok gereklidir.Yazdigim karasiminda yulaf ezmesi de cok yakisir boyle de denerim.

sizin de boyle pratik seyleriniz varsa lutfen paylasin.Benim yaptigim nasil cesitlenebilirim sizin fikrinizi beklerim.

ARPANIN FAYDALARI :

* Bol miktarda Protein, B1, B3, B6 vitaminleri içerdiğinden çok besleyicidir.
*Demir, magnezyum, selenyum, potasyum, fosfor ve manganez içerir. Kansızlığa karşı çok etkilidir.
* Kronik kabızlık çekenlere faydalıdır.
* Bağırsakları yumuşatır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
*ıdrar söktürücü özelliği ile idrar yollarını ve idrar yollarındaki iltihapları temizler.
* Arpa ekmegi ve arpa çorbası şeker hastaları için çok faydalıdır.
* Dil iltihaplarına karşı da yararlıdır.
* Kalbi kevvetlendirir.
* Düşük tansiyonu olanlara çok faydalodor, tansiyonu yükseltir.
* Kemikleri güçlendirir.
* Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur.
* Tuzlu Arpa lapası, kireçlemelere ve eklem ağrılarına çok iyi gelir.
* Romatizmaya faydalıdır.
* Arpa, sirke ile kaynatıldığında, uyuz, egzama gibi kaşıntılı deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur.
* Prostat büyümesini önler.
* Baş ve boğaz ağrılarını dindirir.
* Siyatik ağrılarını dindirir.
ENDER SARAÇTAN KABZILIK ıÇıN ARPA ÇORBASI : 1 adet orta boy kabak, 1 avuç avuç haşlanmış arpa, soğan,pul biber, limon, tuz, domates suyu, 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ. Bütün malzemelerle sebze çorbası yapıp için. Arkasından 30 dak sonra, 1 fincan rezene çeyı için. ( KAYNAK : 3 ağustos 2008 Ender Saraçla Sağlıklı Günler programı Show Tv)

çok güzel bir öneri cnm teşekkür ederim .. ne güzel KK akıllı hatun dolu :enbuyukkk:

ben de bugün tarhana çorbası yedirdim kuzuma .. zeytini kirazı çekirdeğini elimle sıkarak veriyorum bir kez ısırıyo çekirdeği çıkarıyorum bir kez daha ısırtıyorum gerisi benim :)

ben tahılı ( pirinç, şehriye , bulgur .. ) sebze çorbasına katarak yahut kıymayla hazırladığım çorbasına katarak veriyorum .. gerçi artık bizim yemeklerden yemeye başladı .. kızıma köfte yapıp buzluğa atıyorum et en önemli protein ve demir kaynaklarından birisi .. başka bi pratik yöntemim yok aklıma gelen varsa siz yazın.. her şekilde yemek işi çok zahmetli :) ben babymix yoğurt hariç diğer hiç bişey vermiyorum.. şeker çikolata vermiyorum .. doğal olmayan işte 2-3 cicibebe veriyorum sabah o da tok tutsun diye..

feride bende senin gibi çorbalara katarak veriyorum tahılını.
kıyma ve tavuk aldığımda minik minik poşetleyip buzluğa atıyorum.iki günlük çorba yapıyorum dönüşümlü olarak bi tavuk bi kıyma şeklinde hazırlıyorum.
eğer ev gezmesine gidiyosak kavanoza yaptığım çorbadan koyup ısıtıp yediriyorum.yada hazırda çorbası yoksa ya hazır sebze püresi alıyorum yada tahıllı mamaların tek yapımlık poşetlerinden atıyorum çantaya çok pratik oluyor.
dışarıya gidiyosakta muhallebi yapıp kavanoza koyuyorum.meyve püreside takviye oluyor.

ben kıymayı kendi suyuyla kavurup tek corbalık küçük küçük poşetleyip donduruyorum, çorba pişerken atıyorum içine.dışarı cıkarken ben de aynen kavanoza çorbasını sıcak sıcak koyup götürüyorum yanımda,içine ekmek ufalıyorum,yemeye hazır yani, ev gezmesi ise sıcak olmasa da olur tabi.ya da muz alıyorum yanıma bir kaç da ezilmiş bisküvi bi kap içinde,muzu yedireceğimde catalla ezip bisküvilerle karıstırıp veriyorum, muz da tok tutarmış ya,
ama dısarda yiyecegi seylerin içine cok pütürlü karıstırmıyorum, malum benim kız böğürmeyi pek seviyor, korkuyorum valla insanların içinde kusacak diye :kedi::kedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…