Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

bu gezmeler kısa süreli de, biz tatile gitmeyi düşünüyoruz ama ben hala kararsızım arkadaşlar, yani gözüm korkuyor, böyle yeme sorunu olan bir çocukla nasıl yapacam oralarda diye düşünüyorum, bi de ordaki herşeyi yiyebilecek mi? nasıl hazırlayacağım mesela otelde olursak; giden,önerisi olan varmı? beslenmesi düzensizleşecek ben de istemiyorum napsam ki?

canım ne kadar kalacaksınızki tatilde.?bence bişey olmaz sen muhallebisini bisküvisini meyve sebze pürelerini al yanına bol bol.oteldekilerden yiyemez zaten yememelide bence.herşeyini kendin hazırlarsın zor olmaz öyle pişirmeli bişey olmicak sonuçta.belki kendin çorba hazırlayamayacaksın ama bu durumlarda kavanoz mamalarından ve diğer tahıllı sebzeli kaşık mamalarından faydalanabilirsin.

valla canım ben şimdiye kadar hiçhazır birşey vermedim, bilmemki yermi acep o mamalardan? biberon da kullanmadı sıpa, anne sütü alıyor hala,neyse bakalım karartıp gözümü gidecem olmazsa:1rolleyes:

valla canım ben şimdiye kadar hiçhazır birşey vermedim, bilmemki yermi acep o mamalardan? biberon da kullanmadı sıpa, anne sütü alıyor hala,neyse bakalım karartıp gözümü gidecem olmazsa:1rolleyes:

işin zor o zaman küçük tüpünü de al :)

kahvaltı elma püresi şehriye çorbası kabak dolması yoğurt menümüz.. gece ilk kez devam sütü aldım onu vericem.. sütüm az geliyo doymuyo çünkü..

bizim kahvaltimiz;kucuk bir dilim elma azicik muz, bir kucuk domates,bir yumurtanin sarisini,biraz ekmek ici,2 damla zeytinyagi,
iki saat sonra 150 anne sutu
oglen taze fasulye,kabak,patate,pirinc,bulgur,arpa,zeytinyagdan olusan bir corba.
iki saat sonra 150cc anne sutu
ikindi bir kayisi 50 ml yogurt
aksam yemegi patates,biber,domates,sogan,arpa,zeytin yagi dan olusan bir yemek
iki saat sonra 150 anne sutu

fikriye anne sütünü sağıp mı veriyosun 150 cc ben ne çıkıyosa onu içiyo hiç bilmiyom aslında bi kere sağsam ne kadar çıkıyo acaba .. evdeyken de mi sağıyosun demek istediğim ..

canım ben gittim 3 gün otelde kaldım.
sabah bizimle kahvaltı yaptı. Öğlen bizim yemeklerden yedi çorba içirdim, ö. sonra için meyve alıyordum yanıma öğlen yemeğinden onu veriyordum, uzun süredir püre yapmıyorum zaten kendi ısırıyor yiyor dişimiz yok ama :) akşam biraz bizim yemeklerden tırtıklıyordu. Yanıma bir tek muhallebisini almıştım onu veriyordum akşam, gün içinde ve gece de hep emer zaten. Sorun olmuyor büyüdüler yediğimiz herşeyi yiyebilirler sorun etme tadını çıkar bence.

fikriye anne sütünü sağıp mı veriyosun 150 cc ben ne çıkıyosa onu içiyo hiç bilmiyom aslında bi kere sağsam ne kadar çıkıyo acaba .. evdeyken de mi sağıyosun demek istediğim ..

ben 1 ay önceye kadar sağıyordum öğlenleri işte. ilk işe başladığımda yani 6 aylıkken falan 3 ay bir sağmada 150 cc çıkıordu bir göğüsten ama zamanla azaldı. 1 ay önce bir göğüsten bir seferde 80 falan çıkıyordu. Şimdi ne kadar bilmiyorum ama biraz daha azalmıştır.
Doktorum her 1 kaşık ek gıda anne sütünü 1 kaşık azaltır demişti öyle oluyor gerçekten.

günaydın...kaydirigubbakcemile3
kahvaltımız; 1 domatesi cam rendeden gecirdim,içine peynir ezdim,az da salatalıkrendeledim ve ayrı bi tabakta 4 bisküvi,ceviz,bunları da kayısı ve üzüm suyuyla ezdim.bişey soracağım kızlar, supravit kullanıyorum 2 aydır, ama tek içemiyor ceren, ben de bisküvisine karıstıryorum kahvaltıda sizce bi sakıncası olur mu?

arada karısık meyve 1 küçük muz, 1 nektarin,1 dilim de elma,1 t.k. harnup pekmezi

öglen için 1 bageti,1ç.k. mercimek, 1 dilim patates,1 küçük sogan, 1ç.k. bulgurla düdüklüde haşlayacagım, tavugu iyice elimle diderim, diğerlerini tel süzgecten gecirecegim,sonra bu suyla biraz tel sehriye haslayıp tavukları da atarım, corba hazır, az ekmek içiyle yedirmeyi düşünüyorum,a.s.

zeynep ben de supraviti tabağın kenarına döküyom tümüne yedirmiyom tadı bozulmasın diye kenardan kaşıkla az az yediriyorum..

yumurta peynir az tereyağı ve bisküviden kahvaltı öğünü hazırladım arada şeftali rendeledim 7 tahıllı un karışımından ekmek makinamda yaptığım ekmekten yedirdim etli kemik suyuna patates kabak havuç ezdim yoğurt yedi bir kaçtane de peynirli cevizli makarnamdan yedi .. gece muhallebi yemeden uyudu gece yarısı hero b. organik gece muhallebisini sulu yapıp biberonda vericem.. tüm bebişlere afiyet olsuunn..

biz ne yedik: sabah tereyağında yumurta, pekmez ekmek (peynire gıcığız bu ara)
sonra 1 içim smart, biraz kek
öğlen: mercimekli sebze çorbası tavuklu, yoğurt
sonra: 5-6 kiraz, 1 kayısı, karpuz, biraz irmik helvası
akşam: 1 kabak dolması, bulgur pilavı
sonra muhallebi yerine biraz profiterol, biraz börek (gezmeye gitmştik te, birkaç gündür muhallebiyi protesto ediyor peynir gibi, alternatif yaratıyoruz, bazen sütlaç, bazen puding, dün de irmikli puing yapmıştım vs), karpuz

canim benimki benden hic emek istemedi ilki gunundenberi hep oyleyiz.Canim ne kadar varsa o kadar ver zaten bebegine yetmiyorsa aglar dahda ister.Sagip gorebilrsin ama gunun farkli saatlerde ciktigi miktari farkli.Yani sabah 200 cc cikarsa oglen ancak 120 cc cikiyor.Emiyorsa bebegin hic kafana takma ne kadar varsa o kadar emer doymadiysa ek gida daha cok yer.

walla bende şu kauçuk hazneli ilkel bi elle sağma pompası var zaten ondan da pek çıkmadı sırf meraktan denedim beceremedim ama en fazla birinden 50 cc anca çıkar tahminim maaş.. 4 kez 150 yani 600 cc sütün bayağı varmış.. günde 150 anca çekiyodur benim kız tahminim ..

canim sutun daha fazladir buyuk ihtimale benim kullandigim pompa ameda elektrikli.Senin dedigin pompada bendede var ama onunla aynen senin gibi ancak 50 c cikiyor.

uzun süredir yazan olmamış ben dünü yazayım bari.
sabah: 2 kaşıktan milupanın kahvaltısını (içine kabızlık için şurup koydum başka türlü içiremiyorum o yüden az da olsa bu mamayı veriyorum, yoksa artık herşeyi ekmekle yiyorduk), 1 yumurtalı domatesli omlet.
ara: 2 küçük armut, 5 siyah üzüm
öğlen: sebzeli köfte, pilav, yoğut
ara: 1 kavanoz karışık meyve püresi (biraz ömeyveye ağırlık verdik kabızlığı var)
akşam: muhallebi

az yemiyor ama yine zayıf yine zayıf nereye gidiyor anlamıyorum.

dun kahvaltıda bır yumurtanın sarısını bir kucuk domates 2 tane zeytin bir kasık tahıllı mama.
kahvaltıdan bir saat sonra 150 anne sutu
ara bır danonino 50cc meyve suyu(armut ve kıraz karasımı)
oglen mercımek corbası bıraz yogurt(devam mamadan)
ıkındı frisokrem dıye bır mama aldık icinde 8 tahıl ve 4 meyve var onu yogurtla hazırladım yedı
aksam sehriye corbası vardı yemedı iki kofte yedi ve 50 cc meyve suyu icti (uzum ve kiraz)
yatmadan onca 170 cc anne sutu icti.

bugun kahvaltıda peynır. ekmek ıcı. kızılcık recelı. tereyagı. yarım meyve puresi. bır danonino yedı daha sonra 150 cc anne sutu
ara ogun 60 cc meyve suyu ıctı(armut kıraz uzum bır cay kasıgı dut pekmezi)
Oglen bır kofte.pılav.yogurtlu corbası hazırladım
ıkındı yogurt ve mevelı tahıllardan vermeyı dusunuyorum
aksam ıcın daha karar almadım

Son düzenleme:
kızlar ben menüyü fixledim ondan artık yazmıyom pek ..

sabah bir gün yumurtalı bir gün meyveli kahvaltı tabağı hazırlıyom işte malum peynir tereyağı zaytin ezmesi pekmez bisküvi artık ne katarsam.. arada meyve yiyo yoğurt yiyo akşam üzeri çorba akşam muhallebi .. aralarda emiyo gece de anne sütü artı devam sütü .. akşam sofrada pilav koydum önüne tavuk gibi her tarafa saçtı :)) yemek ne yaptıysam bulgur pilavı et tavuktan yediriyorum çorbalarımı hep kemik suyuna yapıyorum .. ekmek makinesinde 7 tahıllı undan ekmek yapıyorum 4-5 çeşit meyveyi karıştırıp yediriyorum cam rendeden geçirip .. işte böyle 1 yaşına 1 hafta var 10 kilo tam normalde kilosu .. sağlıklı büyüsünler .. bir ara zayıftı sanırım devam sütüne başlayınca toparladı gece beslenmesi çok önemli .. sütüm yetmiyodu çünkü.. iyice azaldı günde bi çay bardağı ilaç niyetine anca içiyodur..

efe sabah kahvaltisini kendisi yapiyor..
mama sandalyesine oturtuyorum önüne klasik hergünkü kahvaltiliklari koyuyorum..
kasar, zeytin , ekmek , bazen sandvic yapiyorum, sosis veya salam , bisküvi ,üzüm, elma, muz ve ya nektarin, meyve suyu.
kendi cani ne isterse aliyo yiyo tabagindan.
süper rahatim bu konuda .. tabii daginikligi düsünmezsek..

bugün öglende mantarli yogurtlu pilav yedi

arada bisküvi ve kek

aksamda firinda patates.

gece 4-5 gibi kalkar muhtemelen devam sütü icer.
sonra sabah yine ayni kahvalti ve günlük yemek ne varsa.

hilmiye afiyet olsun efe ye kızım bir haftadır bişey yemiyo hastalığından ötürü çok kötü bişeymiş sinir krizleri geçiriyorum çok üzülüyorum.. inş. yemeye döner..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…