Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kızlar b,rşey paylaşacağım sizinle. kızım 2 gün hiçbir şey yemedi resmen 2 gün de evdeydim tesadüf ve gözledim asla yemedi enerjisi tükendi melis asla bir yere başını koyup uyuyan bir çocuk olmadı o gün nereye kafasını koyarsa uyudu mama yedirmeye çalışırken bile bir döndüm mama sandalyesinde uyumuş. Neyse eşim de nöbetçiydi o gece gelmedi ertesi akşam geldiğinde çocuk açlık kokuyor dedi aç çünkü ama denemediğim yemek kalmadı 10 çeşit yemek pişirdim o gün. Neyse eşim girdi mutfağa yemek yaptı yeniden ve benimki hapur hupur yedi. Ben ağlayacaktım sinirden. Sonra bir sır verdi çocuklar sıcaktan yemezmiş klimayı açmıştı.
o günden sonra hep klimalı ortamda yediriyorum iştahımız geri geldi.
sıcaktan yemiyorlar yani yavrucaklar, bilginiz olsun.
aç kaldığı 2 güne yanarım.

kızlar gece ınek sutune geçtınız mı yoksa devam maması mı veriyorsunuz.ben 1 haftadır gece 1 su bardağı sutu bıberona koyuyorum 1 cay kasığı da seker atıp veriyorum.bız kahvaltılarda sıkıntı cekiyoruz.kızım yemek istemiyor.aşkito masallah senın efene.inşallah biz de alışırız kahvaltıya.ekmek yemıyor kahvaltıda.yoksa yumurta zeytın peynir domates yiyor.dün dr gıttık kan sayımı için.10 500 çıktı kılosu boyu da 82 cm.normal galiba .yatmadan muhallebi veriyor musunuz bide .şimdiden cevaplarınız için teşekkurler.

benim de sorularım arkadaslar; ben de kahvaltıda ekmek yediremiyorum, nasıl veriyorsunuz? baya baya bizim gibi bölüp mü yiyorlar? ne güzel maşallah yiyen bebişlere.
ben hala emziriyorum ancak baya azaldı sütüm, gece hiç uyanmıyor ceren, sizce ben arada bi alıp uyurken emzireyimmi? bebekken de böyleydi,2 aydan sonra hiç kalkmadı desem yalan olmaz, o zamanlar alıp emziriyordum ama şimdi alsam uyanıyor zor dalıyor geri, ne yapsam ki?
ceren biberon almayan bir bebek oldugundan ben de inek sütünü nasıl verecegim onu düşünüyorum, veren arkadaslar ne zaman veriyorsunuz? yatmadan önce mi? muhallebi yerine yani? gece de inek sütü versem benim süt iyice bitecek, napcam yaaa :bbo:

cnm bunu ben sordum doktoruma bazen süt bazen devam sütü verirsin dedi.. ekmeği de yoğurduna doğra çorbasına doğra istemiyosa zorlama bence tahıllı yedir ihtiyaç duymaz ..muhallebi tok tutsun gece rahat uyusun diye veriyorum ben .. gece de emiyo bi kere de devam sütü veriyorum.. kilosu boyu çok ii seninkinin maaş..

ben kahvaltıda küçük kopartıp ağzına veriyorum eline veriyorum kendi kendine yemeye çabalıyo atıyo hemen .. zaten doymuyo bisküvili yumurtalı bulamaç şeklinde tabak yapıyorum bi süre sonra .. gece uyanmaması gerekiyomuş artık büyüdüler canım zorla uyandırma bence acıksa uyanır zaten .. sütü de yatırmadan önce içirirsin artık.. tabii benim fikrim bu sadece bilemiyorum çünkü ben biberonda veriyorum ..

benim oglan muhallebi fln istemiyor.. ona özel 2 günde bir corba pisiriyorum.. onun disinda hep bizim yemeklerden yiyior.
gece defalarca inek sütü vermeye calistim ama istemiyor.devam sütü olacak.. ve illaki aptamil 3 olacak.. maymun yemio baska.

efe ekmegi isirarak yiyor.. öne iki cesit ekmek koyuyorum sabahlari.. yumusak ve sert. hangisini cani isterse onu yiyiyor
gece emzirmeni veya inek sütü vermeni tavsiye etmem.. uyumadan önece doyurmaya calis.
zaten dr demisti bana gece mama verme .. ihtiyaci yok bebeklerin die.
ben uyumadan 1-2 saat önce doyuruyorum.. uyumakta zorluk cekiosa biraz devam sütü veriyorum.

canım bizde bazı akiamlar inek sütü içine bal atıyorum, yada nestelenin ballı muzlusundan bazı akşamlar devam sütü veriyorum yakşam yemeğinde yediklerimizden atıltırıyorsa eğer az içiyor sütü gece de uyandığında mama yerine inek sütü ılıtıp veriyorum.sabahları da karışık kahvaltı yapıyoruz sütle,bazen omlet yapıyoruz keyfine göre veriyorumtabii şimdi sıcaklardan pek iştahı yok yiyebildiği kadar yedirmeye çalışıyorum

bu topik biraz öksüz kalmış ben yazayım bari konuyu açan olaraktan
duru sabah 8 gibi 6 bisküvili 240 cc devam sütü
öğlen uykusundan kalktıktan sonrada bi domates rendesini az pişirdim içine pişmiş yumurta sarısı ve ekmek ufaladım onu yedi bi kase.

afiyet olsunnn meleğimee..

bizde sabah yumurta sarılı bulamacı zor yedikk..şimdi bir veya iki danonee birde ıspanak yemeğpi yiyecek..

akşamdaa daha belli deil ama biber dolması içi ile yoğurtt olma ihtimali yüksek:))

afiyet olsun bebişlere maşallahh.
bende sabahları biberon maması (süt+bisküvi veya tahılllı pekmeli mama)vermeye çalışıyorum ama içmiyo velet. 100ml anca içiyo oda zorla. sabah 9.30 - 10 gibi kalkıyor. ille kahvaltı yapacak bizimle ne yiyorsak onada veriyorum bayağı yiyor.. önceden bulamaç hazırlıyordum khvltıyı az yiyordu çünkü şimdi kahvaltıda güzel yyiyor bulamaçı istemiyor .10.30 - 11.00 gibi yapıyoruz kahvaltıyı 12-12,30 gibi uyuyor 2,30- 3 gibi kalkıyor sonraki öğünü 3.30 gibi yiyor. çokmu ara veriyoruz yemek aralarını ya . :uhm:yatmadan öncede yediremiyorum yemiyo velet. uykusu olduğu için huysuzluk yapıyor.

afiyet olsun yarasın hepsine.bizimki sabah kahvaltısını yaparken huysuzlanıyor.imreniyorum size.

bizim kahvaltimiz biraz gec olur saat 09.00-09.30 gibi olur.
bir yumurtanin sarisi 1/2 kibrit kutusu peynir karastirip yer
bir danino ve 2-3 kasik tahil mamasi karastirip yer
meyve 1/2 armut ya da 1/2 muz boyle yemese meyve suyu yapiyorum 50=80 ml icer.
bir saat sonra Anne sutu icer.
Oglen uyumadan once keyfine gore biraz corba ve yogurt corba istemiyorsa meyve ve yogurt.yani cok kez ikindi yecekler oglen oluyor ve sonra ikindide corbasini yidiriyorum.
saat 3 gibi ikindi yemeyimiz ve ondan 2-3 saat sonra tahilli meyveli yogurt yer
yatmadan once biraz corba icer ve uyumak uzereyken anne sutu icer

afiyet olsun yarasın hepsine.bizimki sabah kahvaltısını yaparken huysuzlanıyor.imreniyorum size.

canim bizimki de kahvalti etmek istemiyordu.simdi kalktiginda 50 ml kadar meyve suyu veriyorum biraz su ve ancak 1 saat sonra kahvalti ediyor.yani biraz oynuyoruz uykusu iyice acilsi acisin oyle kahvalti ettirmeye calis.bir kac gun sonra etmeye baslar.

canım bızımkı de 10.00 gibi kahvaltı yapıyor.dediğin gibi yarım saat sonra veriyorum.iştahla yemiyor zaten zayıf iyice zayıflıyor ve ben bunu felaket takmış durumdayım.yolda yaştaş olan bebeklerın kilolarına sürekli bakıyorum.tatilde kayınvalidem bana kendine bakıp bebeğe bakmamışsın dedi çook üzüldüm.arı poleni yedirsem faydası olur mu.bi bilginiz var mı.bu arada kızım 13 aylıkken 10500 kılo 82 cm.allah sağlık versin gerisi boş.fakat ben başkalarını çok kafaya takıyorum galiba.

anim masallah kizina kilosucok iyi boyu uzun oldugu icin zayif guzukuyor.Benimki 12 aylik sadece 77 cm.Sen kimseyi dinlememen lazim.Ve bir anneye cocuguna degil kendine bakmissin diyen de ne bicim insan ise artik.Bak bal icin bilmiyorum ama balik yagi istahi acarmis.Yemeklerde hep birkac tane havuz tohumu yada biraz ama cok az defne yapragi koy onlarda istah aciciyimis.

duru bugün sabah
8 gibi yine klasik olarak 240 cc devam sütü içti
arada bi danino
13 bi kase bulamaç (bebe bisküvisi+peynir+yumurta+yarım muz)
17 bi kase domates çorbası içine ekmek ufaladım
arada yine bi danino ve bi çeşit meyve yer
yatarkende muhallebi

kanay bencede bebeğinin kilosu gayet güzel fikriyeninde dediği gibi boyu uzun olduğu için zayıf duruyodur yoksa çok normal kilosu hiç zayıf değil.başkalarını takma boşver kayınvalidende patavatsızlık etmiş.

bugun kahvaltida yumurta.peynie,danino ve 8 tahil mamasi
arada meyve suyu(uzum.armut ve dut pekmezi)
oglen corba(kabak,havuc,taze sogan,domates,kuzkuz ve pirinc) ve 1/2 armut
ikindi bir ddanino icine 3 corba kasigi tahil mama ve 100 ml meyve puresi(ananas,seftali,elma.uzum, dut pekmezi) ben bisey atistirirken 4 tane zeytin yedi ve biraz ekmek
simdi corba yaptim uyaninca yer insallah-corba patates,havuc,ispinak,iermik birkac damla zeytin yagi da eklerim yaninda yogurt da vercem
yatmadan once biraz meyve ve yogurt ve maglesef biraz anne sutu

biz bu sabah erkenciydik 7:30 - 8 gibi kızımla birlikte kahvaltı ettik.. sonradan sütün içine peynir cicibebe ve tahin ekledim onu yedirdim..öğlende domatesli makarna yanında yoğurt ikindi pirinçli domates çorbası ..akşam üzeri armut rendesine pekmez kattım ekmek rendeledim.. sofrada yediklerimizden atıştırdı diyemicem daha çok ortalığı dağıttı :)) ama çatalıyla almaya çalışıyo filan öğreniyo bişeyler :) muhallebi yedirip yatırıcam gece de pınarın 1+ devam sütünü vermeye başladım.. aralarda az da olsa hala emiyo..

mervenin kilosu 10 boyu 74 .. nerdeyse 13 aylık sayılır.. biraz da genetik bi durum bazısı boyuna bazısı enine gidiyo .. diğer bebişlerle kıyaslama bizim türk toplumuna has tam bi hastalık bence .. aaaaa daha yürümedi mi diyolar bana da .. :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…