Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

yurumek icin daha zamani var 15 aya kadar zamani var.

kanaycım senin kuzun iyi maşalah boşa takılıyorsun bizimkjide 78 cm 10100 gr erkek çocuğu olmasına rağmenn artık ben taşan taşa vurim kendimi:)))

üstelik kan değerleride düşük çıktı..
sen boşuna üzülüyorsun canımm gayet iyi kuzun boşuna takma sağlığı yerindeee çok şükür..

canim bizim de kan sayimi yapildi ve hemoglobin dusuk cikti 10.8 ve 2 ay kan ilaci devam edecez.Siz kan ilaci verecekmisiniz.verecekseniz hangi.biz ferrum veriyoruz ama dislerini boyatiyor.degistirmek istiyorum.

fikriye seninki ne kadarlık kuzun canımm..biizmki tam 13 aylık 2 gün sonraa..
bizimkininde 10.7 çıktı birkaç değeri daha düşükmüşş
oda benim suçumm fazla vermedim santaforu devitte sayılı vermişimdirr dışardan verilenn böbreklere ikinci bir yükk..birdee
şimdi artık tüm mamalar demir takviyelkii yabancı ülkelerde artı demir ve kan ilacı verilmiyorr..

ben şimdi doktor sölemedi ama ferro sanol başladm kilosuna göre damla veriyorum 10 damla..mutlaka su veriyorumm o diş boyama işi ilaç bitince kendilliğindne geçiyormuş şeker sıkma canını...
birdee devamlı etli yemekler vermeye başladımm..ve c vitamini olacak şeylerle kan ilacını vermeye özen gösteriyorumm..

valla bi nasıl büyüdük şaşıyorum kan ilacı devitt bunlar nerde kuru ekmeğe muhtaçtık..
Allah sağlık versin hepsineee...bakalımm biraz kullanalımdaa ölçülmesi gerek tekrar 3 ayda bir kontrol edilmesi gerekiyormuşş..

bizde de kan düşük çıktı.haklısın teknocuğum ne kan sayımı ne devitle büyüdük.yeni nesil hormonla büyüyünce böle oluyor işte.bizde tarlada domates yamek lüks değildi.şimdi organik dıyor hava atıyoruz .çocuklar ne yapsınlar.10.3 çıkmıştı.fakat kan sayım makınası bozukmuş.düşük çıkarıyormuş.1 ay kullanın dedi.o da çocuğun gelişimi için önemlıymiş yani zayıflayabiliyormuş.
havuç tohumunu da deneyeyim.bu yaştaki çocuklara zararlı olmaz inşallah.
bugun antep fıstığını çörek otuyla ezdim.bala kattım sütüne katıp gece vereceğim.1 çay kaşığı.hergun vermeye çalışacağım.zekası için çok faydalıymış.allah onları her yönüyle korusun inşallah.

kanaycım saol canımm...çerezler için doktora bir danış istersen bazıları ağır geliyormuş bebeklere..
kan ilacını meyveyle vermeye çalış...

bizimkininde parmaktan aldılar kanı azıck doğrumu ölçtüler bilmiyorum canımm..

maşallah canım yavrunaaa kahvaltınız geç değil canım bana göre tabi. biz 10-10.30 gibi yapıyoruz. yerimseniben

aynnen bende büyük oğlumda çok yaşadım böyle şeyler hatta benim kendi anem çok karışıyordu bakamıyorsun diyordu her ay düzenli doktora götürürdüm kontrole gayet sağlıklı derdi şişman çocuk sğlıklı çocuk demek değil. kilonuz gayet iyi canım boyunuzda uzun. benim 2. bebişin iştahı iyi yiyior şimdi diyor annem demekki çocuğun yapısındanmış ama sen üzüldüğünle kalıyosun hertürlü büyüyorlar merak etme allah sağlık sıhhat versinn. kimseyide takma kafana canım a.s.

kanaycım ben öleyim o zamann ege 13 aylık 9 kiloyayakındı ama simdi dişlerden 8500 çıkıo boyuda 75 cm bende takıyorum kafama çokk bunaldımdayım resmen yemio die ama inanılmaz hareketli ve sağlıklı kilosu az ama yapıcak bişeyim yokk bende küçükken ölemişim kürdan gibimişim banada diyorlar ne kdr zayıf die insanlar çok mal hemen şişman bi çocuk gördülermi kıyaslama yapıolar deli oluyorum her cocuk aynı deilki yapısı farklı hepsininn

canım benim kızım da öyle 12ay kontrolünde 8.600 dı, boyu 75 cmdi. Kızımda çok sağlıklı ve hareketli, 11 aylık yürüdü önemli olan da sağlıklı olması. Hala anne sütü emiyor sanırım onu bırakınca kilo alacak, çok güveniyor memeye. Ben de takmamaya çalışıyorum ama insanların şu lafları deli ediyor beni.
pıtırcık, cimcime, küçük surat vs. diye seviyorlar

benimkide hiç bişi yemi deliricem artık wallaa çok guzel yiyodu 5 öğün yiyordukk
sabah ciicbebe peynir yumrurta ve bal koyup yediriyorudm
öğlen çorbasını bir kase yiyordu için eyoğurtta katıyordum
çorbadan 1 1 bucuk sat sonra 2 tane meyveli yoğurt yiyodu
ikindide kakaolu bisküviyi çok sevmişti onu sütle karıstırıp bir tabak yiyodu
biz yemek yerken bizimlede yiyodu az da olsa gece yatmadan muhallebi 1 kase yiyodu

dün sadece sabah3 kaşık kahvaltı yedi
öğlen yemek vardı tavuklu patates 2 kaşık bile yemedi çorba ısttım 2 kasık belki yemiştir yoğurt çıkardım ki çok severdi meyvelileri 2 kaşık yedi kaçtı
babamız gelince çorba yiyecektk verdi ona acıkmıs herhalde bişi yemeyince yarım tabak fln çorba içti
muhallebisinide yemedi gece az karpuz yedi dün yediği sadece bu kdr çok üzülüyorum çokkkk nolucak bilmiyorummm

hepimizin derdi aynı galiba.gerçi dert demeyelim ama...insanların konuşmaları aldıkları tebiyeyi ve eğitimi gösteriyor.yani aile içi eğitimi.kıyastan nefret ediyorum zaten.kardeşim banane başkasının çocuğundan.neyse...canım ne diyeyim rabbim çocuklarımıza hastalık vermesin.kan sayımı yaptır muhakkak onun da etkısı olur.

canım kan ilacıyla beraber vitamin de veriyor musun.beraber kullanılması gerekşiyor.hem de çocuğun iştahını açıyormuş.supravit şurup kullanıyorum ferrozinc şuru

benimki 12 aylik ben de kan ilaci ara ogunle beraber vermeye calisiyorum yani meyve vermeden once.Meyveler c vitamin zegin oldugu icin demirin emilmesine yardimci olur.Etli yemek gunde bir kez veriyorum ya oglen yemeginde yada aksam yemeginde.ben de ilactan sonra hep su icirtiyorum ama yineden disler beyaz degil.Insallah kan ilaci bitince onlarda beyzlar.Bizde 2 ay sonra tekrar kan sayimi yaptircaz bakalim Insallah iyi cikar sonuclar.

bugu kahvaltimiz saat 10 yapti bizimki biraz gec kalkti.Bugun degisiklik olsun diye biraz sehriye kaynatim icine peynir, yumurta ve tereyagi ekledim seve seve yedi ama sanki az yedi gibime geldi 30 ml meyve suyu de icti baska bir sey istemedi demekki doyumustum diye dusundum.
Ben kahvalti ederken bir kac kez salamdan isirdi birkac uzum isirdi atti.
Sonra parka ciktik orda bir hurma yedi ve anne sutunu icti(ramazan ama ne yapalim bebekler icin uruc oglen kadar sonra urucunu devam eder))))))
eve gelince uyukusu geldi zarzor bir danino ve bir kavanoz meyve puresi yedi
sabah sehriyeden kaldi biraz ispinak ve havuc kattim kalkinca bunu vercem
2-3 saat sonra tahilli mama ve yogurt vercem
aksam icin dolma yapmaya dusunuyorum
biraz meyve ve anne sutu veririm uyur INsallah.

ben burayı yeni gördüm yazıyım bari
sabah kahvaltısı peynir,yumurta,zeytin ezmesi,pekmez,bal karıştırdım sütle onu yedi yatırmadan öncede kabak yemegi yedi yattı uyanınca yogurt çorbası içecek sonra yerse meyve yemesse mama sonrada yatış:)))

kanay gelir saçını başını yolarım senin haaklava:klava:daha ne olsun maşallah bebegine demekki benim kız sende olsa hepden sıyırırsın kafayı:roflol::roflol:

bekliyorum hayatım bence

benim cadı bırakmadı yazayım.bence kilosu önemli değil fakat işte çevre canım.kızına da afiyet olsun yarasın maşallah.biz de sabah 1 dilime yakın peynirli börek 1 domates ve meyve suyu
öğlen mercimek çorbası içine ekmek koydum 1 kase de yoğurt.
ikindi 1 armut
akşam 18.00 gibi de pirinç pilavı tavuklu patates ayran
şimdi de bi kase muhallebi yaptım soğumasını bekliyorum.

canim daha ne yesinki yavrum yeter o kadar.Bak ben de kiziyorum sana bebegin hem ilo hem boyu cok iyi.Bundan sonra kim ne demis dinlemeyeceksin.Herkezi dinlersek kimi zayif der kimi sisko.Aman onemli olan dr ne diyor ve bebegin sagligi baska bir sey onemli olmamalidir.

sabah 240 cc 7 bebe bisküvili devam sütü
arada iki danino
öğle uykusunu uzun uyuyunca kahvaltı kaynadı
uyanınca peynirli makarna yedi 100 cc de elma suyu içti.
akşama allah kerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…