Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

bugunku menumuz
sabah herzamanki gibi peynir,yumurta,zeytin ve meyve suyu.bu sefer tahil mama istemedi sut verdim
ara bir ceviz ve anne sutu
oglen biraz gec yapti bulgurlu corbasi baya yedi ondan yanina birsey vermedim
ikindi icin meyve suyu,yogurt ve kek hazirladim birazdan yidirecem
aksam taze fasuliye ve yogurt
yatmadan once anne sutu

bugun kahvaltida inek sutu verdim.Pinarin ilk adim bebek sutu var 6-12 ay arasi vitamin ve mineralle zenginlestirilmis.Vanilya tadinda bizimki severek icti hic tepki gostermedi.Deneyin belki bundan sizin bebekleriniz de icer.

mayalıhamur sütü ilk kezmi verdin cnmm anne sütü alıyormu bende istiyorum alıştırmak çok ama içemedi benim sıpa fikriyenin dediği gibi çay kaşığıyla deniycem vermeyi belki öle alışırr

canim arkadasim bebegi de baya emiyor massallah deyim nazar olmasin.O da baska sut icmek istemiyor belki anne sutune alistigi icin.Sonucta anne sutun tadi en guzeli onlar icin.

öle fikriyecimde ben kesicem memeden haftaya gidicem memeleketime annemlerin yanına izmire orda kesmeyi düşünüyorum hem artık onun bir faydası yok hemnde daha ii yer die düşünüyorumm çünkü zorla yiyoruzz kıyamıyorum ama bakıcaz artık o yuzden süte alıştırmak istiyorumm
sanberk baya kilolu sanırım resimlerde öle gözüküoo bizimki zayıf 13 aylık 9 kilo çok hareketli ama yeme problemmiz var iştee

fikriye tqze fasulyeyei ezerekmni veriyorsun geveleyebiliyormu benn yutacak kadar eziyorumm bzen etkiyse zondodan geçiriyorumm yyiyebilsin diyee..

meliscim geçmiş olsun kızına canım çok şükür atlatmış normal kilosuna döner kısa zamanda merak etme.
duru bugün
sabah 5 gibi kalktı baktım yatmıyor 120 cc devam sütü verdim içti yattı
10 gibi 240 cc 7 bisküvili devam sütü
arada ben kahvaltı yaparken peynir,yumurta,ekmek
öğlen dışarı çıktık eve geç kalınca bi kutu çilekli süt içti yani 200cc
arada bi şeftali 8-10 kara üzüm ve bi danino yedi
akşam bi kase ekmek ufalanmış mercimek çorbası
yatarkende muhallebi verip yatırıcam.

hepinizin bebişlerine afiyet olsun sağlık sıhhat olsun inşallah.

fikriye tqze fasulyeyei ezerekmni veriyorsun geveleyebiliyormu benn yutacak kadar eziyorumm bzen etkiyse zondodan geçiriyorumm yyiyebilsin diyee..

Eger bizim yemeyimizden veriyorsam eziyorum eger ona ozel yaptiisem kucuk kucuk kesiyorum oyle pisiriyorum.arada da buk parcalar eline veriyorum kendi kendi yesin cok da hosuna gidiyor.

canim benimki 12 aylik kontrolunde 11.640 gr iyidir ama boyumuz kisa 77 cm ondan da biraz tombis duruyor.
canim memeden kesmeyi dusunuyorsan gogus pompan yoksa al.normal sute alisana kadar biraz sut sayip verirsin.Bu aylarda en az 210 ml sut icmesi gerekiyor biraz yogurt,peynir gerekli miktara ulasirsiniz.hala devam sut icmek istemiyorsa ilk bastan anne sutuile karastirabilirsin oyle de verirsin.mesela 30 cc hazirlanmis mamaya 60 cc anne sutu eklersin bir kacgun sonra 50 50 yaparsin boyle bir hafta yada 10 icinde alisir.
Emzirme sikligini azaltmaya denedinmi?Bi sabah aksam emzirsen belki de gunduz yemeye baslar.

Gecmis olsun bebisine canim.Kilosu az diyoruz 9 10 falan ama aslinda bu kilolar cok normal aslinda soyle baktim ki butun bebekler hemen hemen u donemde yeme problemleri oluyor ve fazla kilolu degil bence endise edilecek bisey yok ama anne yuregi yavrusunun yemesi ve hastalanmamasini ister.Bebegim raharsiz olunca bagslik sistemi gelisiyor diye dusunuyorum ve kendi kendimi rahatlamaya calisiyorum.

saol fikriyecimm memeyi gunduz vermemyi deniyorum ama maleseff yalnız oldugum için butun beni gördüğü için yakalrıma yapışıo vermeyince ağlıo deli gibi veriyorum sonunda oyalayım diyorum ama beni gördükç ememe istio o burda mümkün olmuo yani izmirde ins kalabalıkla unutur bir an önce popmpamda yok alayım o zmn yada elimle sağarımm ins öle içerr pek sanmıyorum bberonla onuda alıcagını memeden içmek çok hoşuna gidio dişlerinide kaşıoo ısırıo rahatlıo herhaldee ins kolayca keebilirm tek isteğim bu ne bebegim nede ben üzülürüm keserken ins

bizimkide sabah cicibebe sütle ezilmiş peynir yedi yumurta ve bal vermedim bugun
2 saat sonra fln 2 tane meyveli yoğurt
saat 2 gibi tarhana çorbası yoğurt koydum içine e uyuttum
kalkınca bizimle yer belki makarnayı sevio dün kuskus yedi baya bugunde belki yer sonrada muhallebii

bugün bizim zilli kahvaltıyı tam yapmadı yaa
yatmadanda patatesli etli yemek vardı kemik suyuyla yapmıştım blendardan geçirdim verdim kalkıncada şehriye çorbası sonrada allah kerim:))

bugün bizde
6 da 240 cc devam sütü
10 da 10 bebe bisküvisi,bi yumurta sarısı,6-7 kara üzüm,yarım ceviz sütle ezdim yedirdim.
14 de bi domatesi az zeytinyağda öldürdüm kıyma ekledim az sulandırdım ekmek ufalayarak yedirdim.
arada iki danino
şimdi elinde armutunu yiyor
biraz sonrada mercimek çorbası içiricem bi kase
yatarkende muhallebi veririm.

sabah yumurta,peynir,tahil mama bir danino.biraz sut biraz meyve suyu icti,Bugun meyve suyu fazla yapmistim dun yetmedigi diye ama pek icmedi.Kalani ve biraz daha meyve ekledim ve hasladim hazir olunca biraz dut ve uzum pekmezi ekledim.Ara ogunlerinde verdim.
oglen yatmadan once bir ceviz biraz meyve nektar ve anne sutu verdim uyudu
kalkinca mercimek corbasi
ikindi yoktu bugun oglen yemeyi gec oldugu icin direk aksam yemeyi yedi
domates soslu makarna
simdi anne sutu icecek ve uyur.

fikriyecim anne sütü derken emziriyomusun yoksa sağıptamı veriyosun yoksa daha önce sağdığın sütlerimi veriyosun.afiyet olsun sarı paşaya

fikriyecim anne sütü derken emziriyomusun yoksa sağıptamı veriyosun yoksa daha önce sağdığın sütlerimi veriyosun.afiyet olsun sarı paşaya

AMA PASA GEL GOR HAZICI HAZIR VARKEN niye ugrassinki .Nasil olsa anne sagcak tatli sutu vercek.
Sagdigim sut veriyorum canim,Maalesef depoladigim sutler fazla degildi onlarida tukketik.Aslinda bulgaristanda depoladigim var onlari da sutum kesilince oraya gidip kullancaz.Ama gozuktigi gibi cok yakinda gidecez sevinsem mi sevin mesemi bilmiyorum.Seviniyorum annecigimi gorcem diye ama cok uzuluyorum yavrucuma sut olmayacak diye.

canim bebegin memeye cok duskun ise gercekten yardimina ihtiyacin olabilir.Bak daha buyuk bebeklerin annelriyle danis onlar daha tecrubelidir faydali bilgi verir.Ama ilk bastan sute alisina kadar kendi sutunden verirsen iyi olur.

arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kızım dün fena değildi bugün daha iyiydi. Koşup oynamaya, konuşmaya başladı, iştahı da yerine geliyor yavaş yavaş. Tatilde güzel kilo aldırmıştım, 12. ay kontrolünde 8.600dü 9 civarı olmuştu bu ay, hastalık sonrası yani şimdi 8.500 tarttım eridi kuzucum. Ne yapalım sağlık olsun. Zinedila ege hem hastalık geçirmiş hem de diş falan diyorsun, Melis ne hastalık geçirmişti ne de diş çıkardı (hala dişimiz yok) ona rağmenzayıf, diş çıkarınca düşünemiyorum hiç.

bizim doktorumuz da yazın uygun değil ama kışa doğru memeden keselim beslenme programı hazırlayalım dedi.

canım sizin bebişlerin dişleri var hiç korkma yer, benim kızın dişi yok fasülyeyi ortadan 2ye kırarak pişiriyorum kendimize yapınca, veriyorum yiyor. Üzümleri taneleri ile yiyor bir çok şeyi nasıl yiyor şaşırıyorum dişsiz haliyle.

Canım ben de devam sütleri aldım içmiyor ne yazıkki kaşıkla deniyorum hergün ama 2.ye ağzını açmıyor. Zaten işe başladığımda da sağmıştım, biberondan bardaktan içmemişti mecbur kahvaltısına katmıştım. Memeden emdiğinden başka (ki miktarı nedir hiç bilmiyorum) sıvı nerdeyse hiç tüketmiyor, tatilde güzel su içiyordu artık günde 1 çay bardağı oyunla içiriyorum, meyve suyu da sevmiyor ne yapacağız bilmem.

benimki de tatilde meme meme diye saldırıyordu sürekli, şimdi işe başladım biraz rahat ettim. Benim kızım da biberon bilmiyor hiç. İnşallah başarılı olursun canım ben de cesaret edebilirim.

sabah 1 küçük labne peynir, yarım domates, biraz pekmez ve ekmek
sonra üzüm
öğlen etli yemek sebze (kabak, brokoli) haşlama
sonra üzüm kek
ben işten geldim biraz meyve püresi yedirdim yarım kavanoz yedi
akşam 1 kabak dolması, biraz pilav, 1 dilim peynir iftar sofrasındaydık masadan ne istediyse verdim.
yarıdan fazla krem karamel (boluludan almıştık istedi verdim, neredeyse bitirecekti benimkini cadı)

genelde 2 öğün sebze, 2 öğün meyve yedirmeye çalışıyorum kabızlık probelmi var biraz, eşim çocuğu light besliyorsun tabi kilo almaz diyor ama 2 gün üst üste pilav makarna patates yesin hemen kabız. Bu kadar az su içen çocuktan başka ne beklenirki.
bi de akşam az yiyor muhallebi artık hiç sevmiyor, değişik şeyler deniyorum bende, sütlaç, irmik tatlısı, puding falan.

sabah cicibebe yumurta bal peynir
arada 2 tane meyveli yoğurt
saat 2 gibi et sulu tarhana çorbası
şimdi uyuyor kalkınca makarna yediricem yerse akşamada bugun belki puding yaparım seviodu onu yediri uyturumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…