Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

ewet fikriyecim çok zor oluoo walla yapışık yaşıyoruzz haftaya bakalım gidince bakıcm kesme işine bazıları biranda kesme dio ama bir anda kesmek en iisi bence yoksa gunduz vermeyip gece versem gunduz nasıl oyalıcm geceye kdr ya hep vercksin ya hiç vermceksin bencee bakalım gideyim geleyim yazarım sizlere..

cnm ben de meyve sebze ağırlıklı besliyorum merveyi .. süt yumurta peynir yoğurt da yiyo hergün mutlaka artı olarak genelde çorba oluyo ben de çok kilo aldıran şeyler vermiyorum galiba .. bisküvi günde 5-6 tane , ekmek içi de anca bir dilim yoğurduna çorbasına hepsi bu .. CADIARZU
bi de etli yeşil fasulye yaptım blendırdan geçirdim ben blendırdan geçirmesem katiyen yemz onu da öğürerek yedi.. hastalığından sonra böyle oldu daha yemek tabağını görünce kusma hareketi yapıyo :bbo:

gece sahurda bi armut rendeledim bi raz süt 3-4 bisküvi az bal aatım yedi.. öğlene doğru bir yumurta beyazını yarım veriyorum sevmiyo hiç, peynir çok az tereyağı tahıllı ekmeğinden ufaladım bir kaç tane de fındık attım blendırdan geçirdim tadı kötü olcak ki istemeyerek açlıktan yedi :) yoğurt içine şeftali rendeledim az da ekmek ufaladım akşam yeşil fasulye yatarken muhallebi .. gündüz 2 kez azıcık emdi gece de 1 kez emer .. devam sütü içer.. bunları hep az az yiyor..zorla yani

febicim tam bir kısır döngü bizimkisi, 15 gün eşim besledi kızımızı sen light besliyorsun dedi, bakliyat pilav makarna falan, 15 günde 300 gr aldı ki biz bunu 1 ayda ya alıyoruz ya almıyoruz. Ama çocuk kabızlıktan kurtulamadı bu süreçte. Mecburen bu şekilde besliyorum aslında geleceğinin temellerini de atıyoruz küçüklükte ne kadarsebze meyve yese o kadar alışkanlık yapar diye düşünüyorum.

sabah domatesli omlet yarım labne pekmez ekmek içi
ara üzüm
öğlen kabak domates dolması etli, biraz yoğurt ekmek içi
ara meyve püresi yarım kavanoz yine üzüm (üzüme taktı başka birşey yemiyor bu ara)
akşam 1 büyük dilim fırın makarna tavuk patates (tam kabız yapacak şeyler sabaha kayısı yiyecek mecburen)
biraz irmikli puding
emdi uyudu gece de 2 kere uyandı.

melis hiç su içmiyor bir insanın hiç su ihtiyacı olmaz mı, gerçi bana çektiyse olmaz kışın hiç su içmeden geçirdiğim günleri bilirim. tatilde 1 çay bardağını bir seferde bitiriyordu yarım litreden fazla içiyordu günde. Şimdi 1 çay bardağını bulmuyor bezen yarım çay bardağında kalıyor dünkü gibi.
Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz var mı?

egede sabah herzamanki gibi cicibebe sütle ezilmiş peynir süt ve bal vermedim bugun
1 saat sonra 2 tane yoğurt
2 gibi çorba yoğurt içinde
şimdi uyuyor kalkınca meyve vericem elma armut seftali
bizimle yerse yer yemezse akşama muhallebi

melisicm meyve suyu falanda icmiomu senide emdiği için ordanda alıodur suyunu ama genede içmesi lazım tabiki havalarda sıcakk az az da olsa yeter ona yetceği kadar içiodur kuzu merak etme cnm

bizimde kahvaltı karışık her zamankinden
yatmadan erik şimdi uyuyor
kalkınca tarhana çorbası
akşam yerse bizimle tavuk
en son mama

ben cici bebe vermiyorum ya karışımı koyulaştırmak için mama katıyorum bi ara cici bebeleri tavsiye etmiyolardıya ne bilim mamayla karıştırıyorum
dün akşam pilavla et yedi şaşırdım kuzum nasıl sevdi

arzu bende vermiyorum hiç cicibebe...birkere aldım sanırım bendee..en fazla 3 kez yemiştirr..

bende sütlü pirinçşli koyuyorum kahvaltısınaa..
çorbalarında da varsa bebe ekmeği yoksa ekmek içi koyuyorumm..
ekmek koymazsa pilavım varsa onunlaa yediriyorumm..

beni,mkide ilk defa ağzını zorlamadan açıp yemek yiyorr alışmaya başladı sanırımm..

ama sabah akşam pekme zveriyorumm..artık..kanı biraz yükselsin bakalımm..

pekmezi kahvaltıya karıştırıyorum ben sadece keşke verebilsemde akşamda versem
kız bu zilli herşeye agzını açmıyor agzına yatacak o zaman maşallah iştahlı yiyor mesela kahvaltı zulüm bize hala:))))
çorbaya bende ekmek koyuyorum çidonun evinde yememişti ya şimdi çok rahat yiyor alıştı

masallah kuzulara ben veriyorum cicibebe kimi onaylamıo ama benim doktorum vermişti ama ona bakarsak mamalardada katkı maddesi vardırr sevio cicibebeyi hem öle ne kdr yediğinide anlıyorum ii oluo pekmezi bende vericem kansız çıkmadı ama faydalı sabah akşam bi çay kaşığı vericemm

ben de sordum doktoruma cicibebeyi, sürekli danonede filan da bu tür söylentilerin çıkarıldığını bir süre sonra da kaybolduğunu bunlara iltifat etmememi söyledi.. ben de cicibebe veriyorum ama yine de tam böyle içime sinmiyo olduğu gibi şeker çünkü.. ama o tad veriyo yediriyo biraz da .. devam sütüne 2 tane atıyorum biberonda çok rahat içiyo bu şekilde ..

suyu merve de çok içmiyo meliscim.. süt ve çorbadan alıyo biraz ama bu sıcaklarda nasıl yetiyo bilmiyorum.. ben sorun etmiyorum susarsa içer diyorum ..

melisicm meyve suyu falanda icmiomu senide emdiği için ordanda alıodur suyunu ama genede içmesi lazım tabiki havalarda sıcakk az az da olsa yeter ona yetceği kadar içiodur kuzu merak etme cnm

yok meyve suyu da içmiyor canım meyveden ne alıyorsa o. Bugün 1 çay bardağı ancak içmiştir, o da oyunla. Biberon yok hiç ortalıkta kullanmıyoruz diye kaldırmıştım bardakla içiyordu hep, bugün çıkardım ana değişik bir oyuncak geldi tani içti biraz.

bizim doktorumuz gereksiz yağ ve şeker var içinde demişti (gerçi benim kızın ihtiyacı var :))
karpuza da gereksiz şeker ayrıca mideyi şişirir yemek yemesini engeller demişti.
ona göre aç kalacak kızım, herşeye bir kulp takıyor :)

ben de bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum bana çekti galiba kışın hiç su içmediim günleri bilirim bu aralar da 2 ltyi tamamlamaya çalışıyorum diyet takımıma verdiğim sözlerden ötürü. Yoksa 1 bardak yeter bana.

bugün sabah peynir 1 kibrit kutusu yarım labne pekmez ekmek içi yedi
biraz çok uyudu meyve öğününü veremedim aç uyandı
sebze çorbasıyapmıştım yemedi, fırın makarna ve sebze haşlama yedi yine biraz da yoğurt
sonra üzüm biraz çok yedi üzümü büyük bir salkım 30-40 tane vardır kışın ne yapacağız bilmem üzüm bitince yeni meyve bulmalıyız seveceği. yarım kavanoz meyve püresi (bunu hergün yedirmeye çalışıyorum çünkü demiri bununla veriyorum yoksa yemiyor).
akşam bizimle bir kabak bir domates dolma, biraz fırın makarna yedi kalktı masadan biz oturuyorduk hala. Geldi gitti yedi, tavuk ve patates. Ama ağzına bir lokma aldıysa 3 tur atmıştır sehbanın etrafında, ben de öyle yesem kilo almam :) annem döne döne başı dönüyor diyor yediğini anında yakıyor.

bosver o alcagını alıodur meliscim bizimkide hep gezerek yiyo
sabah cicibebe süt yumurta pekmez peynir
1 saat sonra 2 yoğurt
öğle şehriye corbası yoğurt
kalkınca meyve
bizimle pilav yer kabak yemeği yapıcam ondan yer
yatarkende muhallebi

bugun galiba Ege ve sanberk ayni yemekler yemis.
sabah biraz sehriye icinde yumurta,peynir ve tereyagi kattim.bir cay bardagi pekmezli meyve suyu.4 tane zeytin
ara yarim seftali,bir ceviz ve anne sutu
oglen biraz tavuk kiyima,patate,havuc hasladim sehriyenin kalana da ekledim tavuklu sehriye corbasi oldu.bir erik
ikindi iki corba kasigi tahil mamasi icinde bir cay kasigi tahin,bir cay kasigi pekmez ve bir danino ,5 tane uzum ve bir babymix
birazdan kabak corbasi ve tavuk pirzola ya meyve suyu yada ayran hangisini istiyorsa
yatinca anne sutu.

Meyve suyu icmiyor diyorsunuz ben doktura sormustum bunu oda gunde 100-120 ml gecmemesi gerekiyor yoksa yemek yerine midesi meyve suyu ila doluyor.Meyve suyu icmiyorsa bir bebek onun yerinde meyve olabilir.eger meyve yemiyorsa onun yerinde sebze verilebilir.
Bebeginiz su yada meyve suyu icmiyorsa bir iki zeytin verin sonra su yada meyve suyu vermeye calisin benimki hep icmek ister belki sizinkiler de icer.

fikriye haklısın galiba benimki su ve meyve suyu ihtiyacını meyveden alıyor galiba çok meyve yiyor bu ara benişm gibi yaz meyveleri seviyor.

sabah 3 dilim peynir ekmek içi çok az yumurta (canı istemedi bugün) pekmez
üzüm, 1 kurabiye
öğlen kıymalı semizotu yemeği, yoğurt
myve püresi, kek
balık, fırında makarna, domates

duru sabah
240 cc devam sütü (nestlenin almıştım ondan verdim ilkkez)
arada iki danino
öğlen 10 bisküvi,yumurta,peynir sütle ıslattım bi kase
arada bi kavanoz meyve püresi
akşam bi kase ekmek ufaladığım çorba (kıyma,patates,soğan,taze fasulye,domates,irmik)
yatarken muhallebi

bende çok az su içerim ama duru bu konuda babasına çekmiş sanırım :) çok su içer çünkü.gerek su bardağında gerek kendi bardağında heryerde su vardır evde gidip gelip içer.

Son düzenleme:
kızlar fırında makarna,kabak yemeği,kıymalı semizotu,tavuk pirzola gibi yukarıda yazılan yemekleri nasıl yediriyosunuz.duruya lokma lokma versem onun lokmalarıyla iki saate anca bi kase çorba içmiş kadar olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…