kızlar fırında makarna,kabak yemeği,kıymalı semizotu,tavuk pirzola gibi yukarıda yazılan yemekleri nasıl yediriyosunuz.duruya lokma lokma versem onun lokmalarıyla iki saate anca bi kase çorba içmiş kadar olur.
canım durunun çok su içmesi çok güzel bence bu hayatı boyunca kazanacağı en güzel alışkanlıklardan.
ben makarna tavuk köfte gibi kuru şeyleri önüne koyuyorum yiyor. Fırın makarnayı daha severek ve rahat yiyor çünkü hem daha kalın kolay tutuyor hem de daha yumuşak oluyor köfteyi ısırarak yiyor tavuğu lokma lokma koyuyorum önüne hem çok keyif alıyor hem daha güzel yiyor kendisi yiyince. O onları yerken ben de ağzına birşeyler koyuyorum.
Sulu yemeklerde de ekmeği suyuna batırıp eline veriyorum oyalanırkn ben kaşıkla ağzına veriyorum katı kısımlarını. Biraz uzun sürüyor ve biraz etraf batıyor ama çok mutlu yiyor ve yeme alışkanlığı kazanıyor.
6 yemek takımı var melisin, rengini beraber seçip ona yemek koyuyoruz, tabağı, bardağı, kaşığı, çatalı ve bıçağı (bıçağı henüz vermiyorum) ama kaşık ve çatalını çok güzel kullanıyor bir yere giderken de götürüyoruz.
meliscim ne güzel alıştırmışsın tebrik ediyorum canım.ben durunun önüne bikaç kez makarna koymayı denedim ama onları yemek yerine dağıtmayı tercih ediyor tabağı ters çeviriyor durduğu yerde durmadığı için haliyle halıyı falan batırıyor.sanırım bunu yemek yemek değilde oyun gibi görüyor.bunu daha sık yapmalıyım sanırım bide en aç olduğu zaman denemek daha iyi olur herhalde.
ayy maaşalllaaaahhhhh ... tebrik ederim nasıl alıştırdın yaws.. :uhm: sofrada mervenin önüne de normal tabak kaşık çatal koyuyorum bende içine pilav makarna atıyorum az tabii ama ayşegülün dediği gibi hoop tersini döndürüyo tabağı ne varsa yere .. elinde bişey yemiyo pek .. yesede katiyen doyumluk değil yanii .. 2 ısırık alıp ziyan ediyo..offf yaaa biz mi öğretemedik ne :umursamaz:
melisin tabak takımlarını pek merak ettim fotosunu koyarsan sevinirim .. melisi de yerken koy bakim nasıl yiyo cimcime .. özlemiştik zaten fıstığı Şeniz
ben de geçen gün iglonun dondurulmuş balığını aldım. oğlum çok sevdi. içinde 10 adet varmış. ben bir tanesini denemek için pişirdim. bayıla bayıla yedi. daha olsa yiyecekti. tavsiye edebilirim. lezzetli de.. yanına da brokili çorbası yapmıştım. içinde soğan havuç ve patates de vardı. pek keyifle yediği söylenemez ama yedi. bir de bi ara arkadaşlardan biri ekmeği nasıl yediriyorsunuz diye sormuştu. ben eti cici bebenin kızarmış ekmeklerinden alıyorum. sabah kahvaltısında 10 biskivi kullanacağıma 4 adet kullanıp bir dilim de ekmek koyuyorum. bir de çorbalarını da ekmekle yediyorum, kasenin içine önce dilimini koyup üzerine çorbasını döküyorum. bazan de normal ekmeği eline veriyorum. o şekilde yediği de oluyor. biz de ona göre tabak aldık ama önüne tabak konunca hemen tersini çevitiyor. mama sandalyesinin masası bizim için büyük tabak oldu artık. yiyecekleri lokma lokma oraya koyunca kendisi eliyle alıp yiyor. o yiyeceği aldı tuttu ağzına götürdü diyene kadar bende bir yandan kaşıkla beslemeye çalışıyorum. birşeylerle oyalamadan sadece yemek yemesi şu dönem imkansız görünüyor :) hepimize kolaylıklar.. :)
meliscim ne güzel alıştırmışsın tebrik ediyorum canım.ben durunun önüne bikaç kez makarna koymayı denedim ama onları yemek yerine dağıtmayı tercih ediyor tabağı ters çeviriyor durduğu yerde durmadığı için haliyle halıyı falan batırıyor.sanırım bunu yemek yemek değilde oyun gibi görüyor.bunu daha sık yapmalıyım sanırım bide en aç olduğu zaman denemek daha iyi olur herhalde.
kanaycım bşizim azı nerede daha bir dişimiz bile yok. Yok işte çıkmayacak sanırım :)
bizim iki gun once 8 ci disimiz cikti.Ama daha gec cikarsa daha iyi.Ben disleri temizlemekle cok sorun yasiyorum.Benimki hic sevmedi bezle silme parmak fircasi denedim sevmedi.En sonunda normal cocuk fircasi aldim bunu sevdi kendidi fircaliyor ama ne kadar bira ben de yardim ediyorum ama yineden cok iyi fircalanmiyor.
bebekleriniz kan ilaci yada vitaminlerini icmek istemiyorsa suyun icine koyun benimki boyle iciyor.Sabah kalkinca hemen su ister ben de suyun icine kan ilacini katiyorum hic anlamadan icer.
arkadasimin bebegi 1 bucuk yasinda o vitamin sisesini eline veriyor o da meraklanip siseyi annesine veriyor icmek istiyor ve boyle icirtiyor.
ümitsiz olma canım.doktorun normal diyorsa sorun yoktur canım.annem bole seylerın ırsi olduğunu söyler.senın ya da eşinin gec mı çıkmış acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?