Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kızlar fırında makarna,kabak yemeği,kıymalı semizotu,tavuk pirzola gibi yukarıda yazılan yemekleri nasıl yediriyosunuz.duruya lokma lokma versem onun lokmalarıyla iki saate anca bi kase çorba içmiş kadar olur.

canım durunun çok su içmesi çok güzel bence bu hayatı boyunca kazanacağı en güzel alışkanlıklardan.
ben makarna tavuk köfte gibi kuru şeyleri önüne koyuyorum yiyor. Fırın makarnayı daha severek ve rahat yiyor çünkü hem daha kalın kolay tutuyor hem de daha yumuşak oluyor köfteyi ısırarak yiyor tavuğu lokma lokma koyuyorum önüne hem çok keyif alıyor hem daha güzel yiyor kendisi yiyince. O onları yerken ben de ağzına birşeyler koyuyorum.
Sulu yemeklerde de ekmeği suyuna batırıp eline veriyorum oyalanırkn ben kaşıkla ağzına veriyorum katı kısımlarını. Biraz uzun sürüyor ve biraz etraf batıyor ama çok mutlu yiyor ve yeme alışkanlığı kazanıyor.
6 yemek takımı var melisin, rengini beraber seçip ona yemek koyuyoruz, tabağı, bardağı, kaşığı, çatalı ve bıçağı (bıçağı henüz vermiyorum) ama kaşık ve çatalını çok güzel kullanıyor bir yere giderken de götürüyoruz.

meliscim ne güzel alıştırmışsın tebrik ediyorum canım.ben durunun önüne bikaç kez makarna koymayı denedim ama onları yemek yerine dağıtmayı tercih ediyor tabağı ters çeviriyor durduğu yerde durmadığı için haliyle halıyı falan batırıyor.sanırım bunu yemek yemek değilde oyun gibi görüyor.bunu daha sık yapmalıyım sanırım bide en aç olduğu zaman denemek daha iyi olur herhalde.

Son düzenleme:
egede sabah cicibebe pekmez ve peynir
2 tane yoğurt
bugun çorba vermedim kaşık maması yptım bir kase ondan yedi şimdi uyuyo kalkınca meyve vericem sonra yerse kabak yemeği akşamada muhallebi

ayy maaşalllaaaahhhhh ... tebrik ederim nasıl alıştırdın yaws.. :uhm: sofrada mervenin önüne de normal tabak kaşık çatal koyuyorum bende içine pilav makarna atıyorum az tabii ama ayşegülün dediği gibi hoop tersini döndürüyo tabağı ne varsa yere .. elinde bişey yemiyo pek .. yesede katiyen doyumluk değil yanii .. 2 ısırık alıp ziyan ediyo..offf yaaa biz mi öğretemedik ne :umursamaz:

melisin tabak takımlarını pek merak ettim fotosunu koyarsan sevinirim .. melisi de yerken koy bakim nasıl yiyo cimcime .. özlemiştik zaten fıstığı Şeniz

ben de geçen gün iglonun dondurulmuş balığını aldım. oğlum çok sevdi. içinde 10 adet varmış. ben bir tanesini denemek için pişirdim. bayıla bayıla yedi. daha olsa yiyecekti. tavsiye edebilirim. lezzetli de.. yanına da brokili çorbası yapmıştım. içinde soğan havuç ve patates de vardı. pek keyifle yediği söylenemez ama yedi. bir de bi ara arkadaşlardan biri ekmeği nasıl yediriyorsunuz diye sormuştu. ben eti cici bebenin kızarmış ekmeklerinden alıyorum. sabah kahvaltısında 10 biskivi kullanacağıma 4 adet kullanıp bir dilim de ekmek koyuyorum. bir de çorbalarını da ekmekle yediyorum, kasenin içine önce dilimini koyup üzerine çorbasını döküyorum. bazan de normal ekmeği eline veriyorum. o şekilde yediği de oluyor. biz de ona göre tabak aldık ama önüne tabak konunca hemen tersini çevitiyor. mama sandalyesinin masası bizim için büyük tabak oldu artık. yiyecekleri lokma lokma oraya koyunca kendisi eliyle alıp yiyor. o yiyeceği aldı tuttu ağzına götürdü diyene kadar bende bir yandan kaşıkla beslemeye çalışıyorum. birşeylerle oyalamadan sadece yemek yemesi şu dönem imkansız görünüyor :) hepimize kolaylıklar.. :)

canım aç değilse oyun oynuyor melis de. Ama açsa önce karnını doyuruyor oyuna geçtiğini görünce doymak üzere olduğunu anlıyorum. Ben de bunu genelde mama sandalyesinde yapıyorum yoksa etrafı batırır. Bir tek meyvesini sehbanın üzerine koyuyorum küçük küçük doğrayıp ya da üzümleri salkımlarından koparıp onları gelip gidip bitiriyor.

canım mecburen alıştırdım yani kendisi istedi diyim. Zaten çok uzun zamandır kaşığı eline istiyordu bir kaşıkla ben yediriyordum bir kaşıkla o yemeye çalışıyordu sonra elini taneli şeylere atmaya başladı şimdi patron o oldu. Mesela sabah labne peyniri de kendisi yiyor kaşığını batırıp ağzına götürüyor bazen hedef şaşıyor tabi ben hedefi bulmasına yardım ediyorum. Kaşar peyniri eline veriyorum ısıra ısıra yiyor. Kahvaltıda tabağına peynir, domates, üzüm ekmek koyuyorum onları yiyor ben sadece ağzzına pekmez veriyorum. Yağlı ve sulu şeyler dışında herşeyi veriyorum yani. tavuk köfte vs.
Bence biraz özgür bırakmak lazım herhalde çok döküp saçtı ama öğrendi. Sizinkiler de öğrenir sadece azıcık dağınıklıklarına göz yummak lazım.
Üzümlü fotosu var hatta videoya da aldım, tatilde tabaktan alıyor bir kendisi yiyor, bir dedesine yediriyor :) Bir de sürekli mutfaktan kurabiye kaçırıp yiyordu :)
Yemekli de çekerim tabak takımlarıyla 6 kişilik bir takım ikeadan aldım her tabak çatal vs. bir renk 5 arkadaşını ağırlayabiliriz yani.

Benim kızım da balık çok seviyor babasına çekmiş. Mama sandalyesinin tepsisini tabak olarak kullanmak bazen iyi oluyor o şekilde çıkarıp doğru lavaboya.
Dediğin gibi oyalamadan çok zor kendisi yemeğe katılınca daha iyi yiyor. Mesela bugün iftara davetliydik o kadar az yedi ki mam sandalyesi yok etrafı kirletir diye bırakamadım da kucakta pek bir şey yemedi.

biz de sabah peynir pekmez ekmek domatesli omlet yedik
arada üzüm bir danino biraz kek
öğlen kabak brokoli çorbası, biraz makarna
arada pek bir şey yemedi braz meyve püresi biraz kek
akşam da pek birşey yemedi hep tıtrıkladı. mantar çorbası, pilav, köfte, fırında kabak.
yarım kase tavuk göğsü.

aynen kızımı anlatmışsın.bu aralar ben de kendi yemek yemesine taktım.nasıl alıştırmalıyım.elmayı salatalığı severek kendisi yiyor.fakat yemekleri dağıtıyor.mümkün değil.gerçi dün kendisi patates kızartması yedi.hemde kocaman lokmaları yuttu.işine gelirse yiyor.yoksa öğürüyor.ne yapalım zamanla bunu da alışırız inşallah
biz de sabah 12 cicibebe labne peynir 1 domates
öğlen biber dolması yoğurt
ikindi 2 içim smart yoğurt
akşam etli pide mercimek çorbası
gece de 1 kese muhallebi
sahurda ben kalkınca da 170 ml sütün içine 4 cicibebe koyup biberonla veriyorum
tabi bu arada yarım elme yarım salatalığı da kemirerek yedi.
bu arada sizin bebeklerin azı dişi çıktı mı
tüm bebeklere bugun de afiyet olsun

sabah ihlamur cayin icine peynir,tereyagi,pekmez ve ekmek kattip yidirdim.bir danino icine yumurta ekledim yedi.6 tane zeytin azar isirdi atti,vir bardak meyve suyu yaptim ama yarisini icti yarisini doktu.
arada meyve ve anne sutu
oglen yogurtlu cevizli manti
ikindi tahilli mama icine pekmez ve tahin.yarim muz ve birkac tane uzum tanesi
aksam bir dolma ve aptamilden bir bardak yogurt
yatinca anne sutu

ben de ekmek haslamis havuc kofte pirzola gibi seyler eline veriyorum isirip yer.Meyveleri kendisini yemeyi cok sever gezerek yer.
bende yemek sandaliyenin tablosu tabak gibi kullaniyorum cok kez tavuk.korte makarna kucuk kucuk keserim onceden elle yerdi simdi cattalla yemeye ogretiyorum cok kez basarili degil ama ben hep yardimediyorum.Bunu da biraz oyun gibi goruyor.Hep hadi bo boc yapalim diyorum ada mutlu mutlu yiyor.kasik surekli elinde cok cok dokuyor o kendi kasikla kendi kendini beslemeye calisirken ben de baska bir kasikla yidiriyorum.Ilk bastan ac oldugu icin azina acar ve onun elini tutarak yidiriyorum daha sonra sikilir ve anlatigim gibi yidirmeye devam ediyorum.Daha onceden pek istahli degildi ama boyle yapmaya basladiktan sonra daha iyi beslenmeye basladi

bizim iki gun once 8 ci disimiz cikti.Ama daha gec cikarsa daha iyi.Ben disleri temizlemekle cok sorun yasiyorum.Benimki hic sevmedi bezle silme parmak fircasi denedim sevmedi.En sonunda normal cocuk fircasi aldim bunu sevdi kendidi fircaliyor ama ne kadar bira ben de yardim ediyorum ama yineden cok iyi fircalanmiyor.

bebekleriniz kan ilaci yada vitaminlerini icmek istemiyorsa suyun icine koyun benimki boyle iciyor.Sabah kalkinca hemen su ister ben de suyun icine kan ilacini katiyorum hic anlamadan icer.
arkadasimin bebegi 1 bucuk yasinda o vitamin sisesini eline veriyor o da meraklanip siseyi annesine veriyor icmek istiyor ve boyle icirtiyor.

bizimki duphalac isimli bir ilaç içiyor kabızlık için onu çok zor içiriyorum şırıngayla. Demiri meyve püresine katıyorum, vitamini çiğneme tableti çiğniyor. Diş hapını suyuna katıyorum. İlaç içirmek çok zor

ümitsiz olma canım.doktorun normal diyorsa sorun yoktur canım.annem bole seylerın ırsi olduğunu söyler.senın ya da eşinin gec mı çıkmış acaba

doktorum hiç dişsiz insan gördünmü çıkacak diyor hiç üzerinde durmuyor. Eşimin 11 aylıkken çıkmış. Benim normal çıkmış. Evet ırsiymiş. Ama yemesini engelliyor. Yaşıtlarının çoğu dişi çıktı sizinkiler bir ısırıkta daha büyük yiyorlardır bizimki hala küçük küçük. Çok keskin damakları ama diş gibi değil. Neyse çıkar elbet kaydirigubbakcemile3

duru bu sabah
6 da 200 cc devam sütü
10,30 da 10 bisküvi,peynir,yumurta,bi dilim şeftali,yarım ceviz,6-7 kara üzüm sütle ıslattım bi dolu kase yedi.ben mamasını hazırlarken biraz yumurta beyazı bi dilim kaşar,ince bi dilimde salam yedi çok acıkmıştı sabırsızlandı eline bişeyler istedi.
arada iki danino
baya uzun uyudu anca 5 gibi bi kase ekmek ufaladığım sebze çorbası içti.
bizimle yemekte biraz yumurtalı makarna yedi (tam doyacak kadar değil tabi ama yinede baya yedi)
akşam 15-20 tane üzüm yedi
yatarkende bi kase muhallebi yedi yattı.

durunun üst azıları çıktı toplam 10 tane dişimiz var şimdi.altlarda şişmiş durumda bugün yarın bekliyorum onlarıda :)

melis duphalac surubu dr bize de vermisti ama ilk once aktiviy dene dedi eger iki gunde kabizligi gecmese o zaman ver dedi ama hic kullanmamiza gerek kalmadi.Istersen sen de aktiviya dene ikindi bebek yogurdu yerine onu ver yada yemeklerin yanina.

bizimde 6 tane var ama dokto rhepsi kabarmıs dedi ara ara ateslenio bekliyoruz çıkcaka dişleriii

ay biz de bugun.Sabah uyandiginda biraz atesi vardi.bisey yemek istemedi tek meyve puresi yedi biraz sut icti birkac tane zeytin yedi.haslamis sehriye cok sever onu yaptim icine domates ve yumurta kattim ama ancak birkac kasik yedi.birkac uzum simdiya kadar yediklerimiz bunlar.Birazdan yogurt vermeye calisacam.Onu yemese biraz seftali vercem alerjisi var ama seviyor belki yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…