Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

dişler mafedior kuzuları wallahiii hayırlısıyla çıksalarr artık
egede sabah cicibebe peynir pekmez yedi
1 saat sonra 2 tane yoğurt
öğle yarma çorbası şimdi uyuyor
uyanınca meyve vericem bizimle yerse yer belki pilav yapıcm sevio pilavı akşamada muhallebii

melis duphalac surubu dr bize de vermisti ama ilk once aktiviy dene dedi eger iki gunde kabizligi gecmese o zaman ver dedi ama hic kullanmamiza gerek kalmadi.Istersen sen de aktiviya dene ikindi bebek yogurdu yerine onu ver yada yemeklerin yanina.

canım bizim durum biraz farklı tama kabızlık da değil. Bir kere kabız oldu katılaştı çok o da fistül yaptı ondan sonra korkmaya başladı. Şimdi gelince yapmıyor tutuyor tuttukça katılaşıyor katı yapınca yine fistül oluyor tam bir kısır döngü. Şurupla sürekli yumuşak tutmaya çalışıyorum arada fitil koyuyorum. Sürekli merhem sürüyoruz. Yani aslında kabız değil hergün yapıyor ama korkuyor. Duphalacın hiç bir yan tesiri yokmuş aslında faydası da oluyormu emin değilim.
Activa olurmu bebek için gerçi herşeyi yiyorlar artık onu neden yemesin. Deneyeceğim bugün alaım bakalım tadını sevecek mi. Teşekkürler canım.

çok geçmiş olsun cnm yaaa.. daha küçücükler yazık yavruma nasıl da korkmuş

cnm melis in hala dişi yok ama maaş. herşeyi götürüyo bi de dişi olsa kaydirigubbakcemile3 yazdıklarınızdan anladım ki mama sandalyesinin bu işte etkisi bayağı var biz yerlerde yedirmeye uğraşıyoruz tabii aman halıya gelir aman şudur budur diye bir iki deneyip bi daha da uğraşmıyoruz.. gerçi benim kız o sandalyenin tepesinde de oturmazdı sanırım kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile3

bi de ben de çok aşırı olmasa da ürkek annelerdenim galiba ben hep elimle genelde de ezerek yediriyorum büyük koparır boğazına gider filan diye.. hele üzümü nasıl kendi yiyo zeytini filan yaa.. bizimki toptan atar ağzına .. ondan sonra çıkarmaya uğraş .. üzümü de zeytini de ben ısırtıyorum 2 - 3 kerede filan yiyo :sinifsinif:

bi de merak ettim bebişler günde kaç saat uyuyo kızlar .. uykuları azaldımı .. merve bazen çok uyuyo bazen az .. belli olmuyo pek.. ama dün mesela 12 saati buldu uykusunda besledim yorulmuştu da gündüz uyumamıştı da pek .. gündüzleri de genelde 2 kere 1 er saat .. gece uyumadıysa öğlende 2 saat .. mirmirmirmir

ferride canım bizim uykuyu hiç sorma günde 1 kere uyuyoruz 1,5saat en fazla gecede kırk kere kalkarız dün akşam 11:30da yatırdım sabah 9:30da bitirdi uykuyu ama gece hep memedeydi((((kötü benimkinin uykusu

bizim uyku da azaldi.Gece saat 22.00 gibi uyur bazen 23.00 buluyoruz sonra saat sabah 8.00 8.30 gibi uyanir.Oglen saat 12.30 tan sonra uyur 2 yadA 3 SAATeger daha az uyursa kesin aksam saat 7 gibi uykusu gelir uyur bazen bilerek uyutmuyorum erken uysun diye o zaman saat 21.00 gibi uyur.Genelde gece 9-10 saat uyur gunduz de 2-3 saat.hesaplamistim 24 saatte 12-13 saat uyur.

duru bugün
7 de 240 cc devam sütü içti
11 de ona kahvaltı hazırladım ilkkez bulamaç yapmadım.yumurta,kaşar,beyaz peynir,zeytin,karışık meyve suyu hazırladım,3-4 bisküvi azda ekmek koydum.oturdu ilk önce güzel güzel yedi bisküviden ısıttırıp meyve suyu verdim ekmeği meyve suyuna batırıp üstüne peynir falan verdim önce çok hevesli yedi.ama biraz sonra verdiklerimi diliyle itmeye başladı tam doymadı biliyorum bende ısrar etmedim hooop hepsini bi kaseye boşaltım bulamaç yaptım :) onu bi güzel yedi ama.
arada biraz armut tırtıkladı
15 gibi biraz yumurtalı makarna yedi makarnaları ikiye bölüp bölüp ağzına verdim yedi baya.bi kasede ballı yoğurt yedi.
19 gibi bi kaseden biraz az kıymalı sebze çorbası ve bi danino yedi.
arada salatalık tırtıkladı.
22,30 gibide 120 cc süt içti yattı

duru gündüz kısa uyursa iki kere uzun uyursa bi kere uyuyor.toplamda 2-3 saati buluyor.
geceleri bazen kesintisiz uyuyor bazen bi yada iki kez mızırdanıyor gözleri açılmadan su ve emziğini veriyorum tekrar dalıyor.sabah 5-6 gibi kalkarsa devam sütü veriyorum iki üç saat daha uyuyor.
fikriyecim durunun uyku saatleride sanberke çok yakın duruda toplamda 12-13 saat uyumuş oluyor.

merve de sabah devam sütünü içip tekrar uyudu ramazanda iyice geç yatıp geç kalkıyoruz kahvaltımız tam öğleni buluyor maalesef .. yumurta peynir bisküvi bulamaç olarak yediriyorum ben kahvaltı yapmadığım için bu aralar böyle .. bir elma bir armut yedi.. onları da tabakta önüne koydum katiyen yemiyor bu şekilde ben de her zamanki gibi cam rendede rendeledim .. akşam kıymalı patates çorbası bi kase zorla.. bizim yemeklerden vermek istedim ama yemedi dağıttı .. gece de muhallebi yedi yattı .. 11-12 lerde yatıyo.. sabah da geç kalkıyo .. benim işime geliyo tabii ama ramazandan sonra bunu saat 10 a çekicem inş.. o zaman gece 2 kez besliyodum şimdi bir kere devam sütü içiyo bir kere de emiyo gerçi ama az.. çok iştahsızlaştı .. tabağı görünce öğürüyo .. 2 haftadır dişten sanırım yemekleri zorla yediriyorum .. düzelir inş..

merve de en az 10-11 en fazla 13-14 saat uyuyor .. bazen rahatsız oluyo sanırım gece sabaha kadar 10 defa mızırdanıyo.. aramıza alıyoruz .. uyumuyo yoksa..deliksiz uyuduğunu görmedim .. hiç bişeyi olmasa acıkıyo benim kızım gece emmeye beslenmeye alışık.. yarı uykusunda besliyorum ama uykusu bölünmüyo..

bi de ben hiç bir vitamin takviyesi ilaç filan kullanmıyorum bayağıdır .. kırkda bir flor veriyorum .. siz bayağı kullanıyosun hala ?

Son düzenleme:

canım inşallah geçer çok sıkıntı çekiyor gerçekten.
mama sandalyesi çok iyi oluyor gerçekten ama tabi doymaya yakın sıkılmaya başlıyor almazsan kıyamet kopuyor sürekli eline oyalanması işçin bir şeyler verip ilgisini başka yöne çekmeye çalışıyorum sen de yere bir şey serip üzerinde tabağını falan koyup yedireilirsin istediği kadar döksün. Ben yazlıkta öyle yapmıştım mama sandalyesi yoktu.
Evet dişi yok ama herşey yiyor dişi olsa daha çok yerdi sanırım çiğmnemesi kolay olurdu.
üzümler eğer küçükse kendisi yiyor ağzında patlatyınca çok hoşuna gidiyor büyüke ve çekirdekşlilerse ben bölüyorum çok kalın kabukluysa da kabuklarını alıyorum. Yiyor bütün olarak ama tedbiri elden bırakmamak lazım canım haklısın ben biraz fazla cesurum galiba.
melis akşam yorulma durumuna göre yada evde misafir olup olmama durumuna göre 9-11 arası uyur duruma göre 1 ya da 2 kere kalkar emer yatar ama sabah 6.30da ayakta. Birara 8.30 a çekti hastalıktan ohh alıştı dedişm ama 6.30a döndük geri. Gündüz de sabah 1.5-3 saat arası; ö.sonra yarım saat-1.5 saat arası toplam 2 defa uyur. Genelde ben uyutunca az bakıcısı uyutunca çok uyuyor
ben flor, multitabs tablet ve demir devam ediyorum.

bugün sabah 2 cicibebe süt karışımı (ilaç için içine kattım içiremedim çünkü), peynir domates üzüm
ara danino ve üzüm yemiş
öğlen kabak çorbası yemiş
arada activa ve meyve püresi yedirdim (sevdi tadını bakalım işe yarayacakmı)
akşam mercimek çorbası, 1 sebze köftesi, biraz börek yedi

florr biizm doktor ne verdi ne söledi..
doğduğundan beri sadece devit ve santoforr vitamine bile geçmedi..

onlarıda 1 yaş itibariyle bıraktırdı...

ne kadar devam edeceksiniz vitamin ve flora ne kadar veriyorsunuz doktormu tavsiye etti size??

biz hiç devit kullanmadık hep multitabs kullandık doğduğundan beri, önce damlaydı şimdi (1 yaş üstü) çiğneme tableti. (bir ara multitabs yerine supravit kullanmıştık). Floru sanırım 6.ayda vermişti. Demiri çok az kullanmıştık hem çok zor içiyor hem kabızlık yapıyor diye vermemiştim kan seviseyi de hep iyiydi diye de önemsemedim (ben hamileyken 2 farklı demir ilacı birden kullanıyordum kansızlığım vardı sanırım onlar idare etti kızımı da) son kontrolünde biraz sınırda çıktı kan seviyesi doktoru önemli değil dedi ama ben yeniden başladım demire (kullanmadığımızı bilmiyordu :kedi:)

flor ne kadar devam edileceğini sormadım ama arkadaşımın kızı 3 yaşında hala kullanıyorlar. Bizim kullandığımız vitaminin üzerinde 1-4 yaş yazıyor. Bilemiyorum tabi ben de, doktorunla konuşabilirsin canım.

bizimkide çok guzel uyurdu öğlenler 3 4 satti bulurdu bu ara gunduz uykusundanda ağlayarak 4 kere fln kalkıor diş sanırım gece zaten sormayın hiç sürekli kalkkıyoruz meme için
egede bugun sabah cicibebe süt peynir yedi
1 saat sonra 2 yoğurt
öğle yarma corbası ve yoğurt
uyuyor şimdi kallkınca makarna yediricem akşamada muhallebii

zyfalomou r die bişi kullanıyoruz bizde ismi yanlış olabilir öle bişi bakmadan yazdım dişleri için çok sevio onu emmeyi küçücük bi hap zaten veriyorum ben hergun dişleri sağlam olurmus öle diolar kan ilacı ve deviti bende vermiyorum artıkk pekmez içiriyorum hergun bide minadex die şurup veriyorum bi ara iştahsızdı o yuzden istemiştim doktordan gerci hala iştahla yemior...

canım yanlış anlamazsan sana bir şeysöyleyeceğim senin menülerin hep genelde yoğurt ağırlıklı meyve sebze pek vermiyormusun? Kabız olmuyor mu?

evet ben de öyle duydum dişlerin çürümesini engelliyormuş flor takviyesi. Minadex iştah açıyor mu? Melisin iştahı fena değil bu aralar, multitabsa bağlı olabilirmi diye düşünüyorum ben de.

cnm yok neden yanlıs anlayayım yoğurdu çok sevio o yuzden hergun mutlaka veriyorum sebzede verdiğim çorbalarda oluo genelde mesela tarhana corbası zaten sebze biz izmirliyiz izmir tarhanası öle olur içinde her sebze olur kurutulmus olarak yemek olarakta kabak yemeği fln veriyorumm oda sebze ama öle haslanmıs sebzeyi bizimki sevmio sebze çorbasınıda sevmio o yuzden o şekilde karsılıyorum sebze ihtiyacınıı meyvede veriyorumm elma armut rendeliyorum yada seftali kısın kivi çok yedirdim çok seviodu şimdi olmadıgından veremiyorum kabız olmuo çok şükür eğer yapamazsa 2 gun ki çok nadir oluo masallah diyeyim zeytinyagı içiriyorum yumusatması için bebekken sadece anne sütü alırken cok çektim kabıuzlıktan şimdi ç ok şükür yokk

minadexte pek iştah acmıyor yada bize acmadı bilmiyorum cok sevdiği şeyler oldumu isteyerek yiyo ama bazı şeyleri oyunla maymunlukla yiyor hala yada peşinden koşarakk yesinde o şekildede razıyımm ama vitamin alması için veriyorum genede minadexsi bitmek üzere oda doktoruma sorucam tekrar alayım mı die

cnm şehriyeyi nasıl veriosun sabah peynirini fln içinmemi katıyosunn bende değişik bişiler arıyorumda cicibebeden ben sıkıldımm mamada vermek istemiyorumm seninki değişik geldi nasıl yaptığını yazarmısın bana rica etsemm

deniz canım eloşda sebze çorbasını sevmedi hiç yemedi desem yeridir yani ama kaana hergün taza yapardım en sevdigi çorbaydı her bebek farklı oluyor bende kabak yemegiyle falan denklemeye çalışıyorum(hoş bu aralar iştahımız sıfır o yüzden yazmıyorum ne yedigini:)))yemedigini desem daha iyi olur:)))

canim makarna gibi.2 corba kasik sehriyeyi hasliyorum hazir olunca bir cay kasigi tereyagi katiyorum o icine eriliyor biraz peynir ve haslamis yumurtanin sarisi.Eger yumurtanin beyazini veriyorsan bebegine sehriye kaynarken pismemis bir yumurta kir icine.Zaten sehriye 10 dk da hazir yumurta da 10 dk kaynamis olur.Bazen domates de katiyorum o zaman tereyagin yerine zeytin yagi kullaniyorum.Genelde sehriyeyi ayri haslarim ben kalanidan corba yaparim.Farkli sebze et haslarim karistirip corba oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…