Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

anladım canım benimkinin kabızlık problzemi olduğu için mecbur veriyorum ben de. Ege ne güzel kış meyveleri seviyor bizimki sadece yaz meyveleri seviyor yaz bitince ne yapacağız blmem. Bizim de tam tersiydi sadece anne sütü aldığı dönemde günde 10 kez yaptığı olurdu. Ek gıdalarla bozuldu denge.

Sebze çorbası hiç bir çocuk sevmiyor galiba ben içine mercimek katarsam yiyor sadece. Bir de brokoliye bayılıyor neyin içine brokoli koysam yiyor enterasan çocuk. Kabak ve brokoli haşlıyorum bayılıyor bence ikisi de çok tatsız, babasına çekmiş işte.

değişik bir tarif ben de deneyeyim.

bugun istahimiz daha iyi.
sabah sutlu tarhana icine tereyagi ve yumurtayi kattim.peynir ve birkac tane zeytin,meyve puresi,(erik,muz,ve uzum),bir danino
Ara anne sutu ceviz ve pekmezli armut.bir danino
oglen ispanak corbasi ve bulgur pilavi.bir dilim ananas
ikindi iki erik birkac tane uzum ve bir dilim seftali ve bir babymix yogurdu
aksam icin bulgur pilavdan fazla yapmistim biraz havuc ve mercimek hasladim karistirdim corba oldu.yanina ya meyve yada yogurt istege bagli :içelim:
yatmadan once cok az anne sutu.mafoldumben

Bunu internette bulmustum umarim size de yardimci olur

Bir yaşından itibaren ideal çocuk beslenmesinin ölçüleri:

1 yaş için:

Ekmek, tahıl, pirinç, makarna: 6 porsiyon (1/4-1/2 dilim ekmek, muffin ¼-1/2, sade kraker 2-3 tane, kuru tahıllar ¼ -1/3 kupa, pişmiş tahıl, pirinç, makarna ¼-1/3 kupa)

C vitamini açısından zengin meyveler ve sebzeler: Günde 1 porsiyon (meyve ve sebze suyu 1/3 kupa, pişmiş veya çiğ doğranmış 1/3 kupa)

A vitamini açısından zengin koyu yeşil ve turuncu meyve - sebzeler: Günde 1 porsiyon (1/ 3 kupa meyve sebze suyu, pişmiş veya çiğ doğranmış ¼ kupa)

Diğer meyve ve sebzeler (patates dahil) günde 3 porsiyon (pişmiş doğranmış ¼ kupa, bütün1/4 tane, meyve sebze suyu 1/ 4 kupa)

Süt, yoğurt veya peynir günde 3 porsiyon (süt-yoğurt ½ kupa, peynir 15 gr)

Et, kümes hayvanları, balık, kuru baklagiller, yumurta ve yağlı tohumlar günde 2 porsiyon: (yağsız et, balık, kümes hayvanları 1-3 yemek kaşığı, yumurta 1 tane, kuru baklagiller 1-3 yemek kaşığı, fıstık /fındık ezmesi 1 yemek kaşığı)

Katı ve sıvı yağlar: Günde 3-4 porsiyon (margarin, tereyağı, sıvı yağ 1 tatlı kaşığı)
1 yaşındaki "Oyun Çağı Çocukları" İçin Beslenme Mönüsü:

Kahvaltı: ½ kupa tam süt
½ muz
½ tatlı kaşığı tereyağı
½ dilim ekmek

Ara: 1/ 2 kupa karışık meyve suyu (taze)

Öğlen: ½ tam yoğurt
45 gr biftek
1/2 dilim ekmek
2 kaşık pişmiş havuç
¼ haşlamış patates
1 kaşık sıvı yağ

Ara: 15 gr peynir ve ½ dilim ekmek

Akşam: 1/2 kupa makarna ve üzerine 2 kaşık kıymalı sos
2 kaşık brokoli haşlama
1 kaşık sıvı yağ

Ara: 1/ 2 kupa süt ve ¼ elma

[parantez içinde belirtilen porsiyonlar 1 porsiyonu belirtmektedir.]

saol fikriyecimm tarif için deneyim bendee

ayyyyyy bayılazaaaammmm akannehir walla bu iş ne zor bir iş yaws .. aman az mı demir aldı kalsiyum bugün eksik kaldı aman öğün atladık ne yaman meslekmiş annelik :umursamaz: hele bi de yapıyorum ediyorum yemiyo mu

fikriye menünde yedirdiğin değişik şeyleri uyduruyomusun bir yerden mi alıyosun .. bi de hiç üşenmiyomusun :sinifsinif: bi de kızlar küçük bi kase mi yediriyosunuz büyük bi kase mi kaşık hesabı mı .. kafamçokkarıştı

sabah 12 cıcıbebe 1 yumurta 1 domates ceviz içi zeytin
arada 1 armut
öğlen yoğurt ve içine ekmek doğranmış şehriye çorbası
arada yoğurt
akşam pirinç pilavı 2 tane kürdan kebabı .kızım patlıcana bayıldı şaşırdım kaldım valla
uyurken 1 kase muhallebi
ben genelde normal büyüklükte 1 kase yediriyorum
bu aralar bebeklik videolarını tv de izletiyoruz öyle yemek yiyor.ve yemek yeme süremiz 10 dakıkayı geçmiyor.çok rahatım
bakalım bundan ne zaman bıkacak
bence de annelik çok zor.ama ya onlar olmasaydı ne yapardık?

kanaycıımmm patlıcan yedirme fındıgaaa nikotin içerir
değil bebekler için büyükler için bile faydalı değilmiş

bu arada bişey dikkatimi çekti kızlar
benim doktorum hergun bir miktar et yemesi gerektigini söyledi(kansızlık ve demir eksikligine karşı)
ben haftada sadece 2 gün etsiz yemek veriyorum
siz genelde sebze agırlıklı besliyorsunuz

sabah: 6 cicibebe bisküvi
1 dilim bebek ekmegi
1 yumurta sarısı tamamı beyazı yarım
1 tatlı kaşığı pekmez
ince bir dilim tuzu alınmışl peynir

kuşluk: 150 cc devam sütü

öğlen
: tavuklu havuclu sehriyeli çorba 1 dilim bebek ekmegi dogranmış

ikindi : yarım muz 1 tane nektarin icine 3 tane bebe bisküvisi

akşam: çorba tekrar

yatsı
: 210 cc devam sütü

ay yazarken farkettim ne çok yemiş

Fikriyecim bu sabah verdiğin sütlü tarhanayı pek anlayamadım...tarhana çorbasının içine yumurta süt tereyağı katarakmı pişirdin...bu peynir ,zeytin falan bunları ayrı ayrımı veriyosun...pekmezli armut demişsin ?hazır ürünler mi bunlar...

fikriyecim çok değişik tarifler yapıyorsun en azından kahvaltıda, üretici anne. Bu arada 1 yaş beslenmsi ile ilgili verdiğin menü çok güzel ama sanırım hiç birimizinki o kadar yemiyor
febicim ben 1 normal kase yediyse iyi yedi diyorum. Ama bakıcımızın küçük bir kase (benimkinin yarısı kadardır) çorba, yarım yoğurt falan yerse iyi yedi diyor. Pozitif kadın.
Hidennisko ben de muhakkak her gün et veriyorum zaten çorbalarında oluyor kesin (1-2 kuşbaşı ya da kıyma atıyorum çorbalarına tat veriyor sonrada onu çıkarıp yediriyorum bazen blendırdan gçiriyorum. Bir öğün de et yemeği kesin veriyorum.

Kızım tam anlamıyla bizim yemeklerimizi yiyor ona neredeyse ayrı hiç bir şey yapmıyorum. Zaten 1 yaştan sonra (hatta eşim 1o ay olduğunu iddia ediyor) tamamen bizim yemeklerimizi yemelilermiş. Ama biz artık baharatlı yemiyoruz, tuz ve bazen yemeğe göre çok az karabiber.

Son düzenleme:
kızımda dün sabah: 3 cicibebe içine ilacını koymuştum yemedi, 3 dilim peynir, 1 çeri domates, biraz pekmez, ekmek içi, bitki çayı.
arada: sabah yemediği cicibebeleri daninoya kattım yedi, 20 adet falan üzüm
öğlen: yarım kase (etli) mercimek çorbası, yarım köfte.
ara: 1 activa yoğurt, biraz meyve püresi
akşam: brokoli kabak haşlama, tavuk, makarna
biraz üzüm biraz

Benim oglumun kahvalti sorunu vardi ve inanin artik aklima ne geldiyse karistirip yapardim.Artik ne sevdigini ogrendim ve vevdikleri sevmedilkleriyle karistirip hep yeni seyler ortaya cikti.Bide hep cesit cesit yapardim cunku ne isteyecegini beli degildi ve hep yemek dokmekten bikmistim.En sonunda kalan iyeceklerden biseyler yapmaya baslayinca yineden oyle degisik seyler oluyor.

sutlu tarhana normal tarhana farkli belki burda da var ama gormedim.Benim anneannem yapar normal tarhana benziyor yineden hamurdan yapilir ama icine baharat biber domates koyulmaz.Kurutuktan sonra un kadar ezilmiyor pirinc kadar tane tane yapilir.Sonra bunu sutle pisirilir.Sanberk bunu cok seviyor ve yumurtasini peynirini yemeyince icine katiyorum.

pekmezli armut normal cam rendede rendeliyorum icine pekmez ceviz yada findik koyarim oyle yer.

bazen armutu eline veriyorum ve armutun uzerine pekmez dokerim o isirinca tekrar azicik pekmez koyarim oyle de yer.Diyer meyvelere de oyle yaparim.

bebeginiz domate severse ayni sekilde yapabilirsiniz,Eline verin sonra kasikla azar azar ya peynir yada yumurta koyun. benimki ilk bastan peynir ve yumurtayi yesin diye oyle alistirmistim.

evet canim peynir zeytin sever benimki onun icin ayri veriyorum kendisi yer onlari.Onlari hep en sonunda veririm cunku acken verirsem cok yer ve baska birsey istemez.

benim bahsetigim tarhana galiba kahraman maracda yapilir eger yanlis bilmiyorsam.Ama orda oyle pisirmeden cips gibi kahvaltida yerlermis.

duru dün
sabah 240 cc devam sütü
arada iki danino
öğlen 10 bisküvi+peynir+yumurta+ceviz
ikindi bi kase etli sebze çorbası.
bende hergün mutlaka et veriyorum çorbalarına katıyorum genelde.bi yaptığım çorbayı iki gün içiyor.bende bi tavuklu bi kıymalı yapıyorum.minik minik çorbalık poşetleyip dondurucuya atıyorum iki günde bi kullanıyorum.
arada 100cc karışık meyve suyu
akşama bi kase devam sütü eklenmiş muhallebi.

ben et her gun veriyorum.Oglen yemegisinde mutlaka ya kofte ya pirzola yada corbasina katarim
aksam bizim yemegimizde et var sa yineden veriyorum.Ama gece pek onermiyor dr muz agir olur rahat uyumaz diyor.

ben genelde corba kasigi ile olcuyorum yedikleri.Meyve suyu ve sutu cay bardagi.Meve pureleri ve yogurdu kavanoz.

Canim acikcasi usenmiyorum.Usenmek hakkim yok zaten.Benim isim cocuga bakmak.Yani ev isleri pek yapmam onlari kaynanam ve kanatam gelip yaparlar.
Ben de sanberkle ilgeniyorum sadece baska ne yapiyim.
Is olarak yukum yok ama inana pisiholoji yukum cok.Yani hicbir isi olmasken cocuk iyi kilo almamis yeterince gelismemis diyer bebekler bunu sunu bilir yapar soyler bizimki bilmezse ne halde oldugumu siz dusununkaydirigubbakcemile

fikriyenin tahıl hidenin et konusunda söylediklerine aynen katılıyorum arkadaşlar.. bana sağlık ocağından verilen benzer bir liste vardı .. doktorumuz da vermişti bir liste ama o kadar yemiyo merve de maalesef.. ben bim den aldığım yedi tahıllı undan ekmek yapıyorum dilimleyip buzluğa atıyorum çorbalarına ve yoğurduna katıyorum.. çorbalara kıyma katıyorum yada kemik suyuna yapıyorum üzerindeki etleri de blendırdan geçirip yemeğine katıyorum ..

fikriye seni çok ii anlıyorum .. merve de yumurtayı sevmiyor.. ben de meyve püresine kattım cicibebeye kattım bir sürü bulamacı denedim ama tadları güzel olmuyo bulamacın kızım da haliyle öğürüyo ama açlıktan yiyo .. bu sabah senin şehriye formülünü denedim cnm yarısını yedi amaen azından öğürmedi :lepi: tarifin için çok teşekkür ederim .. yumurtayı yedirme formüllerinin devamını bekliyorum .. sabah 5-6 arası 200 cc devam sütü - 11 de şehriyeli yumurta yarım porsiyon .. peynir ve domates yediricem yaklaşık 1 saat sonra sonra yatırcam kalkınca da kalan şehriyeyi kıymayla çorba yapıcam kızıma ..yoğurt meyve akşam bizimle atıştırır muhallebi yer yatar..

Febicim mervenin sehriyenin yemesine cok sevindim.Insallah baska bir seyler aklima gelir de size de yardimci olurum.

canim Merveye yumurtanin beyazi veriyormusun artik.Eger veriyorsan kucuk kucuk kes uzerine sarisini koy belki boyle hosuna gider.Bizimki bugun fazla yemedi ama yumurtanin beyazini verdim tadina duyunca resmen elimden cekti.Yumurtayi nasil sardi gozlerime inanamadim.

cnm ek gıdaya ilk geçtiğimiz dönemde sadece sarısını koyuyodum bulamacın tadını etkilemiyodu da gayet güzel yiyodu .. sonra beyazını da vermeye başlayınca yumurta tadı ağır bastı ve hiç sevmeyerek zorla yedirmeye başladım ben de tv karşısında binbir uğraşla.. sevmiyo yumurtayı özellikle beyazını .. sade olarak verince çıkartıyor ağzından .. omleti de sevmedi.. peyniri çok severdi bu aralar peyniri de sevmiyo neolduysa :gitme: domatesli peyniri yemedi içine cicibebe attım çok sevmese de yedi..dün akşam sebze püresini yedirmeye uğraştım kustu.. artık yemek seçmeye mi başladı nedir herşeyi yiyen çocuk .. değişik şeyler denemem şart oldu çünkü sevdiği şeyi yiyo.. yoğurt mesela .. ben kendimize yaptığımız yiyeceklerden veriyorum bayağıdır ama neyi ne kadar yediğini ölçemiyorum çok fazla bu şekilde eskiye de dönmek istemiyorum bakalım CADIARZU

masallah kuzulara bi,z izmire geldiğimizden bugun öğünü şaştı sabah kahvaltı veremedim havaalanında 2 tane yoğurt yedirdim uçakta biraz kek yedi bol su içti
saat 1 gibi domatesli şehriye çorbası yedi kalkınca bizimle yer ins yatareknde muhallebi yapıcm gee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…