Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

canim demekki izmire gittiniz.Suten kesecektin galiba dimi.Hade Allah yardimciniz olsun.Insallah kolay atlatirsiniz.
Canim belki de ilk gunlerinde zorlanirsiniz hem bebegin hem sen ama hic moralini bozma cok kisa zamanda rahatlarsiniz.Belki de beklediginden bu doneminiz daha da kolay olur.

Febicim eger yumurtanin beyazini sevmiyorsa zorlama onu hep corbalara muhalebisine ekleyebilirsin.

haklısınız aslında yaa.. ama ne bilim katı olarak haşlanmış yumurtayı direk yiyince alıyo besini gibime geliyo :kedi: artrık zorlamıcam sevdiği tarifleri araştırıp bulucam karar verdim bakalım başarılı olucak mıyım .. böylece ona özel menü hazırlamam gerekecek ama yesin de napim :Saruboceq:

kk daki ve bir siteden değişik kahvaltı önerilerini toparlayıp listeledim .. sizinle de paylaşim ..

Değişik kahvaltı önerileri
1 - patatesi rendeleyip az tereyağında pişirip biraz kaşar ekliyorum ve yumurta kırıyorum en sevdiği o tavsiye ederim,
2- hazır yufkayala yumurtalı peynirli gözleme yapıyorum yumuşacık oluyor,küçük bir karede ondan yiyebiliyor kendinin yemesine izin veriyorum
3- patates haşlıyorum içine tereyağ,beyaz peynir zeytin ezmesi koyu olursa biraz da süt ekliyorum kumpir gibi oluyor.
4- bazen de yulaf lapası yapıyorum sütle,içine suda biraz haşladığım kuru üzüm ve kuru kayısı ekliyorum rondadan geçirip veriyorum.
5- su veya süt
mısır unu
kaşar peyniri veya baska peynir.
mısır ununu suyla muhallebi yapıp içine tereyağı ve kaşar ekleyip pişirişorsun.zaten çok çabuk oluyor yapa yapa elin alışır yani ne kadar koyacan kendin ayarlarsın.

bir de yine su mısır unu biraz buğday nişastasını yada istersen pirinç unu da olur pişir sonra içine haslanmıs kuru kayısı ve kuru üzümü blendırdan geçirip ekleyebilirsin.yani ne nemyva istersen
6-Aksamdan 1 kuru kayisi ve yemisi suda birakiyorsun. Istersen kuru uzumde koyabilirsin. Sabah sudan cikardigin bu meyveleri yarim cay bardagi yulafi bir bardak sutle yada suyla pisiriyorsun. Yulaf nedeniyle kivamli hale geliyor. Ben icine elmada rendeliyordum bak yazmayi unutuyordum az daha. Pisen bu karisimi rondadan ngeciriyorum. Icine ceviz ve findik koyuyorum.Sonra Labne peyniride ilave ediyorum. Ve tatlanmasi icin de bal yada recel.
7-1 subardagi sute 1 yumurta kiriyorum. Icine tereyagi atiyorum. ve tabi labne peynir. Sonra omlet gibi pisiriyorum.
8-yumurtali ekmek; ekmegi az sutle isliyorum yumurtaya buluyorum galeta ununa buluyorum azcik zeytinyaginda yumurtalar pisene kadar kizartiyorum.
9-sebzeli omletler(maydonoz,pazı,domates,havuç,patates gibi)içine peynir de ekliyorum biraz.
10-makarna gibi.2 corba kasik sehriyeyi hasliyorum hazir olunca bir cay kasigi tereyagi katiyorum o icine eriliyor biraz peynir ve haslamis yumurtanin sarisi.Eger yumurtanin beyazini veriyorsan bebegine sehriye kaynarken pismemis bir yumurta kir icine.Zaten sehriye 10 dk da hazir yumurta da 10 dk kaynamis olur.Bazen domates de katiyorum o zaman tereyagin yerine zeytin yagi kullaniyorum.Genelde sehriyeyi ayri haslarim ben kalanidan corba yaparim.Farkli sebze et haslarim karistirip corba oluyor

canim ben de patateten cok yapmistim zaten patate puresi deyince senin anlatiklarina benzeyen yapiyordum.
patates haslayip icine teryagi.peynir eklerim.
oglen yemegi icin biraz bezeliye ve havuc haslardim biraz da et ve patatesin kalani katiyorum cok guzel bir yemek oluyor.
ikindi ce aksam icin veriyorsam haslamis patatesin icine yogurt eklerim.
bunu cok seber genelde istah gunlerinde veririm.

Son düzenleme:
febicim merve yeni mi seçmeye başladı melis uzun süredir yemek seçiyordu. Kahvaltıya bayılırdı 2 ay önce hiç kahvaltı yapmamaya başladı 10 ayrı çeşit peynir denedim herbirinden çabuk sıkılıyor en son yine labneye döndük küüklerden aldım kendisi kaşıkla yiyince yedi. ondan da bıktı 2-3 gündür silifkeden aldığım değişik bir tulum var onu yiyor. Yumurtadan da çoktan bıktı sade omleti yemiyor domatesli omlet yiyor bu aralar. Bu kızlarla derdimiz çok.

Üstteki örnekler de güzel ben de deneyeceğim. psağol canım paylaşımın için.

est. afiyet olsun da hani fotolar unuttuğumuzu mu sandın yoksa sengözlerimebaksanab

afiyet olsun melise çok tatlı takımıda çok güzelmiş güle güle kullansın :))

melisin annesi senin adın ne sana hep melis diyoruz.

bugün duruya değişiklik olsun diye yukarıdaki kahvaltı çeşitlerinden birini yapayım dedim.1 nolu tarifi yaptım ama katı oldu.biraz soğuyunca iyice katılaştı.çorba gibi bulamaça alışık olan duruda yemek istemedi haliyle.bende biraz su ve süt ekledim ve blendırdan geçirdim çorba gibi oldu.o şekilde yedi.ben içine yarımda ceviz kattım.
bu arada patetes kabız yaptığı için birazdan dengelemesi için armut suyu vericem.baya bi patates yemiş oldu çünkü.

oyyy oyyy melis maaş.. ne güzel öğretmiş annesi .. takımlar da şahane merve bunları daha rahat ters yüz eder kulbundan tuttu mu :kedi:

herkes patatesi denemiş galiba kaydirigubbakcemile3 ben bir patatesi küçük küçük doğrayıp az suda haşladım biraz süt ekledim az tereyağı attım patatesleri çatalla ezdim üzerine yumurta kırdım içine kaşar rendeledim çok kısık ateşteydi bi kere de çevirdim aldım biraz suluydu ama katılaştı tam kıvamına geldi çok katı olsa merve de yemez.. koca bi tabak oldu haliyle .. ilk tattı beğenmedi çıkarmaya uğraştı ben de bağırdım onu yama bunu yeme ne yiyeceksin diye bağırmadan yemiyo alıştımı ne .. bir iki kez öğürdü arada ama tabak da bitti :kedi:

gece sahura kalktı kızım yine ne verdiysek yemedi zilli ben de kayısı üzüm kaynatmıştım biraz bisküvi peynir ve ekmeği ıslattım yedi 10 larda 180 cc süt içti.. sonra kumpir :) meyve köfte ve yoğurt yedircem akşam da muhallebi..

dun sanberk yineden istahsizdi
sabah tek bir yumurta hem beyazini hem de sarisini yedi,bir cay bardagi anne sutu.yarim cay bardagi meyve suyu.iki tane findik
ara diye biseyimiz olmadi oglen yemyi de saat 3 te oldu
mercimek vardi aksamda verdim iyi yedi br danino
ikindi de yarim armut,yarim babymix,bir tane kucuk tuzlu kurabiye
aksam bisey yemedi sadece 200 ml aptamil 1+

bugun sabah iki corba kasik haslamis kuskus icine tereyagi ve peynir bitiremedi.meyve suyu dukunmadi.hazir meyve puresi vardi yarim kavanoz yedi,4 tane zeytin.
ara yarim dilim ekmek ve 2 tane zeytin.sutum sagmadigim icin daha veremedim.
oglen aksamdan patates yemegi vardi ondan verdim yarim kase yedi yaninda yarim kavanoz meyve pure ve bir danino.
simdi hala uyuor kalkinca yogurtlu kuzkus,kek,sade yogurt,meyve onun istege bagili.
aksam yemginde kuru fasuliye var biraz tadina alissin diye vercem.pilav var.ona da kofte yapacam insallah yer.
yatinca biraz anne sutu var onu veririm.

masallah kuuzlaraa evet fikriyecim kesmek istiyorum ama bakalım ç.ok kararsızım hala bakalım hayırlıs kesmemse kesiyim öle diyorum artık şuan bile meme emioz o yuzden yazılarm yanlkış oluo kusura bakmayın
egede sabah cicibebe peynir bıldıurcın yumurtası pekmez
1 satt soınra 2 yoğurt
2 gibi un çorbası
akşam üsüt tavuk suyua çoprba içti
akşamada muhallebi

Kizlar hala emzireniniz var mi Zeynep hala emdigi icin sanirim pek bisi yemior sbh yarim yumurta yedi sadece oglen de yogurt veya meyve puresi yerki cok az miktar aksam da bizle oturup sofraya herseyin tadina bakip kacar bu kadar iste bazen aralarda corba icirmeye calisiyorum..

ben de emziriyorum günde 2-3 kez emiyo çok az yani.. hastalıktan iştahsızlaşmıştır cnm merve de hastalıktı dişti yemek tabağını görünce öğürüyo .. bazı günler zorlamak da işe yaramıyo .. zaten fazla zorlasam kusuyo.. ben de seveceği yeni tarifler aramaya başladım bakalım inş. işe yarar.. :umursamaz:

ben de şeyi sorcaktım kızlar bebişler büyüdü günde kaç saat dışarıya çıkarıyosunuz ? biz genelde günde 1 saat civarında dışardayız.. yeterli mi sizce ?

genciza ve febi çok teşekkür ederim. Eğer açsa çok güzel yiyor doyana yakın oynamaya ters çevirmeye çalışıyor ya önünden alıyorum azsa da sesimi çıkarmıyorum hiç o arada ben tepiştiriyorum.
İsmim Ferda kızım doğduktan sonra kkya üye olduğum için onun adını ve d.tarihini kullandım :)

ben melisin kabızlığı olduğı içim patates yerine omlet gibi olanı denedim sabah yapıp çıktım işe yarısını yemiş domates pekmez falan da yemiş.
fikriye bazen iştahsız oluyorlar hiç canını sıkma melis de dünden önceki gün öyleydi iftara kadar ne verdiysem ya yarısını yedi ya hiç yemedi. Dün iyi yedi ama.
zinedila bence artık kesmeliyiz meme onların kilo alımını ve yemelerini azaltıyor. Doktormuz kışa doğru keselim dedi, yazın ishal vakaları falan olur vücutlarının su ihtiyaçları çok olur falan dedi, kışa doğru beslenme programı yapıp keseceğiz.
u2rem, melis de emiyor hala. Ama hastayken alıştı bayaa emiyor ve benim sütüm çok arttı yine dün işten eve geldiğimde göğüsüme dokunamıyordum eskisi gibi şişmişti. Nasıl olacak bilmiyorum sürekli meme diyip peşimden geziyor. Gündüz eğer evdeysem 4-5 kez, akşam yatmadan önce, gece 1-2 kez emiyor. Yani toplamda 4e indirmiştik 6-8e çıktı yeniden. El sürekli göğsümün içinde meme sapığı oldu.
Febicim ben de 1 saat falan çıkarmaya çalışıyorum hadi dışarı gidince ayakkabılarını getiriyor hemen çok seviyor sokakları.

ben 2 yaşına kadar emzirmeyi çok isterdim fakat kızım 6 ay emdi geriye kelen 6 ay sağıp verdim.1 yaşında artık pes edip bıraktım.fakat ağlayarak bıraktım çünkü çok üzüldüm.keşke sizler gibi olsam yani emzirsem.ben de zayıf olmasını meme olmamasına bağlıyorum.çevremdeki kilolu bebekler emen bebekler.bence bünye meselesi.2 yaşına kadar emzirin derim kızlar.

meliscim aynen buyudugu ıcın bılınclı bır sekılde ıstıyor bazen ayıp oluyor:)))) canı sıkıldıgında emıyor dedıgın gibi evdeysek oyle ogun falan da aramıyor ben de ınatlasıp yemek yesın dıye vermemeye calısıorum ama hep sonunda ben pes edıyorum.

Kanaycım uzulme cnm Zeynep de 10.800 gr 76 cm 15.ayımızdayız cok sısko bır bebk degıl hiçe yakın yemek yıyor yese sısko olcak demekkı:)))
buyudukce de memeden aayırmak zorlascak gıbı ama bakalım 1,5 - 2 e kadar emzırmek iyi olabilir:)

Bu arada Zeynep ın atesı dustu ama bu kez de bogazı sısmıs herhalde sesı gıttı hastalık bı basladımı devamı gelıyor((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…