Febicim eger yumurtanin beyazini sevmiyorsa zorlama onu hep corbalara muhalebisine ekleyebilirsin.
haklısınız aslında yaa.. ama ne bilim katı olarak haşlanmış yumurtayı direk yiyince alıyo besini gibime geliyo :kedi: artrık zorlamıcam sevdiği tarifleri araştırıp bulucam karar verdim bakalım başarılı olucak mıyım .. böylece ona özel menü hazırlamam gerekecek ama yesin de napim :Saruboceq:
kk daki ve bir siteden değişik kahvaltı önerilerini toparlayıp listeledim .. sizinle de paylaşim ..
Değişik kahvaltı önerileri
1 - patatesi rendeleyip az tereyağında pişirip biraz kaşar ekliyorum ve yumurta kırıyorum en sevdiği o tavsiye ederim,
2- hazır yufkayala yumurtalı peynirli gözleme yapıyorum yumuşacık oluyor,küçük bir karede ondan yiyebiliyor kendinin yemesine izin veriyorum
3- patates haşlıyorum içine tereyağ,beyaz peynir zeytin ezmesi koyu olursa biraz da süt ekliyorum kumpir gibi oluyor.
4- bazen de yulaf lapası yapıyorum sütle,içine suda biraz haşladığım kuru üzüm ve kuru kayısı ekliyorum rondadan geçirip veriyorum.
5- su veya süt
mısır unu
kaşar peyniri veya baska peynir.
mısır ununu suyla muhallebi yapıp içine tereyağı ve kaşar ekleyip pişirişorsun.zaten çok çabuk oluyor yapa yapa elin alışır yani ne kadar koyacan kendin ayarlarsın.
bir de yine su mısır unu biraz buğday nişastasını yada istersen pirinç unu da olur pişir sonra içine haslanmıs kuru kayısı ve kuru üzümü blendırdan geçirip ekleyebilirsin.yani ne nemyva istersen
6-Aksamdan 1 kuru kayisi ve yemisi suda birakiyorsun. Istersen kuru uzumde koyabilirsin. Sabah sudan cikardigin bu meyveleri yarim cay bardagi yulafi bir bardak sutle yada suyla pisiriyorsun. Yulaf nedeniyle kivamli hale geliyor. Ben icine elmada rendeliyordum bak yazmayi unutuyordum az daha. Pisen bu karisimi rondadan ngeciriyorum. Icine ceviz ve findik koyuyorum.Sonra Labne peyniride ilave ediyorum. Ve tatlanmasi icin de bal yada recel.
7-1 subardagi sute 1 yumurta kiriyorum. Icine tereyagi atiyorum. ve tabi labne peynir. Sonra omlet gibi pisiriyorum.
8-yumurtali ekmek; ekmegi az sutle isliyorum yumurtaya buluyorum galeta ununa buluyorum azcik zeytinyaginda yumurtalar pisene kadar kizartiyorum.
9-sebzeli omletler(maydonoz,pazı,domates,havuç,patates gibi)içine peynir de ekliyorum biraz.
10-makarna gibi.2 corba kasik sehriyeyi hasliyorum hazir olunca bir cay kasigi tereyagi katiyorum o icine eriliyor biraz peynir ve haslamis yumurtanin sarisi.Eger yumurtanin beyazini veriyorsan bebegine sehriye kaynarken pismemis bir yumurta kir icine.Zaten sehriye 10 dk da hazir yumurta da 10 dk kaynamis olur.Bazen domates de katiyorum o zaman tereyagin yerine zeytin yagi kullaniyorum.Genelde sehriyeyi ayri haslarim ben kalanidan corba yaparim.Farkli sebze et haslarim karistirip corba oluyor