Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

Canim seni cok iyi anliyorum.Ben de bebegim 2 yasa kadar anne stu almasini istiyordum.Ama kismetimiz olmadi.Benimi ilk gununden beri anne sutu alir ama hic emmedi ben hep sutumu sagip veriyorum.Artik cok yoruldum acikcasi.Sut az gelince de daha da yoruldum sanki.Bu gunlerde brakmayi dusunuyorum.zaten ben brakmasam sutum kendinden kesilmeye basladi.

Genelde bir bebek meme cok duskun oluyorsa istahi olmaz.Anne sutu daha tatli geliyor onlara.Anne sutun tadi cok saf bir tadi varmis,onun icin emziren bebeklere daha saf tadinda bir yiyecekler sunmali.Ornegi sutlu patates puresi.meyveli yogurt.yogurtlu makarna ,yogurtlu pilav,yayla corbasi gibi.Menuye yeni gidalar daha yavas eklenmelidir.Normalde mama ile beslenen bebeklere her 3-4 gunde yeni yiyecek sunuyorsa anne sutu alan bebeklere ise her 7-10 gunde olmalidir.

bunu coktan internette bir yerde okumustum.dun defterimde buldum size de yazayim dedim.belki de birisine yardimci olur.

Son düzenleme:

Febicim bence 1 saat disirda olmak yeterlidir.Bir dergide okudumki 1 yasindaki bebekler yarim saatten ekzersizden ve 1 saat istedigi gibi oynama vakitlerden ihtiyaci var.
ekzersiz parkta dolasma kosma olabilir.
biz sabah kahvaltisindan sonra 1 saatte cikariz,sonra ikindi yemegi ya disirda yer yada yemekten sonra cikariz.aksam yatmadan once yarim saat disariya cikartiyoruz.Genel de gunde 1-3 saat disirda olur.

cnm yazdiklarin o kadar dogru ki Zeynoya sadece bunlari yedirebilirim karisik biseyler mumkun degil yemez su anda ve nerdeyse tek yiyebildigi seyler yazilanlar:)))

Kizlar kuru oksuruk icin bildiginiz dogal tarifler var mi Zeynep icin...

gecmiş olsun alevcimm egede hala emiyor oyunla yediriyorum ben ona yemek zor oluo ama yeterki yesinn bende kesmeyi düşünüyorum işte ama daha baslayamadım acayip düşkün memeye napıcam bilmem benimde sütüm çoğaldı baya birini emziriken diğeri akıo şıpır şıpır çok emdiğinden herhalde çok kararsızım hala kısmet bakalım...
ege sabah cicibebe süt peynir yedi 1 kaşık pekmesz içirdim
1 saat sonra 2 yoğurt
öğle tavuk suyuna şehriye corbası bizimle az makarna yedi
uyuyor kalkınca meyve bizimle yerse bamya makarna akşama muhallebi

merve de sabah erken saatte 200 cc devam sütü içti.. öğlende az suya mısır unu attım az tereyağı attım yumurta kırdım kaşar peyniri attım 2 çevirdim bunu güzel yedi tavsiye ederim.. nektari ve incir yedi.. yeşil mercimek ve makarna yedircem birazdan .. akşam iftara gitcez bişeyler yerse ne ala yemezse muhallebi yer yatar .. tüm bebişlere afiyet olsun..a.s.

ha emzirme mevzuunda doktorunuza danışsanız kızlar .. boyuna kilosuna yemesine göre tecrübesiyle daha iyi yol gösterir sanırım .. bizim doktor 1.5 yaşına kadar emzirmemi sölemişti..

Son düzenleme:
1-5 yaş arası dengeli beslenme listesi şöyle olmalıdır:

1-her gün yarım litre süt .süt her şekilde verilebilir . 25 gr. peynirde 200 gr. sütteki kadar kalsiyum vardır.

2-her gün et ve/veya baklagil

3-her gün (düzenli et yiyen çocuğa gün aşırı) bir yumyurta

4-günde 1 veya 2 kez sebze

5-günde 1-2 kez meyve. fazladan bir öğün meyve sebzenin yerini tutabilir. taze meyve suyu da olur

6-günde 1-2 nişastalı besinler ve 3 dilim ekmek .

kızlar bunlar sağlık ocağının bana verdiği kağıtta yazıyor.. sağlıklı günler bebişlerimizin olsun inş. :ecrin_bebek:

bugün doktora gittik aşı için.1 yaşında yapılan bi özel aşıydı fakat biz tatildeydik yeni yaptırdık.400 gr yakın kilo almış.çok sevindim.kan ılacı ve vitamin yaramış dedi doktor.iştahı daha iyi çok şükür.
benim kızım karışımlı şeyleri bulamaçları sevmiyor.o bizim yediklerimizi yiyebiliyor.
mümkün değil kahvaltıda şehriye haşlayıp bi şeyler katayım o da yesin.sadece pilavı kuyu ayrana karıştırıp veriyorum.

sabah 5 gibi 180 cc devam sütü
9,30 gibi bisküvi peynir karışımı bi kase
13 de tavuklu şehriye çorbası iki danino
17 de 180 cc ballı süt
akşam yemekte börek verdim lokma lokma yarım dilim yemiştir.
yatarkende muhallebi yedi bi dolu kase.

kanaycım biz de daha aşımızı yaptırmadık gitmem lazım bugünlede. Melis de asla karışım yemez

sabah tost yedi kızım (naıl yaptım tavsiye ederim çok yumuşak oldu sizin bebişler yer belki ama kzıımın dişi olmadığından yumuşak olmalıydı. Normal tost yaptım piştikten sonra sıcakken her iki yüzüne tereyağı sürdüm aliminyum folyoya sardım, yumuşadı) çok sevdi. Braz da pekmez ve bir çeri domates
arada üzüm yedi
öğlen kabaklı yeşil mercimekli çorba
arada çok az meyve püresi iftara gitmiştik kalabalık ortamda heyecandan yemedi birşey
sonra 1 kaşı ayran çorbası
iftarda biraz mantı sonra biraz kadayıf dolması (her ikisini de ilk defa yedi ve çok sevdi)
akşam da geç yatınca 1 küçücük kase muhallebi

ege abah cicibebe süt yumurta peynir pekmez yedi
1 saat sonra 2 yoğurt
öğle domatesli pirinç çorbası
uyuyor kalkınca bizimle yer akşamada muhallebi

duruda sabah geç kalktı 250 cc 8 bisküvili devam sütünü içti
öğlen iki danino bi yumurta yedi
uyandıkdan sonrada biraz makarna-patates yedi ve ayran içti
az önce bi kavanoz meyve püresi yedi.
bizimle yemekte biraz tırtıklar gece yatarkende muhallebi yer yatar.

kızlar yaş incir yediren varmı ben iki gündür incirin içinden meyve püresi armutla yapıp veriyorumm acaba sorun olurmuki ??

Son düzenleme:
kızlar yaş incir yediren varmı ben iki gündür incirin içinden meyve püresi armutla yapıp veriyorumm acaba sorun olurmuki ??

ay canim bende kac gundur hep vermek istiyorum.biraz tadina baksin diye verdim cok hosuna gitti verdim ama acaba versek mi,bence eger herhangi alerji olmadi ise simdiya kadar ver.sadece fazlasi ishal yapabilir.genelde kabizliga karsi verilir.bide armutla beraber ikisi ishal yapabilir,dikkatli verirsen bise olmaz sanirim.
benim bebegim seftali ve domatesten alerji oldugu icin biraz korkuyorum ama yavas yavas deneyecez.

evet kizlar,Sanberkin istahi dislerden degilmis.grip mikrobu kaplamis ve popusuna,ayaklarina ve agizina sivilce cikti,agizindaki yarara gibi ondan yemek istemiyormus yavrucum.
onceki gunleri yazmayim hic de sormayin,bugun durum biraz daha iyi,
sabah 1 dilim ekmek uzerine kalin labne peyniri surdum uzerine de yumurtanin sarisini ufaladim.hepsini bitirdi,yarim kavanoz meyve puresi ve 50 ml aptamil junior.
ara yarim armut ve 60 ml anne sutu cok yorgundu uyudu
ogle mi ikindimi desem saat 15.30 kalkti ancak 16.30 yidirebildim
yarim kase uyduruk bir corba(patates,havu,bulgur,bugday unu ve tavuk kiyimasi) yaninda 30 ml meyve suyu ve bir danino yedi.
saat 18.00 disardayken biraz armut,bir erik,yarim inci yemis,
simdi ise 2 kofte yedi.
yatmadan once biraz 8 tahili mama icine bir danino ve 100 ml anne sutu var onu da vercem.INSALLAH YER.

Kizlar benim ogulucum zeytini cok seviyor.Ben pek zeytinden anlamiyorum acaba hangi marka versem siz nasil bir zeytin veriyorsunuz.Bide yemekler icin ben zeytinyagi kullaniyorum.Benim kullandigim Taris naturel sizma zeytinyagi ACABA BEBEKLER ICIN UYUGUN MUDUR.

febicim beslenme listen cok guzel,anlamak icin daha kolay.

canim sen vitamin veriyormuydun Merveye.bizim de kilo alima ile sorun var onun icin vitamin vermek istiyorum hepinizden fikir almak istiyorum.

1 Yas cocugun bir gunluk gerksinimleri

Sut ve sut urunleri--500ml (yaklasik 2 su bardagi sut veya yogurt veya 2 kibrit kutusu peynir).

Et,balik,tavuk,yumurta ve baklagiler 2-3 porsiyon.
1 porsiyon--1 yumurta=2 orta buyuklugunde kofte=304 silme yemek kasigi baklagiler.

Sebze ve meyve 3-4 porsiyon tuketilmelidir.
1 porsiyon sebze=5-6 yemek kasigi sebze yemegi=1 orta boy meyve=150 ml meyve suyu.

Ekmek ve unlu,nisastali besinler 6-7 porsiyon olmalidir.
1 porsiyon- 1 dilim ekmek=5-6 silme yemek kasigi pilav veya makarna=1 orta boy patates=1 kase tahilli corba=3-4 tane biskuvi=1 orta dilim borek=3-4 tane galeta.

Cocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzman Dr.Hatice Karabocugolu.
bu listegi bebegim dergisinden cikartim.umarim hepimize yardimci olur.Ama ilk bastan bebeklerimiz verdiklerini yesin INSALLAH.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…