Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

saolun kızlarr birde baktım ne göreyimm vitamın deposu vee demirin emilimini çok yüksek derecede sağlıyormuş..iyi oldu ben çok severimdee...onada yediriyorumm...iyi gelir inşallahh...

kanaycım ne vitamin verdin merak ettim, biz multitabs veriyoruz da iştahına çok da etki etmedi.

canım multitabs bize de fayda etmedi.kan ilacıyla beraber supravit vitamin kullanıyoruz.
kan eksikliği olan çocuklar yavaş gelişir dedi doktor.
1 ay daha devam edeceğiz.

ben normal kutudaki zeytinden veriyorum tuzunu bile almıyorum zaten 2 tane filan yiyor .. benim kız da çok seviyo zeytini ben daha fazla vermiyorum.. benim kullandığım z.yağı ülkerin organik olanı .. seninki de olur niye olmasın ki cnm .. doğal z.yağı..

febicim beslenme listen cok guzel,anlamak icin daha kolay.

canim sen vitamin veriyormuydun Merveye.bizim de kilo alima ile sorun var onun icin vitamin vermek istiyorum hepinizden fikir almak istiyorum.

merve de nerdeyse yaşına dek gün aşırı supravit ve balık yağını dönüşümlü verdim sonra iyice yaz meyvelerinden bolca yedikçe hele çilek zamanı çok yerdi doğal olarak alıyodu vitamini kaç çeşit meyve yediriyoorum dedim doktora o zaman verme artık dedi o da .. yoksa 1.5 yaşına dek vitamin verilmesi iyi oluyomuş..

benim şişelere alerjim var biraz .. yaz şimdi her taraf meyve tazesiyle allsın vitaminini fazla yemiyosa o ayrı tabii..

sanberke geçmiş olsun .. mervede de var biraz bişeyler sanki bir kaç gün yıkamıyayim dikkat edim inş. grip olmaz :sinifsinif: senin yazdığın son liste en açıklayıcı ve kafa karıştırmayanı olmuş .. kopyaladım buzdolabına asıcam tşk. a.s.

teknolog ben incir hiç vermedim ama ceviz fındık falan da vermedim. Ne bileyim içindeki tanecikler poposunu çizer diye düşünüyorum sanırım yanlışım :bbo:

fikriye geçmiş olsun bebişine inşallah çabucak iyileşir. Benim kızım hiç zeytin sevmedi bana çekmiş, tuzunu alıp verdim yine yemedi. Tariş en kaliteli yağlardan canım neden uygun olmasın. Ben de bazen onu bazen komili kullanıyorum. Verdiğin menü çok açıklayıcı ama kendi adıma konuşayım melis asla o kadar yemez.
Febicim sen de dikkat et yazık yavrucuklara, hastalanmasın. Vitamin takviyesi yap istersen.

kanaycım teşekkür ederim supravit ben de içirdim bir ara ama tadı çok kötü ve kokusu da çok yoğun nasıl veriyorsun? multitabsa bayılıyor parçalara bölüp elimde tutuyorum gelir gidip çiğniyor.

Tesekkur ederim kizlar.Sanberk bugun daha iyi eskisi kadar istahsiz degil ama bu da idar ediyor.Ama masallah degim her zamannki gibi hareketli ve neseli.
u2remcanim ismini bilmiyorum kosura bakma.Canim bebegin cok emiyor herhalde.onun icin fazla yemek istemiyordur.Daha onceden her yemek ten sonra anne sutu verirdi ve fazla yemezdi sanki sutu icin yer brakirdi.Ama sutum azilinca bazi yemeklerden sonra vermeyince birkac gun ac kaldi ve daha cok yemek yemeye basaldi.Belki de senin kizin da ancak sutten kesilince yemeye baslar.Canim kizin kac aylik.Ben 2 yasa kadar emzirme tarafindayim ama bazen fazla emzirme bebeklere yaramiyor olabilir ve o zaman dr ile danisarak sutten kesilebilir.

Canim benimki de yemiyor o kadar.Ben kendim icin bir sey fark ettim.Daha onceden dr 6 aylik ve 9 aylik beslenme programlari vermisti ama Sanberk hic bukadar yemezdi.Mesela 6 aylik menumuzu alinca yarisini bile yemiyordu ancak 8 ayliktan sonra yaklasmaya baslamisti.9 aylik menusu ile ayni durum vardi.Simdi ise 1 yas menusu tekrar ayni olay.Zaten verdigim menu 1-2 yas arasi beslenmesidir ve sanirim yineden biz ancak 2 yasa yaklasinca yetisebiliriz.
Yemek porsiyonlar bebegin kilosuna gore de yapilamlidir bence.Bir bebek ne kadar daha kilolu ise daha cok yemek yer daha zayif olana daha az yer.Tombis bebeklerin beslenmesi gereken hucre ve yag depolara daha fazla oldugu icin daha buyuk miktarda da besin almaktadir.

sabah 220 cc süt içti içine cicibebe attım .. 11 gibi cicibebe sütle ısladım peynir ve tahin kattım.. bugün yumurta yedirmicem .. dışarı çıktı balkonda küvetinde oynadı ( elini dışarda her tarafa sürünce yıkamak zorunda kaldım ama balkon sıcacıktı ) çok uykusu geldi yatırdım yorulmuş olcak 1 saat oldu hala uyuyo .. meyve ve yoğurt yediricem kıymalı ıspanak yemeği makarna ve muhallebi yediricem ne kadar yerse bakalım..

duru sabah 200 cc devam sütü
sonra bebe bisküvi+kaşar+ceviz sütle ıslattım bi kase
arada iki danino ve yaklaşık 10 ad.çubuk
şimdi etli sebze çorbasını içecek bi kase yanındada az yoğurt veririm
arada meyvesini yer
yatarkende muhallebi

uygun tatlım. o zeytinyağının asidi sıfır bildiğim kadarıyla ve çok güzel bir yağ.siyah zeytini bazı kimyasallarla siyahlatıyorlarmış yeşildede klorak kullanılıyormuş.pazardan değil tanınmış markalardan alırsan sorun olmaz herhalde.

melis de bugün sabah yarım tost ekmeğine tost yedi biraz pekmez yedi
arada 15 üzüm, 1 danino
öğlen kabak çorbası (içine ekmek doğradım), yarım sebzeli köfte
ö.sonra yarım kavanoz meyve püresi, 2 cicibebe
akşam bizimle yarım kase hanımağa çorbası (normalde hazır çorba vermem ama çok istedi) yarım dilim sebzeli fırın makarna, yarım sebzeli köfte
yatarken muhallebi hazırladım içine devam sütü koydum ilk defa odaya getirdiğimde babsı çikolata yediriyordu ben 2 saat açlığını beklemiştim muhallebisini yesin diye babası doyuruyordu. Çikolatayı görünce gözleri açılmıştı muhallebiden 4-5 tk ancak yedi.

melis de bugün (aslında her gün) havuzuna girdi, ılıktan biraz sıcak su koyuyorum oturma banyosu yapıyoruz hergün. Çok eğleniyor oyuncaklarıyla oynuyor.

selam egeyi memeden kesme çalışmam bugun basladı napcak die kahve sürdüm telvesini ağzına aldı bıraktı tekrar aldı bıraktı sonra dudak yapıp basladı ağlamaya annecim uff oldu meme yara oldu dedim gitti tekrar geldi silmedim peçete koydum tekrar gösterdim gene gitti sonra istemedi fazla 6 den beri emzirmedim gece napıcak bilmiyorum ins anlar uf oldu deiğimde vermiycem insallah zorlanmayız kızlar ins dua edin nolur ç.ok üzüldüm ama artık oyun haline getrmişti aramızdaki bağ kopucak ama yemek yesin süt içsin daha ii bence benden hbrler böle öptüm sizleriii

çok sorun yaşamıyoruz ilaç içme konusunda ben kaşıkla tutuyorum kendisi gelip içiyor çoğu zaman.fakat her öyle içtiğinde biz alkışlıyoruz mutlu oluyor.ya da yemek yedirirken dalıyor arada ilacını veriyorum fark etmeden içmiş oluyor.tadına hiç bakmadım fakat kokusu tam ilaç kokusu.

duru bugün
6 da 240 cc devam sütü
10,30 da bisküvi,peynir,yumurta,zeytin bi kase
14,00 de yarım muz ve bi danino yedi yattı hala uyuyor kalkınca
bi kase etli sebze çorbası yer arada meyve yatarkende muhallebi yer.

Sanberki yedikleri
sabah bir yumurta hem beyazini hem sarisini,2 tatli kisik kadar labne peynir,30 ml aptamil junior,2 zeytin,yarim kavanoz meyve puresi,bir cay kasigi pekmez.
ara sadee 100 cc anne sutu verdim
oglen biber bulamaci ve yarim kofte
ikindi bir kavanoz meyve puresi,bir danino,bir erik
aksam biber ve yogurt
yatinca aptamil junior.
BIBER-biberi izgarada yaktim sonra soyup kucuk kucuk kestim,ayri bir tavada biraz tereyeda bir tatli kasigi un kavurdum ama sadece birkac saniye sonrabir yaprak maydanoz ve biberi kattim birkac saniye kavurdum ve bir bardak su ekledim.Hazir olunca labne peynir ve yogurt ekledim biraz ekmek ici.buna ceviz yada dereotu da katabilirsiniz,labne peyniri yerine normal beyaz peynir olabilir.Yaninda bir corba kasigi arpa ve pirincten olusan bir pilav yapmistim ama yemedi.
KOFTE=dana kiyma icine yumurta,maydanoz,yesil sogan,ekmek ici ve hazir satilan milupanin sebze karisimindan bir tatli kasik,uzerine un.

merhaba canim umarim fazla surmez ve cabuk atlatirsiniz bu donemi,haberleri bekliyoruz.

duruda yine
6 gibi 180 cc devam sütü
10,30 gibi bi domatesi rendeledim içine bi k.k. peynir bi haşlanmış yumurta ve biraz ekmek ufaladım bikase oldu onu yedi.

duruda yine
6 gibi 180 cc devam sütü
10,30 gibi bi domatesi rendeledim içine bi k.k. peynir bi haşlanmış yumurta ve biraz ekmek ufaladım bikase oldu onu yedi.

Masallah Duruya,aferin ona yemeklerini yer annesini hic uzmez.
Canim masallah tekrar diyorum, yemekleri redetmiyor galiba ya da sen sevdiklerini ogrendin ve sadece onlari veriyorsun.Hic bunu verdim yemedi yazdigini gormedim,cokacimcoook Insallah yemekleri hep istahla yesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…