Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

sanberk sabah
ihlamur cayin icine bir yumurta,peynir,pekmez ve tereyagi katistim ama cok az yedi birkac kasik ancak.
yarim dilim ekmek uzerine labne peynir ve yumurtanin sarisini surdum yedi,beyazindan sadece yarisini yedi,onun yanina 2 zeytin ve 70 ml aptamil icti,yarim kacanoz da meyve puresi,
bu gunlerde benimki taze meyveler yemiyor,agizindaki yaradan mi acaba?:uhm:
suan uyuyor kalkinca kabak corbasi yapiyorum suan,yaninda tavuk koftesi de yaptim.
aksam yemeyi icin bir fikri yok hala daha sonra sizden belki kopye cekerimvereliniortak

kizlar simdi corbasinin icine biraz kabak,havuc,domates,maydanoz ve patates koydum.Bunlardan azar azar kesiyorum yarisindan fazla kaliyor.Bunlari ben yari bir tencerede hasliyorum sonra blendirden geciriyorum pure oluyor.gunde ayni yemek vermis olmayim diye Sanberge vermiyorum ama bizim corbalara katiyorum tadi daha guzel oluyor.
Boyle haslamis sebzeler koftesine de katiyorum bazen.

fikriyecim duruda bulamaça alışık.ayrı ayrı verdiğim zaman bi süreden sonra verdiklerimi itiyo diliyle.doyacak kadarda yemiş olmuyor o yüzden bende bulamaç yapıyorum çoğu kez açsa yiyor hepsini.yere oturtuyorum sırtınıda kalın bi yastıkla destekliyorum arkaya doğru eğimli oluyor ve o şekilde kaşıkla yediriyorum.oturur pozisyonda kaşıkla pek bişey yediremiyorum genelde elinde bişeyle uğraştığı için ağzı yere doğru oluyor ve yedirmek çok uzun ve zahmetli olabiliyor.
duru genelde tatlıları daha çok seviyor (anasına çekmiş :)) muhallebi bebe bisküvisi meyve püresi danino bunları çok severek yiyor.çorba,yemek türü şeyleride çok severek olmasada pek itiraz etmiyor.ağzını kilitleme ağzında bekletme gibi huyları yok çok şükür.sevmediği bişey bile olsa ağzına girdikten sonra yutuyor.ama bazen pütürlüleri itiyo diliyle.
gün içinde eline çubuk veriyorum çok seviyor çubuğu meyve kesip veriyorum bazen ekmek bazen kek döke saça yiyor.ama yedi doydu diyemiyorum onları yemekten saymıyorum bile kendim başına geçip ne kadar yediğini görmeden rahat etmiyorum :))

sanbek de oyun oynamadan tv izlemeden yemez.Ac olsada cok cabuk sikiliyor ve birkac kasiktan sonra kalkmak istiyor,o zaman baska oyuncak veriyorum oyle yemeyini bitirenekadar devam ediyoruz.
Benim akrabamin bebegi var o da 15 agustosta dogumlu ama gorsen annesi oturtuyor bir yere ve yidiriyor,cocuk ne kalkar ne sikilir acik agziyla yemeyini bekliyor,annesi tamam biti aferin oguluma dedikten sonra cocuk kalkiyor.Gorunce sasa kaldim.Gorcem mi ben bu gunleri.

kesmeme kararı aldım memedenn kıyamadım çünküü 1. bucuk 2 yasına kdr emziricem insallahh kescem dedim dedim ama içim el vermedi çok üzüldümm:)))

ben de ne yazık ki kızımı oyalamzsam bi lokma yemez .. genelde tv karşısında ve reklamda yiyo maalesef yedikten sonra pek tv ye bakmıyo ama :)
bugünkü menümüz :
devam sütü - kahvaltılık - sütlü havuç çorbası ( içine yumurta kırdım yumurtayı katı yemiyo merve malum ) - meyve - kıymalı semizotu-yoğurt - meyve - muhallebi

merve de az az yiyor .. hemen başını çeviriyor .. iştahlı bir çocuk değil maaleseff... :sinifsinif:

kesmeme kararı aldım memedenn kıyamadım çünküü 1. bucuk 2 yasına kdr emziricem insallahh kescem dedim dedim ama içim el vermedi çok üzüldümm:)))

Canim seni cok iyi anliyorum,gercekten sutten kesmek uzulucu bir durum,aslinda bebek cabuk atlatiyor zor ve yipratici anne icindir.Kismet canim ne kadar varsa emzir.Her halde kendini hazir hissetmiyorsun,zaten kisa geliyor rahat rahat emzirirsin.
Peki bebebisin tepki nasil merak ediyorum,ilk once vermiyordun simdi tekrar veriyorsun eminim sutten kesmemekten mutu oldunuz.Şeniz

Ben de sabahtan beri sutu sagmiyorum icim parcalaniyor,ama brakmak istiyorum artik,acikcasi cok yoruldum,butun gun icin 100-120 toplayabilirim artik hic gelmiyor.sik sik sagmakla denedim caylar su ama olmuyor.Ama brakmayi hic istemiyorum ne yapsam,simdi yazrden de gozyaslarimi tutamiyorum,emziren anneler emzirin ne kadar olabilirse emzirin.

üzülme o kadar cnm yaa .. 1 yaşına kadar emmiş .. hiç emziremeyen anneler napsın değil mi .. benden 100 bile çıkmıyodur bence şurup niyetine iki çekiyo bırakıyo.. 2-3 aya ben de bıraktırırım tahminim ..

canım sıma canını zaten 2 yaş öneriyorlar. Çok zor bir şey tabi hem sen hem o nun için 13 aydır bir alışkanlık artık karın doyurmaktan daha çok duygusal tatmin oldu tabi. Ben de kararsızım çok zor olur gibi geliyor. Kızım çok mutlu memeyle.

ayy hayatım ne olur üzme kendini ağlama, hepimiz aynı durumdayız, hiç sağmadım yakın zamanda ama ancak o kadar çıkıyordur ya da çıkmıyordur herhalde. Bir yıl vermişsin zaten sütünü bundan sonrası artık sana eziyet bence tüm günü sağmakla geçecektir. Artık artmaması çok normal doktorumuz 1 kaşık ek gıda alınca sütün 1 kaşık azalır demişti yani onun ihtiyacı kadar süt üretiyor vücud, artık ihtiyaçları kalmadı zaten çoğu alışkanlık. Onun için sıkma canını lütfen.

duru bugün
9 gibi 240 cc devam sütü
arada biraz meyve suyu
11,30 da bisküvi,peynir,ceviz,muz bi kase ve bi danino
14,00 de az karışık meyve püresi yedi yattı
17,00 gibi uyandı bi kase etli sebze çorbası
yatarkende muhallebi yer yatar.

duruya maşallah yaaa ela hiç bişey yemiyo beni çıldırtıyorrr
azıcık kahvaltı yatmadan erik kalkınca çorba içer zorla en sonda mamasını yer buna şükür diyorum(((

1 YAŞ ÇOCUĞA ÖZEL BESLENME PLANI

Uyanınca:
Anne sütü

Kahvaltı:
1/4 ince dilim ekmek içi
1-2 dilim domates dilimi
karper kadar tuzu alınmış peynir
1 tatlı kaşığı kayısı marmelatı

Ara:
1/4 kase meyve

Öğle:
1/4ince dilim ekmek içi
1 kase sebze yemeği( etli)
1/2 kase yoğurt

İkindi:
2 adet bisküvi
1/4 kase meyve

Akşam:
1/4 ince dilim ekmek içi
1/4 kase pilav/makarna
1/4 kase kuru baklağil yemeği
havuç salatası (püre halinde)

Gece:
Anne sütü

Not: Porsiyonları siz anneler istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz. Ben size sadece bir uzman olarak menü hazırladım. Her gün için ayrı menüler hazırlayabilirsiniz. Örneğin sebzesinde et kullanmadınız et porsiyonunu kahvaltıda 1 adet haşlanmış yumurta olarak kullanabilirsiniz. Süt porsiyonunu topladığınızda peynir ve yoğurtla 2 porsiyon edecektir, önerilen ise 3 porsiyondur. Gece anne sütü alan bebekler 1 süt porsiyonunu tüketmiş olurlar. Yemeklere sıvı yağ desteğini unutmayınız!

kızlar bunu bebek.com haftalık bülteninden kopyaladım .. biraz gayret etsek uygulanabilir sanki çok abartılı değil gibi kaydirigubbakcemile5

azıcık kahvaltı yatmadan erik kalkınca çorba içer zorla en sonda mamasını yer buna şükür diyorum(((

eloş formunu koruyor zilli zemuszemus emziriyosan çok iştahlı olmayabilir canım genelde çevremden gördüğüm emen bebekler çok iştahlı olmuyorlar ama emmeside onun için bi avantaj sıkma canını:1hug:

teşekkürler tatlım paylaşımın için. banada az geldi liste. yada benimkiler çok abartı...gayet uygulanabilir.

eloş formunu koruyor zilli zemuszemus emziriyosan çok iştahlı olmayabilir canım genelde çevremden gördüğüm emen bebekler çok iştahlı olmuyorlar ama emmeside onun için bi avantaj sıkma canını:1hug:

evet şekerim koruyorsırnaşık şeyemiyorya çok yemek istemiyorlmaz:

vereliniortak:içelim::1hug:

Canim destegin icin sagul.Febicim sana da tesekkurler.Kendi kendime moral vermeye calisiyorum ama biraz zor.kafamda biraz sacmalik seyleri geciyor ya gulmeyin bana ee sut sagmiyorsam artik neden yemek yiyecemki diye dusunceler geciyor aklimdan,bugun dayanamadim tekrar sagdim eski miktari gibi butun gun 120 ml devam edecem bakali nereye kdar.vazgecemiyorum ya inanin ben de de aliskanlik olmus,sagmadigimda bir boslik hissediyorum,:bbo:

Canim bebegin saglikli gozukuyor,masallah baya da buyumus.Yemeyen cocuk zor gercekten.Bizimki tam yemeye basliyor biraz yanak yapiyor hop brakiyoruz yemeyi,sanki bu cocuk bilgisayar kalorisini olcer biraz fazla olunca hemen yemeyi brakiyor zayiflayinca deli gibi yemeye basliyor.anlamadim bu cocugu.:uhm:

febicim liste gerçekten güzel az ama benim kızım bile ancak o kadar yiyordur sevindim imdi. Doktor kontrolümüz vardı melis 200 gr almış aslında daha çok alırdı 6. hastalık geçirdiği için 1 hafta bir şey yememişti, aldığını da vermişti, bu ay iyi yani demek iyi beslenmiş.
tabi çok büyük bir alışkanlık fikriyecim bir anda vazgeçmek çok büyük bir değişiklik bizim için. ilk 6 ay hayatımızın yarısı, sonraki aylarda da çok zaman emzirmeyle/sağmayla geçti. Kendini ve bebişini hazır hissedene kadar devam et derim ben de sanırım öyle yapacağım. Biz de hazır değiliz henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…