Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

arzu ela ve fikriye benim kızım da öyle ne yapalım bunlar doğuştan toklar. Bir lokma fazla yemez melis de, ölçüsü vardır. Hayatları boyunca kilo problemleri olmasın inşallah, bu da tesellimiz olsun.

sanbekin yedikleri
sabah yrim dilim ekmek,bir yumurta beyazindan yarisi yemedi,iki tatli kasik labne peynir,yarim kavanoz meyve puresi,bir cay kasigi pekmez.sutu unuttum 70 ml aptamil junior sivi.
oglen tavuklu sehriyeli corbasi yarim kase yedi yaninda bir kavanoz meyve puresi
ikindi bir kavanoz meyve puresi ve iki tane babymix yogurdu.cok sasirdim
aksam dan once yarim armut yedi
aksam bir kase corba(mercimek,bulgur,pirinc,havuc,kabak,zeytinyagi ve iyotu tuz)
yaninda bir danino.
yatinca 120 anne sutualkisalkisalkis

bu aksam parkta oynarken yanimda bir kadin vardi Sanberk icin 1.5 yasinda mi diye sordu ben 13 aylik olacak degince kadin bana Cok iyi bakmissin 1.5 yasindaki bebege benziyor dedi.Ay cok mutlu oldum.Kadinda cocuk besleme uzmaniymis.:lepi:
Annesi iyi bakmis demesi biraz garip geliyor bana acikcasi hangi anne kotu bakiyorki:uhm:hihoyyythepimizin bebeklerimiz icin en iyisini istiyoruz ve yapmaya calisiyoruz.:enbuyukkk:

Son düzenleme:
arzu ela ve fikriye benim kızım da öyle ne yapalım bunlar doğuştan toklar. Bir lokma fazla yemez melis de, ölçüsü vardır. Hayatları boyunca kilo problemleri olmasın inşallah, bu da tesellimiz olsun.

Evet ben de kilolu da saglikli degil deyip kendi kendimi rahatlamaya calisiyorum.Insallah canim ilerde de hep saglikli bir insan olarak buyusunler.
Benimki bu gunlerde meyve pureleri cok sevdi onceden yidirmekle zorluk cekiyordum simdi ise yemek yer meyve puresi icin yer brakiyor efendimiz.:icecream: tatli sevmezdi ama simdi pek de hosuna gitmeye basladi.Fazla kullanmak istemiyorum hazir pureleri ama benim yaptigim pureleri pek istemiyor.

ben de yazayım.
sabah: 1 yumurta, 1 tepeleme tk labne, biraz süt, tereyağı, 1 domates,1 dilim patates rendesi ile omlet yaptım yarısını yedi iştahsızdı yine.
arada üzüm teklif ettim yemedi 1 erik yedi, 1 danino
öğlen: 1 küçük kase ekmekli sebze çorbası
arada: meyve püresi teklif ettim yemedi akşam için hazırladığım kreplerden yedi yarım sebzeli krep.
akşam: 1 küçük kase yoğurt çorbası, yarım tavuklu mantarlı sebzeli krep
biraz yediklerimizden tırtıkladı keşkül falan.
meme emdiuyudu.

bazen takıyorlar meyve pürelerine melis de bir ara çok güzel yiyordu bıktı. Herşeyden çok çabuk bıkıyorlar.
Şu hayatta bu yaşıma geldim bir şey öğrendim asla büyük konuşmamak. Melis 2 saat uyur derim yarım saat uyur, şunu sever derim yemez, şunu sevmez derim yer. Çcuk milletini anlamak çok zor

Bilmiyorum kilosu yok fazla ne de boyu.Sanberk 12 aylik kontrolunde 11.640 gr ama birkacgun once dr gitigimizde 10.840 gr cikti.dr onceki kontrolde yanlis bakmisiz dedi o kadar kilo veremez dedi.
ama sanberk 8 aylikken 10.200 grdi o zaman da emeklemeye basladi ve simdiya kadar 600 gr almis ancak.en sonunda bize de supravit vitamini verdi.hic vermeme izin v ermiyordu.Bu seferde vermeseydi ona sormadan baska dr ile danisarak vermeyi dusunuyordum.
benim arkadasimin bbegi kilosu daha iyi bizimkiden ve onun dr daha ne zaman vitamin vermisti,bizimki niye oyle bilmem.

gercekten oyle bugun bisy cok sevdigise yarinda sevecek diye bir kural yok bunlarda,

Ben yeni regim yapiyorum Sanberke daha onceden ara yemeyinde anne sutu meyve ceviz gibi seyler verirdim ama gittikce oglen yemegi gecikmeye basladi.oglen yemegi ikindi olurdu,
simdi arada fazla bisey vermiyorum bir parca meyve onu yemek bile saymiyorum.
Direk oglen veriyorum ve daha iyi yemeye basladi.INsallah doguru yapmisim kontrolde gorcez.

canım daha ne olsun ben de zayıf sandım gayet iyi kilosu bir yaşın ideal kilosu 10 zaten. Tartıdan tartıya çok farkediyor melis sağlık ocağında 1 kilo fazla çıkıyor. Ama doktorumuz bezini bile çıkartıyor.
melis 8800 bugün tartıldı, 9 kiloyu bir dahaki ay görürüz inşallah. Ben inatla 6 ay anne sütü verdim sadece kilo alması yavaşlamıştı aslında çünkü ben zayıflamaya uğraşıyordum. Sonra idrar yolu enfeksiyonu oldu o da kilo alışını engelledi sonra yumurta beyazına alerjisi çıktı doktorumuz süt ve süt ürünlerini yasakladı sadece keçi peyniri yedik her ikimizde, yoğurdu falan kestik. Sonra kabızlıkla mücadele öğünleri hep sebze meyve oldu ve işte sonuç ama çok sağlıklı kuzucum.

hergün aynı çorbayı yemekten sıkılıyor bir öğünlük de çorba yapılmıyor sıcakken kavanozlara koyup konserve gibi yapıyorum dönüşümlü yediriyorum, 1 hafta 10 gün saklıyorum hava almadığı için.
Evet ara öğünlerde çok yerlerse ana öğünde sorun çıkarıyorlar kesin.

fikriyecim daha ne olsun canım yaa kilosu çok güzel resimlerdende belli zaten hiçte zayıf görünmüyor aksine baya tombik duruyor.belli bi aydan sonra zaten çok çok az alıyolar artık eskide kaldı bi kilo aldıkları dönem.

kızlar ben bugün yazdığım menüyü bugün uygulamaya çalıştım hemen hemen menüdeki kadar yedi merve .. meyve ve ekmeği 1/4 yerine 1/2 verdim çorbaları da biraz fazla içti hemen hemen bu kadar yedi yani..

listedeki çorba olarak sütlü havuç çorbası içine yumurta kırdım.. akşam da tavuklu şehriye yedi..

kızlar şu listeyi bi denesenize .. tam olarak ama .. benim kız az mı yiyor acaba .. demek istediğim siz 1/4 değil ne kadar yediyse onu yazın 1/2 yediyse 1/2 tam yediyse 1 kase neyse o yani.. bakalım bebişlerimiz az mı yiyo çok mu .. en çok hangi bebiş yiyo cokacimcoook er meydanı hadi görücem duruyu ayşegül benim kızım tam porsiyonunu yer bunların demiştün bi yerlerde de :roflol:

feridecim mayalıhamur ve ferda gibi menü banada az geldi.biyerlerde sana yazdığım gibi kaydirigubbakcemile3 sanki şişko bi bebeğe verilen diyet listesi gibi.
duruda ara öğünlerle birlikte ortalama 6-7 öğün yiyor listede olduğu gibi ama kaseleri tam şeklinde.bir ince dilim ekmeğin 1/4 ü yada 1/4 kase meyve çok çok az bence 1 yaş bebeği için.sitedeki en iştahsız bebek bile bundan daha fazla yiyodur.sen listeye bağımlı kalma bence eminim merve daha fazla yiyecektir.cokacimcoook

Son düzenleme:
Febicim bu menu yugulabilecek gibi geliyor bana.bugun yedikleri bu sekilde yazacam bakalim.
sabah.1/2 dilim ekmek,iki tatlikasigi labne peynir,bir yumurta beyazindan az kaldi,bir danino,bir corba kasigi tahilli mama,50 gr meyve puresi.
ara sadece bir dilim armut verdim
oglen,1 kase(11 corba kasigi) corba(patates,havuc,kabak.biber,domates,arpa sehriyesi,bulgur)
yaninda bir danino ve 50 gr meyve puresi.
ikindi aksam daha sonra yazarim.oglende et vermedigim icin aksam balik vercem.

menuya bakiyorum benim bebegime gore kahvalti biraz az,ara ogunde artik ben de bir dilim meyve veriyorum sadece.ikindi de bize gore az.oglen ve aksamlari hesapladim nerdeyse sanberk de bu iktarda yer.Bazen aksam biraz daha vazla yerse o zaman sutunu icmez ya da az icer.

sabah bize gore az ama sanbek uyaninca sut icmez onu kahvaltiyla icer.

Benim aslinda az kilo diye bir sorunum yok boyle iyidir diye dusunuyorum cunku boyu daa yok o kadar
Sadece yaklasik bes ay icinde az kilo almasi kilo da degil.
Dedigin gibi az kilolu olsalar saglikli olsunlar.
Melis bir kiz icin normaldir kilosu ve boyu fazla olmasi gerk yok.Melis daha cok boya gidiyor demekki.Bizimki biraz kisa kaliyor ama babasiyla oyle uzun degiliz.

kase diyince herkes kendinde olan kaseyle ölçümlendiriyor kaseden kaseye fark var tabi..herkesin yemek kasese farklı ondna yanılıyoruz bazenn..

kızlar meyve suyu yazıyorsunuzyaa..hergün kendinizmi hazırlıyorsunuz hazır meyve sularındanmı veriyorsunuzz??

Ben her yemginde kendim hazirliyorum.genelde meyve pureleri de ama benimki hazir olanlari daha cok seviyor.

kendin nelerden ahzırlıyorsunn ..birde hazır dediğin normal meyve sularımı çocuklara özel olandanmI??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…