Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

kase degince gercekten farkli olabilir.ben her zaman corba kasigi ile olcuyorum,bir yerde okumustum en az 7 corba kasigi yemeli oertalama 9 corba kasigi olmali.ve benimki 10 kasik yiyince cok mutlu oluyorum.

bazen disirdayken bebeklere ozelden veriyorum.Normal meyve suyulari hic guvenmiyorum.Acikcasi bebeklere ozel olan da fazla tercihim yok ama disardayken misafirliginde,yolda iyi oluyor.

valla bizde bir kase var 50ml ancal alır bir kase var 250 ml alırr bir tanesi var 15o ml ondan 4 de 3 nü yiyor çorba fşlan olduğunda yeterli bencee..

ne kadar zman aralıkalrla kaka yapıyorr güzel yiyen çocuk genelde hergün kaka yapıyor bazen günde 2 kere olabiliyorr..

listede öğle ve akşam iyi ama kahvaltı ikindi ve aralar çok yeterli gelmedi bana.kaselerin boyutuda çok önemli evet.sabah ve gece annesütü diyor eğer dolu dolu emiyorsa emen bi bebek için yeterli olabilir.ama duru emmediği ve gecede bişey vermediğim için bu menü bize çok uygun değil.her bebeğin bünyesi ve iştahıda farklı tabi o yüzden standart bi liste kullanmak çok doğru olmaz.

kızlar meyve suyu yazıyorsunuzyaa..hergün kendinizmi hazırlıyorsunuz hazır meyve sularındanmı veriyorsunuzz??

çoğunlukla kendim hazırlıyorum katı meyve sıkacağı var onda günlük yapıyorum.ama bazen babası sağolsun gezmeye çıkardığında elinde meyve suyu kutusuyla geliyolar.bende kızıyorum onun yerine meyveli süt al bari diyorum.kutudan içmeye bayılıyor duru biberon gibi emiyo pipeti :icecream:

evet bebek emiyorsa aralar yeterli olabilir ama benim bebegime gure biraz az.Zaten bu listeler asa yukari ne kadar yenmesi gerktigini gosteriyor.ama tabiki her bebegin gelisimi farkli ve menulerde de farklilik var.

duru sabah
7 de 240 cc devam sütü
11 gibi biraz su+süt karışımına bi yumurta kırdım yarım çay kaşığı tereyağ 2-3 tatlı kaşığı irmik bi fiske tuz pişmeye yakında beyaz peynir ekledim 1 k.k. kadar yayvan bi kaba döktüm omlet gibi oldu baya çıktı görünümü güzeldi ilkkez yaptım ama sevdi duru yedi.
arada bikaç çubuk yedi
2,30 gibi 200 cc 6 bisküvili ballı süt içti yattı.

artık gün içindede süt vermek istiyorum çünkü bitek sabah içiyor yoğurtla peynirle falanda karşılıyodur ama süt içme alışkanlığı kazansın istiyorum.
kalkınca meyvesini yer bi iki saat sonra sebzeli çorba içer bi kase yatarkende muhallebi yer.belki araya biyere sıkıştırırsam bide danino yediririm:roflol:

kendin nelerden ahzırlıyorsunn ..birde hazır dediğin normal meyve sularımı çocuklara özel olandanmI??

meyve suyu içmiyor merve.. cam rendede püre yapıyorum hala ..

kase degince gercekten farkli olabilir.ben her zaman corba kasigi ile olcuyorum,bir yerde okumustum en az 7 corba kasigi yemeli oertalama 9 corba kasigi olmali.ve benimki 10 kasik yiyince cok mutlu oluyorum.

10 çorba kaşığı az değil mi cnm... benim kullandığım kase 20-25 kaşık alır sanırım .. senin kullandığın kaşık büyük mü ki acep

bendeki kase de 200-250 ml lik sanırım .. ama günde kaç öğün ve kaç çeşit yediği de önemli..
günde 1 kere yapıyo genelde bazen 2 günde de yapabiliyo bazen de 2 kere yapıyo merve de..

bu liste bir beslenme uzmanına ait.. bir kaç gündür günde ne kadar tahıl ne kadar süt ürünü ne kadar sebze meyve et tüketsek yeterli olabilir acaba diye önerilerde bulunduğumuz için abone olduğum bebek.com haftalık bültenindeki bu listeyi paylaşim dedim .. ve ısrar ediyorum her bebeğe uygun bu liste .. daha iştahlı olan bebekler için ölçü artırılabilir elbette.. yani duru 1/4 kase yerine bi tam kase yer başkası 1/2 yer .. her beebk aynı yemiyo ki.. ama en az bu kadar yenmesi gerekiyo .. bu günlük gereksinimleri karşılayan en asgari ölçülerde yazılmış .. sonuçta ela gibi iştahsız bebişler de var onlara da uyması gerekir cnm .. ölçüleri bebişler belirler elbette .. merve de ekmek meyve yoğurt ve çorbayı listedekinden fazla yedi..

duru hanıma uygun listeyi bilahere yapıcam ben lülülülülülü kaydirigubbakcemile3

tüm bebişlere sağlıklı ve bol iştahlı günler diliyorum a.s.

Son düzenleme:
feridecim paylaşımın için teşekkürler canım.çeşit ve içerik olarak gayet zengin bi liste ona diyecek yok .benimde yukarıda belirttiğim ve seninde dediğin gibi her bebeğin bünyesi ve iştahı farklıdır.bizim yedirdiklerimizde çeşit olarak aşağı yukarı aynı zaten sadece miktarları değişebiliyor.sen asgarisini yazmışsın güzel olmuş.en az ne kadar yedirmemiz gerektiğini öğrenmiş olduk.ama teknonun dediği gibi kase boyu önemli burda 50 cc likte var 250 de orası biraz belirsiz.
mervede listeden fazlasını yemiş afiyet bal şeker olsun fındığa.
durunun listesini bekliyorum şekerim sırnaşık şey ayrıca bööle bi birikimin varsa hepimize birer liste hazırla diğerlerinin başı kelminaniknanik

Son düzenleme:

bizim biraz derdimiz diş sanırım 12.diş geliyor onun içinmidir nedir çok iştahsız

arzu ela ve fikriye benim kızım da öyle ne yapalım bunlar doğuştan toklar. Bir lokma fazla yemez melis de, ölçüsü vardır. Hayatları boyunca kilo problemleri olmasın inşallah, bu da tesellimiz olsun.

evet canım benimki manken olucak belli etti kendini:roflol::roflol:

12 akannehirmi arzu maşallah elaya biizm daha 8 i,nci diş 10 gün felan önce patladı..diğerleri kabarık ama hala bir belirti yok..

12 akannehirmi arzu maşallah elaya biizm daha 8 i,nci diş 10 gün felan önce patladı..diğerleri kabarık ama hala bir belirti yok..

hiç şikayet etme melisin daha hiç dişi çıkmadı diye biliyorum .. :çok üzgünüm:

mervenin de 5 tane dişi var görünürde üstteki 3 tane yarım kaydirigubbakcemile3

eloş bu konuda hepimizi solladı walla..

ela hanım herşeydee hızlı canımm...yemek yemiyor ama herkesi soladıı...
diş yürümee eda naz hava civaaa hepsi ondakaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…