Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

herkese iyi akşamlar, ne çok yazışmışsınız,
ben de kaseyi ölçeyim artık kaşıkla hiç bilmiyorum.

offf çok canım sıkıldı yine kızım benimnle bakıcısı arasında kalıyor çok az yediriyor gibi geliyor bana, ne verdiysen kalanı masada kalsın dökme diyorum bir bakıyorum hazırladığım herşeyin yarısı duruyor. Onunla midesi küçülüyor ben hafta sonu bakıp biraz açıyorum midesini yine h.içi onda.
sabah yarım tost yemiş arada ne meyve yemiş bilmiyorum kabuğu soyulmuş yarımdan fazla erik duruyordu. yarım kase çorba duruyordu herhalde yarım yemiş. Danino yemiş.
Ben gelince meyve püresi teklif ettim yoğpurt teklif ettim yemedi.
akşam yemekte ço kaz çorba ve yarım tavuklu mantarlı sebzeli krep yedi. Biraz patates, biraz saklata suyu işte tırtıkladı. Yatmadan de birşey yedirebilirmiyim bakalım.

evet febicim bizim kızın dişi yok.
fikriyecim doktorumuz da boyu çok iyi ayının üzerinde diyor ama kilo az. Bence bunda dişinin olmamasının da payı var zor çiğniyor tabi bu yüzden az yiyor.

melis 12 aya kadar çıkmayan diş için doktora gidilmesi gerektiğini duymuştumm..dişler için bir doktorla görüşmeni tavsiye ederimm..canım.

canım her seferinde soruyorum doktorumuza önemli değil diyor. Eşimin de 11 aylıkken çıkmış. çok kabarık şu an diş periyoduna girmiş dedi ama hiç belli olmazmış çıkış zamanı. Bakalım bekliyoruz.

ela hanım herşeydee hızlı canımm...yemek yemiyor ama herkesi soladıı...
diş yürümee eda naz hava civaaa hepsi ondakaydirigubbakcemile2

kaydirigubbakcemile3 çok doğru tespit tekno ilklerin prensesi eloş zemuszemus

durununda 10 dişi var ama eli sürekli ağzında herşeyi ağzına sokup çiğniyor bizi ısırmaya çalışıyor sürekli emziğini kemiriyo gacır gucur sanırım diğerleride yolda.

ilklerin prensesi:roflol::roflol:hanımefendi 11 ayda yürüdü çoktandırda koşuyor ama bi görseniz gülersiniz koşuşuna,koltuga çıkıyor indiriyom geri çıkıyor allahtan inmeyide biliyorda düşme olayı azaldı

bizde bakıcıdayız melis. hatta ramazan diye bu haftadan bayrama kadar ablanın evine götürmeye başladım başta tedirgindim hatta paartesi salı öğleden sonra izin alıp yanlarına gittim ama gayet rahat çok şükür dün sabah ayakkabısı aldı uyanır uyanmaz atta diye kapıda bekledi bizi. bayram tatilinde unutur inşallah.
ben şöyle yapıyorum sevdiği şeyleri kolay yiyebileceklerini(çorba köfte gibi ) öğle öğününe saklıyorum. yedekte tarhanada götürdüm evdeki sevdiğinden yemezse ondan hazırlasın diye.sevdiği meyveyi koyuyorum( en az üç çeşit)yedirirken zorlanmasın akşam ve ikindi ben sevmediklerini (sebze muz vs gibi) veriyorum.
bu hafta iştahımız güzeldi listeye uyduk hemen hemen diyebilirim( yukardakine yakın bir listem var)bugün gene ishal başladı bizimde azılar geliyor sanırım((iştah gitmek üzere...

teknolog ; hippin hazır elma suyunu seviyor birtek elma sevmediği için bazen ondan veriyorum. diğerlerini içmiyor. genelde meyvesuyu sevmez bazen üzümsuyu hazırlayıp veriyorum arada.
afiyet olsun tüm bebişlerinize....

maşallah elaya.
melis de 11 aylıkken yürüdü, konuşması herşeyi yerinde demediği kelime yok gibi cümleler kaldı bir tek onu da "anne gel" gi,bi kısa şeyler söylüyor, koltuktan inmeyi yeni keşfetti önce ayaklarını indiriyor ama henüz tek bırakıcak gibi değil. Bir diş yok o da çıksa tam olacak ama çok bilinçlendi ya dişi çıkınca aynadan bakıp ne hissedecek en çok onu merak ediyoum çok şaşıracak herhalde.

off çok zor bir çocupa iki elden bakılması.Ben de sevdiği şeyleri öğlen öğününe saklıyorum ama çok uğraşmıyor mu nedir, çünkü melis hemen öyle ağzını açan birçocuk değil baya uğraşılıyor 45 dk.yı buluyor oyunla yemeyi bitirmesi. Bilmiyorum artık.

bizimki meyve suyu hiç sevmedi içecek herşeye düşman memeden başka meyveyi posalarıyla tüketiyor. Üzüm çok yedi bıktı herhalde şimdi yeni tad arayışındayız, dün erik yedi güzel bugün onu da yememiş.

ferdacım maaşallah melise pek dilli olacak cadı sanırsam opuyorumnanaktan duruda 10 kelime kadar net söylüyor ancak anne baba mama allah aç at v.s. ama daha cümlelere geçemedik.benim söylediklerimi tekrar etmeye çalışıyor çoğunlukla birebir söyleyemiyo tabi çok komik oluyor.:dance:
yaklaşık bir aydırda koltuklara çıkıp iniyor ilk başlarda çok korkuyodum allaha çok şükür kazasız atlattık o dönemi şimdi artık ustalaştı hihoyyyt

büyüdükçe yeni şeyler öğrendikçe nekadar mutlu oluyoruz dimi yaa.anne olmak bi açıdan çok zor ama bi açıdanda çok çok keyifli.duru bugün ilkkez atlı karıncaya bindi nasıl mutlu oldu ama anlatamam.o güldükçe benim içimde çiçekler açtı bi taraftanda ağlayasım geldi.bi atlıkarıncaya binince böyle olduysam ilerde okul ergenlik iş evlilikte nasıl olucam kimbilir mafoldumben

evet öyle canım ya sorma bazen nasıl söyleniyor dıdıdıdı, susturamayacağız sanırım. Tam taklitçiler bu dönem söylemeye çalışıyorlar her söylediğimizi, çok komikler cadılar.
Maşallah duruya biz daha koltuk işini tam beceremedik yani korkuyorum henüz usta deği yere minder koyup biraz alçaltıyorum o zaman oluyor yoksa kanepeler yüksek çok.
anne olmak dünyanın en zor ama en güzel işi. Bir de ne kadar seviyorlar işten gelince bana bir sarılışı var dünyalara değişmem, diyorum ki hiç kimse bu kadar sevmemişti beni ne kadar masum, sevgiye açlar. Yapışık yaşayalım istiyorlar eteklerime yapışıyor hep öyle iş yapıyoruz evde. Biraz da işe giderim korkusu var evde hiç tek bırakmıyor wcye bile birlikte gidiyoruz.
Çok ağlarız herhalde her aşamalarında. Ben de emeklediğini görünce hüngür hüngür ağlamıştım.

mafoldumbenmafoldumben:çok üzgünüm: offffff

ay inanmıyorum yaa mevzuu tam da benim yaşadığım olay üzerine gelmiş .. dün akşam merve ilk defa uzun mesafede yürüdü .. :lepi: salonu geçti hole çıktı babasının yanına kadar gitti .. ikimizin de ağzı açık kaldı .. bir kaç adım atıyodu birden yürüdü sayılır.. mutluluktan ağladım ben de sadece kendimi sulu gözlü bilirdim benden beterleri de varmış kaydirigubbakcemile3 hep böyle mutluluk göz yaşları dökelim inş.. :Saruboceq:

merve de vıdı vıdı konuşuyo hiç susmuyo cadı ama tanzanyaca kaydirigubbakcemile3 erdem gel , baba gel de diyo arada 2 kelimeli , bi de ben seslenince heh diye ses veriyo çok komik bi şekilde ..ne yapsam aynısını yapıyo .. tam taklitçi.. bebeğini yediriyoz uyutuyoz top oynuyoz akşama kadar ilgi istiyor .. iş yaparken eteklerimde .. tv izlediği için tv açıp wc ye kaçıyorum beraber gitmiyoz artık pek çok şükür :asigim:

yanlız çocuğum geceyle gündüzü karıştırdı ramazanda .. dün 12 de yattı 1i30 kalktı sabah 5 de yattı . bu gece de 2 de uyudu.. ramazandan sonra düzelir inş.. yürümenin heyecanıyla uyku mu tutmadı acaba diyorum :)

duru hanım atlıkarıncaya nerde bindiniz bakim geziyosunuz maaşallah .. iyi düşmedi tek başına mı bindi .. ya elini bıraksa bağlıyolar mı anlamadım ben CADIARZU resmini görmeden inanmaaammmm yerimseniben

hayırlı olsun merve de yürümüş, çok cadı bunlar melis birde yemek mücadelesi veriyor şunu istermisin kafa iki yana sallanıyor bunu istermisin yine aynı, bi de yemeğin ortasında kafasını iki yana sallayıp dodum diyor doymuş hanım ne yediyse. Hep tarzanca babası anlamıyor çok net söyledikleri dışında ne diyor diye bana soruyor dostu diyor düştü bir şeyi atınca. Babayı çok net söylediği halde o baba de diyince dönüp babasına bebe diyor ve gülüyor cadı.
canım belki heyacanlanmıştır yürüdü diye uyumak istemememiştir.
bağlıyorlardır kesin ben de bindirmedim hiç korktum trene ya da arabalara bindi daha korumalı ama atlı karınca korumalı hiç rastlamadım. Salıncaklara çok bindi ama binince inmiyor babası yarım saat salllıyor parkta.

ay ay maşalahh kız annelerı toplanmış burayaaa acuk bende gelem bakımmm benım oğlumda konuşuyorr anne gel, hadı annee, dede ditti,atta,baba ,mama,suya buuu dıyorr..susayınca onun plastik tası var once onu getıryor sonra benım kaldırıp mutfağa çekelıyor suyun başına buu dıyorr:)ay çok komık ve çok tatlı bu çocuklar yaa maşallah kuzucuklarımızaaaa
ferıdemm maşallahh merve hanımaa yerım ben onu artık kımse tutamaz onuuu yandın senn ..erende 1 yaşındaan berı yürüyo şimdide koltukk maceralarımız ve evımızın içindekı merdıven maceramız başladııı koltuklar değılde merdıvenler çok korkutuyor benı kapılar kapalı duruyoruma am o odaya gırınce hemen tırmanıyorr..Alllah kazasız belasız büyütmeyı nasıp etsınn ınşallahhh..

büyüdüler maşallah yaa konuşuyorlar yürüyorlar geçen sen bu zamanları düşünüyorum da.
melis de suya du diyor. Nedense d harfiyle herşeyi söylüyor kolay geliyor herhalde bu yüzdn benim dışımda herkes ne dediğini karıştırıyor. Telefonda alo diyemiyor dodo diyor.

AA kizlar niye cagrmadiniz bizi biz de sanberkle kalkmistik .lmaz:
Mervenin disi cikacak herhalde ondan istahi azilmistir.Sanberk de birkac gun once cok itahsizdi cildiracak noktasina gelmistim.Cok sukur simdi daha iyi.Zaten sanberkin istahli ve istahsiz donemleri surekli degisiyor.ben de anlamis degilim.

Sanberk dah yeni emeklemeye baslamisti 8.5 aylikken baba da o zaman koltuklerindan inmaye ogretmisti ama binmesi biraz daha zor oldu daha yeni kendi kendi binmeye basardi.hayir deyince kadasini saga sola donuyor.gozlerini kapat kapatiyor.dustuyu zaman gelir yanima uf deyip elini ayagini uzatir ufleyim diye.telefon calinca alo der.bana ilk once dada derdi sonra nene en son unda anne demeye basladi ama yineden dada ve nene unutmadi.birkac hayvan sesleri soyluyor teyze daya kadar cogu soyler ama bulgarca turkce tek mama suya bu bebe hala dede baba ve anne der.Gel elle yapar ve gel der,bay bay yapiyor demez ama,arabaya aba ve en cok brum der.Gidi didi deriz o dididi der.kim oksuruyor oksurmeye basliyor.gaz cikartigi zaman guler.goz burun disler nerde gosteriyor,simdi kulak ogretiyoruz.genelde sik kullandigimiz nesneleri tanir.
cumle gibi cok nadiren soyler mesela anne bauu kopek gosteriyor bana yani bu tur cule kurar.mesela lego parcalari birbirinden zor ayriliyor bazen gelir yanima dada iiiiiii der demek yapamiyor.delikafadulden wc olayi bizde hala beraber gidiyoruzkaydirigubbakcemile ben de anne cis yapiyor diyorum o da tris diyor.Uyandiktan sonra hemen cisini yaptiriyorum o da triss der o zaman.bazen bezsiz brakiyorum ve tabiki balayi yapiyor hemen ve cisine bakar vve triss der.:sinifsinif: susadigi zaman bu der bardak gorurse gosteriyor yada yetisirse bana veriyor.Bisiletine kendi biner iner yemek sandaliye de masasini cektigimde iner biner yada onu iterek odadan odaya geziyor. boyle seyler iste.:dance:

Feride sen aklima gelmistin canim.Mervenin neyi sevip sevmedigini bulmaya karar vermistin.ben de bisey soyleyim sana Sanberk corbalari soguk icmez,icecekleri meyveleri ve yogurdu buz gibi soguk sever,meyveleri dilim olarak istemez direk kocaman armutu eline vercen o zamsn yer.Cok yapiskan seyleri de sevmez.Sen de bunu belki fark etmissindir ama aklinda bulunsun diye yazdim.

ayyyy hadi hayırlı olsun feridecim gözünaydın çok sevindim artık fındığı durduramazsın

canım atlıkarıncaya birlikte bindik iki kere bindi bi babasıyla bi benle.onu bindirdim atın üstüne bende yanında ayakta onu tuttum.at inip çıkıyor oda dıgı dıgı dıgı diyor :roflol:

mervoşun bebeğinede iyi bakın haa ihmal etmeyin mamalarını :icecream: durununda bi bez bebeği var durunun beziyle altını bile değiştiriyoruz yaaaa:roflol:

canim bebekler galiba g,d,b,m,n soyleyen ilk harglerdir onun icin bu harfli olan kelimeleri daha cabuk soylemeye baslar.Bizimki de koye gitmistik atta bindirmistik o zamandan beri beni uzanmis gorsun uzerime biner didid diyor.At oldum artik.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…