Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

ne yapalim bi Duru ne yedi bi Sanberk ne yedi yazariz ne yapalim.ben de kimse yokken dur fotoraf yukleyim bari degisiklik olsun.

Durunun yemek yerken fotorafi varmi yuklesene.kizlar sizde yukleyin guzel olur.Sadece yemekleri degil yemek sekilleri de bulunsun komik olur.

Genciza baska hangi topige girelim her yerde durgunluk var herhalde iftar agrligi basmis herkeze.Yada cuma diye yollara mi dustu bu milet geziyorlar bizim gibi evte oturmuyorlar.

ayy yerim ben seni batırmış heryeri oyuncaklar sebamedler falan.:roflol:sandalyeside pek güzelmiş bizim yok sandalyemiz zaten olsada duru üstünde durmazdı :icecream:

yok canım durunun fotoğrafı ama çekerim bi ara senin için :)

evet yaa kimsecikler yok valla sessiz site şu aralar senle ben nöbet tutarız:dance:

duru bugün
7 de 180 cc devam sütü
11 de 10 bisküvi,bi k.k. peynir,yarım ceviz,iki zeytin sütle ıslattım bi kase.
13 de 120 cc karışık meyve suyu (kendim hazırladım)
14,30 de 120 cc devam sütü
16,30 balıklı sebze çorbası bi dilim ekmek içiyle
arada bi danino az muz
20,00 bi dilim fırın makarna lokma lokma çok güzel yedi ilkkez
22,00 150 cc devam sütü içti yattı.

aralarda bikaç çubuk ve bol su.

bugün baya yedi bi günü bi gününü tutmuyo tabi.sabah kalkış saatine görede değişiyor.öğlende uzun uyuyunca bi öğün atlamış oluyor.

sanberk de bazen ogun atliyor.Bu son gunlerinde erken yatiyor ve sabah erken kalkinca erken kahvalti etmis oluyor ve oglen 12 de oluyor hemen sonra uyuor ve tam ikindi vaktine kalkiyor.bu rejim daha cok hosuma gitti bakalim ne zaman kadar.Biz kismet ise yolcuguz Bulgaristana gidecez bakalim yolda nasil olacak bu yemek.Sabah kahvaltisini yidirip cikacaz yol icin kofte,kek ve sivi aptamil veririm.corba icin sinirda oluruz orda yidirim her halde.meyveleri elde veririm Insallah oylr yer.baska ne alsam oyle elde yiyebilecek.bir gun idar edelim.

--------------------------------------------------------------------------------

MERCIMEK YOGURT CORBASI
9 ay ve sonrasi(4 kisilik)
malzemeler.
3 corba kasigi yesil mercimek
4 corba kasigi bulgur
3 corba kasigi yogurt
1 corba kasigi un
3 su bardagi su
1 yumurta
Bir tencereye mercimeklerin uzerini gececek kadar su ekleyip 5 dk kaynamaya brakin.Pistikten sonra suyunu suzun ve bulgurlari ekleyin uzerine 3 su bardagi su ekleyin 10 dk saha pisirin.Bir kasenin icine unu,yumurtayi ve yogurdu cirpin ve tencereye yavas yavas ekleyerek karistirin.5 dk kisik atestte pisitin.

--------------------------------------------------------------------------------

merhabalar birkaç gündür melis ne yedi yazmıyorum çünkü beni çıldırtcak kadar az yiyor.
Ne güzel tarifler vermişsiniz ben de denerim teşekkürler. Melis de kek çok seviyor. Sık sık yapıyorum ona. Çikolataya bayılıyor.

fikriyecim kahvaltıyı yapıp çıkacakmışsınız çorbasınıda sınırda içirecekmişsin.köfte kek aptamil güzel,kavanoz mamalarından alabilirsin bi sürü çeşit var pratik olur.kaç saat sürüyor bilmiyorum ama bunlarla idare edersin canım.yolculuk nezaman bu arada orda nete girebilecekmisin?

ferdacım dönem dönem iştahsızlıkları oluyor hepsinin.birde melis henüz diş çıkarmadı bikaç tane birden geliyorsa oda zorluyordur onu.bikaç güne düzelir inşallah canım.
senin bakıcı vardı dimi.eve kamera koyup ordan izleme gibi bi durum yokmu?

yolcu canim biraz sanberke bagli.yaklasik 10-12 saat surcek arabayla,evet orda nette gircem ordaki evimizde de net var.
ah canim M ELIS SANBERKTEN MI KIZKANDI BIR KAC GUN AYNI DURUMDAYDIK BEN DE YAZMAMISTI O GUNLERDE.buyuk bir ihtimalle disler yolda.

Ferdacim sanberk de yemiyordu soylemistim yeni oyuncak aldik simdilik onunla idarediyoruz ama yavas yavas bundan da sikilmaya basladi.bi de dr verdigi supravit vitamini galiba ise yaradi istahi acildi.masallah.

kahvalti
1/2 dilim ekmek,2 tatli kasigi labne peynir,yumurtanin sarisini,1/4 yum.beyazi,2 corba kasigi tahilli mama icine tereyagi,pekmez ve bir danino yarisini yedi.100 gr meyve puresi icine bir cay kasigi pekmez ve 1 ceviz.
ara 1/2 armut
oglen 200 gr corba,bir danino

oglendeki corba--2 kasik bulgur,2 kasik pirin,biraz tuz ve zeytin yagi hasladim,hazir olunca icine aksamdan firinda tavuk vardi bir parca kattim bir kasik da milupanin toz sebse mamadan ekledim.

hasladigim bulgur ve pilavdan kaldi onu ikindide yogurtla beraber vercem icine muz katacam.
aksam yemeginde musakka yapacam ondan vermeyi dusunuyorum yaninda aptamilden yogurt yaptim ayran gibi oldu umarim icer.

egede sabah cicibebe süt yumurta peynir
1 saat sonra 2 yoğurt
öğle domatsli çorba aralarda probis yedi 3 tanye yakın ceviz yedi
şimdi uyuyor kalkınca bizimle yemek yicek insallah akşamada muhallebiii

ahh canım aynı durumdayız.. denemediğim tarif kalmadı banim de .. kaç haftadır iştahı geri gelsin diye çırpınıyorum .. tabakları süpüren kuzum gitti herşeye öğüren biri geldi.. sevdiği bişey yok gibi.. bir sürü tarifleri deniyorum seveceği şeyler yapim yesin diye ama yok.. iştahı mı yok nedir.. bir kaç haftadır çok yemek seçmeyye başladı biliyosunuz zaten.. yumurta sevmiyodu pek zaten çok sevdiği peyniri de yemez oldu ..kaşarı ne çok yerdi onu da yemiyo sadece zeytin .. yoğurda bayılırdı akşam onu bile istemedi tavuğu balığı bebekken götürürdü şimdi yemiyor.. meyveleri veriyorum eline hep zayi ediyo .... yemiyo yemiyo senağlama çıldırıcam kafayı yiyecek gibi oluyorum o yemedikçe .. eski haline dönsün Allah ım yoksa ben üşütücem yaaa mafoldumben

canım bence mervenin sorunu yürümek, bebkler yürümeye başlayınca yürümek dışında herşeye ilgisini kaybederlermiş. Kısa zamanda düzelir herhalde.
Melis de hastalanıp iyileştikten sonra çok değişti, az yiyor huyusuz (huyu değişti düzzelmiyor), hiç ağlamazdı eskiden şimdi ağlıyor sıkça, kucak kucağa oturalım istiyor ilgimi başka şeye yönlendirsem ağlıyor.
ne zamnadır bitmiş bir tabak görmedim hep bırakıyor, ne yapacağız bakalım.

bu arada dün buluştunuz mu? aklım sizde kaldı.

diş geliyormudur dersin artık inanamıyorum.
evet bakıcımız var ama kameraya gerek duymadım ne zamandır aile içerisinde olan birisi, kızım benden çok onu seviyor. Yemek yedirmeye gelince konultuk dün diyorki yerse yiyor yemezse asla ağzını açmıyor. Ne bileyim haklı galiba suç onda değil benim doğuştan tok kızımda :)

yolcu canim biraz sanberke bagli.yaklasik 10-12 saat surcek arabayla,evet orda nette gircem ordaki evimizde de net var.
ah canim M ELIS SANBERKTEN MI KIZKANDI BIR KAC GUN AYNI DURUMDAYDIK BEN DE YAZMAMISTI O GUNLERDE.buyuk bir ihtimalle disler yolda.

bilmem fikriyecim kıskanmış oalbilir, çok kıskanç melis tam aslan kızı. Dişler dişler bilmiyorum ki 3.5 aylıktan beri bekliyoruz, çıksa da kurtulsak artık.

Ferdacim sanberk de yemiyordu soylemistim yeni oyuncak aldik simdilik onunla idarediyoruz ama yavas yavas bundan da sikilmaya basladi.bi de dr verdigi supravit vitamini galiba ise yaradi istahi acildi.masallah.

ben de evde ne varsa koyuyorum önüne. yeni oyuncak deneyeyim ben de bakalım işe yarayacak mı. supravit bizim evde de var bir dönem kullanmıştık vereyim bakayım iştahını açar inşallah. multitabs yerine onu vereyim birkaç gün bakalım.

sanberk yerken gostermek istedim.dikkat istahiniz kapanabilir ona gore bakin

ayyy bayıldım savaş çıkmış sanırsam .. yoğurt mu o önündeki ve eliyle mi yiyo bana mı öyle geldi kaydirigubbakcemile3

canım hayırlı yolculuklar.. sağ salim gidin sağ salim gelin inş..

yürüdüğü için uyuyamadı ewet bi kaç gündür ama yemek yememesi daha doğrusu yemek seçmesi bi kaç haftadır çok fazlalaştı.. huy değiştirdi resmen .. iştahında da azalma var merve de çok şımardı ağzını kocaman açıp bağırarak ağlıyo şımarık şımarık :)

buluşma olmadı arkadaşlar.. kreeft yani fatma nın eşinin akrabası vefat etmiş eşi cenaze için geldi .. dolayısıyla 2 haftası var eşi bayram sonrası getirebilecek .. bayram sonrası olucak kısmetse buluşma da ..

bu fotoraf 14 agustan onceki gunlerde cekilmis bir fotoraf,Febicim savas sanman cok doguru resmen ben yidirmek icin O yememek icin savasiyorduk.Ben kasigi uzatinca o elimi tutup itiyordu yogurdu tutmaya calisip dokuyordu resmen protesto ediyordu sanki bana cok kizgindi.O gunlerde evde cok misafir vardi gorumcemin dugunu olacakti.Cocuklar ne kadar kalabaligi sevseler de bir yere kadar sonra cok sikiliyorlar ve huysuzlaniyorlar.Iste bizde boyle zor gunler yasamistik iyiki de unutuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…