Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

Burda benim kuzenler ve arkadaslarimin bebekleri var hemen hemen Sanberk kadar.bisey beni cok sasartti.Biz burda dogal beslensin diye herseye hasiriz burda ise bahcade bol bol yesilik varken gidip hazir kavanoz yemekler aliyorlar.Burda bebekler icin kavanozda yumurtali,balikli etli vbs yemekleri var.Niye onlardan veriyorlarsa.Ben mi cahilim ve benim bilmedigim bir sey var da ben ben bahceden koparip verince sevincten ucuyorum,kendimi birden cok garip gordum.

canım yumurtayı bir gün kestim dayanamadım başladım gene vermeye:kedi:sanırım şampuandı çünkü banyodan sonra uyuyup uyanınca önüde arkasıda vücudunun kızarıyordu demekki hassas cildi var

heralde kuu şampuandan nivea kullanıyorum tekrarlamadı kabarcıklar ama hala pütürlügü geçmedi:sinifsinif:
geliriz anam topik kaçmıyoryananiknanikdelikafaduldendelikafadulden

geçmiş olsun kaçıyorrr zor yakalıyorum ben sen bu gidişle hiç yakalayamayacaksınn:))))))

sizinkilere bakarak benimki hiç bişey yemiyor enrdeyseee...
beni emiyorr çok şükür oda olmasa süt içimiyoruzzz
yoğurt bazen bir danino veya iki daninoo
yumurtaa bulamaca katmasam yemezz..
ağzına yemek sokmak içimn açıyorum zorlaaa gıdım gıdım yiyorr yazacak bişey yok yanii..

oh canim ya,gercekten Sanberki yidirmek de cok zor surekli oyuncaklar,tv,pc suratlar vbs ancak yemekleri yidirebiliyorum,diyorumki kendi kendi oturup yemek yesin gunleri gorcem mi?Bazen cok yoruluyorum ve yemeyince cok ama cok sinirleniyorum.

bizde hep bayb tv izliyoruzzz yoksa oda olmasa hayatta ağzını açmazz..açışıda diyorumyaa sankii kuş gibi kaşık bile girmiyor ağzınaa kaşığı itiyrumm yemeğin yerısı akıyor zatenn..bugün helee yemeklerin yarısını yemedi sinir bastı ..

Hep kendimi sucluyorum cahilim doguru bir sekilde yidiremiyorum diye dusunuyordum,ama bak sen 3 cocugun annesin ve sizde de bu sorunu var demekki sorun annelerde degilmis bebesilerimizde.mafoldumben bazen uturup aglimak istiyorum :çok üzgünüm:ne yapsam yemiyor.:dilcikar:hele de simdi kafasini bi saga sola saglamayi ogrendi hemn yapmaya basliyor ee o anda sinirim tepemde,buyuk olsaydi simdiya kadar baya dayak yemis olurdu herhalde:kedi:

duru dünn
sabah 200 cc devam sütü
kahvaltıda bi yumurta ve peynirle omlet,tahin pekmez,100 cc süt,bi dilim ekmek içi
arada biraz muz ve bi danino
öğlen 180 cc bisküvili süt
ikindi bi kase etli sebze çorbası ekmek içiyle
arada bi danino
akşam yarım dolma içi 100cc ayran
yatarken 150 cc devam sütü

bugün sabah
240 cc devam sütü
kahvaltıda 2 k.k. beyaz peynir,iki zeytin,tahin pekmez,100 cc süt,bi danino,iki dilim ekmek içi
öğlen 200 cc bisküvili ballı süt
akşam bi kase şehriye çorbası ekmek içiyle
arada iki danino
akşam bi kavanoz meyve püresi
yatarken 150 cc devam sütü

bugün anaanesine geldik iki saat yol biraz bunaldı ve çıkardı yeme düzenimiz biraz bozuldu.yarın eskisi gibi devam edicez inşallah.

fikriyecim aslında bende son zamanlarda artırdım sütü.normalde gündüz vermiyordum şimdi alıştırdım öğlen uykusundan hemen önce bi biberon veriyorum.gece yatarkende muhallebi veriyodum son zamanlarda devam sütü vermeyi tercih ediyorum.ee bide kahvaltıda 100 cc kadar içiyor baya içmiş oluyor evet.şimdi içiyoken içsin içebildiği kadar.birazda süte alışsın sevsin istiyorum şimdiki okul çocukları çok zor süt içiyolar maalesef.

fikriyecim orada yaşayanlar taze taze herleyi yedirmenin nimetini bilemiyolar herhalde babam bahçemize domates ekti istanbul gibi yerde melis bari domatesi dalından yesin diye farkında değiller, yazık. Sanberkin iştahı orada açılacaktır açık hava iyi gelir yediklerine hiç şaşırma. Melis de yazlıkta herşeyi kaçıra kaçıra yiyordu meyveleri alıp kaçıyordu adeta. Bazen yemeyince ben de çok sinirleniyorum binbir emekle hazırlıyorsun emeğe saygısı yokki çok az yiyor kızıyorum o zaman çok hatta bazen sesimi yükseltiyorum o da bana bağırıyor :) sonra çok üzülüyorum ama insan çok geriliyor yemeyince zaten zayıf. Bir yemeği yedirmek 45 dk.yı buluyor çoğunlukla. Kafasını iki yana sallayıp deli ediyor beni de, melis şunu yermisin ıı diyip kafa sallıyor herşeye ama sonra melis çikolata yermisin gözler açılıyor faltaşı gibi cadı.
arzu-elacım neyse bulmuşsın allerjinin nedenini iyi olmuş, yemekten olmasın da şampuanı kesince biter ama yemek zor oluyor. Melisinde yumurtanın beyazına çıktı bir süre kestik ve onunla birlikte süt ürünlerini de, birkaç ay hiç yemedi sonra çocuk allerji uzmanına götürdük tahlilleri tekrarlatıp çok yüksek değil yiyebilir artık dedi de başladık süt ürüü vermeyince de hiçbirşey yememiş oluyor, peynir, yumurta, tereyağı, yoğurt vs kötüydü.
teknolog biz de öyleyiz yaa ben emzirmeyi azalttım gündüz zaten işe yoğun başlayınca mecburen azaldı, gece emiyor bi de sabah akşam. Biraz daha iyi yiyor sanki. sütle asla yıldızı barışmadı hiç sevmiyor.
gencizacım maşallah bir tek duru güzel sorunsuz yiyor çok güzel süt tüketmesi melis asla içmiyor.

arkadaşlar çıldırmak üzereyim sinirden sahurda çok yedim

dünki sebze çorbasını sevmemişti melis çok yemedi diye sabah erken kalktım işe gitmeden önce 1 saat çorba yaptım, sütlü kabak brkoli çorbası çok sever içine kıyma kavurdum koydum falan uğraştım yani 2 seferlik tencerede bıraktım 3 kavanozda yaptım dolaba koymak üzere.
eve geç geldik dün hiç mutfağa girmemiştim şimdi girince ne göreyim tüm kavanozlar yıkanmış melis hem tenceredekini hem kavanozlardakini yiyemez kadında oruçlu ne oldu döktü. Bazen dökülecek çorbaları koyuyorum tezgahın üzerine ama bunlar,
1. tenceredekinin aynısı yani yeni yapılmış belli
2. sıcak
3. havası çıksın diye ters çevrilmiş (hepsini böyle yaparım hava almayınca uzun süre kalıyor çünkü hergün aynı çorbadan sıkılıyor bir gün birini bir gün birini veriyoruz)

insanda hiç mi insiyatif olmaz yaa illa söylemem mi lazım.
o kadar malzeme ve dahası emeğim çöpe gitti, yaaa sabır.

bir şey oldu bugün paylaşayım dedim.
melise bugüne kadar hiç gece su vermedim hep emer geri yatar (gece meme emip de yine de su veren varmı aranızda) zaten biberonda almıyor.
neyse 10da uyumuşltu 2.30a kadar 3kere uyandı, bir sıkıntısı var belli diş mi acaba dedim (1 yıldır diyorum zaten :)) dentinox falan sürdüm yok nasıl tepiniyor meme diyip duruyor 1 saat aralıkla da meme verilirmi yani ne kadar süt varki zaten. Su vereyimmi dedim ıı demedi verdim koca bir bardak içti ohhh ohhh diye diye çocuğun içi yanmış, sonra uyudu mışıl mışıl. Vereyim mi artık geceleri ama biberon almıyor bardakla da iştahı kaçıyor ne yapayım, ne dersiniz? Normalde gündüz söylüyor du du diye ama gece o da anlayamadı herhalde susadığını.

Not: topiği doldurdum, bu akşam çok erken yatmıştım da uyukum bitmiş. Ama yatıyorum hemen yarın bayram temizliği yapacağız.

sahuru yaptık bakim dedim kızlar moralim düzeldi walla yanlız değilmişim ben de sinir krizi geçirenlerdenim.. o kadar uğraşıyorum bin bir zahmetle yapıyorum yemiyo başını kaçırıyo dilini çıkarıyo ööö diyo :)) Allah ım yaaa.. katiyen lokma yediremiyorum zaten şans eseri ağzını açsa da diliyle atıyo dışarı hemen.. eskiye döndük resmen .. yumurta yedirmek için takla atıyorum pütürlü de istemiyo.. :sinifsinif:

ferdacım talihsizlik olmuş canım emeğine yazık bi daha olmaz inş.. su olayına ben de inanıyorum muhallebi yedikten sonra çok az su içiyo gece susuyo merve de ama ben biberonda süt veriyorum ..

ben de tv eşliğinde yedirebiliyorum reklam yada iyi bir çizgi film ..diğer türlü oturmuyo bile çok da uzun sürüyo..

bidahaki hafta sonu doktora götürcem su çiçeği aşısı için bakalım ne diyecek doktorumuz .. dün sultanahmete gittik kardeşlerim hep büyümüş dedi çok sevindim ama yürüdüğü için onlara öyle geldi aslında aynı tas aynı fındık kaydirigubbakcemile3

çok utanıyorum yargısız infaz yapmışım :kedi:
melise kahvaltı hazırlarken çorbaları herzamanki yere değilde arkaya koymuş olduğunu gördüm, boş kavanozlar da bulaşık makinesini boşaltmış onlarmış.
çok utanıyorum bu ramazan günü ganahını aldım kadının zaten bu kadar da değildir diyordum bir yandan. ıyi ki değilmiş.
bizim fındık ayda ancak 250 gr alıyor. Fındıklar.
Ama ben çok sebze meyve ağırlıklı besliyorum kabızlık için makarnasını pilavını muhallebisini biraz çok verebilsem alır herhalde.

kimse yazmamış melis ne yedi yazayım:
sabah zorla yedirdim, domatesli omlet yaptım 1/3ünü yedi, biraz peynir, biraz kyısı marmeladı yedi
arada: 1 armut, 2 parça kavun
öğlen: küçük bir kase sütlü kabak brokoli çorbası, 2.5 tane köfte, kabak brokoli haşlama (çok güzel yedi şaşırdım ama herzamankinden geç yedirdim bayram temizliği vardı evde babasıyla dışarı yolladım ö.sonra geciktiler, acaba ben kısa aralıklarla mı tepiştiriyorum da yemiyor)
ö.sonra: babası süt dilimi almış 1 tane yedirdi (danino almaya yolladım onu unutmuş bunu almış :)
akşam: küçük bir kase sehriye çorbanın yarısı, 1.5 köfte, 2 yk makarna ve sebze haşlamadan oluşan tabak yapmıştım yarısını yedi ancak o da binbir zahmetle (hemen nazarım değdi çocuğa iyi yedi dedim diye)
yatmadan: bir küçük kasenin yarısı muhallebi

babytv den terfi ettik bizde.ben çok sıkılıyorum hep aynı programlar var.bizimki yumurtaları severdi 2 satte bir o çıkınca tıkıştırmaya çalışırdım oda sıkıldı.
şimdi arabalar ve neşeli dalgalar animasyon filmleri dvdye koyuyorum.bende çok seviyorum artık ezberledim zaten. onlarla yiyoruz.
bakıcımız gezerek yediriyor. ona ağzını açıyor.
mama sandalyesine asla oturmuyor artık. küçük bir koltuğumuz var önüne sehpa koyup sıkıştırıyorum. gerçi ayağa kalkar kenarına oturur sehpanın altında geçer vsvs şeklinde yemeye çalışıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…