Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

bizim de bugun yediklerimizi gorseniz sasirirsiniz.
Beyefendim sabah sabah govecte et ve ekmek yedi.bir saat sonra domates ve misir unu tereyaginda kavurdum yumurta kattim yidiriken biraz ekmek ici.yarim kase olmustu onu yedi.
Ara biraz uzum
OGLEN patates yemegi ve uzum
Ikindi iki kavanoz meyve puresi
aksam 2 danino ve meyveli yogurt.
Bugun aksam yenicek sabah oldu ikindi de aksami karisti,bugun boyleyiz.

sanberk için duruya bi kardeş yapıcam :dance: hem duru 1 ay büyük kardeşi daha uygun olura.s adınıda deniz yada damla koyarım artık:roflol:

Hdi sabirsizlikla bekleriz artik.Insallah Duru gibi tatli ,akili olsun.Damla hosumuza gitti canim olur olur:teytey: hadi artik bizde rahat uyalim artik.uyuku tutmuyordu bizi.

Bhcelievler uzaka sagilmaz Istanbul bir sehir icin hata yakin diyebiliriz arabayla 15 dk.neyki o?

arkadaslar nette bir yerde uzum icin hem kan yapar,kabizligi giderir ve istahi acar.Herkeze faydali olur.Benimki mesela kansizligi var ve istahla sorunumuz var.Narda istah acici ama bebeklere sulandirarak verilmesi gerekiyor.nedeni neydi unuttum acikcasi.arastirip yazarim sizin bilginiz varsa paylasin.

herkese hayırlı bayramlar ..

kızlar bugün kızım ne uyuyabildi ne yiyebildi ..hiç de ilgilenemedim .. offf bayramda iyice zayıflayacak gelen giden biz devamlı dışarı gidiyoz derken çocuğum sefil oldu resmen .. çocuklu kadına ne bayram ne seyran bayram bizim nemize iştahlı bi çocuk olsa sarmadan tatlıdan ayrandan höpletir aç kalmaz bu herşeye başını çeviriyo özel yemek yapıcan tv açıcan etrafta da dikkatini dağıtıcak kimse olmıcak ölme eşeem ölme :umursamaz:

Ah febicim ben de bayramdiye hic sevinmedim.Tanimadigi insanlardan aglar bizimki geliyorlar ev kalabalik bizimki agliyor ay cildiracaktim.Neyse baba hep disarda cikarti ama yemegimiz hepten dengeziz ve duuzensiz olldu.Kendime de kiziyorum ama bizim de gucumuz sonsuza degildir.Biz super kadin degilizki biz sadece bir annesyiz ya bizde yoruluyoruz.artik kendi kendime soz verdim.Sanberk yeniyomus bunu sunu begnmiyormus,bunu yapmaya demeye bilmiyormus,sikiliyormuz ben suclu degilim.bu cocuk sadece benim degil babasi da var.Inanin galiba pisiholojim bozulmaya basladi ya.
Babanem sen guzel yidiremiyorsun ondan zayifladi.O ne senin verdigin bulamaclar corbalr falan ver dedi.soyleyin ben corba yapmiyormuyum bu cocuga,yapiyorum ama yiyen varmiki.?ah babaannem ah bari sen sinir etme insani.

fikriyecim bana bişey diyen kimse yok ama ben bizzat kendim pimpirikliyim resmen .. aç kaldı diye tüm gün içim içimi yedi .. biraz geniş bir insan olsak hiç fena olmıcak ..

merve de yabancıların olduğu ortamı sevmiyo pek .. gerçi alışıyo gibi dışarı çıktıkça .. yabani olmasını istemiyorum ben .. daha sık dışarı çıksak ev oturması yapsak iyi olucak ..

bi de şöyle teklifsiz oyun tv aramadan 2 dakkada yemeğini höpletse görecek miyiz o günleri

Umarim olur ya bir gun.Ben de aynen canim hazirladigim tabagini bitirmeyince uzulup sinirleniyorum,her yemedigi lokma uzuyor beni.Kendime kontrol edemiyorum her severinde o kadar kafama takmiyacam diyorum ama elimden degil.Acaba fazla mi onem veriyorum diyorum?Birkac gundur zormayacam cani ne isterse onu vercem diyorum ama bu sefer ne oldu 13 ay kurmaya calistigim duzen iki gunde altust oldu.Sabahimiz aksam oglenimiz ikindi boyle bir durum.Offfff umarim hep boyle devam etmez.:umursamaz:
Bazen dusunuyorum acaba dr mi gitsem muane olsam bilmiyorum,acaba benim tepkim normalmi.Bazen diyorumki buyuk olsaydi dayakda yerdi oglucum o derecede sinirleniyorum bazen.kötükedihüsoşutarafagitti

hepinize iyi bayramlar...
bizim paşada bayramdan alt üst durumda. bir öğün kayıp iki gündür de kahvaltıda sadece ymurta beyazı ve zeytin.bulamaç yemiyor artık( tahıllıyı)
bugünde böyle gitsin bakalım. saat 1100 oldu sadece yumurta beyazı ve zeytin yedi. sabahda 50 cc kadar süt içmişti 600 gibi.
kalkınca yemek yok yapasımda yok zaten bayram ziyaretleri bitmedi.kavanoz meyveyle yoğurdunu yesin yerse.
bende etraftaki tepkilere kıl oluyorum.
dün küçük bir kaseden şehriye çorbasını 50 cc kadar yedi babam habire oooo çok yedi çorbasını çokkk güzel yedi vs vs dedi durdu. daha yicek yetti yetti çok yedi bilmem ne sinir oldum bişide diyemedim öle kaldı.annem yoğurt yapmış dolaptan bir kasenin içine ılısın diye dışarı çıkarmış 50 cc var yok. onu yedi açtı daha yicek anne az çıkarmışın dedim yok bu yeter ne kadarki midesi dedi.uyumaya giderken süt veryeyim dedim bildim doymadı. yok içmez yoğurdu güzel yedi dedi. bende uyuyamıyo biberon emcek dedim ki zaten 150 cc sütü hüpletti açlıktan.
saçmasalak geldi geçti gün. cebimde üzüm kavanozu verdim durdum orda burda.
bende üzülüyorum yemeyince ama babamız çok geniş yemezse yemez bırak şeklinde.neyse bakıcımız en azından benim gibi düşünüyor.
bu arada bakıcının evine götürmeye devam edeceğiz havalar soğuyana kadar. orda çok mutlu ve güzel yiyor.gelmek istemiyor.banada kolaylık oluyor.
tekrar iyi bayramlar bebişlerinize iştahlı günler.

Evet canim aynenm oyle,bazen cikiyoruz ama aklim hep Sanbrekte yani artik eskisi gibi ozgur olmayacaz galiba.:1no2:
Ben istanbul avrupa yakisindayim=capa-sehremi.Sen de istanbulda ama tam nerde?:uhm:

biz göztepede oturuyoruz.

fikriyecim, febicim ve mayalıhamur yanlız değilsiniz. Bizim de düzen alt üst, hem de bizim daha fena. Kızımın kabızlık sorunu var biliyorsunuz meyve ve sebzesine özel dikkat ediyorum. Sabah kahvaltısını yaptırıp uyuturum eşimin tüm ısrarlarına rağmen sabah çıkmadım en azında sabah uyukusunu güzel uyusun. Uyanıyor hemen çıkacağız diye ara öğün meyvesini atlayıp hemen yemek veriyorum. Meyve olarak üzüm, kavun ya da armut yiyebilir, armutumuzu yanımıza alıp düşüyoruz yollara orda birşey burda birşey akşam oluyor yemekde doğru düzzgün yemiyor. Kontrol altına almaya başlamıştım kabızlığı yine sil baştan off yeniden nasıl düzen oturtturacağım.
bizimkinde de aşırı bir sosyallik var, dün misafirimiz var diye gece 1230 da uyudu, milleti görünce yemek bile yemiyor sürekli meilletin peşine koşup oyun oynuyor.

neler yediğimizi yazayım da ben de göreyim sabah: peynir, domates, kayısı marmeladı, tereyağlı ekmek yedi ve ıhlamur içti.
öğlen: kıymalı karnıbahar yemeği, yoğurt
arada 1 armut bir danino
akşam: 1köfte, biraz sebze haşlama (karnıbahar, brookoli ve mısır).
biraz kek, biraz börek ve biraz tramisu.

maaşallah melise ferdacım ne çok çeşit yemiş afiyet bal şeker olsun fıstığa

duruda sabah
6 da 225 cc devam sütü
kahvaltıda kaşar,labne,helva,reçel lokma lokma verdim 120 cc kadar ballı süt ve bi danino
arada bi kavanoz karışık meyve püresi yedi yattı
kalktı bi kase sebze çorbası içinede ton balığı kattım şehriyeliydi ve katı olmuştu ekmek katmadım .
akşam bi danino bikaç kaşık bulgur pilavı bikaç lokma baklava bikaç tane üzüm
yatarkende 150 cc bisküvili devam sütü

bizimde bayramda düzenimiz bozuldu maalesef.

kızlar sütün sade verilmesi gerektiğini içine bal şeker filan katılmaması gerektiğini duymuştum sanki .. ayşegül sen de bal katıyosun cnm .. bu konuda bilgisi olan var mı ..

mrb canim gostepe hem avropa hem anadolu yakasinda var senin oturdugun hangisi?Yemeklerde hep zeytinyagi kullanbelki yardimci olur.Pirinc yerine arpa sehriyesi kullan o da bagrsaklarin iyi calismasi icin yardimci olur.Patates de kabizlik yapiyor.

kızlar sütün sade verilmesi gerektiğini içine bal şeker filan katılmaması gerektiğini duymuştum sanki .. ayşegül sen de bal katıyosun cnm .. bu konuda bilgisi olan var mı ..

balli sut icirmemesi icin ben de duymustum.nedeni ise baldaki demir sutle beraber verince vucuttan atiliyormus.Sutte ise ca miktari yuksek biliyorsunuz balda bir mineral var hangisi hatirlamiyorum O ise vucuttan ca atilmasini sebep olurmus.Bu sekilde ikisi cok ters olurmus.hatirladigim bu canim.Ama baska bir sebep de olabilir,belkide ikisi alerji riski yuksek oldugunda.:uhm:

SANBERK DUN
KAHVALTIDA yarim kase trahana corbasi icine peynir ve ekmek ici
bir saat sonra 20 taneden fazla uzum taneleri.
OGLENDE 170 meyve puresi ve 2 danino
IKINDIDE bir kase etlisebzeli corbasi icine 2 corba kasigi arpa pilavi koydum.1 danino
aksam 12o ml meyve puresi 1/2 danino.
bu ara bizimki gunde bir kez uyumaya basladi ve aksam cok erken uyumus oluyor.

canım evet akşam pastalardan atıştırınca çeşit bol oldu ama bola aldanma az az :)
günde kesin yemesi gerekenler diye bir liste yaptım onlar kesin vermeye çalışıyorum: peynir, gün aşırı yumurta, yoğurt, et, karbonhidrat (genelde ekmek şehriye vs oluyor, pirinç ve patates veremiyorum), meyve ve sebze.
Duru da güzel yem,ş herzamanki gibi afiyet olsun fıstığa, bayram sonrası toparlayacağız inşallah.

alıştırmak için başta katabilirsin ama sonra yavaş yavaş miktarını azaltın diyorlar. Ama eşim ona da hayır diyor nesquik falan alalım diyorum hayır diyor. Bal 3 yaşa kadar vermeyecekmişiz. Nasıl alışacak bilmem süte.

mrb canim gostepe hem avropa hem anadolu yakasinda var senin oturdugun hangisi?Yemeklerde hep zeytinyagi kullanbelki yardimci olur.Pirinc yerine arpa sehriyesi kullan o da bagrsaklarin iyi calismasi icin yardimci olur.Patates de kabizlik yapiyor.

anadolu yakasındayım canım. Yapmadığım kalmadı kabızlık için, çok müzmin bir şey, en ufak şeyde bozuluyor. Diyetine dikkat ettiğim gibi, 4 tatlı kaşığı zeytinyağı saf olarak, 20 cc duphalac içiriyorum, bir kez oturma banyosu, kayısı marmeladı, armut, kavun yok yok ben yesem bu kadar şeyi wcden çıkamam herhalde. Yarın çocuk gastroentolouğuna gideceğiz, bakalım ne diyecek. Belki yoğurdu da kestirir. Artık bu işi çözmeyiyiz. Çocuk meyve sebze ile beslenmekten diyet yapıyor gibi zayıf kaldı.

afiyet olsun oğluşa. Meyve püresi ve danino takıntısı bitmemiş :)
uyuku düzeni bizimkini de bozuldu bakalım toparlar inşallah. Normalde sabah 6.30 da kalkar gün içinde yoruluyor bugün 9.30da kalktı öğünler karıştı.

evet ferdacim bizimki danino ve kavanoz purelere devamcokacimcoook ben de ne yapiyorum biliyon mu yarim kavanoz hazir puresinin icine taze bir eyve redeliyorum bu sekilde yidiriyorum:jeyyar: daninonun icine de norma yogurt kaydirigubbakcemile3 daha anlamdi yiyor:sm_confused:
Bu Sabah 2 corba kasigi makarna icine peynir,yumurta,tereyagi kattim kahvalti bu kadardi.
ARA uzum ve 2 danino
oglen icin kiymali ispanak yaptim uyaninca vermeyi dusunuyorum.Biraz isirgan otu da koydum,

sabah 800 gibi 150 cc aptamil devam sütü.( dün çok güzel taze süt vermişlerdi köyden.sabah içireyim dedim içmedi bal koydum içmedi.yarı yarıya devam sütüyle karıştırdım içmedi en son devam sütünü verdim artık.içmicek maymun süt sanırım pastörize ve nestlede içmez oldu sade. bide kayın keçi sütünü aldım bu gece deneyeceğim umarım içer)
kahvaltı yapmadı.
1100 gibi kıymalı pide içi yedi. ardından biraz üzüm.
1:30 da eliden şişeyi alamadık 200 cc devam sütü içti yattı.
uyanınca meyve püresi ve yoğurt
akşamada dün severek yediği pirinçli kabak yemeği (tek yediği sebze yemeği)yada çorbasını içecek.

iyi fikir canım, ben de bazen karıştırmalar yapıyorum meyve püresine demir ilacını daninosuna kabızlık ilacını.
püre hangisini seviyor? melis herobabynin karışık meyvelisini yedi birtek ondan da bıktı.
danino da orman meyveli yiyor henüz bıkmadı. Ama diğerlerinin hiçbirini yemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…