Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

sabah erken 200 cc devam sütü
kahvaltıda yumurta peynir zeytin bir iki dilim domates birazda tahıllı sütte tahıllı mama
arada erik armut rendesi
öğlen 3 köfte 2 dilim patetes
ikindi yoğurt bir danino bir kavanoz kayısı püresi( kabızlığından dolayı )
akşam yemek istemedi çok uykusu gelmişti 700 gibi 150 cc süt içip sızmışız beraber.biraz evvel 150 cc süt içti uyku arasında...

ooh anneler bizimki de yemek sorunlari devam ediyor.
dun butun gun tek hahvaltisinda daha iyi yedi diyer ogunler hep meyve yedi.Ancak aksam turlu vardi bir kase yedi.Cok denngesiz besleniyor o canimi cpk sikiyor.
Ben bisey fark ettim,cok erken kalkina kahvalti etmek istemiyor ve bundan da tum gunumuz bozuluyor.

febicim canim hic yalniz degilsin canim,hepimiz ayni durumdayiz.TEK MASALLA MASALLAH MASALLAH NAZAR OLMASIN Durumuz fazla naz yapmadan yemeklerini yer oda tatli sevdigi icin cogu sey severek yer.Bizimkiler ise tatli pek sevmiyor bakalim neler yidircez.

Sabah 2 corba kasik tahil mama icine pekmez,tereyagi,1 danino kattim hepsini bitirmedi,
2 cay kasigi kusburnu ve elma puresi bunu recel niyetine verdim vazla yeseydi verirdum ama bu kadar yedi.
yarim ekmek dilim ekmek kadar borek yedi
Ara yarim danino.simdi uyyor
OGLEN icin taze fasuliye yaptim icine patates,et,sogan kattim.yaninda bulgur pilavi yaptim.

Çok en cok kizdigim sey istanbuldayken aptamil ve normal sutleri icmeye baslayinca benim sutumu icmeyi brakti.simdi burda taze taze inek,keci,koun,at sutumuz var ama icmiyor da icmiyor,Çok üzgünüm çoook taze meyveler var tek yedigi uzum tek tuk biraz incir ,erik,armut yer.SOYLEYIN BANA NASIL KIZMAYIM.klava:

durunun bugün kahvaltısında az tereyağında yumurta ve peynir omlet biraz kayısı reçeli 120 cc kadarda ballı süt biraz ekmek içi vardı.

fikriyecim aslında duruda öyle her verdiğimi kabul etmiyor.oyuncak ve şarkılarla yapıyoruz yemek faslını ama sonunda bitiriyoruz.duru tatlıcı evet tatlı şeyleri daha kolay kabul ediyor.zeytin yememeye başladı mesela zorlamıyorum bende.ama tahin pekmez reçel helva çok güzel yiyor.
zaten öyle büyük insan gibi oturup sırf yemek yiyen bebek varmıdır bilmiyorum çünkü çok hareketliler ve sürekli bişeylerle ilgilenmek istiyolar.bizde oyuncak olmadı kaşık tabak süzgez vs. :)) ile hallediyoruz yemek işini.bu şekilde istediğimi yedirmiş oluyorum.yemek şuana kadar problem olmadı çok şükür.

Melis,Duru,Merve,Ela kizlarimizopuyorumnanaktan neler yedo acaba yoksa rejimdeler mi?hihoyyyt

bir kaç gün yoktum giremedim:sinifsinif:
benimki rejimde desem yeridirkaydirigubbakcemile2ama bugün iyiydi
sabah kahvaltısını yaptı karışık
mercimek çorbası yedi yattı kalkınca biraz yogurt yedi en sonda mamasını yedi yattı tabi arada benide emiyor özellikle geceakannehir

ay emziren annelri dusunemiyorum,hic uyamiyorsunuz gibime gelyor hele calisanlara cok ama cok aciyorum.Bazen dusunuyorum keske birbirimizden yakinda otursak da bir tencere yemek yapip butun bebislere vereyim yesinler,anneleri de biraz dinlesinler.

Arkadaslar burda bir komsumla boyle yapmaya basladik menu hazirladik ve oglen icin ben aksam o yapiyor yemekleri.cunku hep fazla pisiriyoruz.Ben bizim yemeklerimizden de veriyorum ama herzaman ona uygun gormedigim icin cok kez aksam da ozel yaparim.
Burda nasil desem yani oyun ve yemek gruplari ulusturmuslar anneler ve yemek yapmak bu sekilde paylastirmislar.Ama tabi burdaki sehirler kucuk ulasim cok kolay.Burda dogum izni 2 sene ama bir sebep dolayi daha erken isi basliyorsun haftata 1 gun izni hakkin var.Ve dogum izni bitmeyip calismaya basliyan anneler toplanip bir anne haftata izni gununu kullanip kendi ve diyer cocuklara bakiyor.

bu uygulama cok hosuma giti acaba turkiyede boyle bir imkani yokmu?

Bugun kahvaltiyi anlatmistim zar zor bisey agzina atti
OGLEN guzel yedi diyebilirim 1 kase taze fasuliye,40ml yogurt,80 ml meyve puresi(ananas,kusburnu,elma,uzum)
IKINDI 1 danino,50 ml yogurt,20 taneden fazla uzum taneleri.
AKSAM ONCESI yineden baya uzum yedi saymadim.
AKSAM 1 kaseden biraz fazla etli patates yemegi.

canım evet ya iç uyumuyoruz ama bu düzene alıştım ben işin garibi 2.5 saatlik uyukuyla durduğum oluyor hele ramazanda iyice abarttık bir de sahura kalkınca tam oldu.
Yemek fikri harikaymış hele bakım çok güzel.
Bir gün sabaha kadar deliksiz uyumayı, bir gün geç kalkmayı, bir gün hiç bir şey yapmadan oturmayı, bir gün özgür kalmayı çok özledim (işe gitmeyip melise de bakmayıp sadece özgürlük) ve bir gün eşimle başbaşa kalmayı...

canım sen nerede oturuyorsun ki, istanbul yazıyor ama CADIARZU

duru bugün
kahvaltıda ev kalabalık olduğundan bulamaç yaptım bisküvi,labne,üzüm bi kase
öğlen uzun uyudu akşam oldu bi kase sebze çorbası ekmek içiyle
arada iki danino
19.30 da bi kavanoz meyve püresi
az önce yarım dilim börek yarım kase ballı yoğurt
yatarkende devam sütü vericem ne kadar içerse artık.

Tesekur ederiz tesekkur ederiz Durunun annesi.Sanberk elinden opuyor.Sen bize vermesen de biz onu severiz.kaydirigubbakcemile3

sanberk için duruya bi kardeş yapıcam :dance: hem duru 1 ay büyük kardeşi daha uygun olura.s adınıda deniz yada damla koyarım artık:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…