febi üzülme canım hepsi aynılarr..
benimkide yemiyorr elini ayağını tutup ağzına kaç lokma sokabilirsemm..
bendee saldımm dedim yemezse yemesin yiyend eyemeyen de büüyorr napalımm..
kahvaltıdan önce ben hazırlayana kadar birkaç balık kreker yedi..
kaşar verdim elineee kemridi birkaç ısırık belki aldı alamadı attı..
bulamaç yapmadımm..nasılsa zorla yiyor zorla yiyen çocuğa ne yarayacak...
patates kızartmıştımm çocuklara ondan 4 bilemedin 5 tane yedi birkaç parça ekmek lokması oda kuş kadar lokma dediysemm..
öğlende lahana dolması vardı..iki tane sini yoğurtla karıltırdım 3 kaşık şeker kaşığıı zorla yedi...
akşama kadar 5 diyeyeim sadecee memede emiyor durmdan tabi...artık açlık canına tak etti snaırım açıktan bana tırmanıyor baktım..tavuk çorbası vardı ..yarım kase kadar yaptım yemez dye onu yedi baktım daha yiyecekk biraz daha koydum 3 çorba kaşığı kadarr bebek ekmeği kattım onu yedii..
demekki neymişş aç bırakacaksınn yiyor sıpalarr..
akşam yatmadan öncedee yarım kase çorba içti ama zorlaa..
sabaha kadarda yapışık ikizledr gibi meme ağzında yattıkk...
kızlar bir şey soracağım. Bebişleri kaç saatte bir yediriyorsunuz?
sabah 6.30'da bile kalksa 9dan önce bir şey yemez melis. 9.00 kahvaltı, 12.00 meyve, 14.00 yemek, 17.00 ara öğün (meyve, yoğurt vs), 20.00 yemek şeklinde ayarlamıştım.
yemek saatleri tam bir mücadele oluyordu sinir harbi. Bir şey keşfettim bu tatilde, melisin yemek saatleri biraz gecikti gezdiğimiz için ama daha güzel yedi.
öğlen yemeğini 14.00 de değilde 15.00 de versem güzel yiyor. Akşamı da 21.00 de verdim ama ine pek yemedi uyukusumu geldi ne oldu bilmem.
siz nasıl ayarlıyorsunuz? Acaba güzel yiyen bebişler çok acıkıyor andan mı?; bazılarımız sık aralıklarla mı tepiştiriyoruz?
Duru en güzel yiyen bebiş, saatleri nasıl annesi?
canim ben de 10 gundur denemedeyim.bide inertetten de arastirdim.Aslinda 1 yasindan sonra bebeklerin ogun sayisi azalmak lazim 3 ana ve 1 ara olmalidir,
sabah 9.30 gibi,oglen 12-13 arasi,aksam 20-21 arasi ana oglen olarak
ara ise tek ikindi oluyor.
ben daha onceden yazmisytim sabahki ara artik vermiyorum diye ama bayramda biraz bozuldu duzenimiz..kahvalti ve oglen arasinda olan ara ogun ben artik vermemeye calisiyorum ve bu sekilde oglum daha iyi beslenmeya basladi.
kızlar merhaba .. bayramda tüm düzenimiz bozuldu .. zaten yoktu o ayrı da(
benim kızım da eskisi kadar çabuk acıkmıyo .. ben de kendi haline bıraktım bu sabah beraber kahvaltı yaptık az yedi tabii.. sonra domatesli peynirli yumuyrta yaptım ondand da zoraki bi kaç kaşık aldı acıkmadığını farkettim iştahı da yok ne zamandır malum .. meyve teklif ettim yemedi pek ... uzunca uyudu geceden uykusuzdu akşamı ettik aç acına balığı kızartırken daha anne diye seslenip istemeye başladı ..maaşallah açlıktan olsa gerek güzel balık yedi.. üzerine meyve de yedi uyuyunca emzirdim devam sütü içirdim..
yani anladım ki acıkınca ağzını açmadığı burun kıvırdıklarını bigüzel yiyo yani.. ama çok zor acıkıyo yaa.. onun keyfine kalırsa midesi küçülür ..
5 gibi süt içiyo genelde 10-11 kahvaltı ediyoruz bişey yemiyo yaa neyse sonra yumurta yesin diye omlet vs yapıyorum (yemiyo pek1 gibi , arada meyve -yoğurt 5 de, 8 akşam yemeği 10 muhallebi yani geceyi sayarsak 6 saymazsak 5 öğün yiyo genelde .. ama bugün 4 öğün yedi.. uyumasına iştahına da bağlı ..
nereye gitti bu kızın iştahı ben bişey anlamadım diş filan değil huy değiştirdi resmen .. tabağı görünce ağlıyo yaa deli oluyorum mafoldumben
febi üzülme canım hepsi aynılarr..
benimkide yemiyorr elini ayağını tutup ağzına kaç lokma sokabilirsemm..
bendee saldımm dedim yemezse yemesin yiyend eyemeyen de büüyorr napalımm..
kahvaltıdan önce ben hazırlayana kadar birkaç balık kreker yedi..
kaşar verdim elineee kemridi birkaç ısırık belki aldı alamadı attı..
bulamaç yapmadımm..nasılsa zorla yiyor zorla yiyen çocuğa ne yarayacak...
patates kızartmıştımm çocuklara ondan 4 bilemedin 5 tane yedi birkaç parça ekmek lokması oda kuş kadar lokma dediysemm..
öğlende lahana dolması vardı..iki tane sini yoğurtla karıltırdım 3 kaşık şeker kaşığıı zorla yedi...
akşama kadar 5 diyeyeim sadecee memede emiyor durmdan tabi...artık açlık canına tak etti snaırım açıktan bana tırmanıyor baktım..tavuk çorbası vardı ..yarım kase kadar yaptım yemez dye onu yedi baktım daha yiyecekk biraz daha koydum 3 çorba kaşığı kadarr bebek ekmeği kattım onu yedii..
demekki neymişş aç bırakacaksınn yiyor sıpalarr..
akşam yatmadan öncedee yarım kase çorba içti ama zorlaa..
sabaha kadarda yapışık ikizledr gibi meme ağzında yattıkk...
cnim bence sizin bebkleriniz emdigi icin yemiyorlar.bak butun gece az da olsa surekli emdikce karnini doyuruyordur.:icecream:
ferdacım 6 civarlarında devam sütü içiyor sonra kahvaltı 10-11 gibi oluyor.14-14,30 da uyur fiks o zaman biberon yapıyorum kalkınca 16,30-17 gibi yemeğini yer bi iki saat sonra meyve yer ( bazen meyveyi gündüz arasında yiyor bazende her iki aradada az az yiyor) akşam 20-21 arası yine bişeyler yer ama çok değil ne varsa dolma pilav makarna yanınada az yoğurt 11 gibi uyur o zamanda az biberon yapıyorum yine ne içerse artık 120-150 açlık durumuna göre.
bikaç haftadır bu düzende gidiyoruz.tabi bazen ufak değişiklikler oluyor örneğin akşam iyi yediyse yatarken biberon yapmıyorum ama genel olarak böyle.daha önce farklıydı uyku sayısı bire inince yeme düzenide değişti.
bayramda çok gezdik cezasını çekiyorum kızım grip oldu. İştahı fena değildi yeni yeme düzeniyle ama yeniden kaçtı. Az yedi aç karnına ilaç içti tüm yediklerini ve ilaçları kustu. Gıcık oldum.
bugun sabah guzel kahvalti etti ogum onun icin sabahki ara ogunu vermedim,iyi sonuc aldim diyebilirim.
burda cok onemli oglen uyuku ona gore oglen yemegi de ayarlanmak lazim.Genelde bebeklerin uyukusu gelince yemezler sizin bebekleriniz sanberk gibi yukulu yemiyorlar.
Genelde sanberk 12.30 gibi uyur.onceden ara ogun verince oglende tok olurdu biraz uyukusu da olunca yemezdi,yidirmede uyuturdum kalkinca da nerdeyse ikindi olurdu ve ne yidirecegime sasirirdim.
simdi yeni bir duzen kurmaya calismaktayim sabah 9.00 gibi kahvalti sonra da oglene kadar hicbir sey vermedim saat 12.20 de corbasini yidirdim ve uyutum kalkinca biraz oynadik ve ikindiyi verdim.yatmadan 1 saat once aksam yemegi.Bu duzende fazla naz yapmadan yemeklerini yedi.
cok gecmis olsun canim,burda da nerdeyse tum bebekler hasta,burnular akiyor,oksuruyorla,ben da Sanberki yaklastirmiyorum ama grip virusu hava ile de bulasir.Ferdacim sen ne ilaci veriyorsun.bize dr a=ferin verdi eger burnu fala akarsa diye.o ilac grip icin olurmu acaba?
dün pediatrik gastoentoloğa gittik daha önce bahsetmiştim.
kabızlık için herşeyi doğru yapıyormuşum birşey dışında. Ben melisin pütürlü yeme problemi kalmadığı için çorbalarını blendırdan geçiriyordum yanlışmış lifler parçalanıyormuş ya öyle ver ya da çatalla ez dedi. Bal vermiyordum verme dedi zaten. ışte memeyi öğünleri etkilemeyecek şekilde onların peşine ver dedi. Meyveleri de püre değil bütün ver dedi zaten melis püre yemiyor küçük doğruyorum öyle yiyor. Aklıma gelenler bunlar umarım sizlerin de işinize yarar.
bu arada melis ben eve geldikten sonra annem patates salatası yapmıştı biraz ondan yedi saat 6 civarıdı sonra hiçbir şey yediremedim. Bizimle çorba yedireyim dedim 2 tk aldı, 2 burgu makarna
sonra memeye yapıştı vermek istemedim geceye kalmaz diye ama çok ağladı hasta kıyamadım bir güzel bitirdi bir göğsü doydu tabi, saat 9da yemek deneyeyim dedim yemedi. 2 tk kıymalı karnıbahar yemeği, 2 tk muhallebi aldı hepsi bu. Sonra hepsini kustu tabi.
Biraz önce aç uyandı diğer göğsün sütünğü de bitirdi gece ne yapacağız bakalım.
evet melis de uyukulu olunca yemez asla.
genelde 6.30 gibi uyandığı için 11 gibi uyur 1 gibi uyanır. İşte 9da kahvaltı 1.30da yemek verdim bir kaç gündür. Ö. sonra ara öğün. 4 gibi tekrar uyur uyanınca da biraz oynar akşamı yeriz diyorum bakalım.
emzir canim bol bol emzir,hastayken yememesi normal bizde hastayken yemiyoruz,anne sutu cok iyi geliyordur ona en guzel ilaci bence.opuyorumnanaktan
canim meyveleri ben de pure degilde daha cok meyve salatasi yaparim.eger kendisi yemek istiyorsa eline veriyorum.Ben sadece 6 aylikken blender kullaniyordum ondan sonra ya az kullandim yada catalla eziyordum,simdi ise sadece kucuk kesiyorum.
kabiz icin bugun bir dergide okudum,meyveleri komposto olarak verilirse kabizliga iyi geliyormus,kompostoda vitamin miktara kaybolsada lif acisinda daha zenginmis.
ferdacım çok geçmiş olsun umarım ilerlemeden atlatır prenses.:Saruboceq:
uyku saatlerinde ben biberon yapıyorum iyice mayışıyo emerken:ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?