Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

ooofff offfff .. kızım hiç bişey yemiyor yaptıklarım doğru çöpe sinir krizi geçiriyorum resmen .. üstte 2 azı dişi patlatmış ben aşağıyı dörtlicek diye beklerken üstte 6 dişi patlattı altta sadece 2 tane :sm_confused:

kızlar kızım sebze sevmiyor.. bugün o kadar özendim buharda püre yaptım yemedi.. sebze yemeklerini sevmiyodu zaten iştahı yok şimdi hiç yemiyor.. ben kızımın sebze ihtiyacını nasıl karşılıcam sebzeyi çaktırmadan nasıl yedirim önerilerinizi bekliyorum :çok üzgünüm:

evet canım melis 6.30 da uyanıyor 9da kahvaltı (doktor gece emzirmediğini kesmediğin sürece güne geç başlamasını sağlarsın dedi gerçekten süt tok tutuyor ancak acıkıyor), 12de meyve, 2-2.30 gibi yemek 5-5.30 gibi ara öğün yine danino kek meyve falan işte, akşam 8 yine yemek. Bu şekilde güzel yiyor yoksa yemiyor.

bugün kkya daldım akşam yemeğini azıcık geciktirdim sanırım. Hazırlıyorum mutfakta yoğurdunu açtım içine kaşığını koydum ben de yemeğini tabağına koyuyorum. O arada inanamadığım biğr şey oldu kuzucuk o kadar acıkmışki masanın üzerinde yoğurdu almış kaşığını batııp batırıp yiyor ağzını da nasıl denk getiriyor baya yedi üzerinde dökmeden çok güldüm çocuk aç kalmış.

hayatım dişi çıkmış çok normal iştahsız olması azı dişi en zor dişlerden biri ne yapsın çocuk birkaç gün idare et artık.
melis sebzeli köfte çok seviyor o şekilde yapabilirsin, ya da sebzeli krep bu ikisinde de hiç sebze tadı gelmiyor melis çok seviyor. Sebzeli fırın makarna harika oluyor hepsini aara ara yapıyorum güzel oluyor.

feridecim hayırlı olsun yeni dişleriniz canım.
yoğurdu seviyosa az az yoğurduna sebze püresi katabilirsin yada tahıllı mamalardan veriyosan onlara karıştırabilirsin.özellikle sevdiği bişey varsa bi lokma ondan bi lokma sebze şeklindede bi dene istersen.

melis bugün ne yemiş sabah normal kahvaltısını yapmış
arada 1 dilim kavun yemiş
öğlen sebze çorbası yiyorken annem gelmiş (dün ağlamışdım da yemek yok diye yemek getirmiş) yarım kase çorba yemiş sonra annem kabak dolması vermiş 1 tane yemiş
ö.sonra yoğurt yemiş biraz ben geldim yarım armut verdim
akşam da 1 kaseye yakın sebze çorbası, 3 adet etli lahana dlması yedi
yatmadan 1 küçük dilim kek, biraz turti falan işte ne yiyorsak tırtıkladı.

fikriyecim ne zaman geleceksin sen F leri dörtlememiz lazım :)) mutlaka tekrar buluşalım geldiğinde.
sanberke çok geçmiş olsun tabi sizede yarın düzelir merak etme çorbasınıda içer paşa.

merhabalar hanumlar.hihoyyytFeridecim seni cok iyi anliyorum canim,bakma simdi Sanberkin guzel yedigine bir ay oncesini bi sor ban?resmen delirmistim,ne yaptigsam yemezdi.ben uzatiyorum kasigi o elinle itiyor agzini kilitliyordu eger bi sekilde agzine girse bisey cikartiyordu,inanin sinirden duramiyordum evimin huzuru bozuldu.En sonunda bu sekilde devam edemyecz dedim boyle olmaz,kendi haline braktim.Ben yineden eskisi gibi yemegini hazirlardim cesit cesin onune koyardim tabiki o yemezdi ama ben de israr etmedim,yemegince yemek sadaliyesine brakirdim herseyi istedigi kadar doksun ne isterse yapsin,sikildimi aliyordum ordan acikcasi uzn sure ac braktim zayifladida o da var ama yemegince ne yapayim,Bundan sonra yavas yavas bugun ceyrek kase yarin ogle ceyrek kase yarim oldu ve 1 kase arti yogurt oldu.Simdi biraz rahatladim,tabiki biraz nazlaniyor yineden ama o yemek istemeyince be israr etmiyorum brakiyorum ve sonraki ogunde daha iyi yemeklerini yiyor.Ilk deva duymayacaksin ama ben de de duy hic srar etme,inanmiyorsun ama brak kendisi yemek yemeye baslayacak.Bu zamani gelenekadar bol bol emzir.

aferin melise afiyet olsun fıstığa bikaç gün daha geciktirsen yemeğini demek çocuk kendi pişirip yiyecek:dance:

cokacimcoookalkisalkisalkis:roflol:afferin Melise ne guzel yemek yemis,bide yogurdu dokmeden yemis,ne mutlu size yavas yavas yidirmekten kurtulacaksiniz cok yakinda kendi kendi yemeye baslar.Ah Sanberk de duysa o da yese ya ama yooook anam yok,hep ban yidiriyor.:CüvCüv:

fikriyecim ne zaman geleceksin sen F leri dörtlememiz lazım :)) mutlaka tekrar buluşalım geldiğinde.
sanberke çok geçmiş olsun tabi sizede yarın düzelir merak etme çorbasınıda içer paşa.

bir hafta sonra donmeyi dusunuyorum.Bu pazar degilde sonraki esim gelip alcakmis bizi.Simdiden soyleyim ben ancak pazar gunu gelebilirim esim o zaman iste olmadigi icin beni getirir,yoksa yalniz gelmem cok zor olur hepiniz anadolu yakasindasin ve karsiya gecmek yalniz olursam zor olur benim icin.Sizinle gorusmek icin elimden geleni yapacam.:hooray::dance:laelaelaelaelaesositososito:hulya:

öyle yaa aç kalınca iyi yiyorlar. Canım yemek yemeye katın çocukları i,nanın çok güzel yiyorlar önüne kuru şeyler köfte sebze parçaları vs koyabilirsiniz o nları yerken bir yandan da siz tıkın.

aferin melise afiyet olsun fıstığa bikaç gün daha geciktirsen yemeğini demek çocuk kendi pişirip yiyecek:dance:

aynen öyle canım ya yazık kuzuya neredeyse pişirecekmiş baktıki anneden iş yok.kaydirigubbakcemile2

canım dökmemeişti ama burun deliklerinde bile yoğurt vardı bir de yeni banyo yaptırmıştım. melis de bana çok yediriyor biz onları onlar da bizi besliyorlar sositososito

maşalah bebişleree afıyet olsun hepsınee..
ferıdecım bende aynı senın derdınden muzdarıbım erende et dışınde bişi yemıyorr ..arada ıkı 3 lokmaa anca bişiler atıştırıyorum ama sebze yemıyor .. düb doktora gidince sordum ne yapabılırı dıyeee melısın yazdığı gıbı sebzelı köfte,meyvelı yoğurtları ,sebzelı kıymalı çorbalarıı,daha bırsuru aldatmaca söyledı ama aklıma gelmedı şimdii geldıkçe yazarım denedıkçee..bırde eren gün içinde hiç inek sütü içmiyor emen bebekler için okadar önemlı değil dedı ama yınede küçüklüktren alışması ıçın gunde 2 bardağa yakın içirin dedı ama eren sütü hiç sevmıyor sütlü ve ballı verın dedıı..sizlerlede paylaşayım dedımm..nekdar çabuk inek sütüne alıştırabılırsenız okdar sğlıklı dedıı

evet emziren cocuklar icin sut icmeme o kadar merak edilecek bi durum degil saglik acisindan,Ama OGLUSUM ARTIK ANNE SUTU ALMIYOR VE BI TURLU INEK SUTU ICIR EMIYORUM,balla denedim istemedi,meyve ile denedim biraz icip brati,danino ile karastirdim icti ama sade sute alistiramadam daha ben.Biraz dinlesin diye denemeyi braktim ben bir hafta sonra denerim artik belki tadini unutum sonraki seferde icer.

cnm dişten değil oldu olası sebzeyle arası yok ..yumurta bir sebze iki bunları sevmiyo merve .. zorla yediriyorum ben de napim.. yumurtasız sebzesiz olur mu .. tv de oyunla binbir zahmetle yedi hep ..uzun süreli açlık sonrası bi de .. merve lokma almıyo hele şu aralar dişten sebep hiç almaz.. yoğurda eklemeyi denicem bakalım ..

teşekkür ederim yazdıklarınla çok iyi bir yol gösterdin .. benim de bu şekilde giderse sinirlerim iyice laçka oldu .. kendimi sıkıyorum nerdeyse dövecem mafoldumben bu kadar strese ne gerek var ki zayıflar midesi küçülür diye kendimi yiyorum .. önceden yiyip sonradan yemeyen çocuk çok zormuş.. bu derece iştahsızlığa alışık değilim bunalıma girdim resmen ama yazdığın gibi bırakacam artık peşini.. ısrar etmicem yaa.. diştenmiş madem yakında düzelir inş.. :Saruboceq:

Allah seni emi kaydirigubbakcemile3

sen de mi brütüs vereliniortak hepsi aynı zaten bunların .. çocuk büyütmek zormuş hasılı kafamçokkarıştı süt işini ben de sorucam geçen hafta sonu misafir geldi bu hafta sonu aksilik olmazsa gidicez doktora .. fazla iştahı yok zaten değişik tarifler değil de sevdiği şeylerden verim bakalım sebze de yemesin napim bi süre sonra iştahı gelir yer belki :umursamaz:

melis de hiç içmiyor sevemedi gitti.

canım yumurtayı domatesli omlet yapıyorum başka türlü yemiyor.
sebzeyi de köfte olarak çok güzel yiyor ete bayılıyor çünkü herşeyin içine kat sebze çorbası ile de krep yapıyorum :) yoğurda ekle ne seviyorsa ona kat, kendini de sıkma kilosu yerinde maşallah biraz yemese birşey olmaz.
Aç kalınca kıymetini anlar belki yiyeceklerin melis de öyle oluyor, yoğurt hiç sevmez, dün yoğurda nasıl saldırdı anlattım işte :)
onun yemek yemesi değil senin psikolojinin iyi olması ve ona yansıması inan daha önemli.

ben mesela corbalari tek sebze yapmiyorum genelde.Icine bulgur,pilav,arpa ve tel sehriye koyarim,Mesela isirgan otu yemesine nasil alistirdim?Arpa sehriyesi ve pirinc hasladim biraz tereya ve yogurt kattim sonra yari yerde de hasladigim olan isirgan otu yapraklarindan cok az kattim nerdeyse hissedilmeyecek kadar.Bir kac kez denemekten sonra yemeye basladi,suan hep katirim hic de rahatsiz olmuyor.

huu nerdesiniz bakim:hulya:

duru bugün sabah süt içti sonra omlet ve marmelat yedi kahvaltıda,öğle uykusundan önce bisküvili süt içti yattı şimdi kalktı tavuklu çorba yediricem akşama bi kase meyveli yoğurt,yerse tavuk pilav teklif edicem yatarkende devam sütü.

ee sizde durumlar neşutarafagitti

sanberk pek yemek istemiyor,bugun biraz meyve,danino,domates ve kofte yedi.
Bisey sorcam aslinda istahsizlik yok gibime geliyor cunku ilk bastan agzini aciyor ama birkac kasiktan sonra yemeyi brakiyor.
aksam atesi cikti kustu ve burnu cok akiyor,simdi daha iyi sadce burnu akiyor ama pek de yemek yemiyor.

çok geçmiş olsun fikriyecim inşallah çabucak düzelir lokum.iştahsızlığı hastalıktandır ateşi olmasında burun akıntısı bişey değil.durununda bi gün kuruyor bigün çok akıyor anlamadım valla.

afiyet olsun durucuğa inşallah yemiştir.

canım burnu akarken yiyemiyordur çocuk nefes alamıyorsa. Bir an önce iyileşsin inşallah Sanberk, iştahı da yerine gelsin.

melisin de burnu problemli bu aralar, tıkanıyor arada havalardanmıdır nedir anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…