Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

yok ferdacım kahvaltıyıda sandalyede yapıyoruz artık şimdiye kadar düşmedi umarım düşmez :)

bugünde kahvaltı sonrası üzüm koydum çok güzel yiyodu bende çekeyim dedim:icecream:

düşmez durucm inşallh. Zaten duru boyu posu hali tavrıyla 2 yaında gibiydi, bu işi de becerdi :) öpüyorum onu annesi.

geçmiş olsun mervoşa şimdi daha iyidir inşallah.

DURUYA 41 kere masallah,tum bebisleri gecti,afferin ona,
MERVECIGIMIZ rahatsizlanmis INSALLAH cabuk atlatir.
Snberk de bu gunlerde nerdeyise bisey yemiyor sundan bundan birkac kasik yedi diye yazasim yok acikcasi,insallah yakinda duzelir bu durum da ben de biseyler yazayim.

sağol fikriyecim a.s.
sanberkte düzelir canım iştahı geldiği zaman çok güzel yiyo oda maaşallah

iyi dilekleriniz için tşklr .. ilacını veriyorum yarına daha iyi olur inş..:Saruboceq:

melis ne yedi yazayım ben yedirmediğim günler yazmıyorum. Bugün beraberdik.
sabah: 1 dilim ekmekle, kayısı marmeladı, tereyağı, kiri peynir, kaşar peynir.
arada üzüm
öğlen: kabaklı domatesli mercimek çorbası.
arada 1/3 armut, dışarı çıkmıştık 1 tane börek, 1 ekler, 1 bitter çikolata hiç vermem normalde bunları ama garson verdi benimki de atladı elinden al alabilirsen.
akşam: 1 küçük kase çorba, 1 küçük kase etli sebzeli türlü yemeği

yatmadan kalan armudunu bitirebilirsem ne mutlu bana.

kabizlik olunca kesinlikle yenmeyecek gidalar.
-makarna,pilav,sehriye,nisasta,pirinc unu
-asta,kek,borek,corek,simit,biskuvi,beyaz ekmek,
-jole.pelte
-patates.havuc,
-kabuksuz elma,muz,kizilcik.

kabizliga iyi gelir
sabah ac karnina balli sut veya ilik su icilecek
Prof.Dr.Omer Devecioglu

yazık yavruma bunları veremiyorum zaten dikkat ettiysen canım tüm karbonhiratlar yasak melis niye zayıf işte bundan
bazen arda makarna bazen de kek kaçırıyoruz.

canim gercekten bunlari yemeyince bu cocuk nasil kilo alacakki?ama onemli olan saglili olmasi,Zaten bu aylardan sonra fazla kilo almasi da iyi degil,bence Melisin kilosu cok iyi fazla olmasi gerk yoktur,
Sanberk de baya zayifladi ama takmiyorum artik onemli olan mutlu ve saglikli olsun.tombis olsayydi cok sevinirdim ama degil elimden geleni yapiyorum son ucta.artik kilo almadi diye kendimi hasta etmek istemiyorum,bence bundan sonra hepimiz icin diyorum bebislerimiz kilolara bakmamaliyiz,Artik daha onemli olan beyin gelisimidir.cok sukur hepimizin bebekler akili ve sirindir,merak edilecek bisey yoktur.

moral veriyorsun canım gerçekten. Benim tartıma göre melis bu ay ilk defa hiç kilo almamış. Doktora gideceğiz haftaya bakalım orada nasıl çıkacak.

canim almasa da cok normal zaten 1-2 yas arasi 2 kilo alirlarmis,bu 2 kilo 12 ye bol ne kadar oluyorki.Bir yerde okudumki 1 yasindan sonra oyle her ay duzeli kilo alma ve boy uzama olmayabilir,donem donem kilo alirla donem donem boyu da uzar,yani bu ay hic kilo da almaybilir ama sonraki ay bi bakarsin baya da artmis,

150-200 gr arası yapıyor 12'ye bölünce :) az gerçekten.
melisin boyunun uzadığını görebiliyorum ama kilo yok. Olsun canım bak biz de vermeye upraşıyoruz sonra.

canim mesela melise bol bol mercimek ve nohut yidirebilirsin onlar az da olsa patates ve pirincin yerini tutar,
fistik ,findik da bol yidirebilirsin onlar bol enerji kaynayi pekmez ayni sekilde,hele uzum pekmezi hem bol enerji veriri hemde kabizliga iyi gelir.

150-200 gr arası yapıyor 12'ye bölünce :) az gerçekten.
melisin boyunun uzadığını görebiliyorum ama kilo yok. Olsun canım bak biz de vermeye upraşıyoruz sonra.

evet bu devrenin buyuk sorunu,:umursamaz: en azindan simdiden Melise saglikli b ir beslenme aliskanligini kazandirmis olursun,bence hepimiz gelecegi dusunursek rahat olmaliyiz.zemuszemus bebislerimiz diyete ugrasmiyacaklar kesin,hihoyyyt

mercimek arda veiyorum ama nohut çok nadir, ağır gelir diyorum.
bugün hayatında ilk defa fındık yedi çok arzu etti babası ezdi öyle verdi totosunu çizer diyor. pekmezde elma pekmezimiz vardı doğal onu çok seviyordu babaannesi yollamıştı bitti, ne pekmez aldıysam yemedi. Üzüm pekmezi çok yararlı hamileyken doktorum özellikle vermişti ama tadı çok kötü (

canım aslında bizdeki problem kabızlık değil korkup tutuyor ondan kabız oluyor, tutunca katılaşıyor yani. Çözemedik bir türlü yemeklerle sıvı tutmaya çlışıyorumki farketmeden çıksın :) kndırmaca yani.

evet bu devrenin buyuk sorunu,:umursamaz: en azindan simdiden Melise saglikli b ir beslenme aliskanligini kazandirmis olursun,bence hepimiz gelecegi dusunursek rahat olmaliyiz.zemuszemus bebislerimiz diyete ugrasmiyacaklar kesin,hihoyyyt

evet doğru söylüyorsun canım sebzeleri severek yiyince çok mutlu oluyorum.

maaşallah melise çok güzel yemiş bugün aman nazar değmesin

duruda bugün sabah peynir,domates,ekmekiçi süt arada üzüm ve muz öğlen yatmadan hemen önce bisküvili ballı süt,arada yarım armut,akşam sebzeli köfte,tavuk,yoğurt,10,30 gibide devam sütünü içti yattı.

evet canim zamaninda cikmayinca icinde kuruyor ve aci veriyor.ondan da yapmak istemiyor.demekki biraz ishal olmasi gerkiyorki zorlanmadan toalete cikabilsin.Bak sanberke guldunuz am iki salkim uzumu yedi ve iki gun cok rahat yapti-tatlicadiarzu-:çok üzgünüm:sırnaşık şey

maşallah bebeişleree...

bizimkini iç ayzmıyorum farkıdaysanız yemiyor çünkü...
ama devamlı emiyorr sinir ediyor bazenn kıyamıyorumda sütümde çokk hiç deilse emiyor diyorumm ordan bişeyler alıyor amaaa..
yemeği zorla ağzına tıkıyorum diliyle çıkarıyorrr...
sabah kahvaltısı yok zatenn... 8 tahıllı sütlü pirinçli yarım kase yerse yiyor tamam
bir yaptığım sebzeli çorbayı itirazsız içiyorr odaa işine gelirsee..
hiç bişey yemedne geçirdiği günlerde çoğaldıı
çucuk kraker veriyorum bir ısırıp geri atıyorr okadar vahim durum
dün akşam sadece 3 4 çimdik makarna tanesi yedii emip yattıı..
nolcek bilemiyorumm...:hulya:

teknocum emzirmeyi kesmenin zamanı gelmiş sanırım.biberon alıyomu sütünde çokmuş memeyi kestikten sonra sağıp ara ara biberonla verirdin,bi taraftanda yeme düzeni oluştururdun.yemek yememesi gıda açısından bi sorun değil emiyo ama alışkanlık kazanması bakımından kötü.
herşeye rağmen bu ayına kadar bol bol annesi sütü almış olması çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…