Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

gecmiş olsun merveye iileşir ins hemen teknom biizmkide iştahlı deil cnm zorla peşinden koşa koşa yediriyorum bendee kendimi harap ediyorum ama yedimi mutlu oluyorum razıyıj yeterki yesinn
sabah ciicbebe süt peynir yumurtaa
2 tane yoğurtt ve şeker yedik azcık oğlumlaa harıbo jelibonlardan bayılıo onlara normalde vermem ama 2 3 tane yedirdim ufa ufakk
kalkınca tarhana corbası yediricem yanında yoğurt
bugun esim yok benimle mantı yerse yerr akşamada muhallebiii
gece boyuncada meme emiorrrr.(((

saol canım ne biberon ne meme şuan hiç bişey almıyorrr..
memeyide bir süre tam emeceği zman alıyordu sonradan onuda fırlatmaya almamaya başladı hiç istemedi sonraaa...evet bendee yesin diyeee bekliyorum ama memeyee çok düşkünnn doktorlarda en az 18 diyoryaa kesince hastalanmaya başlarsa çok pişman olabilirim diyeee düşümnüyorumm..
sağmakla uğraşırmıyımm bu yoğunlukaa onuda hiç bilemiyorumm..

neyse hayırlısı...

süt - bulamaç - sütte pirinç balkabağı pişirdim bir kaç kaşık yedi - etli bezelye ve yoğurt zorla bir kaç kaşık yedi yoğurdu yedi - hurma - muhallebi ..

kızımın tüm yaramazlıklarına karşı çok şükür gayet sabırlıyım şimdilik.. ama yemek yemesin bi de altını aldırmıyo ikisine deli oluyorum .. yakında sinir hastası olucam :umursamaz:

febi canımm sıkma canını bizdede durum aynı ama bizde altını aldırmaamca yok rahatsız oluyorr ablası gibi titiz olcak saırımm.ablasıdaa şimdi evden ççıakrken bir çamaşırr girince bir çamaşırr değiştirir...elini ayağını yıkamadan girmrz eve dişlerini fırçalamadan saçını düzeltmeden oynamaya insedeee bunları yapmadan çıkmazz ne kadar geç kalsada okula illa o dişler fırçalanacak...

seninkide yaramazlığındna aldırmıyordun altını benim arkadaşın oğlu öle yapıyormuş bana sölemişti dedim yine de tutulur yanii...

ama birgün gittim onlara kaka yaptı hatun değiştirmeye korkuyor durmuyor diyee getir bende tutarım dedimm..

aaaaaaaaaaaa ikimzide yetemedikk..belini kaldırıyor yılan gibi kıvrılıyorr neyse ehryeri mok etmedenn toparladıkk kaydirigubbakcemile3

herkezin kaderi aynı demekki yemek yememe alt değiştirmeme kaydirigubbakcemile5

şu dişleri çıksa belki ishal olur sorun çözülür kökünden:teytey:
melisde artık üzüm de işe yaramıyor

annelerin kaderi işte canım hepimiz aynıyız.

teknologcum melis de öyleydi 6. ayda başlanan ek gıda düzenini biz meme yüzünden 11. ayda oturtabildik, meme de süt bu zamandan sonra azalmaya başladı, ne kadar emerse o kadar süt oluyor. Biraz azaltmıştık yaz tatilinde çok bir arada olduğumuz için yine arttı. Sonra işe başlayınca tekrar eski düzene döndük, gece boyu emmesi güne yeme açısından geç başlamasını sağlıyor, melis 9dan önce kahvaltı yapmaz 6.30da uyansa bile, en son sabah 6da veriririm sonra istese de vermiyorum ilgisini dağıtıyorum bir şekilde. Akşam eve gelince yapışıyor bir de uyuyunca ve gece tabi ama tabi baya azaltmış olduk. Ben gündüzü bırakmaya çalışırken ne kadar doktora gittiysem (çok doktora gittik bu aralar kabızlığı için) her doktor geceyi bırakın diyor uyuku düzenini oturtmsı gece uyanmaması lazımmış onun için de herhalde tamamen memeden kesmek lazım.
Dün çok yorgundum kızımı uyuttum uyudum 12 gibi uyanmış ben duymadım hiç babası uyanıktı uyutmaya çalışmış tekrardan çıldırmış gibi ağlıyordu meme diye baığrıyordu zor sakinleştirdik. Bu kadar bağımlılık da hoşuma gitmiyor. Bakalım ne yapacağız.
Canım çok uzun yazdım ama son olarak şunu söyliyeyim memeyi azaltmadan yemek yemez, tecrübeyle sabit :)
Kilosu iyi mi bari? Melis kilo da almadı çünkü ben yediklerime dikkat ediyorum zayıflamaya çalışıyorum sütüm ne kadar çok olsa da besleyici değeri düşüktü.

sabret hayatım ne yapacaksın. Hepimizi deli ediyorlar zaman zaman melis de akşamları yemiyor doğru düzgün çok güzel yerdi şimdi düzeni bozuldu. Akşam işten geliyorum 6-7 arası yiyoruz ama melis 8den önce acıkmıyor.ç Babası da bir çocuk ailesiyle yer diyor ve zorla ağzına tepiştiriyor 2-3 lokmadan sonra yemiyor o da onu tok tuttuğu için ilerleyen saatlerde de yemiyor ama dün ciddi tartıştık. Karışmayacak artık çocuğun yeme düzenine zor oturtmuştum zaten.

çok güzel huylar vermişsin teknologcum kızına.alkisalkisalkis

canım 11 200 gibi kilosuu..kilosundan memnunum çok kilolu olmasına gerek yok yememesiyle alkalı canım sıkkınn.. evet memeyi çok emdiğindne baımlılık gibi bişey oldu artık birde sütüm çok doyuruyorr iştahtan kesiyor biliyorumm gecede memeden başka şekilde uyumuyorr...bu egece ablasıyla yattıı..illa yatsınd edi abla gece getirmiş nasıl memeye koydum haberim bile yok bir kalktımki memede uyuya kalmışkaydirigubbakcemile3

canımm tamma kızıma bazı şeyleri alıştırdım ama kendisindede var ben oğlumada aynı alışkanlıkları verdim ama onada her defasında içeri girer girmez elelrini yıka üstünü değiştirr ev kıyafetlerini giy..dişlerini fırçala elini yüzünü yıka diye diyeee ömrüm geçiyorrr...

sanırım çocuğun kendisindede olacak biraz..
izlen biizmkiler kadarken eline bişeyy sürülsin havada tutarak gelirdi yıka diyee.adam olcak çocukk bebeklikten belli oluyor demmekkii:roflol::roflol::roflol::icecream::icecream:

canım evet kilosu gayet iyi demekki sütün hala doyuruyor ve yetiyor tek sıkıntı yeme alışkalığı edinmesi ve meme alışkanlığı ile ilgili. Onları da çok takma bence (ben taktım çünkü kilo almıyordu, süt yetmiyordu), anne sütü gibi mucizevi bir şey var mı emdiği kadar emsin. Hiç bir çocuk biliyormusun ki büyümüş hala meme emiyor yada yemiyor. Bunların hepsini yapacak er yada geç sen cannı sıkma, oğluşunla bu bağın tadını çıkar. Bence çok özel kızımın beni bu kadar istemsi ve bağımlı olması çok güzel ve özel (not: bencil anneden tavsiyelerdelikafadulden)
bence erkek çocukları ile kız çocukları arasındaki fark bu, kızlar daha temiz ve titiz oluyorlar biz de 3 kardeşiz erkek kardeşim sanki hastanede karışmış yada başka bir aile büyütmüş gibi bizden farklı, 25 yaşında annem hala 10 kez banyo yap demeden yapmaz.
kızım da bu yaşta titiz yere bir şey dökülsün dışarıda olsak bile onu silmeden yada sildirmeden yemeğine devam etmez. Elinde ıslak mendil bütün gün ellerini ağzını burnunu siler, yerleri ve sehpaları siler :)

ah şu erkeklerklava: inan bizde de durum aynı .. genelde ben sinirleniyorum yemeyince eşim de bana sinirleniyo.. tabii o uğraşmıyo kafa yormuyo bugün yeterince beslendimi şöyle oldu mu böyle oldu mu diye .. akşamdan akşama 1 saat oynuyo lar ohh balını sen yiyosun .. unu ben diyorum sinirlenip :mymeka:

bazen şeytan diyo ne yiyosa ondan ver yemiyosa da salla hiç umursama ama yapamıyorum .. seveceği sebze bulamadım hala.. :umursamaz:

hepimiz aynı derttlerden sikayateciyiz uykusuzulukkkk 1.5 yasına girsinde hayırlısıyal kesinlikl ekesicem ins memden bu ara bide acayip ısıısrıo bas bas bağırıyorum acımdann bıraksalar 2 gun uyuurm herhaldee siz gene iisiniz ben gece 20 kere kalktıgımı biliyorum bizim sıpa yanımdada yatmaz geniş yer olck dönebilcek yoksa hemen uyanıverio o yuzden ben onun yanına iniyorum ee tabi benim uyku kaçıoo allah sabır versin walla hepimize...

merhabalar bakiyorum hepimizin derdi ayni ama ayni.bende kacgundur yazmadim fazla bisey yemedigi icin yazasim elmiyordu.
hele sukur dun daha iyi yedi de ben de yazayim
sabah 1/2 yumurta,1/2 k.k peynir,1/4 dilim ekmek,1/2 ceviz,1 cay bardagi muzlu sut,1/2 cay bardagi pekmezli orman meyveler suyu,1 danino
oglen 1/2 kase mercimek corbasi,1/2 kase tavuklu corbasi,1 babymix
ikindi 1/2 mandalina,1/2 kavanoz meyve puresi
kindi saat 5 teydi ve bundan sonra bisey yemek istemedi.

muzlu sut aslinda pinarin devam sutudur.onu sevdi.genciza saul canim sanberk pipetten icmeye basladi iyiki soyledin de ben de denedim,ilk bastan dedigin gibi ciinedi ben de biraz kutusunu siktim sut gelsin diye tadini alinca kendisi cekmeye basladi.pipetli bardak almak istiyorum evde bitane var hediye gelmisti ama o buyu cocuklar icin acaba bebekler icin oyle daha kucukler nerden alabilirim ben hic gormedim belkide fark etmemedim.

al geleceğin ev hanımları işteeenaniknanik:roflol:

sorma canım sabah kalkıp eline toz bezini alıyor.

evet canım yaa ben de sinir oluyorum. Neyse yemek saatine saygı duyuyor artık. Ama benim kızım da çok iştahsız bugünlerde eski yediklerinin yarısı kadar yiyor.

melis de öyle illa yatağında yatacak ama son uyandığında artık saat 5 ya da 6 ise bizim yatakta devam ediyor daha çok işime geliyor çünkü daha fazla uyuyor geç uyanıyor. Yani geç dediğim de 8 .
ben de uyumayı çok özledmim

bizimki de saat 6 gibi illa yanimiza gelcek ve 7.30-8 e kadar uyur,alamsam uykusu aciliyor ama halsiz oluyor oylede yemek yemk istemiyor ve kahvalti zamninde uyuyor.
benim oglusum erkek de ama galiba biraz titiz olacak insallah,eline bisey yapassin hemen bagrir yanima gelir sileyim diye,bazen yuzerine siliyor bu sefer kiyafetinde var diye kiziyor.mesela iyidirirken eline boynuna yemek dokmemeye dikkat ederim yoksa sinirlenip yemeyi brakiyor,sabah sutu icirirken bardagi vazla kaldirmisim birazicik doktum hemen elimi iti ve tabiki yemegi de braktik.

ayy şu asabiyete bak bunlar tam karakter sergiliyorlar artık.kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
bizimkide zorla yiyo çok nadir acıo ağzını hep oyunlaa yoruluyorum artık walla en son gece muhallebisini yedirdimmi bugunku mesaim bitti die seviniyorumm hayırlısıyla buyuslerde kendileri isteselerrr allah o gunleri göstersin bizlere o zevki yasayalımmm:)

ÇOOOOOOOk uzun zamandır giremiyordum siteye, tayinimiz çıktı, ev taşıdık,eşim rahatsızlandı derken, daha yeni bakabildim. artık annemin yanındaım, şükürler olsun, annem bakıor kızıma,ben de çalışmaya başladım.maşallah bebişler de epey büyümüşler,şekerlenmiş hepsi daha da...
arkadaşlar benim moralim çok bozuk, dün itibari ile anne sütü vermeyi bıraktım, mesane iltihabı (sistit) sebebiyle ilaca başlamam gerektiğini söyledi doktor, keseceksin dedi,pat diye.(doktorum erkek, bayan olsa böyle söylemezdi diye düşünüyorum, anlamıyorlar tabii anneliği) nasıl üzüldüm anlatamam, ağlıyorum 3 gündür, sizinle paylşmak istedim.istemiyorum ben tedaviyi erteleyelim dediysem de olmaz diyor doktor, o kadar zoruma gidiyor ki , sanki çocugumdan ayıırıyorlar beni, gözünün içine bakıyorum bebeğimin, sanki bana kızacakmıs gibi geliyor,2 yasına kadar emzirmekti hayalim olmadı,inanın kahroluyorum.
anne sütüne devam ediyormusnuz takip edemedim okuyamadım bilmiyorum ama eden arkadaslar nolur kendinize dikkat edin, benim gibi vicdan azabı yasamayın inşallah, kendime kızıyorum dikkat etmedim, üşüttüm kendimi diye...
15 ay emmiş oldu , buna da şükür ama, nasıl alışacağım bilmiyorum gercekten çok etkilendim
bütün anneler kendinize çooooook iyi bakın...

canım 15 ay emmiş yeterli vitamini zaten gereği kadar almış illa 2 yaş diye neden içiniz içinizi yiyor anlamıyorum..sanki 1 2 ay emmişte bırakmış gibi söylemişin bende üzülme diyecektim..hiç gerek yok artık neden kendini bu kadar üzüyosun..sen iyi olcaksın ki bebeğinde iyi olsun...

zeynepçim öncelikle yeni evin ve işin hayırlı olsun,eşinede çok geçmiş olsun.
canım.a.s.
sen daha iyi bilirsin tabi ama bu olay başına kızın üç beş aylıkken gelse ne yapacaktın diye düşünüyorum.o zamanda hemen sütten kesecekmiydin.hastalık bu ne zaman geleceği belli olmuyor.
bikaç doktorla daha konuş bence belki ilaç haricinde çeşitli yöntemlerle iyileştirebilirler.bende bi çok kez idrar yolu enfeksiyonu olmuş biri olarak söylüyorumki ilaç artık beni etkilemiyor bi iki ay sonra tekrar başlıyor.doktorum bana bol bol su iç demişti bende çok su içen biri olmadığım için bunu deniyorum ve baya uzun bi süredir tekrarlamadı.belki bi 5-6 ay daha bitki çayları ve bol suyla idare edebilirsin.
ama doktorlar mutlaka ilaç kullanman gerektiği söylüyorlarsa o zaman durum değişir, zaten 15 ay gibi çok uzun bi süre emzirmiş olduğun için üzülmene hiç gerek yok canım.
ben ancak 6-7 ay emzirebilmiş biri olarak sütünüzün son damlasına kadar emzirmenizi isterim.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…